Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Lampa control motor - debitmetru?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Lampa control motor - debitmetru?

Salut

Am un W203, 2ooK, motor de 2L.
    S-a aprins lampa control motor la scurt timp dupa ce a inceput sa tremure la relanti, sa consume foarte mult 20-25 L/100 km si sa miroasa esapamentul a traversa de cale ferata (acel miros specific cailor ferate cu traverse din lemn imbibate in ulei).

Tester-ul a spus "scurt circuit sonda lambda".
    Am cumparat una de la reprezentanta (diferenta de pret fata de after-market fiind foarte mica). Neinspirat, n-am schimbat-o la reprezentanta, astfel ca nu am avut garantie pe sonda. Dupa cateva luni, povestea s-a repetat (aprilie 2010). Inapoi la reprezentanta. Am fost sfatuit sa schimb sonda lambda. Zis si facut. De aceasta data am schimbat-o la ei, pt a beneficia de garantie.

Dupa alte 2 luni, respectiv saptamana trecuta, aceeasi problema.
    Iar la reprezentanta, insa de data aceasta, nu a mai fost sonda lambda, pentru ca era in garantie...

Au curatat o fuma uleiata si m-au chemat sa-mi iau masina facuta. Am platit fericit ca ma voi putea bucura de ea, si ce credeti? Tremura, consuma infernal si miroase a tren.

Vreau sa fac o precizare: dimineata cand dam drumul la motor, pe calculatorul de bord vedem consumul, corect? Se intampla sa plece acest consum de la 9.3 l/100km sau mai mult. De multe ori pleaca si de la 15L/100km, cu o viteza de crestere mai mare.

Sa fie oare debitmetrul de vina? Sau poate altceva? Daca ati experimentat aceeasi problema, sau daca aveti vreo idee, ce ar trebui sa mai verific, v-as fi recunoscator

PS: Testerul Mercedes nu inregistreaza nici o eroare in momentul de fata, nici lampa martor pt motor nu este aprinsa
Working...
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF