Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema legala?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Problema legala?

  Va salut stimabililor.

  Am o nedumerire in ceea ce priveste dreptul meu de proprietate asupra Stelutei. Povestea sta in felul urmator:

  Masina am cumparat-o de la o cunostinta acum doi ani. Am facut doar un act de vanzare-cumparare la un butic de acte auto. Cand am mers la SPIT sa imi declar noua achizitie, mi s-a spus ca proprietarul ar fi trebuit sa mearga cu contractul si sa obtina niste stampile de pe ici de colo.
  A plecat in strainatate si masina a ramas in continuare inmatriculata pe numele lui, cu numerele lui, tot.
  Ma ocup personal de ITP, impozitul i-l platesc eu, asigurarea o platesc undeva in cartier la un magazin, imi cere doar asigurarea veche. Nu e nevoie sa vina proprietarul.

  Intrebarea mea:

  Ar putea persoana asta sa se intoarca in tara si sa isi vrea masina inapoi fara sa pot face nimic?
  Actul acela de vanzare-cumparare valoreaza ceva intr-o situatie de genul?

  Presupun ca nu conteaza despre ce model e vorba.

  Va multumesc anticipat.

 • #2
  Dar daca te lasa politistu fara talon si numere din diverse motive, cum le recuperezi ca tu nu figurezi niciunde in acte?
  Faci rost de fiscal si o treci pe tine.

  Comment


  • #3
   Actul de vânzare-cumpărare este valabil in orice instanța, chiar daca e făcut pe un șervețel... atât timp cat și respectivul vânzător a participat la facerea lui și avea și dreptul să îl facă.

   Doar că dreptul de proprietate, nu îți garantează dreptul de circulație, care te obligă să închizi procedura.   http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


   www.mbretrofit.ro

   Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

   Comment


   • #4
    Salut! Cere-i vanzatorului o poza cu Cartea de Identitate si mergi la un birou de acte auto. Poate ai noroc sa te ajute cu fiscalul si ce iti mai trebuie...
    Daca vanzarorul are datorii mari, e cam nasol. Ori iti trimite banii sa i le platesti, ori i le platesti tu.

    Comment


    • #5
     Nu se mai elibereaza nici la tara, certificat de radiere fiscala a unui bun, fara prezenta propietarului !!! Cel putin procura din partea lui, catre o persoana din tara care sa se ocupe de intocmirea actelor!
     Ca sa fie mai "incendiar" postul , nu stiu ce se poate intampla in cazul in care autoturismul devine bun intr-un proces de mostenire, partaj, deces....Atunci sa vezi distractie..
     Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
     Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
     Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
     SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
     https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

     Comment


     • #6
      Pai ideea e sa o tin in stare tehnica buna, sa nu ma lase nenea garcea fara talon. :-))
      Am inteles in linii mari. Va multumesc pentru raspunsuri.
      Din partea mea se poate inchide daca nu mai are si altcineva curiozitati de genul.

      Comment

      Working...
      X
      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF