Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce tip de ulei am nevoie?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce tip de ulei am nevoie?

    Buna, am un A160 2004 113000 km si as dori sa fac schimbul de ulei as prefera ulei de mercedes dar nu stiu ce cifra sa folosesc un sfat daca se poate...

  • #2
    Pana acum am mers pe mobil1 super 2000 semi-sintetic 10w40 - 5L=112lei.Dar cum la noi se gasesc numai "facaturi" al acestui ulei il schimbam la maxim 10000km, deoarece sta foarte prost cu ungerea la rece; se aud tachetii in prima secunda la pornire cand se se arde uleiul, dupa ~8000km rulati cu uleiul.
    Acum astept sa imi vina LIQUI MOLY Super Leichtlauf 10W40 sintetic la bidon de 5L - 157lei.Incerc si altceva care sper sa dea rezultate.

    Rar am nimerit Mobil1 fabricat in Belgia, in rest numai Turcia.Nu prea tin cont de tara producatoare cat timp se respeca conditiile de calitate; dar uneori e prea de tot.Nu detest chiar atat de tare Mobil1, deoarece dupa ce urca uleiul motorul este foarte silention.

    Intr-o saptamana revin cu impresii despre Liqui Moly.
    Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
    https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

    Comment


    • #3
      Cartea recomanda ca tip de ulei 10W 40 . Brand-ul ramane la alegerea ta . Fiecare in ce are incredere mai mare . Flavius foloseste mobil 1 , eu personal am incredere mai mare in castrol (doar cel made in germany) . Nu spun ca mobil 1 este prost doar ca din experienta personala consider castrol-ul ca fiind mai bun . Exista si ulei de origine la reprezentantele MB dar pretul cred ca te va da pe spate .
      La schimb ai nevoie de 4,5 l de ulei , filtru de ulei , filtru de aer , filtru de polen si filtru de compustibil .
      Spor la treaba ! O zi buna !
      Toate ni se întâmplă tuturor , mai devreme sau mai târziu , dacă există timp suficient

      Comment


      • #4
        Salutare!
        In foto alaturata sunt datele despre fluidele si cantitatile necesare pentru A160, w168/2004.
        Si eu sunt de aceeasi parere ca si colegul Sashatm in ceea ce priveste marca de ulei folosita.
        Attached Files
        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

        Comment


        • #5
          mersi mult de sfaturi...

          Comment


          • #6
            Am vazut divrese recomandari pe site-uri (nu am manual de mententanta) ca se recomanda 0W40. Castrol sau Mobil1, desi inclin totusi catre Castrol.

            Dar este ok 0W40?

            Comment


            • #7
              Originally posted by stefanivlad View Post

              Dar este ok 0W40?
              0W40 s-ar justifica daca circuli in Siberia... Pentru tara noastra e suficient 10W sau 5W ca si clasa de vascozitate pentru sezonul rece.
              Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

              Comment


              • #8
                salut.eu am un a 140 din 98 el acum arata 147 000 km dar cred ca mai are inca 100 000km in plus.o am de 11 000 km iar masina a mers pana cum cu aral 10 w 40.nu am avut probleme nu mananca ulei nu scoate fum nimic...si e la un pret avantajos - 5 l undeva la 100-110 ron

                Comment


                • #9
                  salut.am filtru de particule pus de nemti dar nu de fabrica.as dori sa stiu ce tip de ulei sa folosesc?in carte neamtul a folosit 10w40 vara si 5w40 iarna.ar merge castrol?am un mercedes A-170 diesel.si mai vreau sa stiu cati litri de antigel trebuie sa cumpar si genu de antigel recomandat.mersi.anul e 2002 luna iulie.

                  Comment


                  • #10
                    Totusi si eu optez catre Castrol,lam folosit si la Cobra il folosesc si la A Class ii diminueaza foarte mult sunetul motorului.

                    Comment


                    • #11
                      Scuze pentru o mica remarca.
                      Daca principalele firme producatoare au scos variante specifice pentru motoare cu rulaj de peste 100.000km (60.ooo mile), de ce nu le mai pomeniti? Or fi fost asa tampiti sa prapadeasca bani aiurea?

                      Comment


                      • #12
                        Care sunt acele variante specifice pentru motoare cu rulaj?
                        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                        Comment


                        • #13
                          Scrie pe flacon ceva de genul: recomandat pentru motoare cu rulaj de peste... . Am vazut si 80k si 100k si 120k km. Ca referitor la prima cifra sau marca se stie parerea mea de la cele garla subiecte asemanatoare. Din cele 30 de utilaje care le monitorizez, peste 20 sunt de acolo ca au depasit de vreo 5 ani si nu am mari probleme.
                          Last edited by epurare_coco; 11-29-2012, 13:23 PM.

                          Comment


                          • #14
                            Nu am mai deschis alt topic legat de ulei daca l am gasit pe acesta , la mine problema sta in felul urmator:
                            * Masina(A 140, 2000) am luat o in sept.2014 si nu am circulat cu ea pina in ian.2015. In cartea ei scrie ca primul ulei a fost Shell 0w 40, apoi a urmat Aral 0w 40, urmatoarele 2 schimburi firma indescifrabila 5w 40, apoi MB ??? 5w 30 ultimele 2 schimburi,la ultimul schimb avea 140.000 km,acum are 177.000km , pina la 67.000km a fost schimbat de 5 ori(cele enumerate mai inainte) si pina la 140.000 o fi uitat de ulei
                            *Masina scoate un fum mai albicios uneori cand porneste e si frig acuma,faza e ca joja aia inca nu am scos o,nu am avut timp sa ma ocup de ea dar urmeaza sa o duc in atelier peste 2 saptamini sa i schimb: ulei,filtru ulei/aer/polen si in iunie cand trebuie sa i fac verificarea schimb si lichid de frina si daca trebuie ceva placute/discuri,nu stiu inca. Mercedes recomanda Mobil 1, daca fumul acela albicios este datorat faptului ca maninca ulei ??? si tinand cont de cei 177.000 de km ,ce vascozitate sa i bag 5w30 sau alta recomandare, iar legat de aspectul filtrului de ulei am gasit numai din acela fara cutie de metal sau cum e la alte modele,adik doar filtrul propiuzis,asa este la modelele astea ?
                            Last edited by colonelul; 02-19-2015, 20:00 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Daca nu cunosti istoricul masinii, indicat este sa-i faci schimbul. Poti folosi 5w40 sau 10w40 fara nici o problema.
                              Mercedes recomanda foarte multe, nu numai Mobil1, toate respectand normele MB 229.1 sau 229.3. Arunca o privire in sectiunea "Totul despre...", am postat o lista cu uleiurile recomandate MB.
                              Legat de aspectul filtrului... nu are invelis metalic, e doar cartusul propriu-zis.
                              Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF