Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema sigurante

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema sigurante

    Salutare,

    Am nevoie de ajutor in elucidarea urmatorului mister: La un mercedes A160, din '97 nu functioneaza trapa, stergatorul spate si instalatia de ventilare/incalzire interioara; nu este dotata cu A/C. Primul pas in depistarea problemei a fost verificarea sigrantelor aferente. La consultarea schemei, este vorba de sigurantele 9 si 45. Aici surpriza: ambele sigurante sunt scoase si este facuta o punte/scurtcircuit intre pinul de jos de la siguranta 9 (trapa si stergator) si pinul de jos de la siguranta 45 (ventilatie). Am scos puntea, si am folosit siguranta de la stergatoarele fata, tot de 40 de amperi si stupoare: merge si stergatorul spate si trapa. Am pornit masina, nu imi indica nimic pe bord, luminile merg corespunzator, semnalizarile la fel. Am lasat panoul de sigurante la starea initiala. Inainte de a cumpara si folosi cele 2 sigurante de 30 si 40 de amperi sunteti invitati sa va dati cu parerea pe marginea acestei adaptari.

    Este ok daca scot puntea si pun cele 2 sigurante? Exista posibilitatea aparitiei unei probleme noi cu o rezolvare costisitoare/complicata? si cel mai cel: Care este rolul ei?

    Am cautat "punte tablou sigurante", "short circuit fuse panel", "short circuit between rear wiper and air fuses a160" insa fara rezultat.

    Atasat un link cu poza generica a tabloului de sigurante si un cartof.

    http://www.aclassinfo.co.uk/W168/bat...ompartment.JPG

    http://goo.gl/ewIZO

    Va multumesc anticipat pentru timpul dvs.

  • #2
    Pune sigurantele, foleseste sistemele aferente si vezi daca se ard sigurantele.Daca dai talpa si gas masinii.Daca da, vb apoi ce si cum.
    Bafta si km fara reparatii.

    Comment


    • #3
      Originally posted by gmihai24 View Post
      Pune sigurantele, foleseste sistemele aferente si vezi daca se ard sigurantele.Daca dai talpa si gas masinii.Daca da, vb apoi ce si cum.
      Bafta si km fara reparatii.
      Multumesc pentru raspuns. Asa voi proceda. Va tin la curent.

      Stima.

      Comment


      • #4
        Puntea(e doar o punte, nu-i scurtcircuit) aia are rolul de a alimenta un circuit(siguranta). Posibil ca unul din circuitele aferente sigurantelor nu era alimentat sau a avut o problema. Mai ales daca puntea este pusa pe pinul de alimentare.
        Acum, pentru curiozitatea mea.... care-i treaba cu cartoful? Pentru ce l-ai pus? In locul lui mai bine puneai o poza cu puntea respectiva.
        Last edited by LauLaur; 06-12-2013, 17:37 PM.
        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

        Comment


        • #5
          Atasat 2 poze ale tabloului. Nu am apucat pana la momentul asta sa fac modificarea, o voi face in seara aceasta. Voi folosi sigurante mai mici 25 si 15 in loc de 40 si 20, nu vreau sa risc sa prajesc ceva.

          Cartoful era pentru a distrage atentia de la problema si de a te face sa o vezi din alta perspectiva ulterior.

          Stima.
          Attached Files

          Comment


          • #6
            Cartoful era pentru a distrage atentia de la problema si de a te face sa o vezi din alta perspectiva ulterior.

            Stima.[/QUOTE]

            Puntea vad ca este intre 10 si 45. Ciudat este ca s-a folosit o punte originala mercedes (conform etichetei), totusi acesta parca nu este de w168 (conform etichetei).

            Acum vad ca este sus pusa la 45 si jos la 10. Deci parerea mea ca duce un + de la una la alta (poti sa depistezi cu un aparat de masura sau un bec).
            Last edited by valyvis10; 06-14-2013, 18:08 PM.

            Comment


            • #7
              Mi se pare mie sau mecanicul ce a testat in trecut problema si-a uitat 'strapul' de test pe masina!?!

              Strap-urile astea nu se vand la clienti, sunt pt probarea in siguranta a sistemelor si traseelor electrice.Parerea mea e ca a fost uitata si nu pusa.

              Comment


              • #8
                Am pus cele 2 sigurante, 25 si 20. Trapa, stergatorul si aerul se comporta ok in teste. Sper sa nu am situatii neplacute. Daca se manifesta neplacut voi reveni.

                Pe de alta parte am remarcat un comportament ciudat la geamuri, acestea fiind electrice fata si spate:
                Cobor geamurile fata, ridic geamurile fata cobor, ridic si tot asa, fara probleme. In momentul in care umblu la cele din spate (coborat, ridicat) cele din fara nu mai raspund comenzilor. Opresc masina, o repornesc si totul merge ok.

                Idei?

                Multumesc.

                Comment


                • #9
                  Exact la fel pateam si eu cu geamurile doar ca eu cu cel din fata de la pasager aveam necaz )
                  Tot asa daca il deschideam pe cel din fata de la pasager nu mai mergeau restu pana nu oprea si porneam masina din nou . Dar mie nu imi facea intotdeauna .. cand si cand .
                  N-am reusit sa elucidez misterul )
                  Toate ni se întâmplă tuturor , mai devreme sau mai târziu , dacă există timp suficient

                  Comment


                  • #10
                    Verifica modulul de comanda al geamurilor, traseele, mufele.

                    Comment


                    • #11
                      Contact imperfect siguranta

                      Salut. Am si eu o problema cu faza scurta/lunga pentru W168. Nu functioneaza :P. Am gasit siguranta si am vrut sa o schimb. Insa am observat ca luminile functioneaza doar in anumite pozitii ale sigurantei(contact imprefect presupun eu). Daca gasesc pozitia si ramane aprinsa, in momentul in care comut pe faza lunga... nu mai functioneaza. Ceva sugestii?

                      Comment


                      • #12
                        Salut!
                        Nu-i mai cauta pozitia! Curata soclul sigurantei si pune o siguranta noua, contactul sa fie perfect. Apoi, vezi daca mai sunt probleme.
                        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                        Comment


                        • #13
                          Hello. Multumesc pentru promptitudine. Acum am sa pun o intrebare(multora o sa li se para idioata :P), dar cum fac acest lucru - curatarea socluclui? Am o vaga idee, dar nu as vrea sa mai stric ceva pe acolo.

                          Comment


                          • #14
                            Folosesti un obiect asemanator ca si dimensiuni, pinilor sigurantei, pe care-l imbraci in smirghel fin. Il bagi in gaura si freci bine , stanga/dreapta, sus/jos, cum sti tu mai bine.Apoi treci la gaura urmatoare... Indicat e sa folosesti apoi si un spray pentru contacte electrice, va impiedica alta oxidare.
                            Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF