Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

TUNING Leduri Bord + Interior W202

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• TUNING Leduri Bord + Interior W202

Salutari tuturor , sper ca am postat bine aici , am zis daca tot am la indemana de ce sa nu imi shimb culoarea becurilor din interior, galbenul acela nu prea mai ma atragea sa-i spunem asa, plus tot aveam un bec in bord mai exact cel dintre indicatorul de benzina si kilometraj care se aprindea doar cand era cald afara, mai exact functiona ca un senzor (e testata faza, daca in masina temperatura era sub 5 grade nu se aprindea, cum crestea peste 5 grade se aprindea), asta fiind la inceputul iernii, iar mai nou mi se arsese si becul care lumina partea de unde reglam turatia la aeroterma, fiind sacait si de asta mam pus pe treaba.

UN LUCRU IMPORTANT DE TINUT MINTE:
    1) DACA SCOATETI CEASURILE DE BORD, ADICA DACA DECONECTATI MUFELE NU UITATI SA SCOATETI BORNELE DE LA BATERIE, deoarece o sa patita ca mine care am citit pe forum asta da am inteles gresit iar acuma trebuie sa ma duc la teste sa imi stearga eroarea de SRS de airbag din bord.
    2) UN LUCRU BUN LA MODELUL ASTA NU ARE SENZORI DE BEC ARS PENTRU INTERIOR CAUM E LA MODELE NOI ADICA NU TREBUIE REZISTENTE SI CE SE MAI PUNE.
    3) NU INCERCATI SA SCHIMBATI LEDUL LA BUTONUL DE COMANDA AL TRAPEI, NU SE POATE, E RISCUL MARE SA IL BUSITI, SI E DOAR 210 RON UN BUTON DE ACELA (e singurul care a ramas galben la mine )

Si am inceput prin a imi pune prima data in plafoniera, am inlocuit becurile de 10W pe fata si pe spate cu banda de leduri, eu cred ca am pus cam multe dar mie imi place asa, in fata am in lod de becul din stanga 18 leduri si in loc de celalat bec la fel tot 18 leduri; sunt practic 3 leduri intro celula de led o sa le vedeti in poze. Pe spate am pus doar 9 leduri, conectandule direct la bornede la plafoniera pastrand si sistemul original de prindere a becurilor. Apropo ca tot se presupunea pe un thread ca domnule ce tot e cu bazaitul ala din plafon...LAMURIRE: acel bazait mai exact e un senzor de temperatura, acelasi care se gaseste si pe clasa S din aceasi generatie, desi masina este simpla doar cu incalzire, fara AC si fara CLIMA doar caldura pe 2 zone regalbila, pe vremea aceea au conceput totusi masina cu "CLIMA", adik acel ventilator mic are un senzor de temperatura in farf si trage aer din masina, in functie de cum ai reglat rotilele la caldura el stie ce caldura tre sa ai in masina si daca ajunge la temperatura aia nu mai baga aer cald ca sa nu te sufoce iti regleaza automat caldura (TESTATA de mine asta iarna cu robinetii pe zona alba cald in masina, la duze imi dadea aer moderat in masina sa mentina temperatura, deschid portiera 2 min, bate gerul inauntru la duze imi da aer fierbinte) ca sa vedem tehnologie in '95 masini prevazute cu clima standard iar noi......Dar sa revenim la subiect, dupa mam apucat de desfacut la bordul in zona butoanelor, am scos becurile si am pus leduri, apoi am desfacut toate butoanele si am pus leduri albe. Dupa aceea am trecut la desfacut bordule chiar simplu doar grija ca se tine in niste cleme si se imping afara ceasurile cu totul, la ceasuri am schimbat doar la in loc de becurile principale cele mari care lumineaza ceasurile, restul leam lasat asa ca oricum au fiecare masca de culoare si nu conteaza.

Si am zis de ce numai CLASA E sa aiba si eu nu, am imprumutat idea de la clasa E cu iluminatul sub scaune, pentru la picioare la pasageri din spate si sub bord pentru la picoarele celor din fata, cu astea mam legat tot in plafoniera de la consola principala de luminimam coborat cu cablu pe jos pe stalpul din stanga de la parbriz, si am pus sub bord in stanga si in dreapta si apoi cu alde 2 prin concola centrala pe sub cotiera pana la scaune la spate lasand cablu pt a putea culisa scaunele. alimentarea am facut-o pe becul mic care e pt citit de la pasagerul din fata, partea frumoasa e ca se aprind toate cand deschid portira, cand aprind becurile din fata se aprinde si la picioare, sau cand aprin numai becul mic de citit pentru pasagerul din fata se aprinde si la picioare.
    Era sa uit, nici de portbagaj nu eram multumit cu becul acela intro parte care daca puneam o sacosa in dreptul lui nu mai lumina, si am scos becul, m-am tras cu fire si am pus benzi de leduri pe plafonul portbagajului sa spun asa.

PFFfffff.....cat am scris, sper sa nu ma fi incurcat in idei, daca aveti nelamuriri sau intrebari puteti sa ma intrebati si va explic, ca sa nu fi omis vreo ceva.... SPER SA VA PLACA

Iar acuma pozele:
    Attached Files
    Facebook Club Galati: https://www.facebook.com/pages/Merce...49454748669225

Mercedes Benz C180 (W202), 1.8 benzina, 122 cp, 1995 A.K.A. FURIA ROSIE

+ Dacie 1310 din 1971 stare originala made by Renault
    si o fosta Dacie 1410 1995 prastie...
    si ultimul venit UN OU ALBASTRU Audi A2 , 1.4 benzina, 2000

Acele cleme mici o sa le gasiti lipite pe placa acea de circuite in care intra tijele de la becuri, daca aveti vreodata probleme ca nu se aprin in interior becurile sau trebuie sa apasati pe ele, poate fi de la acele cleme care oxideaza fiind din cupru si trebuie curatate, se dezlipesc de pe placa se desfac un pic ca in imagine dar cu grija sa nu le rupeti ca nu se gasesc de cumparat decat cu totul cu iluminator.

Placile dreptunghiulare sunt placile de la controlerul de la aeroterma si sensuri de aer, iar cele in forma de U de la butoanele de la geamuri si care regleaza oglinzile laterale.

Nu uitati daca aveti nelamuriri cu ceva ma puteti intreba.

P.S. NU VA SFATUIESC SA FACETI ASTA DACA NU STITI CE FACETI, RISCURILE SUNT MARI SA FACETI SCURT LA CEVA SAU SA DEFECTATI. EU AM FACUT DOARECE LUCREZ IN DOMENIUL ELECTRONICA. CINE FACE FACE PE CONT PROPIU SI NU VOI FI RASPUNZATOR.

Imi cer scuze nu mai gasesc pozele cu bordul pe timp de noapte, o sa fac altele deseara si o sa le postez maine.
    Attached Files
    Last edited by mircea600sel; 04-28-2011, 18:32 PM.

Comment

Salut! Senzorul care bazaie,e cumva montat pe placa din plafoniera fata,sau e acea piesa din poza 3 si 4 din prima ta postare?
      W202 elegance / 1.8 benzina,1993

Comment

Originally posted by zsolti1981 View Post
        Salut! Senzorul care bazaie,e cumva montat pe placa din plafoniera fata,sau e acea piesa din poza 3 si 4 din prima ta postare?
        Da este cel din pozele 3 si 4 care se observa si in poza 7 in coltul din stanga jos cum e montat, pe consola centrala din plafoniera fata, ca sa il scoti tragi cu grija afara de el ca se tine in doar niste cleme , incearca usor prin miscari stanga dreapta.

P.S. Scuze cu pozele cu bordul, dar am uitat aseara

Apropo pareri, va place ? Sau ce ziceti nu am avut minte si nu aveam ce face cu timpul?
        Last edited by mircea600sel; 04-29-2011, 17:10 PM.

Comment

Eu cred ca ai facut o treaba foarte buna, felicitari si multa bafta in continuare, respect !
          MERCEDES-BENZ C180-W202

Comment

Originally posted by MRM View Post
            Eu cred ca ai facut o treaba foarte buna, felicitari si multa bafta in continuare, respect !
            Multumesc, multumesc.

Comment

Mie imi place lucrarea facuta de tine si pe aceasta cale vreau sa te felicit pentru munca minutioasa depusa.Nu este usor,dat fiind faptul ca sunt multe de inlocuit,dar rezultatul merita.Si eu am in gand sa schimb becurile cu LED-uri,se pare ca tu mi-ai luat-o inainte.Am si gasit pe okazii.ro LED-uri albe.Respect!

Comment

Originally posted by shakale View Post
                Multumesc, multumesc.
                Felicitarii...arata foarte foarte bine ... Ne puteti da mai multe informatii despre costuri si de unde le-ati achizitionat LED-urile?? Nu stiti daca la E class W210 se pot schimba ecranele de la ceas+temperatura?? Ma gandesc ca daca tot lucrati cu electronica, poate stiti dvs. Bafta in continuare!!!

Comment

Originally posted by SirDeadline View Post
                  Felicitarii...arata foarte foarte bine ... Ne puteti da mai multe informatii despre costuri si de unde le-ati achizitionat LED-urile?? Nu stiti daca la E class W210 se pot schimba ecranele de la ceas+temperatura?? Ma gandesc ca daca tot lucrati cu electronica, poate stiti dvs. Bafta in continuare!!!
                  Legat de costuri practic ar fi doar ledurile, sincer nu le-am cuparat eu ci le aveam de la colegul meu care nu stiu de unde le-a luat, dar stiu ca era undeva pe la 60 de ron metrul liniar, ma refer cele banda care sunt leduri smd cu practic 3 leduri incorporate in unul singur, o sa intreb mai exact sa vad de unde lea luat, iar la butoane am pus leduri normale de care mau ajuns in jur de 1,5 ron maxim pe led, restu e doar chinuiala si inginerie, de exemplu la butoanele de pe consola de langa butonul de avarii acelea norma nu se schimba, sunt mai ciudate butonul e incorporat cu tot cu led si a trebuit sa sparg ledul vechi iar de tijele ramase sa ma lipesc fin cu cel nou, butonul de avaraie are doar un bec in el normal incandescent, acela l-am lasat asa, nu are rost sa il schimb, oricum ideea e ca e munca de chinez sai spunem atentie si randare restul e mai simplu, bine eu de exemplu ledurile care lumineaza la picioare le-am facut pe baza de mufe si in plafoniera de unde mam legat si jos sub bord, ca sa le pot de conecta daca demontez ceva. Legat de ecrane, mai mult ca sigur cred ca se pot schimba, se gasesc pe la tuning tot felul cred, nu mam interesat in mod special, da mai exact prin a le shimba ce vreti sa faceti, sa le schimbati culoarea, forma?

Si am reusit sa imi aduc aminte sa pozez si bordul , nu prea mi-au reusit, dar daca nu prea se vede bine sa imi spuneti si fac altele. Ma bucur ca va place

P.S. In realitate se vede mult mai puternic decat in poza si e chiar placut la vedere, iar daca va ganditi le ce mam gandit eu ca e prea puternic si e jenant noaptea la condus, nu e problema ca intensitatea se poate regla la bord la lumini si se regleaza impreuna cu butoanele toate odata.
                  Attached Files
                  Last edited by mircea600sel; 04-30-2011, 06:55 AM.

Comment

Originally posted by shakale View Post
                    Legat de costuri practic ar fi doar ledurile, sincer nu le-am cuparat eu ci le aveam de la colegul meu care nu stiu de unde le-a luat, dar stiu ca era undeva pe la 60 de ron metrul liniar, ma refer cele banda care sunt leduri smd cu practic 3 leduri incorporate in unul singur, o sa intreb mai exact sa vad de unde lea luat, iar la butoane am pus leduri normale de care mau ajuns in jur de 1,5 ron maxim pe led, restu e doar chinuiala si inginerie, de exemplu la butoanele de pe consola de langa butonul de avarii acelea norma nu se schimba, sunt mai ciudate butonul e incorporat cu tot cu led si a trebuit sa sparg ledul vechi iar de tijele ramase sa ma lipesc fin cu cel nou, butonul de avaraie are doar un bec in el normal incandescent, acela l-am lasat asa, nu are rost sa il schimb, oricum ideea e ca e munca de chinez sai spunem atentie si randare restul e mai simplu, bine eu de exemplu ledurile care lumineaza la picioare le-am facut pe baza de mufe si in plafoniera de unde mam legat si jos sub bord, ca sa le pot de conecta daca demontez ceva. Legat de ecrane, mai mult ca sigur cred ca se pot schimba, se gasesc pe la tuning tot felul cred, nu mam interesat in mod special, da mai exact prin a le shimba ce vreti sa faceti, sa le schimbati culoarea, forma?

Si am reusit sa imi aduc aminte sa pozez si bordul , nu prea mi-au reusit, dar daca nu prea se vede bine sa imi spuneti si fac altele. Ma bucur ca va place

P.S. In realitate se vede mult mai puternic decat in poza si e chiar placut la vedere, iar daca va ganditi le ce mam gandit eu ca e prea puternic si e jenant noaptea la condus, nu e problema ca intensitatea se poate regla la bord la lumini si se regleaza impreuna cu butoanele toate odata.
                    Butoanele aveau becuri normale sau tot LED'uri dar de culare galbena?
                    Oo\=|=/oO

Comment

Butoanele au LED-uri galbene de 3 mm.

Comment

Multumesc zsolti1981, da asa este

Comment

Stiam eu ca am omis ceva, mai lipsea niste poze

Si a mai ramas o poza ratacita
                          Attached Files
                          Last edited by mircea600sel; 05-02-2011, 11:39 AM.

Comment

Bun! Fiind si eu electronist te voi bombarda cu cateva intrebari,sper sa nu te superi...
                            Mai intai te-as intreba,cum anume ai rezolvat bazaitul acelui senzor de temperatura din plafoniera?
                            In al doilea rand,te intreb cum ai rezolvat iluminatul becurilor de 2W din bord,pt ca din cate stiu soclu este T10,iar la tine vad banda de Led-uri parca lipita de terminalele soclului din placa.Acu 3 ani am desfacut bordul meu,pentru ca aveam becurile de 2w arse si le-am inlocuit cu becuri de 5w,ca nu am mai gasit de 2w si sincer nu-mi mai aduc aminte cum era in bord..este sau nu este soclu pt becurile T10.
                            Iar in al treilea rand,spune-mi te rog ce dimensiuni au LED-urile care vin montate in spatele butoanelor care regleaza aerul si daca vin montate in placa sau au soclu?
                            Multumesc!

Comment

Originally posted by zsolti1981 View Post
                              Bun! Fiind si eu electronist te voi bombarda cu cateva intrebari,sper sa nu te superi...
                              Mai intai te-as intreba,cum anume ai rezolvat bazaitul acelui senzor de temperatura din plafoniera?
                              In al doilea rand,te intreb cum ai rezolvat iluminatul becurilor de 2W din bord,pt ca din cate stiu soclu este T10,iar la tine vad banda de Led-uri parca lipita de terminalele soclului din placa.Acu 3 ani am desfacut bordul meu,pentru ca aveam becurile de 2w arse si le-am inlocuit cu becuri de 5w,ca nu am mai gasit de 2w si sincer nu-mi mai aduc aminte cum era in bord..este sau nu este soclu pt becurile T10.
                              Multumesc!
                              Bazaitul din plafoniera, l-am remediat sai zic asa pt o zi maxim, adica l-am curatat, nu sa mai azuit dar a revenit, practic e zgomotul care il produce el nu prea cred ca ai ce sa ii faci; mai exact care, la ceasuri sau la butoanele de la eroterma, la ceasuri da e un fel de soclu care se infileteaza, dar am atasat mai nou niste poze in care se vede cum m-am lipit cu firele, iar banda cu leduri era autoadeziva si am lipito de placa; sper sa te fi lamurit, daca mai ai intrebari astept...

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF