Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Transplant de cutie. De la manuala la automata.

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Transplant de cutie. De la manuala la automata.

Plictisit fiind de traficul nasol din oras, ma gandeam astazi cum ar fi sa am cutie automata.
    Ca atare ma gandesc daca se poate face un transplant de cutie.
    Masina e w202 c180 din 1995 cutie manuala 5 trepte.
    S-ar putea face o modificare de genul asta? Iar daca da ce ar presupune asta? Se potriveste o cutie automata de pe acelasi tip de masina?
    Implica si alte schimbari? ambreiaj, cardar, suporti de prindere? Sau doar cutia se schimba?
    Daca e posibil un astfel de transplant stie cineva cam ce pret ar avea piesele respectiv o cutie automata si restul care mai trebuie? (daca mai trebuie si altceva).
    Multumesc.
    Stop accidentelor!
    Viata are prioritate!

Cam neobisnuit schimb...de obicei e invers...de la automat la manual.
    Aici tre sa-si dea Dok opinia.

Comment

din cate stiu eu trebuie schimbat si cardanul, timoneria, pedalierul, ambreiajul dispare, contactul schimbat si ceva modificari la electrica

Comment

Voi reveni pe topic cu explicatzii alta data. Acum nu se poate.

Comment

Cu toate ca topicul e vechi, ideea nu a disparut? Se poate? Ce implica?
          Ce ar trebui sa iau de la o masina cu cutie automata si sa pun pe una cu cutie manuala?
          Stop accidentelor!
          Viata are prioritate!

Comment

Cumpara o masina SH automata si schimb-o cu totul! o sa iesi mai ieftin si fara batai de cap! Trebuie sa schimbi foarte multe piese si nu merita efortul!

Comment

Dragă kama3 tu te-ai plictisit de traficul nasol din Galaţi? E chiar atât de plictisitor acolo încât vrei automată? Vino la Bucureşti şi o să-ţi doreşti farfurie zburătoare.
              Scuze că sunt răutăcios, dar şi eu aş vrea să mă plictisesc în trafic.

Apropos de schimbarea ta. Se poate dar e scumpă. Naşul meu a schimbat volanul de pe dreapta pe stânga şi cutia manuală cu una automatică la o Vectră de 2000. L-a costat 3500 euro. La el a meritat că maşina o luase moca, la tine nu ştiu dacă merită....
              Iubitor de Mercedes

Comment

Buna seara!Detin un W202 din 96 cu cutie automata.Cand se folosesc treptele de viteza 2 si 3?Multumesc anticipat pentru informatie.
                LEDFOTON - import si distributie corpuri de iluminat cu led.

Comment

Buna seara , se pare ca inca sunt foarte multi cei care nu au inteles cum se merge cu o cutie automata, EI BINE se poate merge la fel ca la o cutie manuala, adica cuplezi in 1 sau L (LOW)depinde de model dupa care schimbi 2,3 ,4 ,D , (si OVERDRIVE PENTRU MASINILE AMERICANE SI CELE JAPONEZE) schimbari catre in sus in jos la fel D , 4,3,2,1.
                  Daca esti in zapada si patineaza cuplezi 1 MANUAL si ii dai gaz pina sare motorul de pe sasiu si nu se arde cutia , daca esti in D si ii dai gaz si masina patineaza(cele fara ESP)sau cu ESP decuplat, cutia va schimba treptele de viteza ceea ce va supratura cutia in interior si atunci risti sa se arda cutia, ideea este ca in momentul in care schimbi D-R si R-D rotile TREBUIE sa fie oprite deoarece in cazul cutiilor automate poti cupla in mers din D in R si din R in D SA NU FACETI NICIODATA ASA CEVA
                  In 3 se poate merge foarte bine in oras DE CE pentru ca ,cutia va schimba in ture mai sus si atunci este mai rapida dar si consumul pe masura .
                  In 2 se poate merge de exemplu cand urci pante destul de abrupte (cand urci la cota 1400 la Brasov) dar SE POATE FOLOSI SI CAND COBORI PANTE facand frana de motor si poti salva franele sa nu se incinga si sa ramai fara frane (am cunoscut cazuri ).
                  Ce inseamna 1- cutia va merge numai cu treapta 1
                  Ce inseamna 2-cutia va schimba 2 trepte 1-2
                  Ce inseamna 3- cutia va schimba 3 trepte 1-2-3
                  Ce inseamna 4 - cutia va schimba 4 trepe de viteza 1-2-3-4
                  Ce inseamna D -cutia va schimba 4 trepte +lock-up clutch(priza directa)sau a 5 a viteza
                  Sper sa intelegeti ceva din ce am scris , ideea este ca si o cutie automata se comporta ca una manuala (oare americanii au fost prosti cand au pus cutii automate pe masinile lor), intretinerea este mai dificila , daca nu ii schimbi uleiul la timp scoti ceva bani dupa aceea.
                  Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
                  TEL 0722623721.

Comment

Ai scris ce-ai scris insa intrebarea era pusa invers: cum sa scap de manuala si sa puna automata, nu cum sa conduc MANUAL cu o automata.
                    Unless I'm very much mistaken...

Comment

Buna seara, imi cer scuze am scris pentru calutzustudio ,daca este nevoie sa se stearga mesajul .
                      Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
                      TEL 0722623721.

Comment

Oh, ok. Explici foarte detaliat si stufos si nu m-am prins cui te adresezi.
                        Unless I'm very much mistaken...

Comment

Multumesc "automaticului" pentru explicatie,deci,k la scoala,cand merg pe zapada si patinez folosesc treapta 3.si in panta si rampa 2.dak bine am inteles.4 nu am de sus in jos am (P-R-N-D-3-2).am citit ceva interesant,k la cutia automata se schimba uleiul din cutie?cand se face asta si cum.am masina de 1 an ,este model 96,nu stiu daca a fost schimbat sau la cati km se schimba,mai oboseste te putin pentru mine.ms mult.
                          LEDFOTON - import si distributie corpuri de iluminat cu led.

Comment

Uleiul se schimba la 60 000 km , trebuie pus exact uleiul recomandat de Mercedes , se schimba uleiul din cutie si cel din convertizor.Cam atat stiu eu , mai multe detalii iti poate da "automaticul" .

Comment

automaticul...sau cine poate sa ma ajute.vreau sa schimb de pe un mercedes vito o cutie autoamata cu una manuala.Stie cineva ce trebuie schimbat??am breajul la vito ramane acelasi.id de mess marian_many . multumesc frumos !

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF