Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

are A-ul cdi 170 filtru particule?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • rares_crbl
  replied
  Reinvii putin topicul:

  Al meu A180CDI, cand l-am cumparat, am primit din partea dealerului confirmarea ca masina e fara filtru DPF. (am avut de ales intre a mea si inca una din 2005 cu DPF si vreo 100.000km in plus )

  Alaltaieri, in mers mi s-a aprins CHECK ENGINE in timpul unei depasiri, dar masina nu prezenta nicio simptoma de eroare debitmetru, injectoare, EGR sau turbina. Mergea foarte bine, putere avea, trecea la fiecare treapta de 3000rpm.

  Ajuns acasa, la primul tester disponibil sambata seara (un DELPHI) mi s-a spus ca eroarea e de la un senzorul sondei lambda, am sters-o si a disparut si CHECK ENGINE.ul din bord.
  Curios, baiatul cu testerul mi-a spus ca eroarea se trage de la infundarea filtrului de particule, DPF,si ca ar trebui sa merg vreo 20km dupa cu masina turata peste 3000rpm, ca sa fac o regenarare/curatare a filtrului DPF. Eu, stiind ca nu am asa ceva, i-am spus sa intre in meniul DPF.ului si sa-mi spuna cate regenerari are pana. Nu a putut accesa meniul respectiv ca nu-l vedea pe acel DELPHI. Am avut ceva polemici cu el pe aceasta tema, care au facut ca diagnoza sa fie gratuita, nemaidorind banii mei sub niciun fel.

  Astazi, dupa cearta de sambata seara, am ajuns la un STAR C3 2014, care nu a gasit nicio eroare pe masina, dar in acelasi timp nici filtru DPF.

  In concluzie, al meu A180CDI, cu seria WDD1690071J008181, fabricat la data 10.08.2004 nu are filtru DPF.

  Daca cineva ma contrazice, rog sa-si ARGUMENTEZE parerea ca sa stiu daca sa merg sa-mi cer scuze la baiatul cu DELPHI.ul.

  Leave a comment:


 • attosoft
  replied
  Pentru ca am dreptul la scutire de taxa de timbru, pe caz medical.. Si idiotii de la RAR nu vor sa-mi bage pe carte "modelul este dotat cu cutie automata"..

  Cel putin, cu filtru, reduceam ceva din valoarea taxei..

  Anyway.. sfaturi?

  Leave a comment:


 • LauLaur
  replied
  Nu se poate pune DPF cu softul existent. Dar, de ce vrei tu dureri de cap ?

  Leave a comment:


 • attosoft
  replied
  Cu toate astea, se poate pune la un Mercedes A170CDI, din 2001, filtru de particule (DPF)? Se baga vreun service, sa faca asa ceva?

  Leave a comment:


 • EM!L
  replied
  Mulțumesc de rãspuns și pentru sugestie!
  Am verificat în CIV, sunt trecute doar emisiile ( 137 g/km) și e1*2001/116*0288 (iar pe rândul al 2lea, ceva cod și o datã - ziua.07.2013.) Pare-se, nu ar avea.

  Referitor la creșterea puterii (offtopic), cum am zis și-n postul inițial, mașina e lentã/submotorizatã ("vin" de pe una cu 100cai/tonã). E o idee, într-adevãr, în cazul în care totuși ar avea "ascuns" DPF, sã îl "anulez din soft" .. cu toate cã nu sunt prea încântat de idee. În fine, rãmâne de vãzut. Bãnuiesc, n-ar trebui, totuși, sã fie problemã dacã s-ar instala/rescrie softul (cu) cel disponibil pe A 200 cdi.

  Leave a comment:


 • Sashatm
  replied
  Salut !
  Distributia este pe lant clar !
  Cat despre filtru de particule , mai mult ca sigur il ai pe masina , dar ca sa fi sigur arunca o geana in CIV-ul masinii . Jos la observatii daca este pe masina trebuie sa fie trecut langa emisiile de CO2 .
  Sincer nu vad la ce ai nevoie de mai multi caluti pe o asemenea masina , insa daca doresti cresterea puterii poti anula filtrul de particule !
  O zi buna !

  Leave a comment:


 • EM!L
  replied
  @sees,
  Mulțumesc!

  Leave a comment:


 • sees
  replied
  Originally posted by EM!L View Post
  O întrebare secundarã .. Acest motor are distribuție pe lanț sau pe curea?
  Mercedes pe curea n-am auzit neam.

  Leave a comment:


 • EM!L
  replied
  Salut!

  Am folosit funcția cãutare, însã nu am reușit sã gãsesc informația necesarã. Fie n-am "dat" de ea, fie nu s-a pus în discuție. Pentru a nu mai deschide un topic nou, și întrucât întrebarea principalã are legãturã cu subiectul discuției de aici (diferã doar modelul mașinii), am decis sã postez aici.

  Așadar, un A 180 cdi din 2008 ( 80kw, 6 trepte) are sau nu filtru de particule? Întreb întrucât doresc sã fac schimbul de ulei (nu am primit, la cumpãrare, o datã cu mașina, manual de service) și nu știu exact ce ulei ar fi mai potrivit. De asemenea, aș fi interesat de creștere puterii motorului la 140cp întrucât e cam submotorizatã în momentul de fațã (am fãcut acum câțiva ani același lucru la un dCi de 75 kw și am fost/sunt foarte mulțumit) .. Așadar, din cunoștințele voastre are sau nu DPF? Dacã are, recomandați un anume tip de ulei și/sau aveți cunoștințe cã o "remapare" ar "interfera" nu tocmai fericit cu acest filtru?

  O întrebare secundarã .. Acest motor are distribuție pe lanț sau pe curea?
  De asemenea, dacã puteți sã lãsați ceva linkuri referitoare la discuții cu privire la întreținerea/problemele tehnice frecvente ale acestui model, v-aș fi recunoscãtor

  Vã mulțumesc!

  (Cer scuze moderatorilor dacã am postat în secțiunea necorespunzãtoare, și rog sã fie mutat postul în cazul în care subiectul principal al postului își gãsește rãspuns într-un alt topic deja deschis)

  Leave a comment:


 • vioreltkd
  replied
  ms frumos..

  Leave a comment:


 • LauLaur
  replied
  Salut!
  Categoric NU !

  Leave a comment:


 • vioreltkd
  started a topic are A-ul cdi 170 filtru particule?

  are A-ul cdi 170 filtru particule?

  are 170 CDI an 1998, model clasic, filtru particule? pt reducerea de 25% la taxa auto? ms frumos
Working...
X
Logan | Dacia Logan |Anulare DPF