Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Masina veche=distractie,masina "noua"=plictiseala

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Masina veche=distractie,masina "noua"=plictiseala

    Am avut acum un an o cobra.Dpa cum unii dintre voi stiti stateam cu ea mai mult prin service.Apoi am avut doar masini de generatie mai noua(2 okiosi,un c class w203 si un vw phaeton).In era "cobra" mi-am facut ceva relatii,aveam aventuri interesante,de genul ,sa ramai cu masina plina de marfa intre Urziceni si Buzau si sa chemi tractarea din Bucuresti,sau..sa travesrezi Bucurestiul cu radiatorul fisurat si sa opresti din km in km sa mai torni apa in radiator.A fost o perioada plina de peripetii.
    Dupa ce am vandut cobra,pot sa spun ca a urmat o perioada absolut plicticoasa.Nu tu o pana de motor,un electromotor,alternator stricat,o baterie descarcata,nimic.Din aceasta cauza m-am hotarat sa reinvii vechile traditii,asa ca mi-am cumparat actualul cobran 560 SEL.O am de o luna si deja am ramas cu trapa deschisa pe tot drumul Buzau-Bucuresti,cu geamurile deschise,le-am rezolvat pana la urma,le tin inchise pt totdeauna acum.Apoi m-a lasat electromotorul intr-un peco.
    Cu ocazia asta mi-a amintit de o noua latura a masinilor vechi: nu poti scapa de o problema a lor.In sensul ca aceasta problema nu se rezolva niciodata ci evolueaza.Se transforma in alta problema sau capata noi valente.
    Mecanicul mi-a pus alt electromotor in loc care dadea rateuri.Asa ca am fost dinnou.Omul a observat ca era alt tip de electromotor asa ca a zis ca imi pune unul exact la fel ca cel care a fost initial.Si asa a facut.Rezultatul: daca inainte era nevoie de un rateu ca apoi sa porneasca,acum porneste dupa 2 sau mai multe rateuri.Electromotorul este exact acelasi tip precum electromotorul de dinainte.Totusi..nu merge!Ce dor mi-era de toate astea!
    Asa ca va zic voua,celor cu masini vechi.(Si colegul Mihnea ma poate sustine).Nu va luati masini mai noi de 1995!Riscati sa va plictisiti!Kobhra rullz!
    MÃREAȚA COBRA

  • #2
    Din ciclul-cacat rullz,ti-am urmat sfatul si stau cu un amarit de w124.Ca tot ma cheama Mihnea si pe mine,daca accepti sfaturi,nu te mai lauda cu faptul ca te prosteshte lumea,in acest caz mecanicii.Iti va scadea feedback-ul pe forum,sincer vorbind si asa modest....Comentind faptul ca problemele masinilor tale se transforma in altele sau capata noi valentze,sunt consecinta incapacitatzii tale,nu de a le remedia,ci de a da bani cui trebuie(e ca si cum ridem de unul ce are bani in buzunar si cauta sa cumpere mincare de calitate,dar dupa indelungi cautari da acesti bani cuiva si primeste in schimb gunoaie din tomberon,in consecintza plateste bani buni sa manince gunoi)Altfel spus,problema e la tine,nu la tzeparii peste care dai,ei cauta si gasesc prostul.....Cu simpatie,constructiv si fara ironii personale,un alt Mihnea PS-se scrie ACHTUNG!

    Comment


    • #3
      Prietene cobrist Mihnea.Crede-ma ca platesc exact cat trebuie functie de rezultat.Ideea acestui topic este plictiseala celor cu masini de generatie mai noua vs viata plina de evenimente a celor cu masini vechi.Eu ma bucur din plin de ea.In plus,inveti mecanica,electronica si altele.Si parca simti altfel viata cand iti vine vantul in freza din cauza ca ti-a ramas trapa deschisa si nu mai merge inchisa.Mie imi place sa o ard boem.Si tie la fel.Daca mai ramaneam mult cu okiosi ma plafonam de nu mai stiam nici unde e bateria la o masina.Hai sa traim si sa ne bucuram cat mai mult de rable!
      MÃREAȚA COBRA

      Comment


      • #4
        Problema e ca te mai lasa si cand nu trebuie.....dar chiar cand nu trebuie....Si atunci parca ai fi dat orice sa fii intr-un okios care merge singur, nu tras sau impins.

        Comment


        • #5
          Eu am dat pe o cobra 5mil si am mers cu ea mai bine de 1 an (aprox 20mii km) , timp in care am schimbat electromotorul si o flansa de cardan (si atat ! ) , deci depinde si de noroc probabil

          Comment


          • #6
            Aseara ziceam "am trait s-o aud si p-asta", acum zic "am trait s-o vad si p-asta"... Pare ca unii dintre noi au nevoie de o bauta zdravana si eventual de o clantza meseriasha, prestata de o profesionista. In rest, citeodata imi pare rau ca nu m-am nascut timpit si ca providentza a facut sa invatz sa citesc...

            Comment


            • #7
              Intr-adevar sa ai masina veche presupune un anumit disconfort cand o nimeresti felii, insa daca e reparata cu atentie nu se mai strica, daca vrei o reparatie buna trebuie sa mergi la cine trebuie sau eventual sa executi singur miscarea!
              In drum nu m-a lasat inca nici un 'cobran', e extraordinar sa-mi repar singur masina, asa stiu exact ce si cum, cand nu am timp, sau daca e o operatiune straina mie apelez la un mecanic care stie ce face, am patit si eu sa mi se deschida usa de la sofer la Coada, in timp ce mergeam, nu o singura data, dar cand o sa am piesa respectiva de pe stalp o sa rezolv problema!
              Last edited by pneu; 01-07-2009, 09:23 AM.
              W110-2.0 D 1966
              W115-2.0 D 1971
              W123-2.4 D 1982

              Comment


              • #8
                Daca te plictisesti in masini bune si nu vrei asta, iti recomand o Dacie !! )

                Comment


                • #9
                  Am ramas socat!!!!! Ionut_ng.... frateeeeeeeeeeee, de unde dracu' le scoti. Te gandesti inainte de culcare in fiecare seara? Un om sanatos nu-si vinde o masina buna, care nu se strica, pentru ca se plictiseste si ca vrea alta care sa il lase in drum, sa aibe si el parte de aventuri. Cred ca esti kamikaze, fara suparare..... Si in alta ordine de idei, omul e facut sa evolueze, sa-si creeze un confort, nu sa se mute din vila in cocina porcului!!!!!

                  Comment


                  • #10
                    Ce poti sa mai zici decat...Doamne-ajuta!..ca 'daca n-ar fi..(unii ca Ionutz),nu s-ar povesti'...

                    Comment


                    • #11
                      Asa zic io de fiecare data cand ma pornesc undeva, tin minte ca prima mea masina era o dacie din 84, toata ziulica eram cu jigloarele in bot, asta ca sa nu mai zic ca piesele noi erau la fel de bune ca si cele date jos de pe masina!
                      La un moment dat eram cu dacia mea scumpa si draga pe nume FIFI in centrul Sucevei, cu rezervorul dat jos acolo in direct, se uitau toti la mine ca la URS, de aia am acuma mercedes, sa nu mai patesc ce am patit atunci, daca ti se strica o cobra in timp ce mergi cu ea inseamna ca n-ai avut grija de ea deloc!
                      W110-2.0 D 1966
                      W115-2.0 D 1971
                      W123-2.4 D 1982

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by vladruse View Post
                        Problema e ca te mai lasa si cand nu trebuie.....dar chiar cand nu trebuie....Si atunci parca ai fi dat orice sa fii intr-un okios care merge singur, nu tras sau impins.
                        Hai ma Vlade, ce dracu, joci si tu in hora lui Ionut? Pe tine te-a lasat vreodata masina cand trebuie? Exact la momentul oprtun ? Pe mine cand m-a lasat masina, mi-am blestemat zilele si chiar daca nu m-a lasat si mai trebuia sa schimb ceva la ea, imi venea sa-mi dau cu tezla in oute. Poate sunt eu deplasat, dar vreau o masina (noua sau veche), care sa mearga perfect, sa nu bata, sa nu scartaie, sa nu consume mult, sa fie spatioasa.... adica tot confortul posibil si sa nu se strice niciodata
                        Si cu astea noi poti avea peripetii. Am venit eu de la munte cu Volvou si in Baneasa am facut pana. Nu am putut desface roata (am indoit cheia originala si am rupt o cruce de roti). Am mers pe pana pana in Sebastian, la vulcanizare (la 4 dimineata). Aceasta distractie m-a costat un cauciuc aproape nou, de iarna, care s-a facut praf si 50 de lei la vulcanizare. Acum am 3 cauciucuri de iarna si un jeg de vara. Dar ce pot spune, a fost distractiv, la 4 dimineata sa fac 1 ora din Baneasa pana in Sebastian, desii eram singur pe strada sa distrug un cauciuc, sa mai dau si bani si mai eram si rupt de somn. Dar cred ca Ionut se bucura in locul meu, ca era distractiv!!!!!!
                        Last edited by paunionutz; 01-07-2009, 14:52 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Daca e nevoie se rezolva si cu masinile noi.Trage putin de ele sa vezi daca nu o sa plangi langa ea si nu o sa existe plictiseala din contra nu o sa mai ai timp sa rezolvi sau o a doua varianta sa nu te plictisesti langa ea roaga pe cineva sa te rezolve si sa iti ocupe timpu,doar ii dai beep si te rezolva,a doua zi nu te plictisesti.
                          Mercedes w115 200D 1975 ''Amaratu''

                          Comment


                          • #14
                            HEHE. Colegu ionutz are dreptate! Cel putin pe partea ca masinile vechi au suflet. Mai putin ca e palpitant sa te lase in drum. Dpa mine, cazul ideal este sa ajungi din A in B fara peripetii si evenimente deosebite si sa te bucuri ca ai reusit acest lucru intr-o masina veche. Cu al meu W124 dupa anumite probleme marunte la inceput (ex: aerul conditionat) ma deplasez fara oriunde-n tara si chiar mai departe si nu am emotii daca ma lasa sau nu. Conteaza enorm calitatea pieselor si priceperea meseriasului.
                            '94 E 250 diesel W124
                            '88 300 SE W126
                            '96 Suzuki Vitara 1.6
                            '01 Land Rover Discovery II

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by DMIHNEA View Post
                              .Comentind faptul ca problemele masinilor tale se transforma in altele sau capata noi valentze,sunt consecinta incapacitatzii tale,nu de a le remedia,ci de a da bani cui trebuie...Altfel spus,problema e la tine,nu la tzeparii peste care dai,ei cauta si gasesc prostul.....
                              Nu ai inteles!Tu inca mai esti naiv si crezi/speri ca masinile vechi sunt normale si se pot repara daca gasesti mecanicul potrivit.Crede-ma,cand nu vrea masina nu o repara nici un mecanic.Spre exemplu acum: mi s-a pus alt electromotor,dadea rateu odata si o lua din a doua..am zis ca e electromotorul strain asa ca am pus unul precum cel original,si rezultatul,acum e nevoie de 2-3 rateuri pt a porni.E usor sa scrii ce scrii tu,dar crede-ma,NU EXISTA mecanic care sa o repare!Am mai vazut filmul asta asa ca stiu ce e de facut acum...sa ma resemnez.Daca as insista sa ma duc la alt mecanic si iar la mecanic,voi da bani in stangasi in dreapta pana nu se va mai putea si rezultatul va fi acelasi: nimeni nu o va putea face sa porneasca alfel decat vrea EA.Ai vazut filmul sau citit cartea "Christine"?Ti-o recomand.Ma mulez si eu pe ce vrea ea...daca ea vrea sa i se dea la cheie de cateva ori ca sa porneasca faca-se voia ei!In cel mai bun caz,o sa ii pun la loc primul electromotor,ca sa porneasca doar din a doua si nu din a 3-4-a oara
                              Hai,Kobhra rullz!
                              MÃREAȚA COBRA

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF