Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mercedes Benz C300 - Senzor presiune ulei defect sau ulei de motor necorespunzator?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Mercedes Benz C300 - Senzor presiune ulei defect sau ulei de motor necorespunzator?

  Salut! Dupa aproape 3 ani de la achizitie, ma confrunt si eu cu prima problema, dupa ce am facut schimbul de ulei si filtre. Timp de 2 ani am facut reviziile la reprezentanta, atat timp cat a fost in garantie. M.a costat cam 600/eur/revizie/ulei si filtre. De un an si ceva, am facut schimburile de ulei intr.un servis al unor prieteni. Ulei Original Mercedes 5W-30 229.52, intotdeauna fara probleme. De aceasta data, am decis sa schimb uleiul cu MOTUL SPECIFIC 5W-30 MB 229.52. Dupa vreo 2 zile, mi s.a aprins Check Engine in bord. Am un MINI OBD si dupa scanare mi.a dat eroarea P06DA care spune: Engine Oil Pressure control circuit. Asta imi spune ca senzorul de presiune ar functiona defectuos. Dupa vreo 2 zile cu Check Engine aprins in bord, mi s.a stins singur pentru vreo inca 2 zile, dupa care acum s.a aprins iarasi si desi l.am sters cu testerul, reapare.
  Intrebarea ar fi: uleiul MOTUL ar fi de proasta calitate (l.am cumparat de pe AutoDoc), sau pur si simplu este doar o coincidenta chiar acum cand am schimbat marca uleiului?
  Am facut iarasi schimbul de ulei si filtru. Am cumparat iarasi ulei original din reprezentanta din Germania. Am facut schimbul ulei+filtru ulei, am sters eroarea cu testerul, dar Check Engine, cu aceeasi eroare, imi apare in bord.
  Ideea e ca nu gasesc senzorul. Am intrebat si la reprezentanta si ori era ala idiot, ori nu are masina?
  Stie cineva macar unde este pozitionat si daca poate sa trimita o poza cu el? Un cod ceva, o informatie dupa care sa.l pot gasi?
  Are cineva idee cum pot sa.l identific?
  Attached Files

 • #2
  Buna ziua!

  Intai de toate vreau sa va linistesc: problema dumneavoastra nu are nimic de a face cu vreo marca anume de ulei. Este doar o coincidenta.
  In al doilea rand, masina dumneavoastra, ca multe alte masini moderne, are un sistem de gestiune al presiunii de ulei, din considerente ce nu fac subiectul acestei discutii. Problema indicata de diagnoza dumneavoastra nu este legata de vreun senzor de presiune al uleiului ci de sistemul de gestiune al presiunii de ulei format din doua componente eferente: o instalatie electrica imersata in ulei si un solenoid de control aflat pe pompa. In spatele fuliei vilbrochenului, inspre partea pasagerului puteti observa un conector si o instalatie electrica ce intra in baia de ulei. Instalatia exterioara uneste partea de Unitate de Control Electronica cu solenoidul prin instalatia submersibila.
  La masina dumneavoastra pot fi de vina: instalatia din baia de ulei si/ sau solenoidul (la mintea cocosului) avand aferente codurile A 278 180 04 15 pentru solenoid si A 274 150 86 02 editia revizuita a cablajului (pentru a fi inlocuite acestea trebuie data baia de ulei jos, deci caseta de directie si cadrul motor) sau un cablaj exterior deteriorat sau o conexiune imperfecta, probleme la ECM, etc.

  Mai mult decat atat, trebuie sa fiti foarte atent la opiniile pe care unii oameni (chiar eu) si le expun pe Internet. Pot fi eronate si pot duce la rezultate dezamagitoare. Asadar, duceti masina la o diagnoza si, pentru a repera piesele necesare, folositi seria de sasiu si codurile aferente cu actualizarile date de producator.

  Spor in toate,
  Raul

  Comment


  • #3
   Salut! Multumesc mult pentru raspuns! Informariile au fost utile si am rezolvat problema.

   Comment


   • #4
    irisul Ma bucur ca ai rezolvat problema, dar unii mai intram pe aici si cautam rezolvari. Ar fi frums sa ne spui si noua rezolvarea problemei tale.

    Comment


    • #5
     Interesat! urmaresc

     Comment

     Working...
     X
     Logan | Dacia Logan |Anulare DPF