Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

marire putere motor c220

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • marire putere motor c220

    Salut. Sunt detinatorul unui MB c220 CDI din anul 2001 si sunt interesat sa ii maresc puterea motorului . Puteti sa imi spuneti prin ce mijloace as putea sa fac asta ? Eventual daca ati facut si voi ceva ajustari la motor care au fost acelea si care au fost costurile ? merci

  • #2
    S-a mai discutat subiectul,mai cauta prin forum si ai sa mai vezi pareri si preturi.Uite aici:http://www.clubmercedes.ro/chip-tuni...rta-t4577.html

    Comment


    • #3
      Asta cu chip tuningul o stiu .. dar alte modalitati ?

      Comment


      • #4
        Pai o turbina de c270 ,dar nu stiu ca pusca cu c220 tau.

        Comment


        • #5
          Si daca pui o turbina mai mare nu tot trebuie resoftat?
          Cu o turbina mai mare se poate scoate putere mai mare, dar se va pierde in turatii joase, practic marire lag exact in zona de utilizare frecventa a turatiilor unei masini.
          Si se obtine de regula o masina mai prosta de fapt chiar daca are mai multi cai.
          Am condus una facuta asa, un diesel cu lag pina in 2500rpm.

          Comment


          • #6
            Buna seara !


            De notiunea "motoare mai mari" nu s-a auzit inca ? Te opreste cineva sau ceva sa iei un 320CDI ? Sau preferabil mai mare ?

            M-am dat cu un Dodge RAM 2500 din 2011 cu 6.7TD si automata cu sase trepte, si, doar stand in dreapta, consider ca 350CP si 1100Nm sunt deosebit de suficienti, pentru o hardughie de doua tone si jumatate greutate la gol...

            Daca te opreste cineva/ceva, atunci nu te baga nici la modificat amaratul ala mic, si te va tine mai mult fara sa faca probleme...


            Dragos

            Comment


            • #7
              Am fost si eu in state cu motorul de 6.7, modelul o idee mai vechi. Parerea mea e ca e un gunoi bun de autobuze eventual. Ala nu e insa motor de suv, nici macar de truck-uri mici, dupa mine.

              Tuningul la dieselare nu e ceva rau, motoarele astea turbo diesel vin detunate foarte mult din fabrica, dar, intr-adevar, la o masina de 12 ani riscurile sunt mari.
              Daca km nu sunt atat de multi si starea motorului e buna, merita. Am vazut pe c220 de 270 de mii de km si omul e foarte incantat (170cp si 400nm), dar masina e in stare incredibil de buna.

              Comment


              • #8
                Chip sau scazi greutatea masinii...
                https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

                Comment


                • #9
                  Chip ? Nu multumesc...

                  Buna seara !


                  Chip-tuning... Toata lumea vorbeste despre asa ceva sau isi doreste asa ceva... Eu, pe langa ca nu inteleg de ce nu se achizitioneaza de la bun inceput o motorizare mai serioasa, nici nu-mi doresc masina cu gestiune electronica a motorului. Si din fericire, sunt foarte fericit cu ceea ce conduc acum...

                  De ce nu vad eu cu ochi buni cipuirea ? Pai, e simplu:

                  - mai mult power vine din combinarea a mai mult aer cu mai mult combustibil.

                  Sa luam prima data chestiile legate de aer: mai mult aer poa' sa vina din mai multa presiune/debit, deci turatie mai mare a turbinei, sau dintr-o turbina mai mare. Si deja apar probleme:

                  1. In prima situatie, la un motor de 2.0 diesel, daca pentru 1.05Bar ai nevoie de 205000 rpm a turbinei, pentru 1.25 bar ai nevoie de 280000rpm. Cred ca nu are rost sa descriu prin ce trece un rotor uzat/cu jocuri sau eventual usor dezechlibrat... Ca sa fiu totuși precis, acesta se va auto-dezmembra in scurt timp.

                  2. In a doua situatie, utilizand o turbina mai mare (mai mult debit la o turatie constanta), banda utila de turatie a motorului se muta mai sus (vezi ce scrie Siegfried), deci pe prima jumatate de gama de turatie nu ai mai nimic, adica lag. Cand incepe totusi sa se intample ce trebuie, motorul nu se va tura mai sus ca initial, ca nu i-ai schimbat biele, pistoane, chiulase, supape...


                  Si acum chestiile legate de combustibil: mai mult combustibil se poate obtine in mai multe feluri:

                  1. Schimband injectoarele cu unele cu debit mai mare. Dar nu ai bani de asa ceva, ca de-aia vrei chip, nu ?

                  2. Prelungind momentul/durata/cantitatea injectata. Ceea ce un utilizator normal nu stie, este ce se intampla in cilindru/evacuare in aceasta situatie:

                  - in majoritatea cipuirilor, pentru a prelungi durata de injectie deci implicit si cantitatea injectata, injectia va incepe cand inca pistonul se deplaseaza in jos. Care piston se supraincalzeste/topeste, binenteles.

                  - combustibil nears ajunge in flitrul de particule (la diesele) sau in catalizator (la benzinare). Iar cand se face auto-curatarea, fagurele ceramic din interior se va topi, mai ales daca in acel moment iei gaz, pentru ca in evacuare vei avea mai mult oxigen decat gaze arse. Si oxigenul are talentul deosebit de a intretine arderea al naibii de bine, va urma sa umbli dupa un FDP/CAT nou. Poate nu chiar din prima zi, dar va urma...


                  Blocurile motor difera și ele ca si compoziție a materialului de la motor la motor, pentru că in cazul unui motor mai puternic de aceeași capacitate, presiunile din capul pistonului sunt mai mari. Deci chiar dacă pe dinafara par la fel, pe dinauntru nu sunt...

                  Transmisia. La cutiile manuale, volantele cu masă dublă vor avea arcurile tot timpul comprimate, pen' că acum ai power și cuplu, și vrei să te folosești de ele... Deci, uzură mult mai rapida, iar în cazul extrem volanta va plesni. Ca să nu mai vorbesc de ce se întampla cu ambreiajul.

                  La cutiile automate, mai ales la cele cu convertor de cuplu, apar probleme mari. Convertorul poate exploda, și de-aia s-a inventat ceea ce se cheamă anti-balloon plate, care te scapă de la distrugerea motorului și cu picioarele intregi. Vorbim aici de puteri peste 500 - 600 CP si cupluri pe masura 1000 - 1500Nm. Binențeles că există convertoare pe măsura puterii oricărui motor, dar nu-s nici gratis și sigur stă cineva lânga ele când ai ocazia să le vezi.

                  La toate cutiile automate, frecușul datorat cuplului aparut in plus va genera uzură și căldură, care căldură va deteriora rapid caracteristicile ATF-ului, deci iar uzuri în plus la plăcile de fricțiune, deci îți va trebui altă cutie la un moment dat...

                  Unele gestiuni electronice de cutii automate taie din motor când acesta tinde să dezvolte mai mult decat poate duce cutia, și atunci ori nu vei simți caii/newton-metrii în plus, ori rogi un manipulator de software să-ți ridice limitarea aia. Crezi ca-i va place cutiei ?

                  Si totuși, unii merg cu chip-tuning mult și bine, oare de ce ? Păi pentru că nu trag de caii ăia obținuți, de-aia. Si dacă tot nu tragi de ei, atunci de ce-i mai vrei ?

                  Cum mă indoiesc că cineva normal la cap se va apuca să-și taie din mașina doar ca s-o facă mai ușoara, și nici nu-și va ține în garaj bancheta spate sau fețele de usi, soluția este clara, cel putin pentru mine: se ia aceeași masina, dar cu un motor mai puternic. Si basta...



                  Dragoș
                  Last edited by Heavy D.; 09-01-2013, 20:42 PM. Reason: Ortografia lu' pește...

                  Comment


                  • #10
                    Daca matale nu intelegi de ce e mai buna o masina cu gestiune electronica a motorului, si esti multumit de cateva martoage, fara ofensa, toata discutia despre marirea puterii la c220 cdi, e useless de sus in jos.

                    Noapte buna

                    Comment


                    • #11
                      Gestiune electronica...

                      @Siegfried:


                      Notiunile de "mai bun" sau "mai rau" sunt relative, si nu au ce cauta in aceasta discutie. Parca topicul acesta trata chip-tuningul unui motor, sau ma insel ?

                      Probabil nu ai nimic inteligent de adaugat pe aceasta tema si te-ai gandit sa deturnezi discutia catre una care trateaza avantajele si dezvanatajele gestiunii electronice. Daca un motor este gestionat electronic, asta nu-l face "mai bun" sau "mai rau" decat altele, pentru ca nu numai caii sau cuplul unui motor conteaza. Mai sunt si alte aspecte, dar asta nu pricepe oricine... Si daca discutia asta este useless, nu inteleg de ce te amesteci, daca tot n-ai nimic de spus ?

                      Probabil, pentru tine, "mai bun" inseamna mai puternic, mai economic, mai putin poluant. Pentru mine, "mai bun" inseamna altceva. Si anume mai fiabil, mai ieftin de intretinut, mai simplu/ieftin de depanat. Pentru ca gestiunea electronica aduce multe chestii in plus pe care eu nu sunt dispus sa le platesc nici la achizitionare, nici pe parcurs. Electronica creste pretul final produsului, ii scade fiabiliatea si il complica astfel incat sa depinzi de service-meni. Si eu nu vreau sa fac asta.

                      Ca atare, prefer un motor simplu, cat de mare posibil si cu minim sase si maxim opt cilindri. Si asta poate datorita faptului ca stiu ce inseamna 480CP si 2200Nm obtinuti sub 2000rpm...


                      "Simplu" e usor de obtinut si aproape gratis, binenteles.

                      "Cat de mare posibil" implica cu mici exceptii a face donatii financiare regulate importante unor putori care nu-mi ofera nimic in schimb.

                      "Minim sase si maxim opt cilindri" la un motor aduce cu sine echilibru, lipsa de vibratii, chiar si noblete. Patru cilindri suna a tractor, dar e tractorul meu, simplu, ieftin si usor reparabil.

                      Cum la Mercedes, sase cilindri diesel in conditiile mele implica minim trei litri capacitate, deci contributii mari la bunastarea egoistilor care ne conduc, am ramas la patru si sunt happy. Am si opt cilindri benzinari si 7.5 litri capacitate cilindrica la dispozitie, daca chiar ma grabesc. Dar viata nu trebuie traita chiar on the fly...

                      Oricum, daca ar exista un W124 cu motor old-school V8 de 16000 cmc diesel, fara turbo si fara gram de electronica pe el, cu circa 700CP si 1500Nm, masina dupa care as plati impozit intr-o lume ideala circa 25 RON, as fi primul care asa cumpara asa ceva... Desi, daca stau sa ma gandesc, normal ar fi sa nu platesc impozit deloc, cu atat mai mult pe ceva ce consuma un combustibil ultra-accizat si ultra-taxat...

                      Deci, revenind la tema initiala, sa nu-ti imaginezi ca presiunea mare intr-o rampa comuna (2200Bar, de exemplu) nu se poate obtine doar mecanic, fara cristale piezo... Ca nu se doreste ca cetateanul de rand sa stie asta si sa aiba viata simpla, asta e alta treaba. Iar unii se lasa mai usor manipulati, altii mai greu, altii deloc. Si eu nu fac parte nici din prima categorie, nici dintr-a doua...



                      Dragos

                      Comment


                      • #12
                        Dragos nu zice nimic gresit, insa sper sa accepta faptul ca dramatizeaza cand prezinta chip tuningul drept "uciga-l toaca". E totusi o industrie enorma de cel putin 2 decenii, asta a chip tuningului. Nu stiu cate cazuri de topit cutie, sarit volante, ambreiaj si convertoare care reteaza picioare consemneaza istoria...
                        Pe de alta parte, rog mentineti discutia calma.
                        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

                        Comment


                        • #13
                          Chip-uri, nu multumesc !

                          Buna ziua !


                          Daca am prezentat efectele ireversibile ale unor modificari fara rost si incomplete aduse unui motor, asta s-a dorit a fi cazul extrem. Dar o cutie, atunci cand "doar" patineaza e la fel de proasta ca una complet distrusa, ca tot nu-si face treaba.

                          La fel, notiunea de turbina "putin defecta" nu exista, iar o volanta care "doar" bate si un ambreiaj care "doar" patineaza nu te ajuta cu nimic, dar te vor costa serios.


                          Caz concret:

                          Passat-ul unui coleg de-al meu de munca, 3BG 1.9TDI din 2001 cu cutie automata ZF, masina cu care veneam la munca inainte de a avea Benz-ul, adica acum vreo patru ani. La circa 200000km, s-a cipuit motorul de la 131CP la vreo 160CP, cuplul s-a dus si el in sus cu vreo 40Nm. S-a eliminat si limitarea in cuplu a cutiei, ca n-avea farmec sa nu simti caii aia noi, nu ?

                          Rezultatul a fost rau de tot. Dupa patru zile masinii respective i s-a dus turbina si m-am dus sa-l aduc pe om la stanga cu Jeep-ul din dotare. S-a organizat turbina reconditionata cu cea veche la schimb plus vreo 700Euro. Omul a invatat din greseli si a lasat-o mai incet. Din pacate, doar pentru o bucata de vreme. Apoi i-ar a talpuit masina, si iar am fost sunat sa-l ajut, dar Jeep-ul era bucati, ca lucram la el.

                          Am organizat recuperarea masinii cu ceva prieteni si dupa demontarea cutiei si a convertorului am remarcat ca gatul acestuia era umflat si crapat. Colateral, s-a distrus un lagar de frictiune din doua metale si pompa de ulei a cutiei. Convertorul a fost vreo 350 Euro si pompa cu lagarul ala vreo 200 Euro, din cate zicea amicul meu. Montam elementele in cutie si cutia inapoi pe motor, cheie si teste. Rezultat: cutia patineaza si tinde sa ramana debreiata intre trepte...

                          A urmat o alta demontare a cutiei pentru schimbarea blocului de supape. Fiind familist si avand si alte proritati, omul n-a avut bani de unul nou (circa 750Euro i s-au cerut) si si-a luat unul la mana a doua (vreo 150 Euro), desi eu i-am spus sa n-o faca. Rezultat: cutia patineaza ceva mai putin la rece, odata incalzita patineaza la fel ca inainte si masina este buna doar de oras...

                          Deci, s-au cheltuit pe langa banii de chip-tuning, vreo 1400 Euro aiurea, fara a socoti munca lui si a mea, ca de-aia suntem prieteni. Intre timp turbina cea reconditionata a prins joc in lagare si baga ulei in admisie, motorul fumega usor, si masina este buna pe post de bicicleta, adica de mers cu ea prin jurul casei. Plus ca cu criza asta valoreaza acum vreo 3000 de Euro, probabil...

                          Si asa, de vreo doi ani, venim la lucru cu Benz-ul E200D si din cand in cand cu un Audi S6 2.3T. Passat-ul e inca in aceeasi situatie, S6-le are si el ceva probleme marunte care urmeaza a fi rezolvate, etc...

                          Nu am nimic impotriva unui tuning serios, cu bloc alezat la alte cote, pistoane mai mari, biele mai usoare, supape mai mai mari, compresie mai mare, turbina mai serioasa, injectoare si re-mapping pe masura performantelor dorite, etc. Dar nu chip-tuning, indiferent ca e o industrie sau se face pe genunchi... Daca vrei power, iei un motor mare. Daca vrei mai mult power, iei un motor si mai mare.

                          Daca vrei power cat sa faci misto de trei Veyron-uri, il cauti pe Mike Moran si-i pui banu' in cont, circa 130000 USD pentru un motor V8 de 11000cmc cu doua turbine.


                          The top level of doorslammer racing requires 4,000 horsepower to be competitive. Mike Moran has designed and built an all-billet engine that likely is hitting 4,400 horsepower. Key to the project's success was worki




                          Si asa vei putea avea 1470CP la 0,5Bar, 2880CP la 1.6Bar si 4400CP la 3Bar presiune de supra-alimentare.

                          Cat despre istorie dramatica, vezi mai jos:


                          Convertor plesnit 1.jpg Convertor plesnit 2.jpg Flexplate plesnit.jpg




                          Dragos

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Heavy D. View Post
                            @Siegfried:
                            Probabil nu ai nimic inteligent de adaugat pe aceasta tema
                            ...
                            Oricum, daca ar exista un W124 cu motor old-school V8 de 16000 cmc diesel, fara turbo si fara gram de electronica pe el, cu circa 700CP si 1500Nm,
                            Nu stiu cat de inteligent o fi (dar poate nu ma prind eu) sa pui un motor de o asemenea greutate pe orice berlina, nu doar pe un w124.
                            O masina trebuie sa aiba o greutate distribuita cat mai echilibrat fata-spate.

                            Poate ca sofer de camion nu te intereseaza, cum am vazut atatia care s-au trezit cu remorca in fata capului tractor, dar unul caruia ii place sa conduca se va afla in alt sistem de ecuatii.

                            2200Nm pe 22 de tone e cam cat 80nm pe un matiz.

                            Comment


                            • #15
                              Respect Heavy.
                              La topicul asta pot sa spun ca m-am interesat pentru al meu c200 de 122cp ce este diferit la acelasi motor 646.963 dar la un c220. Turbina este la fel(de 150cp) dar are alta rampa si alte injectoare(debit maimic probabil).
                              Asta la prima vedere si m-am lasat pagubas. Ciptuning nu recomand nici eu.
                              Eu cred ca ciptuningul a aparut de la ideea ca motoarele de 1.9 tdi de la ww sunt la fel si atunci de ce sa nu il ridici de la 90 la 110,130cp?!
                              Clar este pentru mine-chiar daca este acelasi motor, cu aceeasi serie ca in cazul meu, sigur are componente diferite sau de alta calitate.
                              Si parerea mea- ciptuning face un "sarac"(nu are bani de un motor mai mare). Si atunci de ce nu vrea el sa tina masina cat mai mult fara reparatii???(ca doar e sarac)
                              Si conduc mult prin tara/afara. C200este arhisuficent pentru ce conditii de trafic sunt la noi... Din pacate

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF