Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cauciucuri de dimensiuni diferite W203

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cauciucuri de dimensiuni diferite W203

Am un C - W203 - 2001 cu roti de la mama lui 195/65/R15 si un prieten cu un BMw 5 cu roti evident mai late ca ale mele m-a lovit un pic spunand ca arata cam la roaba .
    Nu a fost dureroasa lovitura dar vreu sa imi cumpar 2 cauciucuri noi de vara pt. spate si s-a nascut acum o dilema pentru rezolvarea careia am nevoie de ajutorul vostru.

Ma gandeam sa va intreb daca e bine sa iau cauciucuri 205/65/R15 si daca da, cum vin ele pe Janta mea?

O a doua intrebarea ar fi daca este OK sa am pe fata 195/65/15 si pe spate 205/65/15. nu ma va incurca acest lucru cumva? (de ex la unghiuri?)

Va rog mult sa imi dati sfaturi ca-s pe cale sa cumpar cauciucuri si nu stiu ce sa fac.
    W203 - 2001

Parerea mea este ca ar trebui sa-ti faci unghiurile ca nu stiu daca mai pica la fel, sau macar sa le verfici.Iti spun asta pentru ca eu am avut pe un W208 niste jante si cauciucuri pe 18" si le-am schimbat cu unele pe 16" adica dimensiunile din talon si i-am facut unghiurile pentru ca nu mai picau la fel.Si cu dimensiunea nu cred ca este vreo problema doar ca iti trebuie jante mai late pe spate.Cam atat.

Comment

Originally posted by RedBull View Post
      Parerea mea este ca ar trebui sa-ti faci unghiurile ca nu stiu daca mai pica la fel, sau macar sa le verfici.Iti spun asta pentru ca eu am avut pe un W208 niste jante si cauciucuri pe 18" si le-am schimbat cu unele pe 16" adica dimensiunile din talon si i-am facut unghiurile pentru ca nu mai picau la fel.Si cu dimensiunea nu cred ca este vreo problema doar ca iti trebuie jante mai late pe spate.Cam atat.
      Eu intrebam cum ar arata si daca e ok cu ele desperecheate dar pe aceleasi Jante ca nu am de gand sa ma apuc sa schimb si fiarele.
      W203 - 2001

Comment

Originally posted by nickbal View Post
        Ma gandeam sa va intreb daca e bine sa iau cauciucuri 205/65/R15 si daca da, cum vin ele pe Janta mea?
        Dragule eu am pe W202 cauciucuri 205/65/R15 si nu vreau sa te dezamgesc dar nu sunt prea late. Am si jenti de aluminiu de la mercedes si am impresia ca-s pe 15 si tot nu-s prea impunatoare. De aici si parerea mea ca nu prea merita sa dai banii pe alte cauciucuri. Eventual o sa-ti mareasca putin consumul si cam atat.
        Daca totusi vrei sa le schimbi atunci cred ca va trebui sa umbli la geometrie.
        E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
        C180 W202, 1994
        W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Poti sa iti pui linistit caucuiucuri de latime diferita, trebuie doar sa ai grija sa jonglezi cu talonul, pt a te incadra in inaltimea totala a rotii. Pe masura ce cresti latimea cauciucului trebuie sa reduci talonul acestuia. Ca latime a cauciucurilor, poti pune linistit pe fata 225 si pe spate pana la 245. Astea sunt dimensiunile inscrise de fabricant. Daca vrei sa arate mai bine masina, cred ca ar trebui sa schimbi si dimensiunea jantelor. Preferabil pe 17" sau macar 16" si cel putin mai late. Fratele meu are la un w203 din 2004, 225/45/R17 pe fata si 245/40/R17 pe spate, (dimenisuni trecute de fabricant pe cartea masinii) si intr-adevar arata cu totul altfel decat 195/65R15. Pe w203, din 2004 daca nu gresesc anul, s-a trecut la jante pe 16" ca dimensiune standard.

Comment

Eu cred ca 50% din aspectul masinii este dat de roti deci nu ezita sa-i pui cauciucuri late si jante mari atat ca trebuie sa tii cont de proportia circumferintei totale a rotilor (fata-spate) ptr a nu-ti da erori la sistemul de tractiune si la ABS. Incearca si o pereche de distantiere pe spate ca sa scoti rotile un pic mai la fata si sa vezi pe urma aspect !
            Uite si un program util aici sa-ti faci idee despre roti

Mercedes ... si alte masini ! "b" de la masini !
            Inmatriculari BULGARIA autoturisme max 163 cp in 7 ore ,LEGAL !
            ˙uɐɔ ı ǝsnɐɔǝq

Comment

Originally posted by adidc View Post
              Dragule eu am pe W202 cauciucuri 205/65/R15 si nu vreau sa te dezamgesc dar nu sunt prea late..
              Mersi mult colegi, ideea principala era ca oricum trebuie sa schimb gumele pe spate si as fi vrut sa iau un pic mai mari mari (205 in loc de 195).

Concluzia de pana acum ar fi ca ar merge sa pun 205 pe spate si sa raman deocamdata cu 195 pe fata.

Sa umblu si la inaltime sau sa le iau tot pe 65 si pe cele de 205?

Astept in continuare pareri ca ce e mult nu strica (zic eu).
              W203 - 2001

Comment

Eu am 225/40/18 fata si 245/35/18 spate cu latimea jantelor 7,5 fata si 8,5 spate. Modifica mult aspectul masinii. Te sfatuiesc sa alegi varianta cu jante mai late pe spate si implicit anvelope mai late.
                Attached Files
                Pedro

Comment

Daca ramai pe jante de 15", poti incerca 205/60R15 sau 215/60/R15 sau 225/55/R15. Daca pui 205/65/R15 deja roata o sa aiba un diametru prea mare.

Comment

Mersi mult colegi, ideea principala era ca oricum trebuie sa schimb gumele pe spate si as fi vrut sa iau un pic mai mari mari (205 in loc de 195).

Concluzia de pana acum ar fi ca ar merge sa pun 205 pe spate si sa raman deocamdata cu 195 pe fata.

Astept in continuare pareri ca ce e mult nu strica (zic eu).
                    Obligatoriu trebuie sa schimbi si inaltimea. Daca folosesti aceeasi inaltime a talonului ( 65), roata din spate ( fiind mai lata ) va avea talonul mai inalt decat cea din fata.
                    Ex: roata din fata va avea talonul de 126mm, iar cea din spate, de 133mm.
                    Mercedes CL 200 Kompressor
                    Mercedes C 180 Kompressor

Diamonds are forever. Mercedes-Benz is working on it.

Comment

Originally posted by Mercedes-Benz View Post
                      [B]Eu cred ca 50% din aspectul masinii este dat de roti deci nu ezita sa-i pui cauciucuri late si jante mari
                      Eu am ramas cu impresia ca pe aceasta masina sunt jante de tabla...!? Intr-adevar se schimba mult aspectul masinii schimband rotile dar nu mi se pare o mare treaba sa pui niste cauciucuri mai late pe jenti de tabla. Daca nu e asa, si masina e incaltata pe aluminiu, atunci chiar are rost sa jongleze cu dimensiunile.

Eu as merge ori pe cea mai simpla varianta si anume cauciucuri noi pe spate cu dimensiunea actuala, ori pe cea mai "suparata" varianta: jante de aliaj si cauciucuri mai late; le-as lua egale fata spate (ma gandesc la pane), dar cu distantiere (flanse) ca rotile sa iasa putin mai in afara; nu-s adeptul talonului mic; cel putin nu in Ro. Asa sunt cele de pe cobra mea.

Si asta e doar o parere.
                      E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                      C180 W202, 1994

Comment

La W 202 ul meu, sunt trecute în carte următoarele dimensiuni
                        195 / 65 R15 91T sau 205 /60 R15 91T , şi faţă şi spate.Cred eu că sunt recomandate cele de 195 iarna şi cele de 205 vara.
                        Probabil şi tu ai trecute două dimensiuni.

Comment

Sigur am trecute 2 dimensiuni in talon dar nu pot verifica acum, pentru ca spre rusinea mea nu am talonul la mine.
                          E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                          C180 W202, 1994

Comment

Originally posted by adidc View Post
                            Eu am ramas cu impresia ca pe aceasta masina sunt jante de tabla...!? .
                            Sunt jante de aluminiu si cred ca desprind deja concluzia de a cumpara pe spate 205/60/R15 si deocamdata sa raman pe fata cu 195/65/15 in ideea ca va urma si schimbarea celor de pe fata cu unele 205/60 dar la momentul la care se va mai ingrosa un pic portofelul.
                            W203 - 2001

Comment

Scuzele de rigoare pentru confuzie. Spor la ingrosat portofelul
                              E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                              C180 W202, 1994

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF