Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Km reali

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Km reali

    Nu stiu cum sa incep... Ma intereseaza cum se poate afla daca masina pe care o posezi are km reali... Asta in cazul cand am cumparat masina second-hand (la masina noua cred ca nu se aplica)...
    Unde si cum trebuie cautat? In cate "locuri" din calculatoarele masinii se poate umbla si schimba kilometrajul?
    Avem "specialisti" care sa poata depista daca a fost umblat la kilometraj?
    Multumesc anticipat pentru orice fel de informatie!

    P.S. Ma intereseaza pentru W204!

  • #2
    Avem specialisti care iti "fac" kilometrajul de nu isi dau seama nici aia de la reprezentanta din Germania . Asa ca treaba cu km reali e relativa . Trebuie sa te uiti la uzura pedalelor , volan , schimbator de viteza , ca sa poti aproxima cat de cat daca a mers mult sau nu (bineinteles ca si chestiile astea se pot schimba ) . Poti sa te mai uiti si daca nu are sau daca nu a avut telefon prins de bord (asta insemnand ca a fost masina de firma ) , si in final evita culoarea crem daca provine din Germania si alb daca provine din Italia sau Franta deoarece e posibil sa fi fost taxiuri .
    Diagnoza auto computerizata multimarca si dedicata Mercedes inclusiv camioane in Piatra Neamt . 0721837428

    Comment


    • #3
      Eu am inteles ca exista "specialisti"... dar intrebam unde ar trebui cautat ca sa vezi daca intr-adevar s-a umblat la kilometraj?

      Comment


      • #4
        Nu ai inteles , daca e facut bine nu isi da seama nici "bunica" dar ca indiciu trebuie demontata consola cu ceasurile de bord si trebuie vazut "eventual" daca nu a fost dat cip-eepromul jos si au fost refacute lipiturile .
        Diagnoza auto computerizata multimarca si dedicata Mercedes inclusiv camioane in Piatra Neamt . 0721837428

        Comment


        • #5
          Vorbeste cu Mercedes-cdi sau mastermario71, ei au scula si-ti pot da canalele.
          https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

          Comment


          • #6
            Salutare, si pe mine ma intereseaza acest subiect, eu detin un W202 din 95, cica nici la astea nu se poate afla kilometri reali.
            La modelele astea mai noi nici asa, nu stiu ce sa zic, asteptam parerile specialistilor.
            Eu am avut la dezmembart un C-class din 97, a fost taxi avea pe bord 505.000 km.
            Cand am vandut bordul la cineva de pe aici de pe forum, cand la montat tot kilometri astia a afisat.
            INseamna ca datele sunt stocate in Bord, si nu in calculatorul de la motor sau alte module de pe masina.
            Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
            Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

            Comment


            • #7
              Corvinarh, eu m-am dus cu a mea la Autoklass Ploiesti si i-am intrebat in mod special daca rulajul a fost dat inapoi si cati km reali are de fapt. Mi-au spus in felul urmator: conform investigatiilor lor masina are cat afiseaza, deci nu isi pot da seama daca s-a umblat si cat are in realitate. DAR, la o verificare a VIN-ului in baza de date MB, acei kilometri ii aveam deja de acum 2 ani la ultimul service de reprezentanta (facut in Germania). Concluzia lor a fost: la o privire generala s-a umblat la kilometri, dar nu pot dovedi, si cine a umblat a facut-o bine, deoarece masina memoreaza acesti kilometri in mai multe locuri (bord, cateva calculatoare, precum si in cheie) si cine i-a schimbat i-a schimbat in toate locurile.
              Last edited by haddess; 11-03-2010, 12:59 PM.
              Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca.

              Comment


              • #8
                La modelele mai noi, din era computerelor de bord, nr. de km e tinut de mai multe componente electronice. La BMW de ex. stiu de la un prieten ca poate fi interogat pe tema asta modulul electronic pentru controlul tractiunii.

                Nu uita de micile trucuri: uzura pedalelor, gradul de imbatranire a cauciucurilor (chedere, garnituri etc) si evident rugina de sub masina.
                Last edited by RedRiver; 11-03-2010, 13:30 PM.
                Mercedes Benz 250, diesel, 1993, 215.000 km
                Stickere auto

                Comment


                • #9
                  La o masina din 2008... trucurile cu rugina, uzura... cam greuuu

                  Comment


                  • #10
                    Chestia cu uzura la elemente interioare e pilaf, parerea mea. Costa cativa iepuroi sa schimbi niste butoane uzate, pedale sau mai stiu eu ce... Am auzit de un caz de CLS fabricatie 2008, achizitionat 2010 cu fro' 30.000 km, reali insa 200.000 km (nu intrebati unde s-au facut atatia, ca nu stiu).
                    Cine umbla bine cu Star Diagu', cred ca poate vedea cel putin daca s-a umblat la km.
                    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

                    Comment


                    • #11
                      Poti incerca la reprezentanta. Din cate am inteles,la Mercedes e cel mai greu de dat kilometrajul inapoi, pentru ca aceasta informatie este prezenta in multe computere ale masinii, fiecare trebuind sa fie masluit pentru un job de calitate. Asadar, cu putin noroc (sau ghinion...), poti afla ce te intereseaza la un control amanuntit al computerelor.

                      Comment


                      • #12
                        Salut , referitor la posibilitatea verificarii daca km sunt reali .. La w203 l-am vandut de curand aveam pe bord 270 de mii , am aflat dupa catva timp de la un fost propietar ca la el avea masina 230 de mii asta in urma cu 3 ani iar persoana de la care am luat eu masina a facut mai mult de 40 de mii in 3 ani . Am fost la Star Diag mi-a zis ca is reali. Un alt prieten mi-a spus ca ar stii de la cineva ca daca acul vitezometrului se misca foarte putin cand pui contactul atunci au fost da-ti inapoi . La mine se misca ff putin trebuie sa te uiti atent sa vezi miscarea acului. Am incercat la alte masini care au unic propietar luate de noi nu se intampla chestia asta , prieteni care stiu ca au km inapoi se misca . Nu stiu ce sa zic poate sa fie asa sau nu chiar nu stiu dar la toate masinile cu km da-ti inapoi de care am stiut a mers chestia asta si pe tester ii dadea ca sunt originali. Am incercat la Mercedes Audi BMW Opel Skoda VW Ford Seat.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by king kong View Post
                          Poti sa te mai uiti si daca nu are sau daca nu a avut telefon prins de bord (asta insemnand ca a fost masina de firma )
                          Buna asta! Inseamna ca si CL-ul meu era de firma..
                          W203 C180K Wetterauer Stage 1|K&N Intake|MAE Rims|H&R Spacers|CL Smoked Taillights|Llumar|Stein Springs
                          E93 335i COBB V3|BBS Rims|H&R Spacers|HiFlo Gas Pump|Catless X Pipes|NGK Iridium|BMS Dual cone intake|V-max On|Performance Grills
                          YFZ 450 5V|DOHC|HMF Stage 4 DynoJet|HMF Race Spec Exhaust|K&N Intake|ProTaper HandleBar|ÀDX Nerfbars|White Brothers Spacers|NGK Iridium IX Spark|Smoked Headlamps|DID Chain|ZipTie Mod
                          GRAND CHEROKEE 4.0 Ironman

                          Asphalt F*ck*r

                          Comment


                          • #14
                            Km reali si iar km reali nu mai plangeti. La toate masinile se dau kilometri inapoi nu cred ca un neamt, francez, italian etc care vrea sa vanda o masina la un pret foarte bun nu umbla la ea. Daca il tine schimba tot ce se poate schimba. Eu asa zic. Si daca asi fi un bisnitar poate asi face si eu la fel si nu spuneti ca voi nu ati face la fel pentru bani".
                            ____________________

                            Comment


                            • #15
                              Nu stii faza cu acul e valabila si pentru w202?

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF