Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Cum se schimba telescopul de pe spate ?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cum se schimba telescopul de pe spate ?

Salutare din nou!!
    Am o mica problema cu schimbatul telesscopului ,dreapta spate ...nu avem acces la suruburi ( fara sa dam jos bratul superior ce este prins de caroserie! pt. ca se rupe surubul ruginit,...spune mecanicul.
    Daca stiti cumva o alta varianta de demontare a telescopului...e bine venita :-) ms.

Salut!
    Eu am schimbat amortizoarele singurel. Doar surubul superior e mai dificil de "accesat", dar cu putina ingeniozitate se poate. Surubul parca este de 10, deci piulita hexagon de 17. Foloseste o cheie fixa de 17 foarte subtie( eventual polizeaz-o) doar pentru a tine contra pe piulita ascunsa. Pentru a pozitiona piulita inapoi cositoreste de ea o sarma mai solida.
    La dreapta mi sa parut mai usor de schimbat ... pe stanga spatiul e si mai mic.
    Totusi, iti spun eu ca se poate. Deschide si linkul urmator: http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.20a.htm
    Bafta multa!
    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

Comment

Da e mai complicat,mecanicul vrea sa scape mai usor,dar cu rabdare se poate si eu le-am schimbat.Prima data trebuie sa dai acele aparatori din plastic situate la roata,sunt niste suruburi si nituri din plastic parca,si ai acces la cap surub,dar daca e ruginit o sa se invarta surubul cu tot,trebuie se bagi pe sub masina o cheie fixa de 17f subtire si sa tii contra,eventual da cu spray degripant,eu am dat cu wd40.

Comment

Merge si fara sa dai carenajele jos.

Comment

Asa an dat si eu foarte usor!!!
          diagnoza reparatii mb dezmembrari auto

Comment

Multumesc colegii !! Pana la urma un alt mecanic a reusit dar nu mi-a spus cum l-a dat jos.La mine pe partea dreapta e mai mica spatiu...mersi oricum pt.ajutor

Comment

Salut!
              Intalnesti multe tipuri de oameni(mecanici)... unii comozi, ce vor sa castige mult si usor, si altii subtiri la obraz si cu mult respect pentru client si in special pentru meseria ce o practica.
              Bafta multa in continuare!
              Scuze pentru tenta usor OFF.

Comment

salut poate sa imi spuna cineva cum sa verific telescoapele de spate de la mb a 140?
                e vreo metoda anume ? si se poate schimba doar un telescop sau trebuie schimbate ambele
                scuze daca sunt off topic

Comment

Amortizorul dupa comprimare trebuie sa ramana asa , destinderea pe masina este facuta de catre arc , daca se destinde singur este defect.În primul rând, se va apăsa caroseria în scopul de a comprima suspensia. În momentul în care această forţă de apăsare încetează, suspensia trebuie să reducă maşina la poziţia iniţială fără ca aceasta să oscileze mai mult de o singură dată.Daca oscileaza mai mult ridica semn de intrebare.Bafta.

Comment

Total gresit! Amortizorul , daca este bun/nou revine singur, incet, in pozitia "destins". Arcul sustine greutatea masinii iar amortizorul preia socurile si elimina balansul sus/jos dat de comprimarea /decomprimarea arcului sub greutatea masinii. Eu mi-am cumparat/schimbat amortizoarele si nu cred ca erau defecte... de noi.

Comment

multumesc de raspuns ,cam la ce pret ajunge un set de telescoape de spate decente

Comment

Originally posted by Sorin1978 View Post
                        salut poate sa imi spuna cineva cum sa verific telescoapele de spate de la mb a 140?
                        e vreo metoda anume ? si se poate schimba doar un telescop sau trebuie schimbate ambele
                        scuze daca sunt off topic
                        Cea mai simpla metoda de verificare e urmatoarea:
                        1) verificare vizuala- verifici daca amortizorul a curs(pete de ulei pe amortizor)
                        2) deschizi portbagajul si faci balans sus/jos apasand cu mainile pe margine. Nu trebuie sa existe mai mult de doua curse sus/jos. Lucrul asta il poti observa si trecand peste denivelarile pentru reducerea vitezei de la trecerea de pietoni, cu ceva greutate pe spate.
                        Da! Se poate schimba si doar un amortizor, dar cel mai bine este sa le pui pereche.

Comment

Working...
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF