Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

GPL A class

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GPL A class

    Montaj GPL pe mercedes A 160, sunt foarte mulțumit scot un consum de 7% gaz la 100km. Un preț de 21 lei pe 100km parcursi

  • #2
    La ultimul consum facut la plinul de benzina, mi-a iesit 8 litri la 100km. Ar veni 46 lei cu benzina Ecto100 de la Luqoil (5.76 pret redus cu cardul lor, pret de dinainte de 01.01.2020).
    Totusi aveai probleme cu pornirea/debitmetrul, cum le-ai rezolvat? O pornesti pe GPL sau pe benzina?
    W168 or nothing!

    Comment


    • #3
      Masina pornește pe benzina după ce se încălzește motorul trece pe gaz.
      La debitmetru s-a rezolvat problema cand am încercat sa izolez un filament la un senzor și s-a rupt și asa a rămas pornește și la - 10 grade fără probleme.
      Revin la GPL deci scot un consum de 7% l de gaz la 100 km parcurși și bag benzina cam 50 lei la doua luni. Când am zis un preț de 21 lei la 100 km am luat în calcul GPL + benzina.
      Mi se pare un consum mare de 8% benzina la 100 km parcurși eu aveam un consum de 6% la 100 km, sa nu ai probleme cu sonda lambda.

      Comment


      • #4
        Daca-i rupi debitmetrului si cealalta lamela cred ca scoti un consum de 5% ...pe gaz! Acum, serios...
        Motorul tau merge prost si pe benzina si pe gaz, merge cu amestec foarte sarac. Lucru care nu e benefic pentru motor si in plus de asta, polueaza mult cu oxizi de azot(NOx). Sa nu mai vorbesc de performantele masinii... Producatorul masinii, da in manual un consum urban de 9,6% , extraurban de 5,3 si mediu de 6,9%. Toata lumea stie ca oricum ai testa masina, nu poti scoate consumul din manual, iese cu cel putin 1l mai mare. Si pe gaz, fata de benzina, consumul este cu aprox. 2l mai mare la orice motor.
        Este de laudat consumul unui motor atunci cand se apropie cat de cat de cel declarat de constructor si performantele nu ii sunt alterate...
        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

        Comment


        • #5
          Originally posted by LauLaur View Post
          ... Toata lumea stie ca oricum ai testa masina, nu poti scoate consumul din manual, iese cu cel putin 1l mai mare...
          Ai vazut pe grupul de FB cum scot "baietii" consumuri si cu 30% mai mici ca in carte (pe bord, dupa 30 km parcursi, la vale)???

          Daca le zici ca un consum nu se face asa, se supara!!!
          W123 280E Blue Green Metallic

          W126 280SE Champagne Metallic
          W126 280SE Black Blue Metallic
          W126 500SE Lapis Blue Metallic
          W126 500SE Midnight Dark Blue

          W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
          W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

          Comment


          • #6
            Nu cred ca a influențat ruperea lamelei la debitmetru consumul de combustibil, am spus doar ca pornește mai bine la temperaturi scăzute, nu merge nici cu amestec slab în combustibil pentru motorul merge bine, nu are întreruperi dacă ai timp Laur îți pot arata masina și eu locuiesc tot în Moreni deși sunt din Târgoviște, consumul este mixt oraș Târgoviște Moreni Ploiești plus între localități.
            Eu am schimbat sonda lambda plus stilul de condus nu prea schimb vitezele des asta cred ca influențează consumul.

            Comment


            • #7
              Salut!
              Ai vazut pe grupul de FB cum scot "baietii" consumuri si cu 30% mai mici ca in carte (pe bord, dupa 30 km parcursi, la vale)???

              Daca le zici ca un consum nu se face asa, se supara!!!
              Nici CB-ul nu e sincer 100%. Sfant e consumul facut la pompa. Daca tot ai pomenit de FB, azi am vazut ca e la moda sa contorizezi cati km faci fara ulei...
              tttdor
              De in fluentat, influenteaza chiar daca tie nu ti se pare. Odata ce debitmetrul nu mai e capabil sa furnizeze date despre debitul de aer (pentru ca are lamela rupta), Ecu inlocuieste datele lipsa cu o valoare default.
              ​​​​​​​Amestecul facandu-se dupa aceasta valoare, care nu e reala, va genera un mers al motorului pe masura. Ce pot sa-ti spun este ca nu va merge la infinit asa. Si asta o stiu din experienta.
              Poate ne intalnim in trafic: db 08 gms.
              Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

              Comment


              • #8
                Ce pot sa mai spun ca masina merge de aproximativ 2 ani pe GPL, uleiul la motor este alta marca special de tip ACEA C3 DPF, merg cu anvelope de iarna atât iarna cât și în restul anotimpurilor, mai am o mașină pe GPL Toyota Aygo care consuma mai puțin GPL pana în 100km/h dar la viteze mari în special pe autostrada consuma combustibil mai mult decât A 160, asa ca merg tot cu mercedesul, nr meu la mașină este DB 77 ATD poate ne întâlnim în trafic Laur.

                Comment


                • #9
                  Gpl ul are densitatea relativa 0.5, benzina 0.7. Asa ca de aia consuma mai mult.
                  fara debitmetru masina nu merge pe default ci calculeaza pe baza de map si de temeperatura aerului.
                  Merge si asa...

                  Iar gpl fiind ca se amesteca bine cu aerul merge lejer in amestec sarac, si nu, nu e rau pt motor, atat doar ca merge prost.
                  Oricum de insisti se prinde ecu si pluseaza combustibil.
                  Ca sonda lambda doar merge.

                  Consumul cred ca e plauzibil daca mergi ca un pensionar. Plus mai ai pornirile pe benzina, o reducere ascunsa si acolo.

                  Comment


                  • #10

                    Poate merge 211-le fara debitmetru, pe baza de senzor MAP... W168-ul nici vorba, pentru simplul fapt ca NU ARE senzor MAP. Si senzorul de temperatura nu tine loc de debitmetru...
                    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF