Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Kilometri reali ?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kilometri reali ?

Salut am cumparat de 3 luni un c200 din 2006 si are 170000 Km.A fost adus din Franta, acolo a fost taxi ii posibil sa se fi umblat la Km. Cum as putea sa aflu cati Km reali are.Va multumesc

Il duci la reprezentanta si acolo in functie de intervalele de service iti cam poti da seama!
    1994...Mercedes Benz...w202, c180
    Dragoste la prima vedere...

http://www.clubmercedes.ro/w202-merc...2.html?t=10022

Comment

Parca sa pus odata in discutie la TV chestia asta si parca aia de la RAR aveau posibilitatea sa vada daca e manarita la Kilometraj ,doar ca daca ii schimba ceasurile cu unele cu km putini nu stiu daca pot sa mai afle ceva

Comment

Pai mai mult ca sigur sunt dati km inapoi.
        Daca ai cheie cu inflarosu si ai mai multe te poti duce si cu cheiile si poti verifica cati km are masina pentru ca pe cheie se inregistreaza.

Nu e schimbat bordu si nici ceasurile mai mult ca sigur, km se dau simplu inapoi.

Te poti duce si la un service ceva care au ceva cunostiinte si te ajuta .
        Bafta!
        C220 S202
        Mercedes 4 EveR!

Comment

Daca nu are carte service si revizii la zi nu iti poti da seama daca are kilometrii reali sau nu. Insa te poti duce la reprezentata si iti poate aproxima dupa uzura pieselor si dupa functionarea motorului .Din cate stiu la modelele care au kilometrajul electronic se da inapoi din cheie si aceasta fiind electronica pe care o citeste calculatorul masinii in momentul introducerii in contact ( de aceea se aude si acel sunet cand introduci cheia in contact ).

Comment

Originally posted by Tudor040790 View Post
            Salut am cumparat de 3 luni un c200 din 2006 si are 170000 Km.A fost adus din Franta, acolo a fost taxi ii posibil sa se fi umblat la Km. Cum as putea sa aflu cati Km reali are.Va multumesc
            Daca e automat se citeste calculatorul cutiei de viteze, cel putin la Audi e 100% sigura metoda.

Comment

Daca e manarita "ca la carte" nu ai cum sa iti dai seama...eu am fost cu a mea la Autoklass si mi-au zis ca atat cat zice pe bord le da si lor prin toate metodele, dar ca la o verificare prin service-urile nemtesti, kilometrii pe care ii aveam eu in bord ii aveau inregistrati aia la service in Germania acum doi ani.
              Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca.

Comment

ÃŽn maşinile mai noi kilometrajul e salvat în mai multe locuri, însă tehnicile celor care dau km înapoi sunt din ce în ce mai avansate şi de obicei acoperă tot:
                • memoria din cheie
                • memoria din bord
                • memoria din ecu
                • alte calculatoare secundare: cutie automata, etc.
                • memorie log-uri erori / revizii

Metoda 100% sigură de aflare a kilometrilor reali nu prea există, decât dacă hoţul a omis una din memorii.

Metode:
                1. Dacă hoţul a omis una din memorii, atunci poţi să afli de la un tip care dă kilometrii înapoi (de obicei ei ştiu pe unde sunt salvaţi km şi îi pot şi citi). Condiţia necesară ar fi să găseşti unul mai priceput decât cel care i-a dat înapoi (adică el să ştie de existanţa mai multor locuri în care se salvează km decât cel care l-a dat înapoi)

2. Te duci la reprezentanţă şi afli istoricul din perioada de garanţie. Faci media pe an şi apoi calculezi câţi ani are. Metoda e aproximativă şi e mai imprecisă în cazul în care maşina a avut mai mulţi proprietari.

La modele mai vechi mai greu să aflii kilometrajul real folosind metoda 1. Asta pentru că sunt foarte uşor de dat înapoi şi de acoperit toate urmelele. La astea mai noi mai ai vreo şansă dacă respectivul a uitat ceva.

Din punctul meu de vedere, mai bine e să nu te chinui să afli kilometrajul real la o maşină după ce ai luat-o. S-ar putea să nu-ţi convină veştile, şi poate nici nu contează (poate să aibă şi 300.000km în plus, dar dacă a fost întreţinută nu contează aşa mult). Dacă maşina merge bine ar trebui să fi fericit.
                ...

Comment

Dar nu am carte service ii posibil sa afle reviziile cand au fost facute pe timpul garantiei.Au ceva baza de date ceva de genu unde sa caute ?

Comment

Da, orice reprezentanţă Mercedes are acces la baza de date cu reviziile făcute în garanţie. Trebuie doar să te duci la ei cu VIN-ul. Dacă ai vreun prieten pe acolo, sau reuşesti să te înţelegi cu ei, poţi să afli chestiile astea şi la telefon.
                    ...

Comment

din proprie experienta cu un sprinter model nou iti spun:

1. mergi la reprezentanta mercedes si cere istoricul masinii. e gratis
                      2. pune-o pe tester si in cazul in care e smecherita (chiar si de cei mai buni), te poti uita la erorile ce au aparut la masina pe durata "vietii" ei pt ca iti spun la ce nr de km au aparut.
                      exemplu: la km 56000 s-a ars un bec, a fost o pb la evacuare, s-a rupt vreo curea, etc. pe calc iti va spune la ce nr de km s-a aprins martorul. asta omit multi: sa stearga erorile/avertizarile martorilor din bord.

3. un indiciu important ti-l da filtrul de particule: la sprinter pe cartea masinii scrie ca la 160 000 km e indicat sa il schimbi, asta daca deja nu ti-a facut probleme (in special iarna)

La modelele mai noi km reali se afla in: ecu, bord, cheie, calc cutie viteze (daca-i automata).

Verifica de asemenea si presiunea din cilindri.

Dintre toate mentionate de mine eu as face in primul rand punctul 1. oricum nimeni n-o sa-ti spuna cu exactitate nr de km.

Comment

Buna seara referitor la numarul km iti poti da seama daca sunt sau nu reali facand urmatorul lucru : Pui contactul si in momentul in care martorii din bord s-au aprins uitati-va atent la acul vitezometrului acesta daca oscileaza (in sus in jos) foarte putin trebuie sa va uitati atent km au fost umblati chiar daca va arata pe tester (bord , ecu , cheie ) se pot si acestea face pentru ca la mine au fost facute. Eu am verificat acest mod pe multe masini care au fost achizitionate noi noute si nu se misca acul , prieteni care au dat km inapoi ca la carte dar oscilatia era in bord. (Mercedes , Opel , VAG -100%functional). Cea mai usoara metoda mai ales in targ.

Comment

Mie unu mi se pare putin luat in 2008 un audi a4 fabricatie 2006 care avea 150.000 km reali fara sa fie taxi 170.000 mi se pare dubios sa nu aiba vro 100.000 dati inapoi

Comment

Originally posted by Pintiuta View Post
                            Buna seara referitor la numarul km iti poti da seama daca sunt sau nu reali facand urmatorul lucru : Pui contactul si in momentul in care martorii din bord s-au aprins uitati-va atent la acul vitezometrului acesta daca oscileaza (in sus in jos) foarte putin trebuie sa va uitati atent km au fost umblati chiar daca va arata pe tester (bord , ecu , cheie ) se pot si acestea face pentru ca la mine au fost facute. Eu am verificat acest mod pe multe masini care au fost achizitionate noi noute si nu se misca acul , prieteni care au dat km inapoi ca la carte dar oscilatia era in bord. (Mercedes , Opel , VAG -100%functional). Cea mai usoara metoda mai ales in targ.
                            Mai sustinea cineva pe undeva, parca chiar tu, metoda asta minune, fara pic de baza tehnica/logica sau de orice natura. Folclor de samsari... Ma abtin sa comentez mai departe.
                            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Conteaza foarte mult cu ce scula s-au dat km inapoi.Cu o interfata originala , nu chinezisme , nu mai verifici neam.Dar desigur , asta inseamna cost , pe care de obicei samsarii il considera mare , asadar apeleaza la oameni care lucreaza cu scule clonate , care au o gramada de bug-uri.Totusi nu e lege sa se miste acele la punerea/scoaterea contactului daca km sunt dati inapoi.Ieri am vazut un Vw si un Seat la care nu se miscau de loc , si surpriza:km reali erau cu 100 000 in plus.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF