Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Baterie / Acumulator W169

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Baterie / Acumulator W169

  Salut,

  Acuma-s și eu ca ăia ce caută și nu găsesc. Aveți careva la îndemână manualul sau ceva în care să scrie cam ce baterie e recomandată pe gărgăriță? Bosch dă 3 variante, Varta la fel ba mai mult îmi zice și de baterie suplimentară și stiu sigur că n-am așa ceva, Rombat și Caranda zic de 70Ah. Eu am avut de 60Ah pusă din reprezentanță. Dar dupa ce afișează ăștia pe site-uri pare a fi prea mică pentru un A200 benzină cu o grămadă de acareturi pe ea (am echiparea elegance). Mi-a murit astă iarnă prima tură și ieri de tot, avea 3.3V. Am încărcat-o, a pornit dar n-o mai pot ține așa.

  Mulțumesc!
  Fosta: W168 A160 '99 Benzină
  Actuala: W169 A200 '04 Benzină
  Urmează: Dacia 1300 '74

 • #2
  Poti pune cea mai mare baterie ce incape fizic in locasul respectiv, poti masura cu o ruleta.
  Eu am incercat mai multe branduri si am fost multumit de caranda, macht, tudor, exide si fullmen.
  Momentan am trecut cam toate masinile pe Tudor pentru garantia de 3 ani si faptul ca este identic cu exide.

  Comment


  • #3
   ROV Sa nu exageram totusi, zic... Nu poti pune pe orice masina, orice baterie, doar pentru ca incape... Trebuie sa tinem cont de cateva criteriii: capacitatea cilindrica, combustibil, nivelul de echipare(ce si cati consumatori sunt), capacitatea de incarcare a alternatorului, etc. E foarte important sa tinem cont de capacitatea de incarcare a alternatorului pentru ca atunci bateria va fi permanent incarcata, chiar si iarna la drumuri relativ scurte.
   gruiarew Ai pe masina bateria originala? Era bine de stiut cu ce a iesit din fabrica(in manual nu am gasit). Personal iti recomand, ca si amperaj, o baterie de 75-77A, nu mai mult, ca nu se justifica. Poti depasi capacitatea bateriei cu care a iesit masina din fabrica cu un procent de maxim 20%, "zice unili guri pricepute"...Eu as merge cu un procent de 10% peste capacitatea bateriei originale, safe! Producatorul il alegi in functie de buget!
   Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

   Comment


   • #4
    LauLaur pana in prezent nu am vazut absolut nimic care sa confirme faptul ca nu poti pune un acumulator mai mare.
    Atat eu cat si grupul meu de masinisti, am montat acumulatori la dimensiunea maxim permisa de sistemul de pridere din tava bateriei.
    Este drept totusi ca nu am intalnit auto care sa accepte in locasul respectiv acumurator cu capacitatea mai mare de 20ah peste cea din fabrica, ex 55->70 ori 100-->110.
    Alternatorul este ultima problema la masinile noi, mai toate au peste 90 de amperi, din care se scad consumatorii sa zicem 60a, raman oricum 30a pentru acumulator iar din cate stiu nici cel de 100ah nu accepta 30a la 14v.

    Comment


    • #5
     N-am originala. Am pus de 70 Caranda. Cu ocazia asta vă zic și "la revedere". Cu durere în suflet am dat mașina, dar nu mă puteam ține la două. A-ul stătea și mi se rupea sufletul să o văd cum se degrada pe zi ce trece. O să mai dau pe aici dar cu altele.

     Vă multumesc pentru tot ajutorul oferit în cei 6 ani de când am avut doar A-uri.
     Fosta: W168 A160 '99 Benzină
     Actuala: W169 A200 '04 Benzină
     Urmează: Dacia 1300 '74

     Comment

     Working...
     X
     Logan | Dacia Logan |Anulare DPF