Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Apare litera "F" in bord

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Apare litera "F" in bord

  Imi poate spune cineva de ce imi apare in mers litera F din Drive si incepe sa smuceasca masina?
  A190 benzina din 2000 transmisie automata

  Multumesc
  "Nu-ti conduce masina cu o viteza mai mare decat a ingerului tau... s-ar putea sa nu ajunga la timp..."

 • #2
  Litera F in bord

  cutie automata tiptronic...


  Multumesc
  "Nu-ti conduce masina cu o viteza mai mare decat a ingerului tau... s-ar putea sa nu ajunga la timp..."

  Comment


  • #3
   Originally posted by Brunno View Post
   cutie automata tiptronic...


   Multumesc
   Daca ramane blocata in viteza 2 inseamna ca are o problema electrica, iar daca ramane in viteza 3 are o problema mecanica.
   In ambele cazuri, electronica fiind in avarie nu mai lucreaza si smuceste.
   http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


   www.mbretrofit.ro

   Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

   Comment


   • #4
    smuceste un pic in viteza 1 din neutru la plecarea de pe loc si fara sa o accelerez eu agresiv.

    se poate repara aceasta problema (electrica sau mecanica?) daca da va rog ma poate indruma cineva la un service de bun simt la pret (bucuresti)

    Multumesc

    Te rog sa folosesti majuscula la inceputul unei propozitii.
    Last edited by Orvo; 10-09-2009, 10:39 AM.
    "Nu-ti conduce masina cu o viteza mai mare decat a ingerului tau... s-ar putea sa nu ajunga la timp..."

    Comment


    • #5
     Destul de neplacut ce ai tu.
     Daca e problema electronica scapi cu vreo 1500 euro schimbat modul electro-valve din cutie.
     Daca e mecanica, trebuie sa cauti service cu tupeu care sa desfaca cutia si sa iti schimbe ce-i stricat.
     Ai facut revizie la 60mii Km ? Stiu ca toti zic ca nu trebuie schimbat uleiul dar am scos recent dintr-o cutie automata ulei negru ca smoala dupa 45 mii Km.

     Mergi intr-un service de la reprezentanta, ei iti dau un diagnostic bun. Apoi stii ce ai de facut. La schimbat modul electro-valve se mai baga si service-urile.

     In cel mai rau caz ai de reparat cutia sau de schimbat. Reparat e cam tot 1000 - 2000 euro (sunt doar cateva firme care fac asta, vezi pe google, nu vreau sa fac reclama). Schimbat... vreo 4800 euro noua programata de nemti din fabrica.

     La cutiile astea cam pica computerul din ele, apoi ai uzura normala a discurilor si benzilor din cutie. Daca e uzura scapi usor. Se schimba un bloc din ala complet si gata, dar asta o fac doar firmele de reparat cutii.
     Last edited by digitalscribe; 10-09-2009, 10:10 AM.

     Comment


     • #6
      Aceeasi problema am avut-o si eu, la acelasi tip de masina, la mine a fost selectorul la cutia de viteza, asta mi-au spus cei de la mercedes dupa diagnostic.In jur de 1 000 de euro.

      Comment


      • #7
       F in display

       Aceiasi problema o am si eu la masina ( disel a 170 tiptronic )
       F in display ... dar spre deosebire de ceilalti membri ce au postat inaintea mea ... nu porneste masina.Mai exact am parcat-o , iar a doua zi cand sa plec arata F in display unde in mode normal arata P,R,N,D
       Deci masina stationeaza , nu se poate porni ! Solutii ?

       P.S Bateria este ok , uleiul din cutie ok ... sigurante verificate ... am incercat ambele chei , am pus si un tester ce nu a indicat vreo eroare !
       Multumesc

       Comment


       • #8
        Am chemat un specialist de la un service mercedes iar rezultatul este acesta :
        F = inseamna "greseala sau eroare"
        Dupa diagnostic in cazul meu , de vina este ESP-ul , dar evident poate fi orice altceva atunci cand va apare F in display.
        La cei ce apare accea smuceala in mers ... este din vina ESP ABS , trebuie schimbat acel calculator ce se afla in cutia aerului conditionat.
        Nu va speriati, cutiile astea nu crapa ... asa cum specialistii de duminica ar spune-o in orice situatie pentru orice neregula.
        Revin cu alte detalii , ma grabesc sa caut un esp acum

        Comment


        • #9
         Ne spui si noua care a fost remediu

         Comment


         • #10
          Am avut si eu o problema: F si scotea masina din viteza in mers

          Originally posted by psiho200 View Post
          Ne spui si noua care a fost remediu
          Am fost la 1 sevis si la un electrician auto si nu iesa nimic pe testar totul ok.si din forum am aflat ca trebuie sa merg la mercedes .am fost si au gasit 5 probleme eroare in compiutaru-l cutiei si lipsa ulei 1,8 litri. au complectat ulei si resetat compiutarul , si pretul 350 ron merge bine ..Mercedes A 170 cdi cutie automata,tiptronic.

          Comment


          • #11
           Va salut,

           Am si eu un A140 LWB cu motor de 1600 si cutie automata. Cu mecanicii m-am lamurit. Am avut aceeasi problema si s-a rezolvat prin inlocuirea bateriei. Nu mai cheltuiti banii degeaba. Baterie noua si verificarea incarcarii, eventual inlocuirea fuliei alternatorului si verificarea bratului de intindere a curelei de accesorii. Cutia necesita un curent mare si cand nu are de unde intra in eroare.
           recomand si folosirea pe manual, in oras, pentru a evita subturarea si astfel, lipsa incarcarii la turatii f joase. Tot din acest motiv recomand si scoaterea in N la semafor.
           Atentie la schimbarea bateriei, trebuie asigurata o alimentare tampon ca sa evitati pierderea unor date din menoriile diverselor sisteme electronice care echipeaza masina, in cazul in care faceti asta acasa, fara o documentatie de service.
           Daca totusi mai apare eroarea, opriti masina si motorul sa se reseteze. Nu recomand sa circulati prea mult cu aceasta eroare, apar fenomene de cavitatie in cutie si uzurile cresc exponential.

           Cu stima, George.

           Comment


           • #12
            Ce-mi doresc si eu uneori cutie automata, ca ma plesneste cate o lene in trafic de mie sila sa apas pedalele si sa pun de mamaliga.
            Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
            https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

            Comment


            • #13
             Salutare tuturor!
             Am un A 160 , 2000 , cutie automata & il am de 2 luni SH, 138000 KM .
             Problema mea este ca ieri in timp ce urcam o costisoara cu masina plina la un moment dat nu mi-a mai tras & apoi mi-a aparut F pe display; am oprit am pus contactul mi-a disparut , am dat pe manual vit. 1 & tot nu a plecat dar de data aceasta litera F nu mai dispare. Am golit masina si am plecat dar cutia nu mai schimba.
             Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a intimplat & cum pot sa resetez sa nu mai apara F-ul si cutia sa poata sa functioneze normal.
             PS Cind pun maneta / R sau D smuceste puternic.
             Multumesc!

             Comment


             • #14
              Originally posted by cristianholdun View Post
              Salutare tuturor!
              Am un A 160 , 2000 , cutie automata & il am de 2 luni SH, 138000 KM .
              Problema mea este ca ieri in timp ce urcam o costisoara cu masina plina la un moment dat nu mi-a mai tras & apoi mi-a aparut F pe display; am oprit am pus contactul mi-a disparut , am dat pe manual vit. 1 & tot nu a plecat dar de data aceasta litera F nu mai dispare. Am golit masina si am plecat dar cutia nu mai schimba.
              Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a intimplat & cum pot sa resetez sa nu mai apara F-ul si cutia sa poata sa functioneze normal.
              PS Cind pun maneta / R sau D smuceste puternic.
              Multumesc!
              http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.59a.htm incearca aici sunt multe probleme sper sa-ti fie de folos. Aicea gasesti multe despre masina ta daca nu sti engleza tradu cu google translator. sucees.
              Last edited by Bambuflorin; 04-02-2011, 08:03 AM.

              Comment


              • #15
               Va salut pe toti. Stie cineva un service in Bucuresti pt Mercedes? Altul decat ala f scump? Am A 200 din 2004

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF