Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozitul forfetar....cireasa de pe tort

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Impozitul forfetar....cireasa de pe tort

    Oameni buni chiar nu se mai poate.Suntem condusi de niste retardati.Chiar nu realizeaza efectele ulterioare a acestei aberatii?
    Priviti in mainile cui sta administrarea pe timp de criza a finantelor Romaniei.Ce cunostine vaste despre economie are perfidul de ministru.Nu a fost in stare sa-si administreze nici firma lui.

  • #2
    E lata,ce sa mai vorbim.Din ce in ce mai lata.Si maro.
    Un cunoscut imi spune ca ne vom transforma cu totii in pfa.Dar nu asta e solutia,cel putin in cazul meu (firma de transport international).
    CUORE SPORTIVO

    Comment


    • #3
      Tu pleci de la premiza normala de corectitudine a celor care ne conduc.
      Foarte frumos si logic intr-o societate normala.
      Uiti ca traiesti in Romania, unde comunismul a inviat dupa 20 de ani.
      Anul trecut toata lumea il injura pe Tariceanu din diverse cauze. Anul asta, nimeni nu injura actualul guvern, desi problemele sint de 100 de ori mai grave fata de 2008. Peste citeva luni - 6-8 luni - problemele existentiale vor fi de 500 de ori mai grave decit anul trecut.
      Majoritatea actualilor demnitari provin din UTC si din PCR. Nici unul dintre ei nu a creat ceva in viata lui. Toti, fara exceptie, sint niste oportunisti care au in singe minciuna si furtul, mostenit dinainte de 1989 - incepind cu taranul de Boc si terminind cu orice umil membru PSD+PDL=FSN.
      Scopul unor astfel de indivizi, cu asemenea mostenire genetica, nu se va indrepta niciodata spre bunastarea populatiei, care este reprezentata de libera initiativa.
      Scopul guvernarii lor este de a face rost de citi mai multi bani, pentru statul roman, ca ei sa aiba de unde sa-si umple buzunarele - salarii, prime, delegatii in strainatate, tratamente medicale oriunde in afara Romaniei pentru ei, familiile lor si prietenii lor, scoli private platite din burse publice pentru odraslele lor pline de succesuri, avantaje materiale pentru o camarila care le satisface si le protejeaza orgoliile.
      Vedeti cumva vreo asemanare cu vechea nomenclatura comunista ?
      Dupa ce au pus totul pe butuci - economia si populatia, poate sa vina alt guvern care nu va putea astupa niciodata gaurile ramase.
      Un mic amanunt, care va va ingrozi, despre capacitatea dobitocului de la Cluj - dupa ultima rectificare bugetara de acum citeva saptamini, cheltuielile administratiei publice a statului roman sint mai mari cu 14,7 % decit in perioada similara a anului trecut, cind la putere era Tariceanu. Asta intr-o perioada de acuta criza economica mondiala.
      Nu vreau sa explic nimanui dimensiunea dezastrului ce ne asteapta datorita capacitatii de furt a acestor indivizi.
      Ceausescu a imprumutat in 12 - 14 ani, 11 miliarde dolari, pe cind astia o sa ia 20 miliarde euro in doi ani. Idiotul de Ceausescu a luat pentru pentru investitii haotice, astia iau banii pentru acoperirea unui deficit de cont ipotetic.
      Cine o sa plateasca acesti bani ?
      Pulimea - noi toti.
      Cam asta este parerea mea.
      Mie imi pare foarte rau ca nu mai exista oameni care sa citeasca Monitorul Oficial, sa vada ce legi si paralegi se dau, toate in detrimentul omului de rind.

      Comment


      • #4
        Ce sa mai vorbim de legi frate.Pai chiar cacatul asta de impozit forfetar este ilegal dupa parerea mea.Sfideaza Constitutia Romaniei.Acolo spune clar caci orice modificare a codului fiscal se face prin lege, iar legile sunt date doar de parlament.Orice aport la bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale necesita o lege.Si atunci ce e cu ordonanta asta de urgenta?

        Comment


        • #5
          Revolutie fratilor.

          Comment


          • #6
            Originally posted by cocos_san2000 View Post
            Sfideaza Constitutia Romaniei.Acolo spune clar caci orice modificare a codului fiscal se face prin lege, iar legile sunt date doar de parlament.Si atunci ce e cu ordonanta asta de urgenta?
            Conform Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal („Codul Fiscal") orice modificare/completare adusa Codului Fiscal intra în vigoare începând „din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptata prin lege", cu alte cuvinte nici o modificare adusa prin ordonanta de urgenta sau lege Codului Fiscal anul acesta nu poate fi pusa in aplicare înainte de 1 ianuarie 2010.
            Mai mult, legea modificatoare ar trebui, de regula, sa fie promovata, adusa la cunoştinţa publicului larg, cu cel puţin 6 luni înainte de data intrării acesteia in vigoare. Aceste prevederi au menirea de a asigura stabilitatea, echilibrul in plan fiscal si datorita importantei sale, Codul Fiscal nu poate fi modificat decât prin lege (aceasta noţiune nu trebuie privita lato sensu, ca act normativ).
            Si cu toate acestea, Codul Fiscal a fost modificat de câteva ori prin Ordonanţa de Urgenta a Guvernului, retineti, nu doar acum cu impozitul forfetar. După cum ne spune Constituţia României, Guvernul este abilitat sa adopte ordonanţe de urgenţă în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.
            Mai mult, caricatura aia de Boc este profesor universitar de drept constitutional. Taran sadea, invatat de mic sa minta si sa jongleze in viata, doar ca sa parvina.
            Chestia cu impozitul forfetar a fost data pentru companiile mari, ca sa nu mai plateasca impozit pe profit.
            Mai trebuie doar sa bage scutire de TVA la produsele de marmura si la borduri, in rest toate merg bine in tara asta. Saptamina trecuta ANRM-ul a redus redeventa cuvenita statului roman pentru firmele care exploateaza produse calcaroase - marmura este un produs calcaros. Anii trecuti, labagiul de Tariceanu a marit redeventa cuvenita statului roman pentru orice se extrage din sol si subsol, incepind cu gaze si petrol si terminind cu pietris si produse calcaroase. Adica a marit redeventa inclusiv pe gargara gogonata care se facea cu Sterling. Aschimodia de Boc, daca voia sa fie onest, putea sa scada proportional redeventele la toate produsele, numai ca el a scazut doar la produsele calcaroase, de parca ar activa in acest domeniu citeva sute de firme, nu doar a lui Videanu.

            Comment


            • #7
              Originally posted by alc View Post
              Mai mult, legea modificatoare ar trebui, de regula, sa fie promovata, adusa la cunoştinţa publicului larg, cu cel puţin 6 luni înainte de data intrării acesteia in vigoare.
              De cand?

              Cu privire la exceptia prin care Parlamentul organ delegat al cetatenilor, delega atributii legislative Guvernului, nu trebuie sa fii mirat. Se intampla pe toate domeniile de activitate si de cele mai multe ori motivarea urgentei este la fel de convingatoare precum sunt si ei. Aportul legislativ adus prin O.U. reprezinta o problema cronica ce dateaza de la guvernarea CDR, era necesar inca de atunci ca specialistii sa aduca in discutie aceasta anomalie, sa formeze opinia publica de natura a sanctiona prin vot astfel de comoditati. Prin inactivitatea parlamentara si prin toleranta fata de Guvern vom ajunge ca puterea legislativa sa transfere competente si autonomie, din ce in ce mai mult, catre puterea executiva. Asta se doreste si vad ca nimeni nu adopta atitudine... E grav!
              O.U.G. in cauza va fi atacata si se va invoca exceptia de neconstitutionalitate...asta suspenda actul normativ. Sunt curios cu cata celeritate va lua C.C. o decizie si ce fel de decizie. E bani multi la mijloc!
              http://www.caesaralexandru.wordpress.com

              Comment


              • #8
                Originally posted by Demiurgos View Post
                De cand?
                Codul Fiscal – actualizare 01.01.2009
                Legea 571/2003 cu modificari ulterioare.

                ..............
                Modificarea si completarea Codului fiscal

                Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.

                (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege.
                .............

                Parlamentul nu este organ delegat al cetatenilor, fiecare parlamentar este ales de cetateni sa ii reprezinte. Daca un parlamentar este parsiv si mincinos, cu siguranta a doua oara nu va mai putea sa minta alegatorii.
                Parlamentul deleaga atributii de conducere si coordonare Guvernului, pe care il controleaza. In privinta atributiilor legislative ale Guvernului, aceste sint limitate la aceste OUG, care ii dau, totusi, prea multa putere. Si la calitatea de a initia legislatie.
                Si eu sint curios ce se va intimpla, insa nu cred ca va fi ceva spre binele general.
                Atita timp cit avem un retard in fruntea tarii, nu cred ca va exista progres pentru mase.
                Sper ca totusi din acesti bani imprumutati sa nu se traga mai mult de doua transe, dar cine stie, la cita mitocanie si interes material este in sferele de conducere ale statului te poti astepta la orice, mai ales avind ca exemplu ceea ce s-a intimplat pina acum.
                Vorba ta, e bani multi la mijloc.

                Comment


                • #9
                  Cifre seci

                  » Analistii spun ca, dupa incheierea acordului cu FMI, principalul risc al Romaniei este cel politic.

                  Datoria guvernamentala scadenta in 2009 a crescut de aproape trei ori in doar patru luni, de la 13,2 miliarde lei cat era in septembrie 2008 pana la 37,8 miliarde lei la sfarsitului lunii ianuarie 2009. Principalele cauze care au stat la baza majorarii datoriei pe termen scurt au fost derapajele bugetare survenite pe fondul alegerilor parlamentare din noiembrie si criza economica. Totodata, pe fondul propagarii crizei economice, numarul falimentelor aproape ca s-a dublat in primul trimestru, somajul a depasit estimarile oficiale, afacerile din industrie s-au comprimat puternic, toate avand ca efect scaderea incasarilor la buget. Pe acest fond, deficitul bugetar a sarit in doua luni cu circa doua puncte, la 1,56% din PIB in martie, de la un excedent de 0,3% din PIB in ianuarie. In incercarea disperata de a suplini scaderea veniturilor bugetare, in perioada ianuarie-aprilie, Ministerul Finantelor s-a imprumutat masiv pe termen scurt de la banci, prin emiterea de titluri de stat si certificate de trezorerie in valoare de 24,5 miliarde lei. Astfel, suma pe care Ministerul Finantelor trebuie sa o ramburseze bancilor in perioada aprilie-decembrie a ajuns la 23 miliarde lei, echivalentul a 4,33% din PIB. Nivelul acestei sume ar putea creste daca veniturile bugetare vor continua sa scada. Ramane de vazut cum vor reusi Finantele sa administreze aceasta datorie. Rostogolirea datoriei in anul urmator ar majora considerabil datoria guvernamentala scadenta in 2010, care in prezent a ajuns deja la 28,6 miliarde lei.
                  In urma acordului cu FMI, autoritatile tintesc un deficit bugetar de 4,6% dintr-un PIB de 531 miliarde lei.
                  "Prognozam un deficit bugetar de 7,3% din PIB, dar s-ar putea sa ne revizuim prognoza usor in jos. somajul abia a inceput sa creasca, afacerile incetinesc, falimentele se inmultesc si avem iarasi an electoral. Cu toate masurile care vor fi luate, nu cred ca deficitul se va situa sub 6% din PIB", a declarat Vlad Muscalu, senior analist al ING Bank Romania.
                  Chiar daca prima rectificare bugetara a insemnat taierea cheltuielilor cu 6,2 miliarde lei si reducerea veniturilor estimate cu 18,8 miliarde lei, analistii se asteapta la o noua rectificare, cu taierea altor cheltuieli. "E drept ca deficitul a sarit cu doua puncte in doua luni, dar intre timp Romania a incheiat acordul cu FMI. Cred ca vom avea o alta evolutie a deficitului sub monitorizarea FMI. Probabil cheltuielile vor fi mult mai dramuite. Ingrijoratoare e scaderea veniturilor in primul trimestru. Pe acest fond, s-au luat bani de la Agricultura si Transporturi, care reprezentau obiective pe termen mediu si lung, pentru a nu fi afectate obiectivele pe termen scurt. Daca in continuare vom avea o abordare doar pe termen scurt, nu vom avea niciodata dezvoltare durabila. Obiectivul de inflatie in vederea aderarii la zona euro va fi cel mai greu de atins, iar fara investitii in agricultura va fi imposibil", a spus Lucian Anghel, economistul-sef al BCR. Potrivit lui Anghel, Guvernul ar putea anunta o alta rectificare bugetara, prin care sa se taie tot din cheltuielile pentru obiective pe termen mediu si lung. "Fiind an electoral, nu cred ca se vor atinge de pensii si salarii. Acordul cu FMI este o ancora, nu si un panaceu, pentru evitarea derapajelor bugetare", a conchis Anghel.

                  "La alegerile parlamentare din 2008, politicienii au fost dispusi sa-si asume costuri foarte mari cu pensiile si salariile, dand dovada de o abordare emotionala si mai putin rationala. Anul acesta este o provocare ajustarea deficitului. Cred ca se va incerca scoaterea castanelor din foc cu mana celuilalt, ceea ce va duce la tensiuni in coalitie. Practic, dupa incheierea acordului cu FMI, cel mai mare risc este cel politic. Se creeaza perceptia ca nu mai este nimeni la carma, nu mai exista o sustinere pentru indeplinirea angajamentelor asumate cu FMI. In acest fel, e greu de spus cu cat se va contracta economia si, implicit, veniturile bugetare", a spus Radu Craciun, director de investitii la Eureko Pensii.
                  La sfarsitul lunii ianuarie, datoria publica totala a ajuns la 110,6 miliarde lei, din care datoria guvernamentala – 102,1 miliarde lei, iar datoria locala – 8,5 miliarde lei.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by alc View Post
                    Codul Fiscal – actualizare 01.01.2009
                    Legea 571/2003 cu modificari ulterioare.

                    ..............
                    Modificarea si completarea Codului fiscal

                    Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.

                    (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege.
                    .............

                    Parlamentul nu este organ delegat al cetatenilor, fiecare parlamentar este ales de cetateni sa ii reprezinte. Daca un parlamentar este parsiv si mincinos, cu siguranta a doua oara nu va mai putea sa minta alegatorii.
                    Parlamentul deleaga atributii de conducere si coordonare Guvernului, pe care il controleaza. In privinta atributiilor legislative ale Guvernului, aceste sint limitate la aceste OUG, care ii dau, totusi, prea multa putere. Si la calitatea de a initia legislatie.
                    Si eu sint curios ce se va intimpla, insa nu cred ca va fi ceva spre binele general.
                    Atita timp cit avem un retard in fruntea tarii, nu cred ca va exista progres pentru mase.
                    Sper ca totusi din acesti bani imprumutati sa nu se traga mai mult de doua transe, dar cine stie, la cita mitocanie si interes material este in sferele de conducere ale statului te poti astepta la orice, mai ales avind ca exemplu ceea ce s-a intimplat pina acum.
                    Vorba ta, e bani multi la mijloc.
                    De acord cu prima parte.
                    Parlamentul este alcatuit din reprezentantii nostri. Noi i-am pus si le-am delegat puterea noastra, a poporului, a multitudinii de indivizi, sa decida pentru si in numele nostru. Adica le-am delegat puterea noastra de decizie constituita, recunoscuta si ocrotita de democratie. Ei nu au voie sa o delege mai departe, cu exceptia situatiilor de urgenta cand drumul adoptarii actelor normatve de catre parlament devine inoportun de lung.
                    Guvernul nu este sub nici o forma controlat de Parlament. Nu are voie sa fie asa, stii mai bine de principiul separatiei puterilor in stat. El reprezinta puterea executiva si se separa de cea legislativa, Parlamentul. De ce crezi ca nu reusea nici cum basescu sa il rastoarne pe tariceanu? Nu avea parghiile necesare, motiv pentru care doreste o republica prezidentiala si parlament unicameral.
                    http://www.caesaralexandru.wordpress.com

                    Comment


                    • #11
                      Parerea mea, bazata pe observatia conflictelor strict politice din alte tari, de-a lungul timpului, este ca Parlamentul controleaza activitatea Guvernului, in mod practic si democratic fara a incalca principiul separatiei puterilor.
                      Este necesar, pentru a nu se ajunge la derapaje.
                      Ca idee generala, democratia este scumpa, dar este singura care protejeaza cetateanul si afacerile mici si medii pe termen mediu si lung.
                      Parlamentul bicameral puternic si functie prezidentiala decorativa / monarh este solutia celor mai vechi democratii din lume. SINGURA SOLUTIE. Asta a creat stabilitate si progres constant, fara derapaje majore.
                      Ceea ce se intimpla la noi acum este deosebit de periculos. Norocul alegatorului este ca facem parte din UE si nu se va permite unei gasti - provenita din PCR - UTC - permanent abonate la functii in statul roman sa isi umple buzunarele prin mijloace deosebit de murdare.
                      Referitor la actuala modalitate de impozitare din Romania, este cea mai timpita solutie aleasa pentru a trece criza. Dar sa cerem mai multa capacitate intelectuala de la actualii guvernanti, este imposibil. Nu au de unde, majoritatea provin din medii dubioase. Despre responsabilitate in fata alegatorului nici nu indraznesc sa amintesc.

                      Comment


                      • #12
                        Un articol de necontestat


                        Pile, neamuri, necalificaţi, pensionari. Într-un cuvânt, consilieri la guvern

                        În vreme ce unii funcţionari sunt disponibilizaţi, invocându-se criza, din ce în ce mai mulţi consilieri personali, oameni de încredere ai demnitarilor, sunt angajaţi pe salarii consistente.

                        La o privire mai atentă, de claraţiile diverşilor mi niş tri referitoare la reducerea schemei de personal din instituţiile pe care le conduc sunt doar retorică goală. Instituţiile publice sunt pline până la refuz de consilieri personali. Un studiu din decembrie 2005 al Institutului de Politici Publice (IPP) inventaria un număr de 133 de consilieri personali, în primul cabinet condus de Călin Popescu-Tăriceanu; patru ani mai târziu, Guvernul Boc numără peste 175 de astfel de consilieri (fără cele şase ministere ai căror reprezentanţi nu au transmis în timp util datele solicitate de Capital). Aptitudini de comunicare, con fidenţialitate şi imparţialitate. Acestea sunt câteva dintre calităţile necesare pentru a deveni consilierul personal al unui demnitar, înscrise, de exemplu, în fişa postului la Ministerul Agriculturii. Tot din fişa postului rezultă că printre atribuţiile de serviciu se află verificarea actelor prezentate la cabinet, repartizarea corespondenţei, coordonarea ac ti vităţilor de protocol etc.

                        Consilierii ne costă de 3-4 ori mai mult decât anul trecut

                        Ca şi în 2005, unele concluzii ale studiului IPP rămân valabile. De pildă, aceşti consilieri nu sunt angajaţi decât rareori pe criterii de competenţă. Ca să luăm un exemplu, doamna Flori Daniela Ştefănescu, consilier personal la cabinetul lui Mihai-Viorel Fifor, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), vine, potrivit declaraţiei de avere, direct din poziţia de profesoară de religie la şcoala generală din Coţofenii din Dos. În al doilea rând, consilierii responsabili de comunicare dublează inutil rolul departamentelor de profil din structura ministerelor. Atribuţiile altor consilieri se suprapun adesea cu cele ale altor angajaţi (şef de cabinet, asistent etc.). Iar în unele situaţii, consilierii au chiar atribuţii de control, cum o spune explicit fişa postului! O altă problemă este faptul că toţi aceşti consilieri - încadraţi ca personal contractual - pot avea şi alte surse de venit, inclusiv pensii, situaţie în care se regăsesc mulţi dintre consilierii de la Ministerul Agriculturii sau al Comunicaţiilor.

                        Majoritatea celor ce ocupă, în prezent, astfel de posturi au fost numiţi în acest an, după învestirea Cabinetului Boc. Una dintre persoanele de încredere a secretarului de stat Ştefania Gabriella Ferencz, din cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, este Mihaela Eugenia Boc, nepoata premierului, care anterior a lucrat la Primăria Cluj-Napoca, pe vremea când domnul Boc era primarul urbei. Presa a relatat că, în timp ce jumătate din angajaţii Cancelariei prim-ministrului urmau să fie disponibilizaţi în scopul reducerii cheltuielilor, premierul şi-a adus de la Cluj 24 de colaboratori. Acestora le-au fost asigurate locuinţe şi transportul de la Cluj-Napoca, alocările bugetare pentru aceste cheltuieli fiind suplimentate cu 300%-400% faţă de 2008.

                        Aparatul propriu de lucru al premierului cuprinde cabinetul premierului (cu cinci consilieri personali), corpul secretarilor de stat (alţi cinci consilieri personali), apoi cinci consilieri de stat (care la rândul lor au consilieri personali) şi registratura prim-ministrului, deservită de alţi trei consilieri. „Indemnizaţiile consilierilor de stat sunt de 6.691 lei. Salariile se pot situa, pornind de la salariul de bază, între limitele prevăzute de lege, respectiv pentru director de cabinet şi consilier personal, între 1.179 şi 2.769 de lei“, ne-a informat departamentul de comunicare al purtătorului de cuvânt al Guvernului. În cazul ministerelor, salariile de bază ale consilierilor personali variază între aproximativ 2.800 şi 3.100 de lei pe lună. La acestea, desigur, se adaugă o serie de sporuri.

                        Şi Administraţia prezidenţială are un aparat birocratic care include opt consilieri prezidenţiali şi 14 consilieri de stat. De la caz la caz, venitul încasat anul trecut de un consilier prezidenţial, conform declaraţiilor de avere postate pe site-ul Palatului Cotroceni, a fost de peste 53.000 de lei pe an, iar al unui consilier de stat, de aproximativ 46.000 de lei pe an. Majoritatea şi-au rotunjit veniturile prin activităţi suplimentare: drepturi de autor, cursuri ţinute în cadrul unor instituţii de învăţământ superior etc.

                        Salariile sunt secrete, fiind „date cu caracter personal“

                        Ce consilieri are Ministerul Justiţiei? „Prin articolul 12 din Legea nr. 544/2001 sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor informaţiile cu privire la datele personale, potrivit legii, pe această cale făcându-se trimitere, în opinia noastră, la Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Astfel, potrivit art. 12 al aceluiaşi articol, prin noţiunea de «informaţie cu privire la datele personale» se înţelege «orice informaţie privind o persoană fizică identificată sau identificabil㻓. Acesta este răspunsul transmis de consilierul de comunicare al Ministerului Justiţiei, Simona David.

                        Nu este singurul caz de acest gen, iar MAI ne-a transmis un răspuns similar. Aceşti consilieri „au obligaţia declarării averilor şi intereselor conform Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare“, ne-au comunicat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Citând o decizie a Curţii Constituţionale, oficialii ANI afirmă că „salariul concret al unei persoane, stabilit în cadrul limitelor minime şi maxime prevăzute în actele normative, nu mai prezintă interes public, intrând în sfera interesului privat al persoanei.“ Pe de altă parte, obiectul declaraţiei de avere nu este „salariul concret al declarantului, ci venitul anual încasat“. „În ceea ce priveşte transparenţa in stituţiilor faţă de profilul acestor con silieri, constatăm o secretomanie nejustificată, cum este cazul răspunsului Ministerului Justiţiei. Răspunsul este clar un abuz. Pe acelaşi principiu, numele unui ministru reprezintă o informaţie privind o persoană fizică identificată sau identificabilă“, spune Elena Iorga, director de programe în cadrul Institutului de Politici Publice.

                        «În continuare se creează un aparat stufos de consilieri, de regulă foarte tineri şi fără experienţă în domeniul pentru care au fost angajaţi.»
                        Elena Iorga, Institutul pentru Politici Publice

                        7.643 de lei este indemnizaţia lunară a unui consilier prezidenţial, cel mai bine plătit din această categorie de angajaţi ai instituţiilor publice. Indemnizaţia este egală cu cea a unui ministru sau a primarului general al Capitalei

                        Comment


                        • #13
                          Tupeu ordinar,nesimtire crasa,aere de superioritate,o doza semnificativa de incompetenta,si prostie in stare pura.Ingredientele sa devii politician.
                          Doamne cat poate fi de prost Pogea.Cum dracu a ajuns ministru.Urmariti ,,Sinteza zilei,, de ieri 28 04 2009.

                          Comment


                          • #14
                            De citit de catre toata lumea

                            Comment


                            • #15
                              De la inceputul acestui an, statul roman a imprumutat circa 30 miliarde lei

                              Ziua. Cotidian. De la inceputul acestui an, statul roman a imprumutat circa 30 miliarde lei: datorii, stat, imprumut


                              De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat de la banci aproape 30 de miliarde de lei. Suma este de doua ori mai mare decat in tot anul trecut, fiind egala cu cea pe care autoritatile au dat-o pentru plata salariilor si pensiilor in primele trei luni ale acestui an, transmite Realitatea Tv.
                              Concret, in patru luni de zile, statul a incasat din vanzarea titlurilor de stat 26,8 miliarde de lei. Asta in conditiile in care, pe tot parcursul anului 2008, valoarea imprumuturilor Ministerului Finantelor nu a depasit 13 miliarde de lei. Si cheltuielile cu dobanzile pentru aceste datorii s-au majorat. In primul trimestru, acestea au depasit un miliard de lei. "Aceste imprumuturi sunt luate pentru asigurarea finantarii cheltuielilor bugetului general consolidat", a afirmat Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice.
                              Suma pe care statul a imprumutat-o este foarte apropiata de cea cheltuita cu asigurarile sociale si salariile bugetarilor in primul trimestru al acestui an. Pentru a face rost de bani in continuare, Ministerul de Finante a anuntat ca va mai vinde titluri de stat. Luna aceasta, statul vrea sa imprumute 6 miliarde de lei de la banci. In ciuda problemelor financiare, ministrul Finantelor sustine ca nici un euro din imprumutul luat de la Comisia Europeana nu va fi folosit pentru salarii si pensii. Prima transa de bani de la Uniunea Europeana va veni in luna iulie a acestui an si va fi de 1,5 miliarde de euro.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF