Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Umiditate excesiva in casa

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by willy28zgz View Post
    Salut colegu, pastilele sunt apa de ploaie, daca vrei sa scapi de umiditate iti trebuie aparat electric, DEZUMIDIFICATOR, este intr-adevar scump dar efficient. Ar mai fii o solutie asta in spirit de gluma, schimba locuinta, intr-o zona mai calda si fara atata umiditate.Sunt destui factori care duc la aparitia umiditatii, tipul constructiei, materialele folosite, vechimea constructiei, clima geografica, etc, se stie ca Romania este o tara cu umiditate crescuta, Eu zic ca cea mai buna solutie este sa aerisesti de mai multe ori pe zi, si sa incerci sa pastrezi o temperature cosntanta acceptabila .
    Colegutu, cu siguranta ma gandeam sa schimb locuinta, doar suntem cetateni Europeni, mi-as fi dorit undeva una pe langa Gibraltar (sudul Spaniei) este clima calda. Dar ce sa fac, varsta taica Dar poate la anul cand se da liber la piata muncii, un soferas pe un autobuz m-ar interesa. Facand o comparatie intre un aparat de dezumidificat electric si o pastila ceresit, cu siguranta aparatul electric este mai eficient. Caracteristica lui zice ca... colecteaza in jur la 2L. apa in 24 de ore, dar pretul de aproximativ 1000 ron este destul de mare pentru bugetul meu, asa ca voi cumpara 2 pastile si incerc o izolatie a peretilor exteriori cu un expandat de 3 cm grosima. Asta implica un cost de aproximativ 200 ron/maretiale, caci lucrarea o fac singur.
    Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
    Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
    Onorez comenzi si in Bucuresti
    Tel. 0736375626 Marian

    Comment


    • #17
      Acele pastile absorbante sunt de fapt adevarate "caramizi" dezumidificatoare , foarte eficiente . Eu folosesc de cativa ani , in fiiecare iarna si dau randament .

      Adevarat , pentru o camera folosesc un model prezentat de Feri in postul #11 si unul din acesta :



      Ca sa fie eficient , pentru izolatie exterioara , trebuie folosit "expandat" de 10 mm . Cel de 3 mm este recomandat pentru interior .

      Aerisirea zilnica a camerelor ( minimum un sfert de ora ) ramane de baza .

      Off topic

      Nemtii folosesc aceste "anvelopari" de acum 25 de ani . Vorbind cu un inginer care coordona aceste lucrari la un bloc , imi spunea ca in ultimul timp germanii au inceput sa "decojeasca" expandatul de pe locuinte .

      Comment


      • #18
        Binenteles ca se aerisesc camerele chiar satau deschise ferestrele toata ziua. Am cumparat acel aparat de la ceresit si vreau sa spun ca dupa aproximativ 12 ore a colectat ceva apa. Despre expandantul care vreau sa-l pun, se vrea a fi un izolant impotriva umiditatii exterioare.
        Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
        Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
        Onorez comenzi si in Bucuresti
        Tel. 0736375626 Marian

        Comment


        • #19
          Legat de colectat... Asta e captura pe două luni
          Attached Files

          https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

          Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
          Va rugam sa le schimbati din User Settings.

          Comment


          • #20
            Buna seara...n-am știut unde sa postez problema mea, așa ca daca tot îi vorba de umiditate am zis ca aici s-ar potrivi...deci am un w203 din 2001 și am probleme cu umiditatea parbrizului pe interior. Vreau sã zic ca dimineata cand îi frig în noapte efectiv mi se scurg picãturi de apa in jos pe bord. Va rog care ați mai intampinat asemenea probleme sã ma ajutati cu un sfat. Multumesc. Ps: sper ca s-a rezolvat problema colegului cu umiditatea din casã.

            Comment


            • #21
              Problema cu umiditatea in casa am rezolvat-o, am cumparat un aparat de la ceresit si contrar asteptarilor face fata, colecteaza apa si parca nu mai se simte nici miros greu in casa. Despre problema ta cu parbrizul, nu stiu ce sa zic. Cred ca este vorba de acel capitonaj de pasla care imbraca caroseria (tabla) aflat pe sub bord (nu ai acel capitonaj), sau poate ai por la caloriferul de caldura. Ai cumva pierderi al lichidului de racire? Am un coleg care se comfrunta cu o problema asemanatoare, diferenta este ca el are un BMW. Incearaca sa asezi o carpa pe langa parbriz sa nu intre sub bord apa, astfel eviti sa se deformeze bordul si nu o sa ai probleme cu mirosul de mucegai.
              Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
              Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
              Onorez comenzi si in Bucuresti
              Tel. 0736375626 Marian

              Comment


              • #22
                Originally posted by nstoe View Post
                ...trebuie folosit "expandat" de 10 mm . Cel de 3 mm este recomandat pentru interior.
                Cu siguranta mai sus s-a strecurat o mica scapare, in sensul ca grosimile trebuie sa fie in cm si nu in mm.
                Ce vreau sa completez este faptul ca pentru a scapa de umiditatea excesiva pe termen lung reabilitarea termica este cea mai buna solutie.
                Este recomandat ca aceasta sa se faca la exterior, indiferent de grosimea polistirenului. Sigur acolo unde nu se poate se face la interior dar termoizolatia la exterior este mult mai eficienta.
                In general 5 cm deja e ok. Ca si transfer termic 5 cm de polistiren expandat izoleaza cam ca si 25 cm de BCA sau 30 cm de caramida porotherm.
                Foarte important de tinut minte ca dupa termoizolare umiditatea din camera nu va disparea imediat ci treptat. Poate dura chiar si 1 an pana cand se rezolva problema, deci e bine sa folositi si dezumidificatoare.
                Se recomanda o inspectie vizuala imprejurul casei: sa nu fie burlane stricate care lasa apa sa se scurga la baza constructiei sau alte surse de apa (tevi sparte sau deversari de la vecini).
                In acelasi timp un trotuar perimetral care sa indeparteze apa de la baza peretelui ajuta foarte mult.
                Recomand luarea foarte in serios a indepartarii umiditatii mai ales in casele unde sunt copii mici. Si pentru adulti insa situatia in discutie poate cauza TBC.
                E220 cdi W210, 2001

                E320 W210, 1997
                C180 W202, 1994
                W123 200D, 1978 cu inima de W124


                Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

                Comment


                • #23
                  Ok . Ai sesizat bine "mica scapare" . Dimensiunile erau in cm .
                  Multumesc ! .

                  Off topic .

                  Nu sunt de specialitate , dar ma documentez .

                  Citez din "Ghid pentru Incalzirea Locuintei" - Mr. Bricolage .

                  - "Peretele exterior neizolat - Temperatura rece poate patrunde foarte usor printr-o zidarie neizolata . In mijlocul peretelui se afla limita de inghet . Se transmite foarte multa caldura in exterior si , impreuna cu umiditatea crescanda a peretelui , scade capacitatea de izolatie termica a acestuia .

                  - Peretele izolat la interior - Intregul zid este rece . Limita de inghet se afla in profunzimea peretelui , foarte aproape de interior . Camerele se racesc repede dupa oprirea incalzirii .

                  - Peretele izolat la exterior - Limita de inghet se afla in afara zidului . Peretii exteriori se vor incalzi odata cu camera , inmagazinand caldura . Aceasta inseamna ca , dupa oprirea incalzirii , camera nu se va raci brusc , deoarece caldura inmagazinata in perete va fi eliberata in incapere precum in cazul unei sobe de teracota .Se va asigura astfel un climat constant in incapere .

                  Izolatia se executa cu polistiren expandat ( EPS ) sau polistiren extrudat ( XPS ) .

                  Grosimea ideala ( raport pret / rezistenta optima ) recomandata pentru izolatia unui perete exterior cu EPS este de 8 cm .
                  Nu se recomanda utilizarea pentru acest tip de aplicatie a unei placi sub 5 cm" .
                  Am incheiat citatul .

                  Ps : Am vazut lucrarile de izolatie termica a blocurilor din sect 2 Bucuresti unde s-a folosit expandat de 10 cm la exterior .

                  Comment


                  • #24
                    Atentie mare si la coeficientul de conductivitate termica a polistirenului. E o chestiune de marketing sa se vanda si polistiren mai slab izolator...omul se uita la pret nu la caracteristicile tehnice.
                    Legat de grosimea stratului la 25 de cm de izolatie se considera conductivitate termica zero, adica avem de-a face cu o casa pasiva. Desigur forma casei si ferestrele folosite conteaza foarte mult.
                    Asa cum se si spunea mai sus, ferestrele PVC cu geam termopan daca sunt prost folosite conduc la acumulare de vapori in anvelopa/structura. Omu-si pune termopan si gata zice ca a terminat-o cu galagia de afara si cu condensul, dar lucrurile nu sunt deloc asa. Termopanele trebuie tinute pe aerisire cat mai mult posibil, daca nu ajuta la cresterea umiditatii.
                    Deci practic cea mai buna varianta este izolatie buna, ferestre cu profil gros si triplu strat si aerisire puternica.
                    Am terminat o casa in Timisoara si am stat asta vara in ea fara climatizare pe o racoare superba...asta in conditiile in care in living (unde eram noi) mai mult de un perete este perete cortina (adica sticla) iar casa are planseu terasa. Evident climatizarea era oprita.
                    E220 cdi W210, 2001

                    E320 W210, 1997
                    C180 W202, 1994
                    W123 200D, 1978 cu inima de W124


                    Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

                    Comment


                    • #25
                      Dragii mei!!!! Va rog frumos sa nu va certati in ale izolatiei termice. Am cerut un sfat. Problema umiditatii este rezolvata in proportie de 80%, in conditiile in care locuesc intr-o casa cu chirie iar proprietarul nu vrea sa investeasca in asa ceva (izolatie termica) Am izolat peretele exterior/fata casei cu expandat de 40 mm, iar in interior peretele care da catre spatele casei la fel cu expandat de 40 mm. Mentionez ca spatele casei este inaccesibil prin exterior si am preferat o izolatie interioara. Peretii stanga-dreapta sunt la vecini, deci nu necesita izolatie. Folosesc un dezumidificator de la ceresit si situatia umiditatii in camera unde dorm este schimbata total. Nu vreau sa investesc in casa altuia, atata timp cat nu mi se returneaza macar banii pe materiale. Am facut aceasta investitie minima pentru mine si familie (cam 120 RON)
                      Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
                      Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
                      Onorez comenzi si in Bucuresti
                      Tel. 0736375626 Marian

                      Comment


                      • #26
                        Nu ne-am certat...personal am incercat sa ofer cat mai multe informatii pentru a ajuta. Cu siguranta la fel si colegul Nstoe.
                        Iti doresc...aer uscat (dar nu prea uscat ca dupa aia stai cu oala cu apa pe calorifer ).
                        E220 cdi W210, 2001

                        E320 W210, 1997
                        C180 W202, 1994
                        W123 200D, 1978 cu inima de W124


                        Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

                        Comment


                        • #27
                          Am insistat putin pe aceasta tema deoarece am avut probleme de acest gen dupa ce am montat termopane si am zugravit cu lavabil .

                          Orice dicutie decenta si constructiva cred ca este bine venita .
                          Daca s-a inteles altceva , va rog primiti scuzele mele .

                          Comment


                          • #28
                            Eu dupa ce am terminat casa, pentru ca trebuia sa ma mut repede in ea am lasat caldura data foarte tare si am plecat. A doua zi cand am venit sa pun mocheta si mai cateva maruntisuri cand am intrat in casa am zis ca sunt pe la tropice asa umiditate era. Am transpirat instant.
                            Am deschis geamurile larg si asa le-am tinut cat am avut de lucru in casa iar apoi dupa masa si peste noapte le-am lasat pe aerisire tot mentinand caldura pornita destul de tare.
                            Vreo luna sau doua a trebuit sa tot trag sistematic patul si dulapurile de la perete dar pana la urma s-a uscat totul si nu am mai avut probleme.
                            Eu am polistiren de 5 pe exterior dar urmeaza inca un rand de 10 peste.
                            Concluzia mea caldura+aerisire este solutia.
                            E220 cdi W210, 2001

                            E320 W210, 1997
                            C180 W202, 1994
                            W123 200D, 1978 cu inima de W124


                            Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF