Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Încurcat + cu -

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Încurcat + cu -

    Iată că într'o seară, când am vrut să schimb bateria, am pus una care avea + şi - invers, şi nici nu am observat pentru că erau invers contactele la ea, nu ca la toate. Un sunet puternic şi un mic foc de artificiu la siguranţe. Nu se porneşte nimic, lucrează doar electronica ce nu necesită cheia

  • #2
    Salut!
    Ia diagrama cu sigurantele in brate si vezi ce ai ars. Daca nu ai diagrama uite aici: http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.14.htm , aici :http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.15.htm si aici : http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.15a.htm
    Verifici/inlocuiesti tot cei ars, sigurante, relee, cablaj.
    Bafta si spor la munca!
    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

    Comment


    • #3
      Daca ai scapat doar cu sigurantele arse este bine ...doar dupa ce inlocuiesti sig arse iti poti da seama daca este totul ok ...dar eu sunt sceptic ...

      Comment


      • #4
        Plus-minus mai nimic...

        Buna ziua !


        Am facut si eu ceva asemanator, cu mentiunea ca la atingerea celei de-a doua borne de baterie, mi s-a parut exagerat de mare cantitatea de scantei aparute, si m-am prins ca nu e bine, ca doar nu am nici un consumator prea mare pornit fara a avea contactul pus...

        Am facut din nou legaturile, dar de data asta corect, apoi am evaluat daunele. Nu plesnise nici o siguranta, doar au facut flama in soclurile lor si le-au afumat (ceea ce a presupus o curatire ulterioara foarte amanuntita a soclurilor...), nemaifacand contact deloc.

        S-a dus in schimb definitiv centrala inchiderii centralizate si partea de reglaj a incalzirii habitaclului. Prima s-a rezolvat, a doua va urma, ca incalzirea e acum tot timpul la maxim. Pana la rezolvarea celei de-a doua probleme, am montat un robinet cu bila pe traseu, si pot opri/regla de acolo.

        Din fericire, W124 are foarte putina electronica, deci efectul a fost minim, dar tot am bagat la cap ca nu e bine sa casti ochii la fuste scurte si picoare lungi pana nu termini de pus bornele corect...


        Sper sa scapi cu cat mai putine daune, succes la investigatie !



        Dragos

        Comment


        • #5
          Neata.
          Dupa un specialist bun care mi l-au recomandat, care a venit a stat 3 ore cautand problema si nu gasit nimic, si dupa un service, cica mi-a ars blocul electric de la cutia de viteze (semiautomata) si de asta blocheaza cheia, adica nu se porneste. Dar ei nu fac cutii de astea ca nu se pricep. Zilele astea credca ma duc la oficial mercedess service, sa vad cit costa oficial!
          La noi in R.Moldova, diferenta e foarte mare intre service-u oficiale si restu dar macar stiu precis ca acolo imi va fi data o diagnoza corecta! dar asta e, deja de 2 luni fara ea, nu mai pot ) mii dor de mirosul ei

          Comment


          • #6
            Originally posted by kacktuss View Post
            Iatã cã într'o searã, când am vrut sã schimb bateria, am pus una care avea + ºi - invers, ºi nici nu am observat pentru cã erau invers contactele la ea, nu ca la toate. Un sunet puternic ºi un mic foc de artificiu la siguranþe. Nu se porneºte nimic, lucreazã doar electronica ce nu necesitã cheia
            Ai pus baterie pentru o masina americana... alea au bornele inversate.
            O ora de manopera in service-urile Aklass, Tiriac Auto e parca 160 lei.
            Chiar imi place masinuta asta!

            Comment


            • #7
              Inca sunt fără ea ((... am schimbat softu de la blocul central 100 euro ( cand am incurcat +cu-, mi sau sters cateva pagini din program ), am schimbat niște cabluri arse, siguranțele și după asta a pornit !!! DOAR CĂ, cutia nu mai mergea....
              După cateva zile am gasit blocul electric al cutiei care era mai precis ars, sau nustiu, dar nu mai mergea. Am gasit eu alt bloc (100euro), am schimbat, si la procedura de invatare a vitezelor (este o procedura dupa ce schimbi blocul electric al cutiei, trebuie sa o inveti din nou vitezele cu ajutorul computerului) ea nu vrea sa le invete ( ... si acum deja caut un service sa scot cutia cu totul sa vad ce dracu mai are !!!!

              Comment


              • #8
                Originally posted by kacktuss View Post
                Inca sunt fără ea ((... am schimbat softu de la blocul central 100 euro ( cand am incurcat +cu-, mi sau sters cateva pagini din program ), am schimbat niște cabluri arse, siguranțele și după asta a pornit !!! DOAR CĂ, cutia nu mai mergea....
                După cateva zile am gasit blocul electric al cutiei care era mai precis ars, sau nustiu, dar nu mai mergea. Am gasit eu alt bloc (100euro), am schimbat, si la procedura de invatare a vitezelor (este o procedura dupa ce schimbi blocul electric al cutiei, trebuie sa o inveti din nou vitezele cu ajutorul computerului) ea nu vrea sa le invete ( ... si acum deja caut un service sa scot cutia cu totul sa vad ce dracu mai are !!!!
                Cred ca te pot ajuta.
                Spune-mi te rog din ce an e masina si cati cai are, sa vedem ce putem face...

                Comment


                • #9
                  In caz ca nu rezolvi se poate demonta modulul de control automat al ambreiajului si se poate monta o a treia pedala, de ambreiaj. Cutia de viteze e defapt manuala.

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF