Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Iesire din tara cu masina pe alt nume...

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Iesire din tara cu masina pe alt nume...

In curand tre` sa cam fac un drum,si vreau sa plec cu o masina care nu e pe numele meu.Proprietarul nu vine cu mine...
    In mod sigur voi intampina ceva probleme la "vama".
    Ce trebuie facut?Procura?
    1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
    2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
    Si o panarama de scuter

Fara procura n-ai sanse.

Comment

Clar cu procura si toate actele la zi nu cred ca vei avea vre`o problema. Eu cu bulgaroaica n`m avut nici un fel de probleme si nici tata.

Comment

Asta ma gandeam si eu...dar procura aia trebuie tradusa si in engleza?Sau...merge aia in romana?
        Si o panarama de scuter

Comment

Depinde si in ce tara vrei sa calatoresti.
          Eu am iesit destul de des din tara prin vama Cenad (Ungaria) cu masina de firma, fara a avea procura, delegatie, ordin de deplasare sau alte documente. Doar buletinul, permisul si talonul masinii. De cele mai multe ori nici nu a fost nevoie sa arat alte acte inafara de buletin. Dar dupa cum spuneam, masina era pe firma, nu stiu cum sta treaba daca masina e inscrisa pe persoana fizica. Dar cred ca si un contract de comodat pe care ti-l faci singur e suficient, fara a fi nevoie de procura notariala, etc.

PS: Sunt doar pareri personale, nu cunosc aspectele juridice clare ...

Bafta !

Comment

Nu e prea mare graba cu raspunsurile...cred ca mai am cateva zile la dispozitie...
            Daca stie cineva si binevoieste a tasta raspunsul...ii multumesc anticipat.
            Si o panarama de scuter

Comment

Salut mezzo. E ocupata lumea cu alegerile ).
              Eu am iesit cu masina pe alt nume doar cu buletin, permis si actele masinii (talon + asigurare). Nu m-a intrebat nimeni nimica pe nici unde. Tind sa cred ca in UE poti merge linistit.
              Totusi parca e bine sa ai o procura dar as zice ca nu merita sa o traduci.
              E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
              C180 W202, 1994
              W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Si pentru masina inmatriculata pe firma trebuie imputernicire pt a iesi din tara.A fost seful meu cu masina firmei in Ungaria si si-a facut imputernicire.Bineinteles nu l-a intrebat nimeni de sanatate...Dar nu stii niciodata cand ii apuca damblaua.Pe mine m-au oprit ungurii la Vama saptamana trecuta sa-mi verifice talonul sa vada daca am verificarea tehnica valabila!
                W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                W126 280SE Black Blue Metallic
                W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                W126 500SE Nautical Blue Metallic
                W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Mezzzzo dc nu te duci ma cu autocaruu
                  Mercedes w211 E220CDI
                  Bmw e46 320 d 150 cp, 330Nm
                  Mercedes w124 2.5 d 90 cp

Comment

Sa nu uit un alt aspect: Am fost anul trecut de doua ori plecat in Europa cu masina inchiriata, am avut imputernicire facuta la firma de RENT A CAR - era numai in romana. Nu ma intrebat nimeni nicaieri despre masina dar eu recomand totusi sa-ti faci imputernicirea aia...Just in case...
                    W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                    W126 280SE Black Blue Metallic
                    W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                    W126 500SE Nautical Blue Metallic
                    W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                    W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Originally posted by mezzo View Post
                      In curand tre` sa cam fac un drum,si vreau sa plec cu o masina care nu e pe numele meu.Proprietarul nu vine cu mine...
                      In mod sigur voi intampina ceva probleme la "vama".
                      Ce trebuie facut?Procura?
                      Decand am intrat in UE, nu mi-a cerut nimeni nimic cand am iesit din tara decat buletin sau pasaport (ma refer doar la vama Bors - BH).

Eu zic ca ai sanse sa ti se ceara acte doar daca iesi cu o masina din gama: X5, X6, ML, GL, Q7 sau Touareg. Daca iesi cu o masina comuna nu-ti cere nimeni nici o procura sau actele masinii. Insa probabil ca depinde de vama si de tara in care treci.

Inainte de 2007 se cereau si talonul si cartea verde...procura vroiam sa le dau dar nu vroiau sa se uite pe ea.

Comment

Eu am masina firmei inmatriculata in Lituania si am fost in numeroase tari Lituania, Austria,Ungaria,Polonia,Slovacia,Republica Moldova,Polonia etc.Masina e luata de firma la care lucrez in lesing si deci firma leasing a facut procura catre firma la care lucrez iar firma mi a facut mie procura interna cu stampila.In cazul tau daca tranzactia este facuta intre persoane fizice procura notariala este suficienta.Te sfatuiesc sa ai procura si in engleza ca sa nu ai probleme.Drum bun !
                        Ai grija cum te comporti cu copii tai fiindca ei iti vor alege azilul.

Comment

Poti sa iesi linistit cu actele masinii (in original, ), si actele tale.
                          In caz ca le vine damblaua, proprietarul masinii este in spate cu cealalta masina (personala); tu nu ai masina si te-a luat pe tine de sofer ca sa ajungeti in Madagascar.
                          Cu o poveste buna scapi aproape intotdeauna.

Comment

Originally posted by andrei190d View Post
                            Mezzzzo dc nu te duci ma cu autocaruu
                            Cu 3 masini la scara,ma duc cu autocarul sa miros basinile si transpiratia altora?
                            )))
                            Originally posted by claudiu.g View Post
                            Cu o poveste buna scapi aproape intotdeauna.
                            Buna aia cu aproape intotdeauna.Ideea e ca nu`mi permit daca am plecat,sa ma intoarca din drum ca nu am nu stiu ce acte.D-aia intreb,sa fiu sigur...
                            Si o panarama de scuter

Comment

Mezzo-notar-procura bilingva (romana si engleza)si sigur nu ai nici o problema,testat de mine.Varianta cu proprietarul care vine din urma nu am incercat o.Dar daca dai de un vames glumet si dispus sa astepte proprietarul sa vina??Mai bine nu risca sa iesi fara procura.
                              Pe langa procuri trebuie neaparat si actele personale si ale masinii.Procura ar trebui sa fie ca si cum masina ar fi imprumut si drept de folosinta inclusiv pe international,mare atentie sa specifici notarului ca vrei drept de circulatie international.Iti urez ,,succesuri,,.
                              Ai grija cum te comporti cu copii tai fiindca ei iti vor alege azilul.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF