Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Montare geamuri electrice

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Montare geamuri electrice

Salut, de 1 luna mi-am luat un C 200 diesel din 93 chel fara ac fara geamuri electrice.... fara nimik si tot incerc sa il fac mai bun.
    Am ajuns la geamuri... am cumparat de la dezmembrari 4x motorase electrice, 4 macarele 2 fata 2 spate + 6 butoane. Ma duc la un mecanic sa le monteze si imi zice ca mai imi trebe nustiu ce modul??? care ridica si coboara geamul. Puteti sa ma ajutati sa imi ziceti despre ce este vorba? O poza are fi foarte utila la piesa lipsa.
    Pentru cei care nu se pot abtine: AM CAUTAT PE SEARCH dar nu am gasit nimic
    Multumesc mult Adi.

Eu am toata instalatia dar nu stiu cum sa o montez?Exista cineva care sa ne explice sau care sa efectueze toata operatiunea contracost?

Nu stie nimeni chiar deloc?

Comment

Originally posted by alin_bogatu1986 View Post
      Eu am toata instalatia dar nu stiu cum sa o montez?Exista cineva care sa ne explice sau care sa efectueze toata operatiunea contracost?

Nu stie nimeni chiar deloc?
      Teoretic, toate masinile ar trebui sa aiba locasurile pentru geamurile electrice existente in rama usilor, iar locul butoanelor probabil vor trebui decupate in consola.

Partea electrica ar trebui lasata in seama unui meserias (daca nu te pricepi cat-decat singur). Nu e greu de tras niste fire, mai ales daca le-ai achizitionat impreuna cu motorasele...

Ideal era daca faceai demontarea personal de pe masina donatoare. Asa aveai mai multa idee despre ce e vorba si faceai procedura invers.

Succes!
      W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
      W126 280SE Black Blue Metallic
      W126 300SE Anthracite Grey Metallic
      W126 500SE Nautical Blue Metallic
      W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
      W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Multumesc colegului Dan500se!Demontarea nu am facut-o eu,daca o faceam eu era mult mai usor ca vedeam exact ce si cum!Mentionez ca am macaralele,motorasele,si fetele de usi fatza spate specifice celor cu geamuri electrice si placa de la schimbator cu toate butoanele!Mi-e frica sa ma bag singur ca nu cumva sa fac vreo stricaciune!Nu stiti pe cineva care sa se bage la o astfel de operatiune?Multumesc!

Comment

Originally posted by alin_bogatu1986 View Post
          ...Mi-e frica sa ma bag singur ca nu cumva sa fac vreo stricaciune!Nu stiti pe cineva care sa se bage la o astfel de operatiune?Multumesc!

Din ce spui tu ar trebui sa fie simplu. Ai doar de tras/legat firele care sa alimenteze motorasele,respectiv butoanele.

Daca iti este frica du-te la orice electrican auto. Iti vor face ei toata lucrarea!
          W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
          W126 280SE Black Blue Metallic
          W126 300SE Anthracite Grey Metallic
          W126 500SE Nautical Blue Metallic
          W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
          W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Originally posted by dan500se View Post
            Din ce spui tu ar trebui sa fie simplu. Ai doar de tras/legat firele care sa alimenteze motorasele,respectiv butoanele.

Daca iti este frica du-te la orice electrican auto. Iti vor face ei toata lucrarea!
            Ideea este ca masina mea este din 95'decembrie iar eu am luat instalatia de pe un clasa C din 99'.am vorbit cu Dok si mi-a zis ca nu este asa simplu incat sa le alimentezi si gata pentru ca eu am instalatia veche,cea post 93 si aia din 99' are instalatia noua cu modul de confort!A zis ca se uita el la cea de pe care am luat sa vada ce si cum si apoi daca poate sa faca o improvizatie la mine iar daca nu sa mai iau de pe masina donatoare ce mai trebuie!In orice caz ma bazez pe Dl.Fane si a zis ca ma ajuta sa facem operatia atunci cand ii va permite timpul!

Comment

Salut
              Eu mi-am montat pe un w202 an 93 macarale electrice fata luate de pe unul la fel de la dezmembrari am luat si butoanele atat.
              Normal trebuia si modulul de comanda da ala este in modulul de confort care are mai multe de facut.
              Eu m-am dus la un electricean trebuie sa mergi ca altfel nu merge daca vrei ceva bun mai trebuie puse niste relee trebuie sa puna si siguranta are mult de lucru, macaraua se potriveste la fix e prinsa in nituri le-am gaurit pe cealalta am prins-o tot in nituri.
              Merge si fara modul da cand ridici geamul tii apasat si cand ajunge su iei mana
              nu este mare lucru

Comment

Salutare, acel modul de confort care apartine si pentru geamurile electrice, are rolul de a inchide geamurile cand se incuie masina din telecomanda.
                Acel modul mai contine si releele respective de comanda.
                Daca pot sa scot schema electrica de la geamuri din program, revin cu schema.
                Numai bine.
                Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

Am rezolvat problema cu geamurile.Trebuie sa ai nervi de otel si rabdare foarte multa dar la sfarsit satifactia este pe masura,Mi-a luat o zi intreaga toata operatiunea dar merita din plin.Am pus si relee si siguranta si am lucrat foarte frumos!Mentionez ca aveam si fetele de usi fata/spate de pe un C class din 99' si am rezolvat si problema inestetica a gaurilor ramase de la vechile macarale.Acum ma bucur ca am geamuri electrice fata si spate chiar daca nu am modul de confort,nu ma deranjeaza sa tin apasat pe buton pana se deschide sau inchide geamul.O zi buna va doresc!

Comment

montajul ansamblului macara -cu motoras electric in locul celor vechi se face destul de simplu-dai jos tot de pe usa(inclusiv ornamentele de pe rama ca altfel nu iese geamul - !unul din ornamente e prins in nituri pop pe care le retezi folosind bormasina), macaralele sunt prinse in nituri pop -!cand pui altele noi ai grija sa aibe acceasi lungime ca altfel iti lovesc in geam.
                    Iti trebuie un electrician priceput sa iti faca instalatia electrica-!trebuia sa ei de la dezmembrari si modulul confort care vine pe lonjeron langa baterie ca fara el nu o sa iti mearga(da electricianul e destul de priceput poti ajunge la o solutie de compromis folosind un circuit cu cateva rele care se poate face in locul acelui modul) atentie daca gasesti sa cumperi modulul confort pt 4 geamuri electrice trebuie sa scrie pe modul 4FH - inseamna ca e pt 4geamuri daca ei cu 2FH(nu o sa iti mearga decat2.

Comment

Originally posted by Jacob View Post
                      Salutare, acel modul de confort care apartine si pentru geamurile electrice, are rolul de a inchide geamurile cand se incuie masina din telecomanda.
                      Acel modul mai contine si releele respective de comanda.
                      Daca pot sa scot schema electrica de la geamuri din program, revin cu schema.
                      Numai bine.
                      Am trapa electrica din fabrica si cand incui sau descui masina se deschide sau se inchide si ma gandeam sa leg geamurile la ea. Ce ziceti?

Daca trapa este deschisa si incui masina atunci trapa se inchide, urmatoarea data cand deschi masina trapa revine la pozitia deschis (asa cum a fost inainte sa incui masina)
                      Astept pareri si eventual o schema ceva. Multumesc mult

Comment

salut, scuze k nu prea sunt pe topic, dar va cer si eu ajutorul. am un buton cu 8 pini de geamuri electrice de MB actros si as vrea sa aflu rolul fiecarui pin. sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva. multumesc mult.
                        Attached Files

Comment

Stiu ca nu s-a mai discutat pe aici din 2010 dar poate ma lamureste si pe mine cineva. Masina mea, un c180 din '95, a venit din fabrica cu geamuri electrice si boxe doar pe fata. De curand am cumparat toate patru usile complete dar toate au boxe pe usi si geamurile electrice. Am si modulul de comfort aferent si consola cu butoane de la masina donatoare. Am incercat sa desfac masina donatoare si sa iau cablajul doar pentru usile spate dar nu am reusit, prea multe fire, prea multa bataie de cap. Nelamurirea mea este daca e posibil sa alimentez cumva geamurile spate fara sa mai instalez modulul de comfort pentru 4 geamuri, cat de grea e operatiunea si daca merita. Pe consola mai am si un buton, cred ca e protectie pentru copii,pentru blocat usile. De asemmenea, se pot lega, la mp3 player, pe aceeasi iesire boxele de pe usi spate cu cele de bass de sub luneta? Cele de sub luneta urmeaza sa le primesc.

Comment

Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF