Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Dilema jante

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dilema jante

Salutare! Am gasit intr-un catalog cu jante originale MB, in dreptul jantelor pe care le am eu de iarna (jante ERAKIS pe 15 - 205/60/15) ca sunt doar pentru masinile care NU AU ESP. Mai mult, sunt jante de w202, iar eu le-am pus pe w203. Stie cineva de ce niste jante ar fi DOAR PENTRU MASINI FARA ESP????? Mi se pare o chestie foarte ciudata si ma tem sa nu afecteze ceva pe la masina. M-ar interesa care ar fi explicatia stiintifica.

210-ele meu (evident, cu ESP) a venit din fabrica cu 205/65/15, deci nu-ti fa griji.
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Si eu am observat ca mai conteaza si masurile de la jante,J ul ET ul,nu inteleg cam cum vine asa dar in fine...

Comment

@Adry: La ESP cred că e mai important să ai aceiași dimensiuni la cauciucuri, astfel încât să nu difere numărul de rotații pe care le face fiecare roată indiferent de viteză.

La w210 meu de exemplu, am pus odată cauciucuri diferite față - spate (erau totuși pereche), și când treceam de 90km/h ESP-ul credea că patinez (roțile din față erau mai mici și aveau mai multe rotații pe minut) și nu mă mai lăsa să activez pilotul.

@cutaresku: Eu credeam că W210 facelift vine cu 215/55 R16 sau 195/65 R15. De obicei mă raportez ca dimensiune de bază la 215/55 R16 (-0.8% mai mici decât ce ai zi tu). Norocul meu e că pot seta dimensiunile cauciucurilor din GPS, că dacă nu aveam eroarea la vitezometru ceva mai mare decât credeam.

@ediskan89: J-ul e forma buzei la janta, însă cum majoritatea jantelor din ziua de azi sunt la fel, a rămas împânântenit că are legătură cu lățimea, care e exprimată în inch și de obicei e pusă lângă J.

ET-ul spune cât de în afară e ieșită janta față de prinderea pe butuc. În funcție de ET și lățime poți să calculezi care sunt șansele să atingă roata arcul & stuff.

Din păcate nimeni nu poate garanta că spițele nu o să atingă etrierii de exemplu.

Concluzia:
        Poți să-ți pui orice jante dorești și care îți intră pe mașină (nu lovesc în arcuri, etrieri sau aripi), indiferent dacă ai ESP sau nu. Ce contează e să păstrezi diametrul exterior al cauciucului cât mai aproape de dimensiunea originală (pentru a nu avea probleme cu demarajul și cu frânarea). Se recomandă ca diferența de perimetru (cât de mult parcurge roata la o rotație completă), să nu fie mai mare de 3% (+/-) față de original.

Diferențele le poți calcula singur aici: http://rimsntires.com/specs.jsp

De exemplu, la w210 dimensiunea standard e 215/55 R16 o introducem în stânga (dimensiunea originală), și în dreapta punem 205/50 R16. Lățimea și ET-ul le pui la fel, pentru că nu te prea ajută dacă nu plătești. Ai să vezi că diferența la kilometraj e 1.8%, adică e ok.

...

Comment

Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF