Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Acte inmatriculare

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Acte inmatriculare

Cat timp pot sa circul cu actele (talon, asigurare, etc) pe numele fostului proprietar? Am cumparat o masina si nu ma grabesc sa o inmatriculez pe numele meu din diverse motive. Multumesc
    Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Legal 30 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare, data care ar trebuii sa fie trecuta si in talon, dupa care orice agent de politie va putea (trebuii) sa-ti ridice talonul in trafic. De scos/ridicat talonul de la politie exclusiv titularul o poate face.

PS.
    Acum cum e nebunie la RAR programarile sant peste x zile, deci: fa pe net o programare la RAR in vederea certificatului de autenticitate care este necesar in vederea inmatriculari, programare care sa o porti la tine, te poate salva ka motivatie de ce inca nu ai inmatriculat masina pe tine.
    Last edited by orca; 09-17-2008, 15:16 PM.
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Originally posted by arhitect View Post
      Cat timp pot sa circul cu actele (talon, asigurare, etc) pe numele fostului proprietar? Am cumparat o masina si nu ma grabesc sa o inmatriculez pe numele meu din diverse motive. Multumesc
      Daca in talonul masinii, la rubrica Instrainat catre.... la data de.... - nu apare nimic, teoretic poti circula nelimitat. In caz contrar, 30 de zile de la data inscrisa in talon.

Comment

Poti sa circuli nelimitat cu masina. Asigurare iti faci pe numele vechiului proprietar. La ITP insa nushtiu daca poti sa o duci tu in locul proprietarului.

Treaba este ca dupa cele 30 de zile trecute daca nu ai inmatriculat masina pe numele tau apar cateva probleme. Sa zicem ca dupa 6 luni vreo sa o inscrii. Legal trebuie sa iei fisa de financiar sa te duci la vechiul proprietar, sa va duceti amandoi la Taxe si impozite si el sa plateasca impozitul la masina pe astea 6 luni (chiar daca el intial a radiat masina de la financiar) dupa care iti stampileaza aia iar fisa de finante (primind si o amenda totodata ca nai rezolvat treaba in 30 de zile) dupa care iar ai cele 30 de zile sa treci masina pe numele tau.
        S-ar putea evita problema asta daca stii pe cineva la Taxe si impozite si care sa-ti stampileze fisa pe o data anterioara.

La RAR iar problema. Dupa ce faci RAR - ul propriu la masina tu trebuie sa le aduci foaia aia de financiar stampilata pe numele tau ca ei sa poate sa-ti elibereze Certificatul de autentificare. Daca nu le-o aduci in 30 de zile trebuie sa faca reverificare la masina (80 RON). Daca vrei sa nu platesti impozit la masina, incearca si vorbeste cu cineva la RAR poate iti da Certificatul de autentificare fara sa fie nevoie de Fisa de la financiar.

In schimb daca vrei sa o lasi exact asa, nu cred ca apare vreo problema. Nu are de unde sa stie politistul ca tu ai cumparat masina acu o luna acu un an acu trei ani. In cel mai rau caz verifica numerele si atat. II spui simplu ca e masina unei rude ceva si te plimbi tu cu ea. Nu are ce sa-ti faca.

Si ultima problema ar fi problema revanzarii. Daca esthi dispus sa "pierzi" banii pe care i-ai dat pe masina, poti sa o tii la tine pana ajunge la fier vechi sau poti sa o vinzi la altcineva dar sa stie si el ca pentru a putea trece masina pe numele lui trebuie sa urmeze paragraful doi .

Cam asta am inteles eu din experienta pe care am acumulat-o cu (morti, sfinti, cruci) RaR -ul.
        Last edited by PaRaDoX; 09-17-2008, 15:23 PM.
        http://www.fanmercedesbenz.com/ - totul despre Mercedes-Benz

Nothing will make a driver more faithful to a car, then a car that is faithful to its driver. "Mercedes-Benz"

Comment

Originally posted by PaRaDoX View Post
          1. ...La ITP insa nushtiu daca poti sa o duci tu in locul proprietarului.

2. ...S-ar putea evita problema asta daca stii pe cineva la Taxe si impozite si care sa-ti stampileze fisa pe o data anterioara.

3. ...In schimb daca vrei sa o lasi exact asa, nu cred ca apare vreo problema. Nu are de unde sa stie politistul ca tu ai cumparat masina acu o luna acu un an acu trei ani. In cel mai rau caz verifica numerele si atat. II spui simplu ca e masina unei rude ceva si te plimbi tu cu ea. Nu are ce sa-ti faca.
          1. Legal, titularul poate prezenta masina in vederea ITP-ului, sau cu imputernicire notariala de la titular.

2. Am inteles ca mai nou e obligatoriu si certificatul fiscal, care are valabilitate.

3. Cu conditia sa nu fie trecuta in talon data instrainarii (vanzarii).

PS.
          In caz de accident (tamponare) lucrurile se complica.
          .. ________ ..
          o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
          (Oo\==/oO)
          ..U...............U.
          Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
          http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Multumesc Diesel, PaRaDoX, orca. Problema sta in felul urmator. Am fost la RAR acu cateva saptamani si i-am facut autenticitatea. Valabila 2 luni. Fostul proprietar mi-a scris pe talon - instraintat catre la data de.... Ideea este:

1. Daca ma opreste un politist si imi spune: Conform legii trebuia sa o inscrieti pe numele dvs in 30 de zile.... Ce ii spun? Ca e o nebunie: autenticitatea este valabila 60 de zile si legea imi spune sa o inscriu in 30 de zile. Ce pot spune ca sa ma lase in pace?

2. De trecut pe numele meu nu am trecut-o din motive financiare. Deocamndata nu am cum. Daca trec cele 30 de zile sunt probleme mari? Sau o pot da dupa cires in caz de oprire (politist), accident, etc... Doamne Fereste.

Multumesc.

PS Nu este nici un politist printre noi?

Comment

Autenticitatea e valabila in vederea (re)inmatricularii.Nu stiu ce ai putea sa-i spui sa te scape...Eventual ca a trebuit sa pleci din tara dar ca ai vorbit cu proprietarul din acte si totul e ok...zic si eu acum ce mi-a trecut prin minte

Problema care ar putea sa fie in caz de control in care nu dai la pace cu militianul: sa te lase fara talon. Mai bine faci radierea si iei numere rosii.

In caz de accident e si mai complicat pt ca daca esti vinovat nu se va face despagubirea in lipsa unei imputerniciri notariale din partea celui din talon, fapt care se va bate cap in cap cu inscrierea din talon etc.

Parerea mea in situatia data: ia-ti numere rosii cu autorizatie de circulatie provizorie RCA provizoriu...etc. Si in 30 de zile tot o rezolvi (mai ales ca au mai trecut 30 deja- daca au trecut).

Comment

Originally posted by Diesel View Post
                Autenticitatea e valabila in vederea (re)inmatricularii.Nu stiu ce ai putea sa-i spui sa te scape...Eventual ca a trebuit sa pleci din tara dar ca ai vorbit cu proprietarul din acte si totul e ok...zic si eu acum ce mi-a trecut prin minte

Problema care ar putea sa fie in caz de control in care nu dai la pace cu militianul: sa te lase fara talon. Mai bine faci radierea si iei numere rosii.

In caz de accident e si mai complicat pt ca daca esti vinovat nu se va face despagubirea in lipsa unei imputerniciri notariale din partea celui din talon, fapt care se va bate cap in cap cu inscrierea din talon etc.

Parerea mea in situatia data: ia-ti numere rosii cu autorizatie de circulatie provizorie RCA provizoriu...etc. Si in 30 de zile tot o rezolvi (mai ales ca au mai trecut 30 deja- daca au trecut).
                Numere rosii stiam ca nu se mai dau. Oricum stau linistit si o inscriu eu pana la urma.

PS - da samsarii aia care fac combinatii cu masini cum palariutza mea fac... grrr mrrr.

Comment

Pentru a nu mai deschide un nou topic, vreau sa va zic,in cazul in care nu ati aflat deja, ca mai este necesar un act in cazul in care doriti sa inmatriculati un auto (indiferent daca a mai fost sau nu inmatriculat in Romania) si anume o adeverinta care sa ateste ca ati plantat un pom.

Comment

Originally posted by Emilliano View Post
                    Pentru a nu mai deschide un nou topic, vreau sa va zic,in cazul in care nu ati aflat deja, ca mai este necesar un act in cazul in care doriti sa inmatriculati un auto (indiferent daca a mai fost sau nu inmatriculat in Romania) si anume o adeverinta care sa ateste ca ati plantat un pom.
                    Vb serios? ))
                    1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                    2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                    Si o panarama de scuter

Comment

Frateeee....Pai cum sa plantez un pom cand platesc 3200Ron pentru taxa mediu? S-au trebuie sa plantezi un pom si nu mai platesti taxa mediu? Asta ar fi o treaba foarte tare
                      Mercedes-Benz C180 Classic - 90KW

Comment

Originally posted by Emilliano View Post
                        Ma fac ca nu am vazut ce ai scris.

Comment

Daca tot suntem la categoria off-topic si la intrebari desre acte de inmatriculare, as avea si eu o intrebare intrebatoare... Se mai dau numere rosii pe mai multe luni? Sau s-a revenit la 30 zile cum era pe vechi? Stiu sigur ca a fost o perioada in care puteai sa faci dosar de numere rosii de 3 ori ; aveai dreptul la 3x30 glorioase zile de numere rosii...

Comment

Ai voie si acum sa-ti iei "chitanta" din aia pe 3 luni. Prima data pe 30 de zile si dupa aia sa prelungesti cu 60 de zile. Poate in astea 90 de zile cat am numere rosii se scoate taxa. Asa gandesc cam toti care au numere rosii. De fapt toata lumea vrea sa se scoata taxa odata. Numai ca nu se intampla nimic. E de rasu' plansu cu legile astea.
                            http://www.fanmercedesbenz.com/ - totul despre Mercedes-Benz

Nothing will make a driver more faithful to a car, then a car that is faithful to its driver. "Mercedes-Benz"

Comment

Originally posted by cristian_sladariu View Post
                              Daca tot suntem la categoria off-topic si la intrebari desre acte de inmatriculare, as avea si eu o intrebare intrebatoare... Se mai dau numere rosii pe mai multe luni? Sau s-a revenit la 30 zile cum era pe vechi? Stiu sigur ca a fost o perioada in care puteai sa faci dosar de numere rosii de 3 ori ; aveai dreptul la 3x30 glorioase zile de numere rosii...
                              Originally posted by PaRaDoX View Post
                              Ai voie si acum sa-ti iei "chitanta" din aia pe 3 luni. Prima data pe 30 de zile si dupa aia sa prelungesti cu 60 de zile. Poate in astea 90 de zile cat am numere rosii se scoate taxa. Asa gandesc cam toti care au numere rosii. De fapt toata lumea vrea sa se scoata taxa odata. Numai ca nu se intampla nimic. E de rasu' plansu cu legile astea.
                              Astazi am fost la politie si se pare ca mai merge treaba cu 3 luni de numere rosii. Sa speram ca injumatatesc taxa oficial pana atunci. Mai am 50 zile sa inmatriculez masina...(foaia de la RAR)

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF