Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Carlig remorca w203

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Carlig remorca w203

    Buna ziua, peste 2 luni as vrea sa imi inmatriculez c-ul meu din 2001, in cartea italiana zica ca poate fi prevazuta cu cui de remorcare, dar nu are deocamdata.
    As vrea s aintreb pe cineva care stie, daca ma duc cu ea la rar pt identificare inaintea inmatricularii ar fi mai avantajos daca ma duc cu cuiul direct montat?
    Daca pun cuiul pot circula pe drumurile publice fara remorca dat fiind ca in carte nu e mentionat, doar provizoriu pana la rar?
    Eventual pun cui detasabil deci nici nu se vede, cred ca problema ar fi daca te prinde cu remorca dupa tine nu ca ai doar un cui acolo.
    Voi ce stiti de asta?
    Cineva din Suceava stie unde se poate cumpara si monta astfel de cui?
    Va multumesc anticipat, Dorin

    PS. Ce stiti de declararea pe proprie raspundere la taxa de prima inmatriculare precum nu depasesc limita anula de km ?
    Exista o astfel de reducere?
    Last edited by mdtudor2006; 06-01-2010, 17:10 PM.

  • #2
    Sincer nu am auzit să trebuiască declarat la RAR cârligul. Toţi prietenii mei şi-au montat cârlige după ce au cumpărat maşina, şi chiar au făcut curse internaţionale fără să se lege nimeni de ei.

    În legătură cu deprecierea, poţi să faci cerea respectivă, dar nu ştiu cât de mult te ajută dacă maşina arată bine şi are aer condiţionat şi alte opţiuni.
    ...

    Comment


    • #3
      Multumesc de raspuns Luxian.
      De recuperarea taxei de prima inmatriculare ati auzit?
      Faptul este pe deplin acceptat ca valid la prezentarea in instanta a refuzului returnarii de catre Finante a taxei imediat dupa inmatriculare, si sanse sunt.
      Este pe forum cineva care a reusit?

      Comment


      • #4
        Ştiu şi eu oameni care au reuşit. Însă cunosc şi oameni care încă aşteapta. Mai nou toate dosarele sunt blocate la tribunal, fără să se ştie când se vor lua o decizie în privinţa lor.

        La cât e de disperat statul acum după bani, nu m-ar mira dacă le-ar mai ţine blocate mult şi bine!
        ...

        Comment


        • #5
          Originally posted by Luxian View Post
          .....La cât e de disperat statul acum după bani, nu m-ar mira dacă le-ar mai ţine blocate mult şi bine!
          Pai nu conteaza disperarea statului, daca ai posibilitatea de a recupera niste bani nu vad de ce sa nu incerci. Niste bani in plus nu strica niciodata chiar daca ii recuperezi peste nu stiu cat timp. Din cate am auzit de pe la altii cica ar fi ceva juristi / avocati care se ocupa de treaba asta contra unui procent din suma recuperata. Vorba americanului: "little money are better than no money"

          Si eu sunt in situatia de a-mi inmatricula masina si nu ma incanta deloc faptul ca trebuie sa platesc taxa aia nenorocita. As incerca si eu sa vad daca o pot recupera cumva.
          Ofer servicii de diagnoza cu STAR

          PROUD MERCEDES BENZ OWNER

          Comment


          • #6
            Sunt doua modalitati de a incerca sa inmatriculezi masina si a recupera banii: platesti taxa de inmatriculare la finante si apoi intentezi proces pentru recuperarea acestora sau intentezi proces inainte de a plati taxa de inmatriculare. In al doilea caz procesul se intenteaza politiei romane si sansele de castig sunt mai mari, dar totodata asta presupune ca nu poti circula cu masina pe durata procesului doar daca talonul si asigurarea din tara de provenienta sunt valabile pe o durata mai lunga.

            Comment


            • #7
              @cd-i: Nimeni nu zice că nu ai şanse să o recuperezi, dar eşti la mâna statului. După 2-3 ani de umblat prin tribunale nu te mai încanta aşa mult banii recuperaţi, plus că suma respectivă se devalorizează şi între timp mai plăteşti şi avocatul (din câte ştiu eu e o sumă fixă mică + procent din banii câştigaţi).

              Plus că statul poate oricând să recurgă la jigodisme, gen "eşti scutit de impozit cât ai tu de recuperat", sau alte metode de compensaţii inventate de ei. Uită-te la firmele care au de recuperat bani de la stat în ce situaţie sunt: recuperări de tva, banii pe medicamentele compensate (9 luni cel mai fericit caz)!
              ...

              Comment


              • #8
                Buna ziua, am luat legatura cu un avocat zona Sucevei.
                Eu am doua masini de inmatriculat o alfa rom eo 147 din 1997, imi era mila so arunc aici in italia am sdus-o mamei mele, e fericita, si c-ul meu.
                Am vb cu avocatul, eu nu tre s amerg sa umblu prin tribunale, la alfa incerc sa o inm fara taxa si aplic varianta 2, astept inmatricularea ca are asig si numere de ita, la mercedes nu am timp de balarii si dau 2000 de euro (asig la mine a ajuns 4000 de euro pe an in ita), chiar e mai avantajoasa afacerea cu statul roman aici. Apoi incerc sa recuperez, 100 roni taxa de timpbru(am inteles ca la contencios administrativ financiar nu stiu exact nu se plateste da na nui bai, si 5% din taxa la inceput si 5% la sfarsit), mie imi convine, macar sa am scutesca de alta dari statul, daca am o problema cu el deschisa poate mai inchide ochii la impozite, tot e bine. Mai bine sa aiba statul sa-mi dea mie, macar asa ca idee.
                O sa va tin la curent cu care din 2 versiuni am rezolvat mai repede, la alfa costa 3300 euro taxa )

                A totul a pornit de la carlig si am ajuns aici, eu nu prea cred ca pui carlig si gata, toate bune si frumoase cu milica )
                Va salut o zi buna!
                Last edited by mdtudor2006; 06-08-2010, 14:13 PM.

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF