Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Termostat w169

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Termostat w169

  Noroc,

  Am gasit pe epiesa 5-6 modele de termostat la care difera temperatura de deschidere 80 -95 grade
  Stie cineva ce temperatura tb sa fie?
  https://www.epiesa.ro/termostat-merc...subcat-100095/

  La mine sta acul de la temeratura apei la 80-82 de grade nu ajunge niciodata la 90, nu mi se pare normal mai ales pe caldura asta.
  Am cititi si alte topicuri pe acelasi subiect dar pt alte modele, pt Aklasse w169 motorina nu am gasit nimic.
  Va multumesc,
  Theo

 • #2
  Motorul în regim lucrează la aceeași temperatură, n-are treabă cât e de cald afară. La mine stă puțin după 80.
  Fosta: W168 A160 '99 Benzină
  Actuala: W169 A200 '04 Benzină
  Urmează: Dacia 1300 '74

  Comment


  • #3
   Multumesc pentru raspunsul tau, ai dreptate, ma refeream la cat de cald e acum, nu mi se pare normal sa nu ajunga la 80 de grade temperatura, mers in oras 20 km adica o ora.
   Nu stiu ce termostat sa aleg, probabil ca tu ai unul ce deschide la 85 de grade.

   Comment


   • #4
    Păi e 80 sau 90? Când ieși în afară, scade temperatura? Eu așa m-am prins că-i defect. În oraș aveam 80 grade, cum ieșeam în afară scădea la 60. După care a venit iarna și făceam țurțuri în cabină.

    Nu știu ce a pus, aici în Sibiu am un service la care merg. Ii duc mașina și mă sună când e gata. Nu pot și nici nu cred că m-ar lăsa să stau lângă ei. Până acum n-am avut nimic de reproșat. Și-au făcut treaba cu brio. Drept e că sunt și destul de scumpi.
    Fosta: W168 A160 '99 Benzină
    Actuala: W169 A200 '04 Benzină
    Urmează: Dacia 1300 '74

    Comment


    • #5
     Originally posted by gruiarew View Post
     Ii duc mașina și mă sună când e gata.
     Si? Ce termostat ti-au pus? La cat iti sta acul acum? Intreb si eu pentru un prieten...
     W168 or nothing!

     Comment


     • #6
      Cu tine am vorbit despre asta Puțin trecut de 80. Nu știu ce mi-a pus și nici n-am întrebat. Eram prea stresat cu RAR-ul la vremea aia (rupsesem frâna de mână cu 2 zile înainte de programare). Am devizul pe undeva, că strâng toate hârțoagele. Dar cred că ți l-am trimis deja.
      Fosta: W168 A160 '99 Benzină
      Actuala: W169 A200 '04 Benzină
      Urmează: Dacia 1300 '74

      Comment


      • #7
       Originally posted by theo33 View Post
       Noroc,

       Am gasit pe epiesa 5-6 modele de termostat la care difera temperatura de deschidere 80 -95 grade
       Stie cineva ce temperatura tb sa fie?
       https://www.epiesa.ro/termostat-merc...subcat-100095/

       La mine sta acul de la temeratura apei la 80-82 de grade nu ajunge niciodata la 90, nu mi se pare normal mai ales pe caldura asta.
       Am cititi si alte topicuri pe acelasi subiect dar pt alte modele, pt Aklasse w169 motorina nu am gasit nimic.
       Va multumesc,
       Theo
       Postam, mai calare, mai pe jos...
       Motorul în regim lucrează la aceeași temperatură, n-are treabă cât e de cald afară. Ba chiar are treaba multa cu temperatura externa...
       theo33 in linkul postat de tine sunt termostate cu temperatura de deschidere 80 si 85 de grade. Cel cu temperatura de deschidere 95 nu este termostat pt lichidul de racire, e alta piesa. Deci ai grija ce cumperi! Stiut fiind faptul ca un motorinar e mai puturos decat un benzinar, cand vine vorba de caldura, personal iti recomand un termostat cu temperatura de deschidere la 85 de grade. O sa te incante la iarna
       Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

       Comment


       • #8
        Se putea să nu mă ataci...

        Motorul când ajunge la temperatura de lucru, lucrează la temperatura respectivă ori e vară ori e iarnă. De aceea are termostat. Altfel iarna i-ai pune fular și vara pantaloni scurți.

        Cu temperatura de afară are treabă amestecul, vâscozitatea uleiului la rece și în cât timp atinge temperatura de lucru, dar nu e subiectul acestui topic. Dacă termostatul deschide la 85, când ajunge motorul la 85, deschide, indiferent dacă-i vară sau iarnă, că nu are calendar.
        Fosta: W168 A160 '99 Benzină
        Actuala: W169 A200 '04 Benzină
        Urmează: Dacia 1300 '74

        Comment


        • #9
         Bineinteles, am ceva cu tine! Logic...(dupa logica ta)
         Sa nu-mi spui ca motorul tau ajunge in acelasi timp la 80 de grade si vara si iarna?! Bine,nu mie, ca pe mine m-ai lamurit. Nu o sa ajunga in veci, de ce? Pentru ca iarna nu-i ca vara....
         Motorul când ajunge la temperatura de lucru, lucrează la temperatura respectivă ori e vară ori e iarnă.
         Mda, numa' ca iarna, dupa ce a ajuns motorul la temperatura de lucru se intampla ca temperatura sa scada si atunci se inchide termostatul. Vara se intampla invers, (ca deh caldura mare mon cher, aglomeratie bara la bara) si porneste ventilatorul.
         Nu cred ca te-a impins vreodata curiozitatea sa "fierbi" un termostat impreuna cu un termometru. Vedeai ca procesul de deschidere e gradual, lent. Timp in care, vara, temperatura in motor creste. Pentru a se evita "neplacerile" costisitoare s-au facut termostate cu temperaturi de deschidere diferite, in functie de necesitatile fiecarui motor si chiar exista termostat hot climate cu deschidere la 75 de grade(si pt Mercedes)
         https://www.laso.de/search/?mainsearch=98201516
         Climatul chiar influenteaza temperatura de functionare a motorului si se impune alegerea corecta a termostatului, nu cu indiferenta.
         ​​​​​​​Mie nu mi se pare greu...
         Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

         Comment


         • #10
          Hai că o dăm în lambada. Eu ziceam de temperatură de regim tu îmi spui că ajunge mai greu la 80 iarna ca vara.

          Deschiderea / închiderea termostatului se face lent chiar din cauza asta, să țină temperatura cât mai constantă în jurul valorii la care e setat. Lasă ventilatorul, fă un drum lung și iarna și vara și ai să vezi că nu diferă temperatura la care stă acul.

          La mine e simplu, am un singur cod pentru termostat. Tu dacă vrei să-i pui de 75, pune-i. E timpul și banii tăi.
          Fosta: W168 A160 '99 Benzină
          Actuala: W169 A200 '04 Benzină
          Urmează: Dacia 1300 '74

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF