Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

protectie vopsea/ intretinere tapiterie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• protectie vopsea/ intretinere tapiterie

Buna,

Tocmai mi-am vopsit masina total (exterior) si dupa cum am spus in postul legat de (o vopsesc/n-o vopsesc) deja apar mici irizatii de la praf, jeg si alte chestii prin orasele romanesti.

Intrebare: foloseste cineva vreo subtanta protectoare, sau a facut vreun tratament „antirid plus fermitate”.

Eu n-am incredere in cremele pentru femei .... nu cred ca atunci cand voi avea 60 de ani o sa ma dau cu o crema care o sa ma faca sa arat ca acum ... dar totusi masina mea a trecut printr-un lifting complet.

La service mi-au zis ca ..... nu prea e vreo chestie care sa ma ajute cu adevarat ... poate doar sa plec cu masina din Ro

2. Cu ce va curatati tapiteria din panza? Eu pe bancheta/scaune am material textil care in curand o sa se faca negru ... cred ca imi fac huse la un tapiter. Ma obosesc rau astea din comert, ca sunt sintetice ....

3. Stiti vreo spalatorie adevarata care sa nu distruga masinile in Bucuresti?

Multumesc
    Last edited by AnaNic; 09-28-2011, 07:15 AM. Reason: greseli de frapa

Get used to it!
    Tapiseria textila e, intr-adevar, greeeeu de intretinut. Cel putin atat timp cat curatarea se face la suprafata; cauta, la prima spalare a interiorului, o spalatorie care are aspiratorul ala destept de extrage murdaria din burete (desi husa este curata, la primele picaturi de lichid praful va iesi din burete si va pata mai abitir). Cel mai practic ar fi huse la comanda (avantaj le demontezi si speli facil). Eu am schimbat total interiorul cu unul de piele tocmai din acest motiv: spalam frecvent tapiseria si degeaba...
    Cu vopseaua ai ca variante colantarea (pastrezi vopseaua pentru urmatorul proprietar...) sau te obisnuiesti cu gandul ca fumusetea de dupa vopsire este efemera.
    La 2 luni dupa vopsire am patit-o si eu (desi am garaj): un bagaj frecat de lateral (desigur, de o persoana inteligenta) si, gata, s-a dus cu look-ul impecabil.
    Pe de alta parte, vopselele auto folosite in prezent sunt mult mai slabe, bazandu-se foarte mult pe apa si compusi environment friendly; asta-i principalul motiv pentru care orice zgarietura e vizibila.
    Spalatoriile sunt toate la fel, conteaza stergerea. Roaga manipulantul de carpa sa o spele bine inainte sa se apuce de sters.
    Ajuta oarecum si ceruirea, cauta spalatorii cu jet de ceara.
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Ar mai fi si solutia ceruirii manuale cu ceara solida (pasta) de care eu personal am fost destul de multumit. Dezavantajul e ca iti ia cateva ore sa o dai cu ceara, necesita o gramada de carpe curate, si trebuie facuta periodic, dar am observat un oarecare efect antistatic - nu face minuni dar parca nu se mai aseaza praful ca inainte. In plus revitalizeaza culoarea fenomenal. Apoi ar mai fi polishatul ca si solutie de ultima instanta.
      Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca.

Comment

Buna,

Multumesc de sfaturi.

Baiatul de la spalatorie nu trebuie sa astepte nimic .... adica sa se duca apa, etc. ca nu o duc sa o frece nimeni cu carpa.

V-am zis - spalat cu apa calduta in fata casei si tamponat cu prosop de baie.

Zicea cineva de colantare. Ce e si unde se face in Bucuresti. Si cat costa?

Nu am eu probleme cu viitorul prorietar. Peste cinci ai daca o sa o vand, (desi eu nu vreau) nu cred ca o sa mai conteze. O sa aiba vreo 15-16 ani ... asa ca.

Polishat imi fac si baietii de la service ca erau datori, dar nu pot sa o polishez zilnic.

Din cate am inteles - ceruitul trebuie repetat dupa cateva spalari. daca e mai buna ceara solida, decat cea lichida eu nu am nimic impotriva sa pierd cateva ore cu folos.

Ce tip de ceara ati folosit?

Si spalatorii in Bucuresti?

ce parere aveti de astia?

Eu le-am explicat ca masina mea nu arata ca BEFORE ci ca AFTER.

Le-am cerut oferta si mi-au zis ca imi fac nu stiu ce tratament de Formula U.... dar i-am intrebat in ce consta - ca nu vreau polishat. Si cica imi dau garantie un an contra gainat, particule, etc.

Stie cineva ceva de ei?

Si cu husele asta o sa fac. Ma duc la tapiter. Nu vreau piele ca ma lipesc
        Multumesc

Comment

Pentru protectia vopselei eu unul folosesc un polish de la Turtle Wax(se gaseste pentru fiecare culoare in parte). Chiar daca e polish, nu e foarte abraziv, e mai mult o ceara si o poti aplica o data la 2-3 luni, iar daca o speli in spalatorie poti cere sa ii aplice si ceara lichida. Dintre toate produsele pe care le-am folosit pana acuma cel mai multumit am fost cu acesta si ai si avantajul ca se usuca rapid dupa aplicare si se sterge cu usurinta de pe masina cu o carpa moale.
          Last edited by gavryus; 09-29-2011, 11:02 AM.
          dark days are coming...
          http://www.youtube.com/watch?v=M-RP9...eature=related

Comment

Asta am folosit eu. Am luat-o din Kaufland sau Carrefour, nu mai stiu exact. Se cheama tot Formula 1. Dupa ce o speli bine trebuie lasata sa se usuce apoi te apuci de ceruit pe suprafete limitate (plafonul, apoi capota, aripile, etc) nu pe toata masina odata. Intinzi bine ceara cu buretele in miscari circulare, apoi astepti 5 minute sa se usuce dupa care cu o carpa curata si uscata lustruiesti. Din cand in cand te mai opresti sa iti aranjezi parul, ca-n urma iese "oglinda"
            Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca.

Comment

Multumesc de sfaturi. Produsele Turtle Wax le-am vazut si eu in Kaufland, dar nu stiam daca sunt ok. Suna intersant si faza cu ceara si cu parul

Deci nu stie nimeni nimic de Mr. CAP?

Comment

Originally posted by AnaNic View Post
                Multumesc de sfaturi. Produsele Turtle Wax le-am vazut si eu in Kaufland, dar nu stiam daca sunt ok. Suna intersant si faza cu ceara si cu parul

Deci nu stie nimeni nimic de Mr. CAP?
                Nu-ti recomand produse din Kaufland

Iti recomand acest produs MEGUIAR'S M105...Incearcal !!!

LE: si pnt tapiterie dute la o spalatorie unde spala interiorul cu ABURI...eu am facut prostia si am spalat tavanul cu BIOCARPET ( fff frumos pentru o luna ) apoi toata mizeria ce era in profund a esit la suprafata si a facut numai pete negre...
                Last edited by Portofel; 10-11-2011, 22:37 PM.

Comment

Multumesc de sfaturi - am rezolvat oarecum - adica sunt pe cale sa ...

O zi frumoasa

Comment

Daca recipientul este intact, Turtle Wax sunt pe locul 2 in LUME. Pentru orice produs.

Comment

Folositi Auto Glym sau Turtle wax! Ambele sunt folosite de cei mai mari producatori auto din lume , inclusiv F1.

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF