Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Woodstock - 40 de ani dupa

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Woodstock - 40 de ani dupa

    Dupa 40 de ani: ce s-a intamplat cu starurile nascute de Woodstock?
    Rl online
    Duminica, 09 August 2009

    Deces, cariera extraordinara sau coborarea in Infern - "copiii" Woodstock-ului au avut destine diferite, insa multi dintre ei continua sa creada si dupa 40 de ani in ceea ce a mai ramas din idealurile acelei "veri fierbinti", relateaza AFP, citata de Agerpres.

    Patru minute rezuma trei zile de libertate, muzica si proteste impotriva razboiului din Vietnam, la Woodstock (15-18 august, 1969): contestarea imnului american de catre Jimi Hendrix, "chitara de aur". La trei luni dupa ultima prestatie a legendarului festival de pe insula Wight, "regele chitarei" moare la 18 noiembrie 1970, la doar 27 de ani. Vocea inconfundabila a lui Janis Joplin se stinge si ea o luna mai tarziu.

    Aceste decese, alaturi de cele ale lui Brian Jones si Jim Morrison, la distanta de cateva luni, simbolizeaza o epoca marcata de experienta drogurilor de tot felul.

    Majoritatea artistilor care au aparut la Woodstock continua sa fie pe scena si dupa 40 de ani. Pentru unii dintre ei, festivalul - in special filmul si discul care au surprins evenimentul - a fost o trambulina de lansare.

    Este cazul fostului istalator din Sheffield, care a reluat la Woodstock cantecul celebrilor The Beatles "With a little help from my friends". Interpretarea sa originala a facut din Joe Cocker un veritabil star. Dupa coborarea in Infern, el a revenit miraculos in anii "80, gratie unei serii de mari succese: "You can leave your hat on", "Unchain my heart" si altele.

    Woodstock marcheaza si debutul lui Carlos Santana si al unei fuziuni inedite jazz, rock, ritmuri latino-americane. Va triumfa in 1999, cu "Supernatural", care s-a vandut in 25 milioane de exemplare. Chitaristul (62 ani), care a scos cel de-al 38-lea sau album in octombrie, viseaza acum sa se retraga din muzita la 67 ani, pentru a imbraca haina preoteasca.

    Dupa moarte bateristului Keith Moon, formatia The Who s-a despartit in 1982, pentru a se reuni doar cu ocazia unor concerte si turnee. Singurii doi supravietuitori, Roger Daltrey si Pete Townshend, au inregistrat un nou album, "Endless Wire", in 2006.

    Creat in 1965 si devenit celebru pana in 1969, Grateful Dead va continua sa bata record dupa record de afluenta de public in Statele Unite ale Americii, pana la decesul sefului formatiei Jerry Garcia, in 1995.

    Un alt pionier al rockului psyhedelic, Jefferson Airplane, s-a retras dupa concertul de la Woodstock, insa membrii grupului s-au reunit in cadrul formatiei sau a emanatiilor acesteia: Jefferson Starship, Starship, KBC...

    Intotdeauna prezente pe afisele marilor festivaluri, Crosby, Stills & Nash si-au continuat cariera, alternand albume solo si de grup, cu sau fara partenerul episodic Neil Young.

    Din toti artistii de la Woodstock, acesta a stiut cel mai bine sa-si reactualizeze stilul - un continuu slalom printre stilurile folk, country si rock, precum si explorari electonice.

    In anii "90, Neil Young a devenit tutore al unei noi generatii de muzicieni (Sonic Youth, Nirvana...), inspirati de muzica necizelata si textul sumbru, devenind parintele Grunge (subgen de rock alternative).

    Concomitent, multi muzicieni au ramas atasati idealurilor hipiote. Richie Havens, care a deschis festivalul cu "Freedom", s-a implicat in educatia copiilor si ecologie, Joan Baez a cantat pentru sindicatul polonez Solidaritatea, Cambodgia (anii ‘80) si, mai recent, Iran.

    In ceea ce il priveste pe Joe McDonald, autorul imnului manifestatiilor impotriva razboiului din Vietnam, angajamentul sau pe langa veterani l-a determinat sa urmeze calea precursoarei serviciului sanitar modern, Florence Nightingale.

    Dar ce s-a ales de visele hipiotilor de la Woodstock, de promisiunea unei noi si luminoase ere? Unii s-au trezit brusc la realitate, s-au tuns si s-au angajat in "campul muncii", si, la 40 de ani de la legendarul festival, nu se stie daca acesta a schimbat cu adevarat ceva in lume.

    Rich Hanley, acum profesor universitar, apreciaza ca festivalul a reprezentat de fapt ultima suflare a revolutiei culturale a anilor ‘60.

    "In 1971, totul s-a sfarsit. Manifestarile au devenit mult mai rare, generatia Woodstock a trebuit sa munceasca si iar sa munceasca, punand punct unei sarbatori perpetue", a explicat profesorul american. "Astazi, hipiotii (contestatari) au devenit republicani (dreapta), si, in loc sa-si mai administreze LSD, iau Viagra si chelesc", conchide cu ironie Rich Hanley.

    La mai putin de patru luni dupa festival, un concert similar organizat la Altamont Speedway, in California, a esuat in haos, violente sangeroase si droguri.

    Pentru restul lumii, in pofida manifestatiilor impotriva razboiului, trupele americane s-au retras din Vietnam doar cu putin inainte de 1973, iar la un an, Richard Nixon parasea Casa Alba dupa scandalul Watergate.

    "Cred ca lumea si-a pierdut din iluzii", a declarat pentru AFP Wade Lawrence, director al muzeului Woodstock, din Bethel. "Epoca "pace si dragoste" pare depasita acum", a apreciat el.

    Desi mostenirea spirituala a festivalului si-a pierdut din esenta de-a lungul anilor, Woodstock a contribuit la preluarea de catre industria muzicala a concertelor de rock, transformate din 1969 pana acum in veritabile masini de facut bani.

    "Woodstock a modificat industria muzicii", afirma Stan Goldstein, unul din organizatorii concertului. "Pentru prima data, s-a realizat ca artistii pot atrage nu doar multimi de oameni, ci si gramezi de bani", a opinat sursa citata.

    In 40 de ani, ceea ce parea a fi forta spiritului Woodstock - un amestec de pacifism si militantism politic, "constiinta hippy", conform lui Goldstein - a disparut aproape complet.

    Astazi, in loc sa gandeasca prin limbajul artei, "oamenii prefera sa trimita e-mail-uri", sintetizeaza o tanara de 20 de ani, vizitand muzeul Woodstock.

  • #2
    M-ai spart.
    Ca om, conteaza rezultatele actiunilor tale, ele te reprezinta, nu cum traiesti.
    Dintr-un punct de vedere, nu inteleg termenul echilibrat relativ la un muzician, fiecare bucata iti induce o stare de spirit diferita.
    Energia necesara pentru compozitie a fost culeasa din droguri, altfel nu puteau sa creeze niciunul asemenea performanta. La LSD ma refer, nu la cele usoare.
    Daca cumva la asta te referi.
    Eu si pe Neil Young il vad la acelasi nivel.
    Ma deranjeaza faptul ca lipseste un concept Woodstock, care poate ar explica dimensiunea dezastrului in care ne aflam.
    Eu, personal, cred ca fara Woodstock, lumea ar fi aratat altfel astazi.

    Comment


    • #3
      Se stie ca unii artisti apeleaza la "ajutoare" care ii ajuta in procesul creatiei. Insa cel mai important, acolo ei au manifestat impotriva razboiului. Razboi de altfel dorit de anumite persoane sus-puse in ierarhia invizibila a SUA, razboi dorit sa fie cat mai lung si costisitor. Ca si razboiul din Vietnam, sunt acum razboaiele din Afghanistan si Irak ,dar astazi se pare ca "ei" au invatat din lectiile trecutului, si anume au incercat sa aiba si sprijinul populatiei. Astfel au creeat motive si pretexte mai credibile, mai "grele", precum atacurile asupra turnurilor sau Pentagonului. Pe baza lor au pornit un lung si se pare ca interminabil razboi impotriva terorismului, razboi care indatoreaza statul american si mai mult catre Rezerva Federala. Plus faptul ca populatia astazi, desi are si mai mare acces la informatie, se multumeste cu ceea ce "i se da". Paradoxal, multi raman la stadiul crede si nu cerceta, si nu inteleg ca razboaiele iau nastere din cauze meschine, si de fapt sufera tot cei multi, pe nedrept. Legile drepturilor omului exista doar pe hartie, si precum intr-o fabula, egalitatea este doar "intre catzei", si nu intre "catzei si dulai". Cam asta este la 40 ani dupa Woodstock.
      Daca cu post-ul acesta am suparat pe cei ce nu cred in asa-zisele teorii ale conspiratiei, va rog sa nu dati importanta post-ului, din moment ce fiecare e liber sa creda ce vrea .
      Last edited by diesselxxl16; 08-10-2009, 13:45 PM.

      Comment


      • #4
        Originally posted by doktor4carz
        mai bine beau dracu' un shpritz cu un prieten si ne simtzim bine in timpul asta, nu ?
        Si ii multumim celui de sus ca nu traim in Irak, Afghanistan sau altele. Fie painea cat de rea, tot mai buna-n tzara mea .

        Comment


        • #5
          Ai, ai

          Comment


          • #6
            Eu personal cred ca daca am reusi sa creem un fenomen Woodstok fara a fi muci de beti sau de drogati ar fi echivalentul descoperirii remediului pentru sida sau cancer sau a descoperirii motorului care sa functioneze fara consumuri.Efectul in cazul Woodstok a fost puternic dar din pacate tinut de doua tinere focoase COCA si INA.
            Sper ca nu ma insel.
            Ai grija cum te comporti cu copii tai fiindca ei iti vor alege azilul.

            Comment


            • #7
              Originally posted by old merc fan View Post
              Eu personal cred ca daca am reusi sa creem un fenomen Woodstok fara a fi muci de beti sau de drogati ar fi echivalentul descoperirii remediului pentru sida sau cancer sau a descoperirii motorului care sa functioneze fara consumuri.Efectul in cazul Woodstok a fost puternic dar din pacate tinut de doua tinere focoase COCA si INA.
              Sper ca nu ma insel.
              Cele doua tinere focoase erau, de fapt, una - LSD, singurul drog care nu da dependenta. A fost interzis la sfirsitul anilor '60 in USA, fiind descoperit, intimplator, in laborator, 1938 de Alfred Hofmann, mort la 102 ani, in 2008.
              Se considera ca au fost consumati aproximativ 3 litri din acest drog, pina in prezent.
              LSD a fost popularizat de Timothy LEARY, prof la Harvard, unul dintre promotorii miscarii hippiote.
              Unii considera ca LSD a permis dezvoltarea accelerata a miscarii flower power. Eu cred ca a fost o revolutie culturala normala pentru o societate de consum ajunsa la apogeu - apogeu culminat cu prima criza a petrolului din 1973.
              LSD-ul a avut meritul lui, aceasta revolutie culturala, culminata cu Woodstok, avind un impact deosebit si in arta si in tehnologie.
              Sa nu uitam ca internetul, prin DARPA, s-a creat/dezvoltat in acei ani, in laboratoarele armatei USA. Exact aceleasi laboratoare care testau LSD ca unealta pentru trezirea constiintei si transformarea modului de a gindi.
              TCP/IP a fost creat de niste baieti strasnici consumatori de libertate, exact in acele vremuri.
              Apple, Lotus, Microsoft, HP, Zenith, Atari, Commodore sint citeva firme care nu ar fi existat daca proprietarii lor nu consumau LSD.
              Din pacate foarte putini cunosc aceste secrete ale societatii in care traim, aceste informatii fiind ascunse publicului de catre establishment, deoarece sint considerate daunatoare.
              LSD-ul este cea mai buna metoda pentru tratarea alcoolismului, dar poate distorsiona piata, probabil.
              Pentru cine doreste, sa citeasca S. Grof, LSD Psychotherapy, 1980. Merita, este revoltatoare, are concluzii ale diverselor studii stiintifice.
              'Limita este doar in minte', 'Totul este posibil', 'All we need is love' sint citeva dintre conceptele din care s-au inspirat tinerii scapati de sub control, in ritmuri de acid rock si au visat la o lume la care toti sint interconectati, in care gindul calatoreste liber.
              Transformarea psihedelica din acei ani se simte inca in multe domenii - cinematografie, muzica, stiinta si tehnologie, moda, ecologie, politica.

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF