Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Consum real?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Consum real?

Salutare tuturor.
    Consumul indicat de calculator este cel real? Mi-e greu sa cred asta pentru ca, ieri, am avut un consum fantastic de mic 3,9% de la Caciulata pana Craiova. Am mers, intradevar, foarte incet dar masina era incarcata cu 4 persoane plus bagaje iar consumul indicat de calculator a fost de 3,9%.

Daca vrei sa verifici realul, pompa-pompa.
    In al doilea rand, daca motorul si ajutoarele sale (mai ales galerie de admisie, EGR) nu au o functionare mincinoasa (ma refer la volumul de aer), consumul este real (ma rog, un 0,2-0,4 litri poate fi +/-).
    Parerea mea.
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Cel mai putin am scos Valcea-Militari 4.3-4.5. Cu 90-100 si cu pilot in a sasea.
      La mine nu functioneaza indicatorul de motorina si trebuie sa ma bazez pe ce calculeaza computerul.
      Si fac periodic plinul la pompa ca sa verific. Pe mine nu ma minte.
      Oricum e posibil sa scoti consumul tau pe traseul acela.
      Este la vale

Comment

La drum intins mi'e imi zice perfect fara un pic de greseala dar cand fac si orasul dau sa vad combinat atunci nu mai este real dar, asa cum am spus, daca mergi la drum intins ce ti-a aratat computerul este adevarat.....
        Last edited by cutaresku; 04-19-2012, 01:51 AM.

Comment

8 la suta c200 122cp

Comment

Am o abatere de circa 10 procente. La 10 litri inregistrati, se consuma de fapt 11.

Spunea cutarescu mai sus ceva de influenta volumului de aer in inregistrarea consumului.
            Despre ce e vorba, daca putem sa detaliem
            Last edited by cutaresku; 04-23-2012, 13:09 PM.

Comment

Originally posted by ifcaracal View Post
              8 la suta c200 122cp
              In oras ai acest consum?

Comment

Eu cu un plin de 60 de litri am facut 800 de km combinat urban/extraurban, inseamna 7.5. Pe computerul de bord imi arata 6.9. Deci arata cat de cat bine. Masina c200 cdi 2001.

Comment

Originally posted by E200CDI View Post
                  Am o abatere de circa 10 procente. La 10 litri inregistrati, se consuma de fapt 11.

Spunea cutarescu mai sus ceva de influenta volumului de aer in inregistrarea consumului.
                  Din experienta proprie: am constatat ca BC-ul da un consum mai mic decat realitatea in momentul in care mergeam cu galeria de admisie veche (la schimbare am vazut ca avea un palet lipsa si ceilalti 3 contorsionati; asta pe langa faptul ca tija am gasit-o pe scut, in urma cu ceva vreme). Cu galeria noua, pompa-pompa si BC pacane mai aproape de adevar.
                  N-am o explicatie pur tehnica/mecanica, insa cred ca e vorba de amestec si valorile furnizate ECU...

Comment

Referitor la "ciudateniile" indicate de comp. de bord sa va spun si eu consumul care l-am avut pe ruta Buc - Sinaia -- Sinaia-Buc acum 2 zile.

Istoricul pana sa plec la drum a fost urmatorul: am avut in rezervor aprox. 20litri incarcati la Petrom (pe care i-am consumat aproape integral) dupa care am alimentat de la Agip cu aprox. 17litri. In ziua cand am iesit din Buc. (mai aveam benzina ramasa dupa incarcarea de la Agip) am mai incarcat cu 16 litri de la Rompetrol pentru ca am vrut neaparat sa pun si niste benzina cu Efix.

La dus comp. de bord. mi-a aratat un consum de 8.0 (2 persoane fara bagaje) iar la intors mi-a aratat 6.5-6.6. Nu am folosit pilotul automat deloc si nici clima.

Mentionez ca traficul a fost cam acelasi atat la dus cat si la intors iar eu am condus cam la fel (fara sa bag piciorul in pedala ci doar mers linistit).

Masina am cumparat-o recent (nu cred ca are 2 luni) si pana acum nu i-am bagat benzina cu Efix de la Rompetrol, ci doar de la Petrom (si 1 data de la Agip cum am mentionat mai sus).

Chiar si cand am ajuns in Buc. imi arata un consum de 11,5 fata de 13 sau 13,5 cat imi arata inainte.

Deci concluzia consumului ridicat sa fie benzina infecta de la Petrom si a consumului mai mic benzina ceva mai buna de la Rompetrol? Sau doar ma amagesc eu?
                    Last edited by myke82; 04-24-2012, 08:25 AM.
                    C200 Kompressor 1998cmc 120kw (2001)

Comment

Spre Sinaia urci, inapoi cobori

Comment

Stiu ca benzina nu ramane in straturi suprapuse asa cum alimentez dar oricum cred ca ati inteles voi.

Ruta are 125 km. Cati km urci? Maxim 20 (desi cred ca e mult chiar si atat).

Am uitat sa mentionez (desi am facut si cateva drumuri la Zimnicea) ca sub 8.0 nu mi-a scazut niciodata afara (tot fara clima) deci asta a fost prima data.
                        Last edited by myke82; 04-24-2012, 08:55 AM.
                        C200 Kompressor 1998cmc 120kw (2001)

Comment

Originally posted by myke82 View Post
                          Stiu ca benzina nu ramane in straturi suprapuse asa cum alimentez dar oricum cred ca ati inteles voi.

Am uitat sa mentionez (desi am facut si cateva drumuri la Zimnicea) ca sub 8.0 nu mi-a scazut niciodata afara (tot fara clima) deci asta a fost prima data.
                          A ta e benzina, a mea este diesel.

Comment

Originally posted by passat_prp View Post
                            Salutare tuturor.
                            Consumul indicat de calculator este cel real? Mi-e greu sa cred asta pentru ca, ieri, am avut un consum fantastic de mic 3,9% de la Caciulata pana Craiova. Am mers, intradevar, foarte incet dar masina era incarcata cu 4 persoane plus bagaje iar consumul indicat de calculator a fost de 3,9%.
                            La W210-ele meu consumul din bord nu bate tot timpul cu realitatea. Am avut și dăți în care îmi indica normal (cu abatere foarte mică) și dăți în care îmi indica și cu 2 litri mai puțin. Am observat asta pentru tot timpul am obiceiul de a calcula consumul și după indicatorul de rezervor (îmi spune câți litri mai am).

Din ce am observat, dacă motorul e ok, atunci consumul indicat e foarte aproape de realitate. Dacă ai un injector care nu e în parametrii, sau pierzi presiune la aer când intră turbina, atunci consumul indicat este mai mic decât în realitate, iar consumul real e de multe ori mai mult de cât te-ai aștepta.

Originally posted by E200CDI View Post

La mine, când aveam galeria veche (pierdeam presiune de aer pe la tija de iese de la aeropaleți), consum real era mai mare decât cel din bord (abatere de până la 1.5l/100km). Când mergeam cu mașina în limp mode (limitată/motorul plafonat) abaterea ajungea până la 3l/100km. Acum de exemplu pierd puțină presiune pe la furtunul de intră în EGR și abaterea la kilometraj a crescut iar la 1.2-1.4l/100km.

Diferențele dintre consumul "real" și cel afișat poate fi ușor de influențat de mulți factori. Eu de exemplu îmi calculez consumul real calculând singur litri consumați (indicatorul de rezervor) și kilometrii parcurși. Din experiență, marja de eroare la sonda din rezervor este mai mică de 1litru, iar kilometrajul are abatere aproape zero (dacă îți umfli corespunzător cauciucurile și ai dimensiunile standard). Astfel, la un drum lung de 300km, unde consum în medie cam 20 de litri, pot să-mi calculez consumul cu o marjă de eroare de +/- 0.63l/100km. La un drum de 1300km, unde consum aproximativ 85 litri, marja scade la +/- 0.1l/100km. Destul de acceptabil zic eu. Metoda asta dă un consum aproape identic cu cel calculat folosind metoda plinului.

Consumul indicat de computerul de bord se raportează cel mai probabil la consumul raportat de injecție (debitul de motorină), însă modul de calcul este probabil mai complicat și se bazează pe datele de la mai mulți senzori care pot fi decalibrați sau care nu citesc datele reale (de exemplu pierdere presiune pe admisie aer). Într-un motor în care funcționează în parametrii de fabrică (din toate punctele de vedere, atât ca injecție, cât și circuit de admisie și evacuare), computerul de bord are toate șansele să dea o estimare exactă a consumului. Însă aceste condiții mă îndoiesc că se regăsesc în mașinile mai vechi de 3-4 ani.

Originally posted by myke82 View Post

Multă lume zice că la Petrom mai ai șansele să găsești și benzină foarte proastă. Eu de exemplu alimentam fosta mașină numai cu benzină de la Petrom, și se simțea că uneori face figuri. Acum, cu motorină am alimentat numai de la Rompetrol și nu am mai simțit niciodată diferențe. Sfatul meu ar fi să încerci să-ți găsești o benzinărie mai strălucită și să faci teste pe o perioadă mai lungă alimentând din același loc. Eu personal am o părere foarte bună despre Rompetrol. Dar cred că și Lukoil, OMV și Petrom sunt ok, dar numai să fie benzinăria mare și populară (nu dinalea uitate de lume prin cine știe ce cartiere).

Diferențele de consum țin de foarte mulți factori care sunt greu de măsurat: cât de nervos conduci (poate ție ți se pare la fel, dar realitatea diferă puțin), traficul, viteza și direcția vântului, temperatura de afară, presiunea roți și multe altele. E greu de zis dacă în cazul tău doar benzina de la rompetrol a făcut diferența.
                            ...

Comment

Iarna asta faceam plin de 60l si resetam km. Ceasul in bord imi arata consum de 9l, mers urban, dar nu depaseam niciodata 600 km mersi. Cu un calcul simplu -> 60l-600km=>consum de 10l. Vara totul e ok. 8 imi arata in bord, 8 consuma.
                              16'' C350e
                              16" 911 Carrera
                              15" S350 Cdi

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF