Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Vopsit total sau nu?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vopsit total sau nu?

Buna,

Am o mare dilema existentiala

Am un C200, batraior, zece ani, luat anul trecut din Germania. Arata aproape impecabil (si noi mai facem riduri).
    E visiniu, deci o culoare f pretentioasa.

Am gasit masina 'aranjata' in parcare - bara spate, pe colt stanga stersa pana se vede fibra alba, vreo 15 cm latime, si aripa spate stanga deasupra rotii, continuare pe usa, mai ales pe elementul de plastic. Tot asa, dunga e alburie, deci s-a dus vopseaua.

Am fost la Casco, constatare, s-au uitat peste tot. Mai are niste zgarieturi visibile daca o studiezi atent, doua-trei mici adancituri de la pietricele, vreo 2-3 linii de cheie prin diverse locuri (max 5 cm lungime, si vreo 2mm latime, greu visibile), etc.etc. Plafonul are si el mici dungute de la crengi, etc.

Repet, si noi avem riduri daca pot ne uitam cu lupa.

Eu eu iubesc asa

Mi s-a recomandat sa o vopsesc toata, ca cica daca fac numai in spate o sa se vada diferenta.

Si de aici incepe calvarul ... fiecare cu parerea lui - ca daca o vopsesc toata o sa zica lumea ca a fost lovita (din cate stiu eu, orice mecanic adevarat poate spune daca a fost lovita sau nu), ca vopseaua originala nu e ca nimeni alta si ce naspa o sa fie, ca daca o fac pe bucati o sa se vada tot naspa si tot asa.

Asta ar fi problema 1.

Problema 2. Unde o fac - in Bucuresti. Imi trebuie service agreat.

Am sunat la Tiriac Service, ca doar e reprezentanta, au zic ca o fac toata, sa arate ca noua. M-au programat saptamana viitoare.

La Casco au zis sa ma duc la un service pe Giurgiului si mai stiu eu unul la Filaret unde mi-am pus oglinda din stanga dpa ce mi-au furat-o amu 3-4 luni.

Mecanicul meu mi-a dat alt service, tot pe Giurgiului, si tot asa.

Simt ca innebunesc.

Voi ce parere aveti - dar daca se poate, o parere avizata- adica cineva care si-a vopsit toata masina aici, si cum a fost. sau doar parti.

imi raspund tot eu

Am vorbit aseara cu cineva profi, care nu avea nici un interes.

Cred ca o vopsesc doar partial ... pentru ca prefer sa stea suruburile, tapiteria, etc biiiine pe ele si sa nu am probleme din punctele astea de vedere, decat sa am o vopsea impecabila si apa in masina

Oricum, si vopsita impecabil, dupa 2 minute poate sa treaca cineva cu o cheie in ambele sensuri pe ea.

Ps. Bineinteles, daca are altcineva o parere din experienta proprie - adica si-a facut cineva masina bucati la vopsit - va rog sa imi spuneti

Comment

O parere sau sfat : se poate retusa integral; adica zgarieturile se acopera (e treaba vopsitorului cum face treaba asta) si se lacuieste apoi. Este mult mai ieftin,efectul schimbarii fiind vizibil. Partile caroseriei care au avut de suferit,intr-adevar se vor vopsi,dar datorita retusarii integrale,diferente de nuanta sau culoare vor fi inexistente. Depinde de vopsitor,de materialele cu care lucreaza,de scule,de cuptor si bine inteles,cat de profi este el. Banii se dau dupa!
      Hitler lebt durch Mercedes-Benz

Comment

Vopsitorie

Salut

Iti dau cateva sfaturi:

-Cel mai important,indiferent daca retusezi sau vopsesti total masina fa-i multe poze inainte sa o vopsesti si le pastrezi pentru cand vei vrea s-o vinzi si le arati eventualului cumparator sa nu zica ,ca a avut avarii mari si sa scada mult la pret.
        -Daca o vopsesti pe elemente separat se va cunoaste o diferenta si daca o vopseste robotul dar o poti polisha(avem si aici pe forum colegi care fac asta).

Si cel mai bine tu stii ce buget ai si ce pretentii ai ,eu unul as vopsi masina partial pentru ca traim in Romania si va mai dura mult pana iti va bate cineva in usa sa-ti spuna ca ti-a lovit masina in parcare.

Numai bine.

Comment

Un meserias o vopseste partial si nu se vede nici o diferenta, decat ca partea proaspat vopsita va fi fara zgarieturi. Daca o vopseste toata trebuie demontat spoilere chedere si altele.

Comment

Originally posted by Ovidiu Man View Post
            Un meserias o vopseste partial si nu se vede nici o diferenta, decat ca partea proaspat vopsita va fi fara zgarieturi. Daca o vopseste toata trebuie demontat spoilere chedere si altele.
            Da! tocmai de aceea exista ....retusarea....
            Hitler lebt durch Mercedes-Benz

Comment

Omul zice ca se face pe Casco. Deci banii nu conteaza. Totusi, parca nici eu nu as vopsi toata masina. O vopsire pe elemente + polish la un vopsitor serios nu are cum sa nu iasa bine.

Comment

Originally posted by doctoracu View Post
                Omul zice ca se face pe Casco. Deci banii nu conteaza. Totusi, parca nici eu nu as vopsi toata masina. O vopsire pe elemente + polish la un vopsitor serios nu are cum sa nu iasa bine.
                Dupa 10 ani gasesti destul de greu vopsea care sa aiba exact nuanta degradata de soare a masinii. Vopsitori pasionati de meseria lor(nu de bani) iarasi gasesti greu. Doar la sfarsit iti dai seama de treaba...Oricum, pentru o vopsire excelenta e nevoie de un profesionist, nu amatori care "au vopsit masini toata viata lor"...la un nivel mediocru. Daca nu o baga la cuptor se va zgaria foarte usor ulterior si va trebui mereu sa o polishezi.Daca nu te costa nimic, si ai toate aceste conditii vopseste-o toata: merita. Dar daca iti faci de lucru cu cine nu trebuie, nu vopsi decat partial pentru ca nu merita sa strici si ceea ce mai e bun pe masina... Succes! Dan

Comment

Originally posted by Dan_c200 View Post
                  Dupa 10 ani gasesti destul de greu vopsea care sa aiba exact nuanta degradata de soare a masinii. Vopsitori pasionati de meseria lor(nu de bani) iarasi gasesti greu. Doar la sfarsit iti dai seama de treaba...Oricum, pentru o vopsire excelenta e nevoie de un profesionist, nu amatori care "au vopsit masini toata viata lor"...la un nivel mediocru. Daca nu o baga la cuptor se va zgaria foarte usor ulterior si va trebui mereu sa o polishezi.Daca nu te costa nimic, si ai toate aceste conditii vopseste-o toata: merita. Dar daca iti faci de lucru cu cine nu trebuie, nu vopsi decat partial pentru ca nu merita sa strici si ceea ce mai e bun pe masina... Succes! Dan

Buna seara,

Multumesc frumos de mesaje.

Deci am ajuns sa vorbesc si cu Mercedes Germania si cu Mercedes Romania
                  Toata lumea mi-a zis sa o fac toata, ca dupa zece ani e cam greu sa iasa o singura culoare partial.

Nu e problema de bani, ca e pe casco.

Am fost la un service MAAAARE SI AUTORIZAT MERCEDES de langa Bucuresti - cred ca i-am speriat pe bietii oameni - am intrat in tot Serviceul, m-am uitat la diverse BMW, Jaguar, Ford vopsite, am inspectat tot, i-am amenintat ca dau cu galeti cu apa sa vad daca imi intra apa pe la chedere si asa mai departe.

Au zis ca nu scos decat vreo 2 chedere, ca o fac total, dar doar pe exterior. Adica nu o scot chiar tot.

Au cuptor, au de toate, doar e firma mare.

I-am zis ca ii casapesc daca iese portocalie si nu visinie

Repet - masina nu e lovita, e stersa, un pic albita, dar deja a ajuns la chitul alb, deci nu merge polishat.

O duc luni sa o vopsim toata.

Faza cu pozele .... si cu lovitura - din cate stiu eu de la inginerul nostru mecanic - daca sui orice masina pe rampa si ai un inginer mecanic bun, isi da seama imediat daca a fost sau nu lovita.

Eu am fost cu 2 forduri la el inainte sa ma hotarasc sa iau masina lu tata (asta de o vorbim aici C 200) si, desi proprietarii au venit cu gura mare cand au adus fordurile ca nu au fost lovite, domnul inginer i-a intrebat imediat daca in partea x sau y a fost lovita. Si s-au cam albit si au inceput sa dea din colt in colt.

Eu nu vreau sa vand masina, decat poate peste 5-6 ani, cand va avea deja 16 anisori, asa ca nu cred ca o sa fie asa de relevant daca e vopseaua originala ... mai ales ca orice om se poate uita la mine sa vada ca nu mint.

Oricum, nu as putea sa mint pe nimeni ca e masina ok si sa nu fi fost, pentru ca e vorba de viata oamenilor.

Poate va pun maine niste poze sa vedeti despre ce e vorba si dupa ce o sa o vopseasca oamenii astia.

ps Seful al mare de la service (sau de la vopsitorie), nu mai stiu, are un C 200 - vopsit acolo, impecabil. Alta culoare, dar super ok. Asa ca le-am zis ca iese foc daca a mea iese altfel

Uite ca am facut si poze Acum sa nu radeti de mine ... am fost la Kaufland si, suparata fiind ca maine ar trebui sa o duc la vopsit si cam nu vreau sa po fac toata helpsmilie: am luat o crema de 14 lei cica dispar zgarieturile. Si sa stiti ca arata tare dragut - am dat cu crema in cateva zone, si chiar o face frumoasa. Bine, nu pe astea mari - dar o face super.

Nu are nicio zgarietura maaare, maaaare pe langa astea din poza. 2 trei chestii mititele, daca te lipesti de ea si incepi sa o vopsesti

Sigur nu o sa repare zgarieturile mari, dar chiar nu vreau sa o vopsesc toata.

Sunt de acord cu ce s-a zis, ca daca gasesc un vopsitor meserias ... pai de unde sa il iau. Asta intreb.

Serviceul la care am fost e Tiriac. Bineinteles ca vor si ei sa incaseze niste mii de euro de la asigurari sau cat o fi. Ca sigur nu e 13 lei. Eu le-am zis sa incerce pe bucatele, dar ei ca nu, ca sigur se vede. Si ma seaca chestia asta. Eu cred ca se poate retusa. Poate nici nu ar trebui vopsita integral bara.

Uff., cred ca maine la duc la Autoklass sa vad ce zic si ei. Dar maine nu le zic de asigurare, ci ii intreb ce e mai bine.

VA ROG, daca stiti pe cineva super bun in Bucuresti (vopsit si sau polishat) care sa iubeasca masinile si abia apoi banii, va rog sa imi spuneti.

Eu am scris pe forum pentru ca vroiam si eu opinii ale celor care au vopsit-o toata. Nu e nimeni pe aci.

Deci eu nu vreau sa arata ca noua 2 saptamani.

Ps. Primele 2 poze sunt cu blitz. Zgarieturile in cauza nu sunt asa de mari pe cat par.

Nu exista ceva, ca un marker, o carioka ceva, sa o repar?
                  Attached Files
                  Last edited by mircea600sel; 09-06-2011, 10:00 AM.

Comment

Buna, e un tip care are vopsitorie undeva in zona Giurgiului - Luica, il cheama Alex si vopseste demential
                    Mi-am indreptat/chituit/vopsit la el anul trecut bara pe fata, a iesit o lucrare excelenta, omul chiar lucreaza bine. Daca te intereseaza iti dau nr lui de telefon

Cristi

Comment

gata

Buna,

Merci de pontul cu giurgiului ... nu stiu daca locul unde am fost trimisa de tipul de la Casco e acelasi cu locul unde e Alex. E bine de tinut minte.

Pana una alta, de ieri dimineata masina e la service - pentru vopsit total o sa va spun cum iese.

E la cea mai tare firma de Mercedes din ro ... m-am plimbat prin tot garajul, am vazut masini vopsite, partial sau total, am vazut cabina de vopsire, acum... om vedea saptaman viitoare.

Va anunt ce si cum.

Nu m-am mai dus la TIRIAC.... era ceva ce nu imi placea, nu ceva anume, ci pur si simplu.

Asita de aici lucreaza 90% cu numai pe Mercedes ... deci ar trebui sa iasa ok.

Tineti-mi pumnii...

Multumesc frumos

Comment

Cat dureaza lucrarea si la ce service mercedes ai dus-o? Daca nu e un secret...

PS. Sa pui poze comparative, inainte si dupa
                        Membru Fondator A.P.L.I.B.D.N.B. - Asociația Pentru Lupta "Înpotriva" Beției Dezorganizate "Niște Bețiv"

Comment

luni

Cica e gata

Adica ieri o re-echipau, azi ziceau ca o baga la polishat si asteptau actele de la Casco. Asa ca am sunat eu si am tot dat telefoane pana s-au miscat astia de la asigurari.

Poze inainte nu am facut - decat cele pe care le-am pus pe net cu zgarietura. Va pun poze dupa.

Da, o sa va spun si unde am dus-o - dar intai sa vad cum a iesit.

Ca nu am vazut-o inca ----

O zi excelenta
                          Last edited by Luxian; 08-06-2011, 17:24 PM.

Comment

Uuu dar te-a prins binisor... O zgarietura de toata frumusetea la meu w203 2001 tot 10 anisori e neagra (n-am vazut culoare mai pretentioasa) am si eu cateva zgarieturi dar mici si multe astept pozele! Sunt curios cum a iesit.
                            Last edited by Luxian; 08-08-2011, 14:44 PM.

Comment

Originally posted by dinamix View Post
                              ...i e neagra (n-am vazut culoare mai pretentioasa) ...
                              Dacă și negrul e culoare pretențioasă, încearcă să vopsești tu un gri metalizat pe componente și să-ți nimerească nuanța! E pretențioasă poate la praf / mizerie, în rest e super ușor de retușat și întreținut.

@AnaNic: hai cu pozele, să sunt și eu curios cum a ieșit. De asemenea să zici și cât te-a costat și unde.
                              ...

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF