Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cutie semi-automata defecta - A170 CDI

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cutie semi-automata defecta - A170 CDI

    Dupa o lunga pauza pe forum, revin cu urmatoarea problema:

    M-a mancat "undeva" si am luat pe "nevazute" (prima data fac asa ceva) un A-Klasse A170 CDI pe care l-am adus pe platforma din Germania, pentru sotie. Stiam de la vanzator ca se aude un huruit in mers.




    Huruitul e de fapt un zgomot foarte urat care e clar din cutie. Pe loc nu se aude nimic, dar in mers e un zgomot metalic de frecare, ceva gen placute uzate pe discuri ruginite ... In rulaj, cand o scot din viteza nu se mai aude. Schimba bine vitezele, deci pot exclude ambreiajul automat.

    Inteleg ca se da jos destul de greu cutia de viteze, cu tot cu puntea de fata, asta inseamna ca masina trebuie sa ramana pe cric si nu prea gasesc pe nimeni dispus sa-si tina cricul ocupat pana vad eu ce-i cu cutia. Daca-i doar vreun rulment cred ca scap relativ ieftin, daca-s pinioane duse nu mai merita reparatia si trebuie sa caut un SH (am pus anunt si la bursa pe tema asta).

    In rest masina pare ok, 190.000 km, dotarile de mai sus, porneste usor, schimba bine, nu scoate fum, n-are rugina, singurele defecte pe care i le-am gasit inafara de cutie sunt: maneta de semnalizare pe moarte si o gaura cat o moneda in bara de spate.

    Aveti vreun sfat pentru mine ?

  • #2
    Daca zici ca vitezele se schimba corect,probabil zgomotul vine din alta parte.Trebuie sa fi sigur primadata ca este de la cutie.
    Eu am avut toate cele 3 tipuri de cutie pe a klasse.
    Cutia semiatomata am impresia ca defapt este identica cu cea manuala cel putin dupa codurile de cutie. Semi-automata 716503 si manuala 716501.
    Daca e defecta cutia cauta si compara cu cutia manuala,e mult mai usor de gasit!
    Numai bine Orvo
    Mercedes-Benz E220C 124 automatic '94
    Mercedes-Benz 230C 123 automatic '78
    Mercedes-Benz SL320 129 automatic '96
    Mercedes-Benz E200C 124 automatic '95

    Comment


    • #3
      Si eu am un huruit la a mea! Ceva de genul cum se aude la camioane. Banuiesc tot cutia sau grupul din cutie! Nu este zgomotul asa tare cum zici ca e la tine. Merg cu ea de 20000 km si nu s-a intamplat nimic.

      Comment


      • #4
        Recomand contactarea userului cl600, priceput in domeniu.
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

        Comment


        • #5
          Salutam!
          De regula huruitul acela provine de la rulmentii cutiei. S-a mai discutat aici
          Si cateva info in plus: http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.59.htm
          Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

          Comment


          • #6
            Multumesc de sfaturi !

            @GoguL: cutia mea e 716.502. Sunt sigur ca e din cutie, am ridicat masina pe cric cu sofer in ea, si zgomotul se aude doar in rulaj si se aude din cutie. Am tot cautat cutii, dar nu prea gasesc nimic. Am gasit de A160 CDI, cu codul 716.505, dar nu cred ca se potriveste, la 300 Euro. In rest numai avioane, gen 750 Euro, etc.

            @cutaresku: CL600 se ocupa de masini noi, am citit pe topicul lui si cineva l-a mai intrebat ceva de o masina de prin 2000 si i-a raspuns ca nu se ocupa cu masini din anii aia.

            @LauLaur: Multumesc de link, il citisem ieri deja. Si eu sper sa fie "DOAR" rulmentii de la diferential. Am fost aseara si la reprezentanta AutoKlass si astept azi oferta pe mail de manopera si piese la schimbat rulmentii. Din diferite discutii de pe net reiese ca setul de rulementi OEM e mai ieftin decat rulmenti de la Rolling sau ale surse aftermarket.

            In concluzie, incerc sa repar cutia, sa vad numai cum organizez cu service-ul, pentru ca dupa cum spuneam, nimeni nu prea vrea sa se bage la dat jos cutia pentru ca se da totul jos, puntea de fata cu tot cu motor si cutie, si astfel ramane cricul blocat ceva vreme.

            Toate cele bune !

            PS: Intrebare: daca voi avea jos cutia si motorul, ce ar mai trebui facut cu ocazia asta, respectiv lucrari de mentenanta care necesita motorul / cutia jos ? Pentru ca n-as vrea sa repet in viitorul apropiat operatiunea. Mai sunt piese care merita schimbate cu ocazia asta ?

            Comment


            • #7
              Suportii motorului. Daca vrei sa tii masina, eu zic ca e o investitie buna. Cutia nu-mi dau seama cum sta, in sensul daca are suporti...
              https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

              Comment


              • #8
                Salut!
                daca voi avea jos cutia si motorul, ce ar mai trebui facut cu ocazia asta, respectiv lucrari de mentenanta care necesita motorul / cutia jos ? Pentru ca n-as vrea sa repet in viitorul apropiat operatiunea. Mai sunt piese care merita schimbate cu ocazia asta ?
                Ai putea sa verifici: electromotor, ambreiaj(disc, placa, rulment), volanta, distributie, furtune care sunt prinse intre motor si caroserie, curea accesorii si role.
                Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF