Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Se poate face transplant al sistemuli ASR?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Se poate face transplant al sistemuli ASR?

Salutari colegilor, este vorba de modelul W202, unul fara si celalat are ASR.
    Intrebarea este, daca pot face transplantul al sistemului complet?
    Cum am urmarit problema din aproape, toata instalatia este totodata si instalatia de ABS., si tine doar de partea electronica.
    Astept raspunsuri in legatura cu acest caz.
    Multumesc.
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Eu cred ca te complici mult.
    Da, Asr se bazeaza pe senzorii de Abs.
    Din cate stiu Asr vede ca o roata se invarte pe loc, si ca sa-i reduca turatia ori ii spune motorului sa decelereze ori comanda frana sa franeze roata respectiva incat sa permita cardanului sa transfere o parte din putere pe cealalta roata(ceva de genul, nu stiu daca explic cum trebuie).
    Deci cred ca in afara de sistemul de franare mai trebuie schimbat si ceva pe la calculatorul motor si poate si ceva pe la grup.

Comment

Da exact asa m-am gandit si eu cum functioneaza ASR-ul, cand o roata patineaza, pe acela il bloceaza prin franare, si atunci intra in functiune roata cealata.
      Grupul nu vad de ce trebuie schimbat, ca tot acelasi grup este ca si pe al meu, tot un senzor ABS este pe el, si alte conducte sau fire nu sunt pe el.
      Eventual o sa desfac grupul cel cu ASR, sa vad daca nu cumva difera ca si mecanic de al meu.
      Mai studiez problema.
      Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
      Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

Ca idee este interesant,dar orice modificare atrage de regula aparitia unor probleme,de regula nu chiar simple, si de cele mai multe ori, nu chiar reusite.Desi am incercat tot ce puteam face, chiar azi am facut o comutare pe modul iarna,fara nici un rezultat spectaculos, asa incat o sa ma impac cu situatia.Oricum daca eram mai initiat cu asfel de masini ,nu o cumparam,(povestea cu nispul si lopata ,n-o voi face niciodata ).In rest masina se comporta bine .dar in concluzie , pe orice drum cu carosabil umed, e bine sa reduci viteza sub 80-90 km .

Comment

@valente- la ce comutare te referi? Ce masina conduci?
          Asr nu este Esp si nu are treaba cu viteza spusa de tine.
          Asr te ajuta la plecarea de pe loc in anumite conditii.

Comment

Working...
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF