Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Revizie B cu probleme la Autoklass

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Revizie B cu probleme la Autoklass

Salut,

Am un W203 cumparat anul trecut din Germania de la reprezentanta, la care am garantie un an.
    Urma sa plec in concediu si se apropia revizia. Am oscilat mult intre a sacrifica o zi de partie ca sa fac revizia in Austria sau a o face in Bucuresti, dar pana la urma am zis ca e mai bine sa rezolv inainte de plecare... Fiind in garantie am mers la reprezentanta ca sa fie totul ok, si am ales Autoklass Sud (pe Splai). Au schimbat doar uleiul si filtrele si a costat 960 RON (din ce am citit pe net, trebuiau sa verifice desule lucruri la aceasta revizie, si nu am idee daca au verificat sau nu).
    Pana aici toate ok...
    Problema a aparut cana am plecat in concediu: cand am ajuns pe la Posada (cat sa se incinga bine motorul), computerul de bord indica probleme cu uleiul de motor (spunea ca am prea mult ulei si ca trebuie sa mai scot...). Am sunat si la Autoklass unde mi s-a confirmat la telefon ca au pus doar 5.5L, dar au spus ca probabil nu au scurs bine uleiul vechi. Am oprit la reprezentanta de la intrarea in Brasov unde au verificat nivelul (nu am joja): iesea de pe graficul lor pentru nivelul de ulei...
    Cei din Brasov au urcat masina pe rampa, au scurs 1 L dupa care au completat inapoi pana au ajuns la nivelul OK. Surpriza: au ramas cam 500 ml! Mecanicul a spus ca sigur cei de la Bucuresti au pus 6 L din greseala...
    Nu am apucat sa ma duc la cei de aici inca (sper sa ajung saptamana asta) ca sa ma cert cu ei. Dilema mea acum este: oare au pus 6L de ulei nou, sau au amestecat uleiul nou cu cel putin jumate de litru de ulei vechi (deci am facut revizia cam degeaba)?!

Ce pareri aveti?
    W203 - 2004

Si eu cand am cumparat masina din Germania, tot un w203, aveam garantie inca 1 an jumatate. Tocmai din cauza celor relatate de tine am ales sa renunt la garantie inca din prima saptamana si am mers sa fac revizia la un service mic pe care il cunosc si la care pot sa stau langa masina pe toata durata reviziei. Sfatul meu, mergi si schimba tot uleiul. Eu cred ca, au lasat sa se scurga cam 1 litru din motor, ochiometric asa. Probabil ca s-a scurs mai putin, dar ei au completat cu 1 litru nou si din cauza asta aveai in motor mai mult decat trebuie.

p.s.: Vorbesc in cunostinta de cauza, nu doar ca sa ma aflu in treaba. Eram la un moment dat amic cu un mecanic da la o reprezentanta nemteasca din Bucuresti si mi-a relatat ca daca in motor intra 6 litri de ulei, ei pun 2 litri ulei nou si 4 litri ulei folosit.
    sigpice60 525d

Comment

Daca fac treburi din astea, eu categoric i-as da in judecata !

Ai grija la limbaj.
      Last edited by T_o_r_q_u_e; 03-06-2010, 18:38 PM.
      Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
      Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

Da, intelesesem partea cu "nu au scurs bine uleiul vechi"... pana am vazut peste jumate de litru in plus (repet, cand au completat inapoi cu uleiul scurs au pus pana la limita maxima admisa si tot a ramas ceva peste 500ml). Daca era sa am in plus 100-200ml nu-mi faceam asa probleme.
        Pe de alta parte uleiul parea curat (si mecanicul in Brasov a spus ca arata bine uleiul, nu pare vechi) - deci macar nu a fost amestecat cu foarte mult ulei vechi.

Iar despre greseli, poate amavut eu ghinion... Mi se pare corect sa spun cand patesc ceva nasol (cum mi se pare corect sa spun si daca merg undeva si sunt multumit), ca sa isi poata forma si ceilalti o parere...
        Last edited by Abraxasnew; 03-07-2010, 15:21 PM.
        W203 - 2004

Comment

Originally posted by tantaru
          daca oamenii aia de la bucuresti ti au schimbat uleiul credei pe cuvant
          Mda, foarte buna gluma !
          Last edited by T_o_r_q_u_e; 03-07-2010, 15:27 PM.
          sigpice60 525d

Comment

cel putin noi de la bv nu obisnuim sa nu schimbam uleiul sau sa furam uleiul omului

No comment !
            sigpice60 525d

Comment

Nu stiu cum au cei de la reprezentanta ambalat uleiul, dar daca au bidoane de 1L e posibil sa fi lasat sa se scurga ultimul bidonas cu totul, in loc de jumatate, insa nu cred ca stau ei cu bidonase de 1L..
              W208 CLK200Kompressor 722.6 Avantgarde Designo
              W163 ML 55 AMG 2001
              W163 ML 55 AMG 2002
              W164 ML 320 CDI
              W251 R350

Comment

Salut!Sincer..nu cred ca e omeneste sa gresesti pe banii altuia,mai ales ca nu are masina de 500e.Nu prea e omeneste sa gresesti cand lucrezi la Mercedes.Gresala ta i-ar costa pe altii multi bani.Nu ti-ar conveni sa gresasca si altii pe banii tai.NU o lua in nume de rau,dar cred ca asta e realitatea.
                Last edited by T_o_r_q_u_e; 03-11-2010, 12:45 PM.

Comment

Originally posted by T_o_r_q_u_e View Post
                  Mda, foarte buna gluma !
                  Adica ce vrea sa zica toate chestiile astea?
                  Last edited by no problem; 03-08-2010, 21:49 PM.

Comment

Ne crezi niste copii ? Cum, Doamne iarta-ma, sa luam de bun ce ne spun cei de la reprezentanta si sa-i credem pe cuvant ? Reprezentantele reprezinta cumva centrul Universului in materie de credibilitate si moralitate ?
                    Last edited by T_o_r_q_u_e; 03-11-2010, 12:46 PM.
                    sigpice60 525d

Comment

Originally posted by bassfreak View Post
                      Nu stiu cum au cei de la reprezentanta ambalat uleiul, dar daca au bidoane de 1L e posibil sa fi lasat sa se scurga ultimul bidonas cu totul, in loc de jumatate, insa nu cred ca stau ei cu bidonase de 1L..
                      Iti dai seama ca au ambalat si in recipiente de 1l deoarece daca eu vreau sa am un litru preventiv pentru completare doar nu o sa trebuiasca sa cumpar un galon.Iar referitor la schimbul de ulei , in toate serviceurile in care am vazut cum se executa lucrarile , si serviceuri ca nu sunt de renume , insa nici nu jecmanesc oamenii ,daca tu luai 6L de ulei iar la schimb intrau 5,5L iti dadeau acel 0,5L sa il ai sa poti completa in caz de urgenta.Cum ar fi sa ai nevoie sa completezi cu ulei , sa fii la departare de un magazin mai aprovizionat si sa pui din prima benzinarie un ulei oarecare?mi se pare de bun simt sa iti dea restul de ulei si pe langa asta CERT ESTE CA DACA NU STAI LANGA MASINA CAT TIMP SE LUCREAZA NU AI NICI O GARANTIE CA ITI SCHIMBA SAU AU COMPORTAMENTUL CARE TREBUIE.Nu isi pune nimeni intrebarea cumde toata lumea fuge de reprezentante( orice marca) si se duce la serviceuri care chiar daca sunt ceva mai mici au oameni care sunt pregatiti si pot sa asiste la lucrari?Daca stau langa masina nu imi mai schimba mie nici o piesa de pe masina , sa imi puna una veche si sa o ia pe a mea ca este mai buna.

Comment

Seara buna.

@tantaru - Ideea e urmatoarea. Cand cumperi o masina nu iei numai coaja. Ma refer la cei care au masini in garantie. Atunci banii pe care ii dai includ si service-ul sau macar verificari de baza ale masinii. Daca pe banii mei (la general vorbind) tu iti permiti sa spui ca gresesti omeneste niste lucruri de bun simt (schimb ulei motor) - cand toata lumea stie cate cursuri se fac pentru tehnicienii MB si ce inseamna rutinele si procedurile de lucru atunci inseamna ca NU lucrezi la MB sau la MB Brasov.
                        Sexy, inteligent, amuzant....Dar destul despre mine!

Comment

Domnilor,,, daca nu aveti incredere in reprezentante,,,, atuncea dece mama drecu veniti la noi doar cand intrati in belea,,, cunosc atatea cazuri in care au fost nu stiu pe unde si cand nu i mai dadeau de cap veneau la noi sa le reparam,,,,

In fine, fiecare face ce vrea cu masina lui si o duce unde vrea, si acuma nu stiu cum e in alta parte ca nu am fost dar cert e ca la brasov nu Facem chestii de astea, si da, de obicei nu returnam uleiul ce ramana(100-500ml de la caz la caz) asta recunosc e vina noastra,,,dar uleiul ala il adunam si il tinem de rezerva cand mai gresim si noi,,,, sunt niste chestii pe care vad ca degeaba vi le explic ca unii au privirea numai inainte, si degeaba le zici ceva ca nu te cred,,,, asa ca domnilor duceti masina unde vreti voi dar tineti cont ca nu e dacie sau mai stie cine cce,,,,
                          Nu zic ca tu sau alti mecanici de la reprezentanta MB isi baga picioarele in masinile noastre , nu intelege gresit , nu iti neg experienta sau priceperea , insa din toti mecanicii de la MB cred ca 70% fac experiente pe masinile oamenilor.Daca nu crezi da un search si ai sa vezi cati au pareri bune si cati au pareri proaste despre reprezentante.Personal am fost o singura data si nu mai merg.Iar masina pe care o am nu a mai calcat in service si nici de acum nu va calca , o repar personal.Si da , daca vrei exemplu:1)cand am schimbat timoneria au pierdut "tolomacii" aia o bucsa de teflon(care se gaseste de cumparat cu tot cu selector la doar 600 de lei) care ghida o piesa de la timonerie pe selectorul de pe cutie , astfel se aude un sunet metalic ca un clinchet cand schimb vitezele 1-R;2)cand am avut un joc in volan ma puneau sa schimb coloana de directie(miscarea volanului era dinspre volan spre scaun, aceeasi miscare indiferent de pozitia volanului); evident s-a rezolvat cu strangerea a 2 suruburi , dar asta acasa ca acolo daca le strangeam si rezolvam problema ii dadeam in cap la mecanic(imi cerea 11 mil pe coloana de directie);3)am schimbat toba finala si aveam 3 inele de cauciuc de la sist de prindere ca sa le inlocuiasca si pe acestea , dupa 5 min dupa ce i le-am dat in mana , mecanicul a pierdut unul , nu m-am enervat pentru 5 lei cat costa unul ci pt faptul ca venea a 2 zi.4)inainte sa schimb timoneria ma puneau sa schimb selectorul de pe cutie care costa 6 milioane , dupa ce le-am spus ca nu are cum sa fie , si s-au mai scobit in cap un pic au decis ca e timoneria , daca nu dadeam 600lei pe selector degeaba.Zi-mi sincer te rog , dupa aceste 4 intamplari tu ai avea incredere deplina si ai privi numai inainte si te-ai duce la reprezentanta pentru orice problema?in cazul meu nu m-a ajutat deloc reprezentanta deci pauza...raman la parerea mea...

Comment

Trecind peste mareea de erori gramaticale,ai idee ce inseamna a fi transant?

Comment

Fiecare padure are uscaciunile ei! Mie la reprezentanta un mecanic nu a stiut sa-mi spuna ce antigel am nevoie la masina(w210)

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF