Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Interfata diagnoza w168

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by gruiarew View Post
    Am mai testat unul azi, vânzãtorul foarte ok a stat omul lângã mine pânã am tot setat ºi resetat aplicaþia. Am vãzut cã la chinezi sunt de vânzare exact ca acesta. Ei bine, nu merge.

    http://olx.ro/oferta/vand-obd-2-supe...i-ID5ccnk.html
    Vad ca e tot un tip de ELM. Am o vaga impresie ca nu va merge nici un model de ELM pe masinile astea.
    Cand eram mic aspiram la inalt ... acum sofez prin cratere lunare.

    Comment


    • #17
      Ştii ce mă supără cel mai tare? Am fost o singură dată cu ea la tester şi mi-a şters codurile din telefon! Dar eu idiot cum sunt nu m-am uitat ce mama zmăului face... Aveam senzorul de la axul cu came dus şi pe lângă faptul că numai ce făcusem distribuţia m-a băgat nenea ăla în sperieţi că trebuie sa mi-o desfacă iar. Ceva ştiu că a mers şi pe gărgăriţa asta. Problema e că nenea ăla la care am fost e plecat în Germania. Mecanicul meu n-are d-astea.

      Azi mă duc să mai văd o drăcie. Poate-i dau de cap. Pe la noi prin zonă nu găsiţi pe nimeni să vă lase să le testaţi înainte de a da banul?

      O chestie d-aia mică pe Bluetooth măcar să mă lase să citesc. Cel mai mult mă interesează temperatura. Am reuşit să "culeg" o gramadă de date de pe un Renault al unui coleg.
      Last edited by gruiarew; 01-08-2016, 10:38 AM.
      Fosta: W168 A160 '99 Benzină
      Actuala: W169 A200 '04 Benzină
      Urmează: Dacia 1300 '74

      Comment


      • #18
        Originally posted by gruiarew View Post
        . Ceva ºtiu cã a mers ºi pe gãrgãriþa asta. Problema e cã nenea ãla la care am fost e plecat în Germania.

        O chestie d-aia micã pe Bluetooth mãcar sã mã lase sã citesc. Cel mai mult mã intereseazã temperatura. Am reuºit sã "culeg" o gramadã de date de pe un Renault al unui coleg.
        Probabil nu era ELM. Teoretic cine le vinde SH (OLX sau Okazii) ar trebui sa te lase inainte. Daca-s noi nu stiu daca le desigileaza pentru test...
        Cand eram mic aspiram la inalt ... acum sofez prin cratere lunare.

        Comment


        • #19
          Am mai încercat unul nu merge nici cu ăsta: http://olx.ro/oferta/aparat-diagnoza...2-ID4OSLV.html

          Modelul exact este Lescars NX-3014.

          Şi cu asta am cam epuizat ce era de testat pe Sibiu.
          Fosta: W168 A160 '99 Benzină
          Actuala: W169 A200 '04 Benzină
          Urmează: Dacia 1300 '74

          Comment


          • #20
            Vad ca in anunt zicea ceva de masinile mai noi de 2001. Eu in zona mea am numai ELM-uri
            Cand eram mic aspiram la inalt ... acum sofez prin cratere lunare.

            Comment


            • #21
              Din ce am citit, ELM-ul face translaţia între OBD şi USB / Wifi / Bluetooth. Deci interpretarea pentru PC. Vedeţi să fie ceva ce ştie ISO 9141 Astea ce le-am testat eu din descrieri nu par să aibe ISO 9141 ci doar 9141-2 ceea ce e un subset al 9141. Eu zic să mergeţi să testaţi. În afară de timp ce aveţi de pierdut?
              Fosta: W168 A160 '99 Benzină
              Actuala: W169 A200 '04 Benzină
              Urmează: Dacia 1300 '74

              Comment


              • #22
                Cat sunteti dispusi sa dati pe o interfata ce lucreaza cu 5 softuri?dintre care 2 pentru camioane? Si aditional un laptop,macar de 9", cu toate cele necesare instalate?
                Nu mai cautati ca nu aveti sanse de reusita pe a class cu ELM .
                Aveti nevoie de ceva ceprelucreaza informatia din calculatorul masinii.Elm este doar o cale de comunicare si atata tot.Cu elm va puteti conecta pe modele mai noi de masini doar folosind MsDos.
                Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
                https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

                Comment


                • #23
                  Cum spuneam la inceput, sunt interesat ce variante ieftine exista, eu consider ca nu se merita sa bag bani multi intr-o interfata atat timp cat o folosesc de 2-3 ori pe an. Poate o folosesc de doua ori si apoi schimb masina. Ma intereseaza pur si simplu daca exista solutii ieftine pentru asa ceva (sa zicem maxim 200ron).

                  Cu ELM-ul m-am documentat si mi-am dat seama ca e fara sanse inca de cand am pornit thread-ul.

                  Nu stiu exact cum si unde se face prelucrarea informatiei dar normal imi pare ca interfata sa extraga datele iar calculatorul sa prelucreze datele extrase. (softul pe care lucreaza interfata). Daca stii mai exact care e drumul si operatiile datelor prin interfata te rog spune-mi si mie, chiar sunt curios.
                  Cand eram mic aspiram la inalt ... acum sofez prin cratere lunare.

                  Comment


                  • #24
                    Flavius, cel puţin în cazul meu e vorba de hobby spontan să-i zic aşa. Era frumos să am pe "tembelefon" o chestie de citit codurile să nu mai mă sperie nenea cu bau-bau, mai 2-3 indicatoare acolo (cel mai mult mă interesa cel de temperatura apei). Ce spui acolo îs chestii profi şi chiar dacă aş vrea n-am unde şi mai ales când. M-am uitat de "scule" şi cel puţin în cazul meu face mai mult ca tigaia.

                    Acum să-ţi răspund la întrebare, maxim 100 lei, altfel nu se rentează pentru o chestie de "hai să văd şi eu cum merge" cu care o să mă agit o săptămână ca să strângă mai apoi praf în sertar. Ca să te apuci să scrii chestii prin ECU trebuie să ştii ce faci. Nu mă agitam atâta dacă nu mi-o scana meşterul la care am fost cu telefonul.

                    D-aia ziceam poate o fi careva dispus să meargă şi să testeze vreun "blueştuţ" ce zice că ştie ISO 9141. La Chinezi îs 5€ dar parcă nu i-aş arunca pe fereastră mai ales că tot ce am testat n-a mers.
                    Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                    Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                    Urmează: Dacia 1300 '74

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by caneanu View Post
                      eu am testat pe a140 an 2000 si merge foarte bine se conecteaza , si da exsact ce am testat pe tester , succes


                      Sent from my iPhone using Tapatalk
                      Pune si tu niste poze...chiar sunt curios. Personal folosesc Carsoft MB pe care am dat acum ceva timp vreo 300 lei.
                      Last edited by mihainv22; 01-09-2016, 20:49 PM.

                      Comment


                      • #26
                        Carsoft are neaparat nevoia de laptop cu serial.
                        Cu ce a scanat nenea cu telefonul sau tableta costa doar mufa aceea mica pe BT si soft 500euro.mai pui telefonul si ajungi pe la 700euro cel putin.
                        Deci nu va hazardati ca faceti confuzie intre ELM pe BT si scula cealalta
                        Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
                        https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

                        Comment


                        • #27
                          Şi nu ne poţi spune ce-i mufa aia mică ce se leagă prin telefon cu bluetooth? Pentru softuri de telefon am văzut că torque are cele mai bune cotaţii şi nu costă o avere.
                          Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                          Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                          Urmează: Dacia 1300 '74

                          Comment


                          • #28
                            Exista totusi o interfata care merge pe a class, cu un soft ciudatel.citeste si alte marci.Am descoperit din intamplare , facand inventarul prin sertare; si am zis sa încerc.Am ramas surprins, citeste aceiasi parametrii pe motor ca star, carsoft si alte scule de service mult mai scumpe.
                            Acel soft merge si cu alte interfete.ceea ce e convenabil ca leachizitionezi pe parcurs.
                            Last edited by flavyus1987; 01-09-2016, 22:37 PM.
                            Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
                            https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

                            Comment


                            • #29
                              Răspuns de politician

                              Am confirmare că scula asta merge http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-...QAAOSwnGJWTbnE

                              Doar că eu nu vreau maţe la picioare. Despre protocol cel mai ok explicat am găsit aici:

                              http://www.mbcluster.com/Media_Diagnostics.htm

                              Undeva zice că: Although the K-line protocol is the same as in the OBDII standard, Mercedes used its own proprietary set of commands to access it. This is why normal 38-pin to 16-pin adapters made to link standard OBDII tools do not work.

                              Ce să zic, spor la săpat...
                              Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                              Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                              Urmează: Dacia 1300 '74

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by caneanu View Post
                                Salut , eu am probat cu elm327 si am descoperit termostatul defect , pe loc urca temperatura la 95 grade , si in mers 57-66 grade , si baga caldura , am schimbat termostatul ..Dupa reparatie sa schimbat se incalzeste imediat , plus ca a scazut consumul mixt cu 12 litri am reusit sa scot 185 km parcursi
                                Sent from my iPhone using Tapatalk
                                Salutare. Te rugam sa ne prezinti si noua dispozitivul tau cu care ai reusit si te-ai conectat la masina. Multumesc anticipat!
                                W168 or nothing!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF