Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Posibila problema planetara

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Posibila problema planetara

Va salut ! am o problema destul de ciudata cam de cand am masina ,In momentul cand accelerez in rampa am o trpidatie masina are un tremur daca iau piciorul de pe pedala nu mai face ,la drum drept se simte foarte putin aproape deloc ,Ceea ce am observat e ca daca incarc masina la capacitate nu mai face aproape deloc ,cred ca isi schimba planetarele unghiul ,pentru ca acum dupa ce am ridicat spatele vreo 3 cm face si mai tare .Problema 1 -cum asi putea sa stiu sigur care din planetare e ?
    Problema 2 -stie cineva sigur daca planetarele de la diesel la benzina sunt aceleasi ?
    diagnoza reparatii mb dezmembrari auto

Am mai observat ceva anul trecut am dat jos amortizorul stanga sa gresez rulmentul de sarcina si asa nevand ce face am miscat de capul de planetara dinspre roata sus jos stanga dreapta sa vad daca are joc,ceea ce ma surprinde e ca nu are joc doar ca mergea foarte foarte greu (burduf original ,fara sparturi)Iar in curbe in loc stanga dreapta inainte inapoi nu se aude nici un zgomot !

Comment

Chiar nu stie nimeni ??

Comment

Problema 2 -stie cineva sigur daca planetarele de la diesel la benzina sunt aceleasi ?[/QUOTE]

Nu sunt aceleasi (cele de diesel au grosime mai mare, cred ca datorita cuplului) dar poti folosi capatul (cel dinspre roata, asa zisa tripoda).
        Eu am schimbat pe dreapta tripoda cu una de benzinar.
        Partea proasta ca am folosit burduf nou universal (se taie la dimensiune in functie de model) si mai da ceva vaselina. Bine, este montat burduful acum 4 ani, odata cu schimbul capului de planetara, dar de la inceput pot sa spun ca nu etansa la fel ca unul original.
        A si mai este ceva, colierele originale (cele care strang burduful) au alta calitate.

In concluzie planetarele difera la grosime dar capetele pot fi folosite fara probleme de la benzina la diesel.

Comment

Salut!
          Din experienta nu pot sa vorbesc, ca nu am probat, dar iti pot spune ca in EPC au aceleasi coduri deci cu siguranta sunt identice planetarele de pe benzinar cu cele de pe diesel( in cazul in care provin ambele de pe cutii manuale).
          Legat de trepidatii, trebuie sa verifici tampoanele de la motor si cutie. Nu-i neaparat nevoie sa fie rupte, chiar si daca au cauciucul imbatranit/intarit vor transmite vibratiile la caroserie.
          Bafta multa!
          Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

Comment

Cea pe care am comandat-o acum 4 ani prin dezmembrari.ro cred ca este de benzinar deoarece are grosimea la jumatate fata de cea de pe masina mea. Am folosit doar capatul deoarece am considerat ca se poate forfeca la torsionare. Nu am riscat.
            Poate ai dreptate si era de la o masina diesel cu cutie automata dar ma indoiesc.

Foarte importante sunt colierele de la burduf precum si vaselina. Toate trebuie sa fie de calitate, mai ales ca pentru colierele originale se foloseste un cleste special de strangere.

Comment

Deci in concluzie nu stiu sigur daca sunt la fel sau nu planetara sa se foarfece nu am auzit iar treaba cu tampoanele cade !Nu e vibratie ,este trepidatie ca si cum ar fi o roata dezichilibrata dar numai cand accelerez in rampa in special

Comment

Originally posted by alexcristian200 View Post
                Deci in concluzie nu stiu sigur daca sunt la fel sau nu planetara sa se foarfece nu am auzit iar treaba cu tampoanele cade !Nu e vibratie ,este trepidatie ca si cum ar fi o roata dezichilibrata dar numai cand accelerez in rampa in special
                Dar de planetara rupta ai auzit?

Cred ca o sa-i fac poza (o am pe balcon). Intelege, capetele (tripoda) dinspre roata sunt identice si la numarul de caneluri si la numarul de bile si la diametrul canelat (partea ce intra prin fuzeta) si la piulta de strangere si la numarul de nuturi, doar arborele propriuzis difera. Eu personal mi-am schimbat planetara, nu service-ul (cu manutele astea 2) asa ca stiu ce vorbesc.
                Uzura o aveam la bilele din tripoda.

Partea de vibratie in panta vezi sa nu fie de la volanta.

Comment

Daca ar fi fost de la volanta de ce cand am incarcat masina bazat nu mai trepida deloc ? acum ca am facut inaltatoare pe spate si am ridicat spatele face mai rau pentru ca am schimbat unghiul planetarei!ce am mai observat ca si in viraje in rampa face si mai rau

Comment

Iar burduful de la tripoda cand am luat masina era rupt l-am schimbat spalat si pus vaselina dar eu tot inclin ca problema e de acolo !

Comment

Daca aveai uzura la bilele din tripoda cum se manifesta la tine ??

Comment

Iar burduful de la tripoda cand am luat masina era rupt l-am schimbat spalat si pus vaselina dar eu tot inclin ca problema e de acolo !
                        Cred ca are dreptate laur, in sensul ca un suport (tampon motor, cutie) este dus. Senzatia este de uzura a unei planetare dar gandestete ca ansamblul motor cutie osciland peste tolerantele admise (mai ales ca in panta se cabreaza), cumulat cu suprainaltarea masinii transmit totul planetarelor.

Comment

Eu oricum i-au o planetara de la un prieten una de banzinar si o schimb de proba ! am avut un renault trafic 8 locuri si trepida si tot sa accentuat nimeni nu stia ce are si tripoda era varza ca sa rupt burduful ! am avut tampon de motor rupt dar facea urat la plecare si la oprore dar in nici un caz asa cum face acum!Iar tampoanele mele sunt ok ! Ce sa fac sa o iau pe presupuneri sa schimb toata masina nop ! punct ochit punct lovit o schimb si gata

Comment

Mai clar decat ca se accentueaza in curbe si la greutate nu face si mai ales ca am gasit burduful spart ce sa fie ?nu vibreaza !!! TREPIDEAZA

Comment

Daca aveai uzura la bilele din tripoda cum se manifesta la tine ??
                              Iti raspundeam la mesajul anterior.

Se manifesta clasic. Troncanit de oala sparta cu roata virata la maxim de frecventa in functie de viteza .
                              Vezi, acum dupa 4 ani, faptul ca am pastrat arborele vechi (ti-am spus ca datorita grosimii) incepe sa-si spuna cuvintul, in sensul ca la viraj in loc cu volan la maxim se aude o bataie usoara gen inceput de uzura al planetarei.
                              Dar numai cu viraj la maxim.

Adica sa nu-ti inchipui ca furca arborelui de planetara era neuzata si aveau uzura numai bilele tripodei, dar uzura furcii era mult mai mica decat cea a bilelor.

Ideal ar fi fost o planetara noua dar pretul era prohibitiv, o fi acum mai ieftina?????

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF