Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Uleiuri motor pentru M271 (C180 W204)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce ulei/marca recomandati pentru W204 motor OM651? In Germania a mers cu OE 229.52. La primul schimb pe care l-am facut anul trecut am pus tot OE 229.52. Acum trebuie sa fac iar schimbul de ulei. Sa raman pe acelasi ulei sau este ceva mai bun decat OE? Multumesc.

    Comment


    • Salut hremus, poti sa ne spui si cati km are masina? Merci!

      Comment


      • Salut
        eu nu inteleg cum un ulei OEM poate fi prost (indiferent cine-l face) - pentru ca are controale de calitate mult mai stricte decit cele normale. Si ce nu inteleg, dupa 25 de ani de sofat si multe schimburi de ulei - cum poate cineva sa afirme ca un ulei e mai bun decit altul - ca tine de indicele de viscozitate si de multe alte carecteristici care nu pot fi masurate fara echipamente speciale - doar daca nu il bea si are un analizator chimic si de viscozitate in stomac care scoate un raport automat...
        Iar aia cu motorul care scoate un zgomot mai mare imi place cel mai mult - daca ar fi de la ulei si nu ar face uleiul ungere cum trebuie - in 10 km motorul ar fi terminat (cam cit credeti ca poate merge un motor la 3-4000 rpm fara ungere ca lumea? 5 minute?)
        Si - desi recunosc ca acesta este un subiect foarte dezbatut pe forumuri- nu am vazut motoare (pina in 2-300000 km ) - distruse imediat dupa schimbat uleiul - ca se poate fi asociata cauza distrugerii cu uleiul.
        Asa ca din punctul meu de vedere - daca uleiul respecta cerintele producatorului e bun, daca nu - nu. In rest e vorba doar de afinitate comerciala (imi place Ravenol ca are cutia albastra si suna bine numele, sau Castrol ca face uleiuri de 100 ani, etc)
        Am trecut de vre-o 30 de ani de perioada in care cumparai o masina noua si nu pornea, sau nu-ti mergeau diferite functionalitati - asta pentru ca acuma exista un standrd minim al calitatii care se aplica la toate companentele de la masina (in afara de cele pirat )

        Comment


        • Vei înțelege vreodată. Nu trebuie sa te simți frustrat. Au existat vremuri când oamenii nu înțelegeau ce se întâmplă cu trăsurile fără cai, de se mișcă singure ca și cum ar fi vrăjite. Însă au sfârșit prin a înțelege...
          Se întâmplă.

          Comment



          • Poti sa stai linistit. Niciunul care asculta sunetul motorului nu a facut vreo analiza in mod mai ingineresc.
            Toate descrierile ar trebui sa inceapa cu: "mi se pare ca..." pt ca in fond asta sunt.

            Plus ca uleiurile nu se schimba pe masini noi. MAsinile au o varsta, au niste defecte ascunse, unele vin cu niste vicii de fabricatie.
            Nu poti sa spui ca un pinion s-a tocit din cauza uleiului necorespunzator in timp ce celealtle pinioane sunt bine merci, iar peretii cilindrilor arata impecabil.
            MA rog, poti sa spui asta dar nu poti sa te astepti sa fii sa luat in serios...
            Si cazurile fericite nu sunt o regula, gen sa spui domne, eu am schimbat tot la 10mii, doar cu 0w40 sintetic si fac doar drumuri lungi.
            Asa si?
            De unde stii ca daca nu schimbai la 15mii si cu ulei 5w40 cand ajungeai la pragul de 200-300k nu era acelasi lucru?
            Sta vreunu sa desfaca motorul sa masoare ovalizarea cilindrilor uzura camelor?
            O analiza de ulei uzat macar?
            Nici vorba!
            Concluzia e trasa dupa principiul "Urechea mea aude ce ii spune motorul, urechea mea nu se inseala."


            ASta e ca si discutia cu benzina gen domne, eu nu bag de la lukoil (ales la intamplare, putea fi oricare altul) ca am bagat odata si s-a defectat masina.
            La cate tone de combustibil vand aia, ar trebui sa fie drumurile blocate de masini.

            PE scurt, nimeni nu intelege pt ca nimeni nu investigheaza concret.
            Totul e la nivelul de leacuri babesti care in combinatie cu orgoliu nemasurat nasc discutii interminabile.

            Pana una alta mercedes pe bevo da o lista destul de lunga de uleiuri aprobate. DAca vrei sa dormi mai bine noaptea.
            Alegi si tu ceva marca mai breaza de acolo si bine a fi. Daca totusi inca ai cosmaruri, schimbi inainte de termen.
            Doar ca la un moment dat tot vei visa ca poate ai cumparat ulei contrafacut...
            Last edited by Sharky; 04-17-2020, 09:26 AM.

            Comment


            • Cum "le spui tu, bibicule, mai rar!" Un adevărat filozof al "fiarelor"(și nu numai)... Nu face și nu drege "nimeni", nimic, fara ca tu sa stii, sa afli sau sa judeci. Nici tu și nici ceilalți "doi vecini" care alcătuiesc focus-grupul care determină prin sondaj "științific", reacția noastră a tuturor, la ceva sau altceva. "Noi cu toții" facem SIGUR, ceva sau altceva. Știi tu mai bine...
              De unde știi? Cum "de unde"? Nu există chestie, din orice domeniu, nu contează care, pe care să n-o ai tu "la degetul cel mic". Un "român adevărat". "Părerist de frunte"...
              Felicitări!

              Comment


              • Celegu '... mai usor cu aplauzele din tribuna !!Mai ales cand se adreseaza unor cu 25 de ani de fiare sau altora care au de bine de rau o contributie pe acest forum......De bine de rau, or sti oamenii ce zic mai ales ca niciunul din ei nu emit certificate de Dumnezeu precum ca parerile lor ar fi unice si de nezdruncinat !! Asa ca lasa mistourile de 2 lei ca e Saptamana Mare si suparam credinciosii.. Unii credinciosi in uleiuri, altii in fiare, dar cu totii suntem aici sa ne dam cu parerea, cel putin....Crede cine vrea......

                PS: daca initiatorul topicului mai este interesat, il sfatuiesc sa ramana pe ulei 229.52......Nu de alta dar cred ca stiu mai bine cei care au fabricat masina cu ce sa mearga....E doar un sfat....Stima.
                Last edited by Cristi Nazarov; 04-17-2020, 16:37 PM.
                Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                Comment


                • 229.52 e normal de diesel. MErcedes recomanda 229.5 pt benzina, dar cel mai bine se consulta tabelul.

                  Die Mercedes-Benz Betriebsstoff-Vorschriften zeigen eine Übersicht der Anforderungen der im Fahrzeug benötigten Betriebsstoffe und der empfohlenen Produkte. Betriebsstoffe sind alle zum Betrieb eines Mercedes-Fahrzeugs / Aggregats erforderlichen Flüssigkeiten bzw. Schmiermittel z.B. Kraftstoff, Motoröl, Getriebeöl, ATF, Bremsflüssigkeit, Kühlmittel, Scheibenwaschmittel, etc.

                  Acu nu stiu, or fi stiind mercedes ce e de pus in motoarele lor, si ce nu...
                  Cred ca sunt destule exemple de brand-uri calumea in lista aia.

                  In rest, colegu,
                  Mai bine parerist decat mistocar pe gratis.
                  Spre deosebire de tine eu am incercat sa argumentez ceva, sa subliniez un viciu de procedura care il fac multi care emit pareri dupa ce au folosit uleiul X.

                  Multumim pt incercarea de a crea scandal, sper ca esti mandru ca ai contribuit si tu cu ceva.
                  Last edited by Sharky; 04-17-2020, 17:27 PM.

                  Comment


                  • Oem 651 nu e motorul diesel?Celebrul 2,2 cu distributia varza?De aceea cred ca foloseste el 229.52....Probabil a incurcat topicul, zic eu E tot Marie dar cu alta palarie..
                    Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                    Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                    Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                    SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                    https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                    Comment


                    • Originally posted by Cristi Nazarov View Post
                      Colegu '... mai usor cu aplauzele din tribuna !
                      Asa ca lasa mistourile de 2 lei ca e Saptamana Mare si suparam credinciosii... E doar un sfat...
                      Am înțeles! Să trăiți! Nu voi mai îndrăzni așa ceva...

                      Comment


                      • Originally posted by Sharky View Post

                        Multumim pt incercarea de a crea scandal, sper ca esti mandru ca ai contribuit si tu cu ceva.
                        Eu vă mulțumesc pentru că ați binevoit să îmi răspundeți!

                        Comment


                        • Colegu Cristi, nu mai stiu despre ce e vorba, pana la urma in lista aia sunt toate codurile pt fiecare motor si fiecare ulei.
                          Eu am ramas dupa titlu setat ca e vorba de M271.

                          Gresit! In primul post nu ti-am raspuns.
                          Am scris care e parerea mea despre aceste discutii despre uleiuri, ca de aia e forum. Sa ne dam cu parerea.

                          Nu te-am mentionat explicit, iar orice asemanare cu persoana ta e pur intamplatoare.
                          Nu te mai da victima dupa ce iei direct oamenii la misto si apoi te miri de reactia lor.

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF