Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Intrebare mufa de diagnoza

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Intrebare mufa de diagnoza

Salut,

Am un Mercedes C-Klasse W203, motor 2.2 CDI din anul 2001 si as vrea sa intreb daca mufa ei de diagnoza este OBD 2?

Mufa este ISO OBD2.Insa exista riscul sa nu suporte protocoalele OBD2

Comment

salut

Teoretic protocolul suportat este CAN-BUS?

Comment

Poate fi un protocol suportat , sau mai pe romaneste , inteles doar de interfata dedicata.Lista de protocoale OBD2 cuprinde cam 13 protocoale daca nu ma insel(o parte din ele (pe care le tin minte)sunt:SAE J1850 PWM ; SAE J1850 VPW ; ISO 9141-2; KWP 2000 ; ISO 14230 ; CAN BUS ; ISO 15765 ) , insa ordonanta obliga producatorii de masini , sa fie compatibile cu masina astfel : dupa 1996 pentru auto produse in America , dupa 2000 pentru auto echipate cu motor pe benzina produse in Europa , dupa 2004 pentru auto echipate cu motor diesel produse in Europa.
        Personal am pus tester universal pe un W203 din 2001 , 220 CDI , si nu se conecta , nici unul din protocoalele de comunicare ale aparatului nu era compatibil cu masina.Insa , la fel de bine am pus pe Vito , W638 , 2001 , tot diesel , si am reusit sa ma conectez.
        Ideea e ca pentru unele modele , fabricantul le-a facut deja compatibile cu standardele OBD2 , chiar daca erau fabricate inainte de anii mentionati mai sus.

Comment

salut

Ideea e ca exact din cauza unui tester universal intrebam. Am gasit pe ebay un tester universal la 60$ ceea ce mi se pare destul de ieftin in comparatie cu ce se gaseste in tara dar nu as vrea sa il iau degeaba.
          Multumesc foarte mult pentru informatii, raman dator

Comment

Pune link cu scula , poate e ce am si eu.Cu a mea nu ma puteam conecta la w203 diesel din 2001 si poate te ajuta macar sa stii daca merge sau nu.

Comment

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PROFE...#ht_5311wt_939..

Asta e si e cam 60 de $ cu tot cu transport.

Multumesc extrem de mult

Comment

Cam acelasi drac e si asta care il am eu pentru astea universale , difera designul , ca in rest are aceleasi specificatii.Dupa cum am zis , ma indoiesc sa mearga la W203 ul tau.

Comment

Pai cred ca nu il voi mai cumpara, multumesc mult pentru ajutor

Comment

Working...
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF