Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Infoliere vs. vopsire autoturism

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Infoliere vs. vopsire autoturism

.
    Am inteles ca o infoliere complecta de autoturism (exemplu taxiurile galbene in TM) costa 200-300 euro, operatiune curata ce dureaza cateva ore.
    Un vopsit complet de autoturism costa aproximativ 1.000 euro, operatiune ce dureaza cateva zile.
    Sant mashini in care poate nu merita bagati bani pentru un vopsit complect, infolierea poate fi o alternativa ?
    Last edited by orca; 07-18-2008, 00:57 AM.
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

La cele la care nu merita, absolut. Ideea e ca atunci cind o atingi sau o juleshti, sa gaseshti folie fix la culoare, ca sa nu arate ca totzi dracii. In rest, nici un impediment.

Comment

Infolierea poate fi o solutie si pentru protectia vopselei originale.Am avut mai multe masini din Germania care dupa exfoliere aratau aproape perfecte.
      Cam mari preturile in TM...la noi manopera+material+factura maxim 700ron(appx200euro)

Comment

Originally posted by asfalttango View Post
        Cam mari preturile in TM...la noi manopera+material+factura maxim 700ron(appx200euro)
        Am inteles ca diferenta de pret apare intre :
        - nuantele de culuare
        - normal sau metalizat
        - producatorul/marca folie
        - marimea autoturismului
        - infoliere din bucati sau infoliere dintr-o bucata/piesa
        Last edited by orca; 07-18-2008, 11:28 AM.
        .. ________ ..
        (Oo\==/oO)
        ..U...............U.
        Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.

Comment

Da,...asa se justifica diferenta...oricum este o solutie buna(mai ales pentru taximetristi)

Comment

Mi-a trecut si mie prin cap chestia cu infolierea.
            Dar m-am gandit la inca o chestie. Eu mi-am lasat masina in strada, de 2 luni sta in acelasi loc parcata, si am vazut diverse vandalisme aplicate asupra ei - spre exemplu sigla raicaita si capace de bere pe portbagaj, cu zgarieturile aferente(ca atunci cand plimbi un capac de sticla - metalic - pe masa si apesi pe el ) .
            Si m-am gandit cum ar fi sa colantez masina, problema e urmatoarea:
            Daca isi da seama cineva, cu o minte si comportament similar cu cei care mi-au zgariat deja masina, ca nu e vopsea si e colant pe masina? Presupun ca se ia usor colantul de pe masina si nu as vrea sa descopar peste noapte ca cineva a vrut sa gaseasca lozul castigator pe masina mea.
            Atasez deci catea intrebari intrebari :
            1) Cat de usor se desface folia aia de pe masina ? Trebuie desfacuta cu un pistol cu aer cald- ca stickerele? Daca se incearca smulgerea foliei ce se intampla cu vopseaua?
            2) Se vede daca zgarii cu cheia diferenta dintre folie si vopsea?
            3) Stie cineva o vopsitorie in Bucuresti, ieftina dar care sa nu lucreze in bataie de joc ? Cu cuptor si toate cele ,sa nu vopseasca ornamentele cromate,geamurile,chederele , samd. Astept recomandari in Mesaj Privat sa nu facem publicitate aici.

Comment

Am si eu in plan sa-mi infoliez o masina negru mat. Din unele discutii cu taximetristii, am aflat ca singurul impediment ar fi,interzicerea spalarii cu jet puternic (wap) ce ar duce la desfolierea in unele colturi. In rest, folia am inteles ca e mai rezistenta decat pelicula de lac a vopselei la zgarieturi.

Comment

Originally posted by 300zxtt View Post
                Am si eu in plan sa-mi infoliez o masina negru mat. Din unele discutii cu taximetristii, am aflat ca singurul impediment ar fi,interzicerea spalarii cu jet puternic (wap) ce ar duce la desfolierea in unele colturi. In rest, folia am inteles ca e mai rezistenta decat pelicula de lac a vopselei la zgarieturi.
                Eventual in momentul in care o infoliezi, mai cumpara un 2 mp de folie identica, pe care tine-o expusa conditilor climatice cit de cit identice cu mashina, in caz ca vei fi nevoit sa retusezi vreodata ceva, sa ai folie decolorata aproximativ la fel.
                Last edited by orca; 08-13-2008, 10:24 AM.
                .. ________ ..
                (Oo\==/oO)
                ..U...............U.

Comment

Am foliat-o pe a mea zilele trecute(negru lucios) n-am mai avut rabare s-o vopsesc ,nu a iesit super din cauza ca nu a fost pregatita cum trebuie(la foliere iese orice imperfectiune a vopselei,zgirieturi,lovituri usoare etc)In mare parte sint multumit ,imperfectiunile se vad doar de aproape.Am sa pun niste poze diseara.

Comment

Originally posted by orca View Post
                    Eventual in momentul in care o infoliezi, mai cumpara un 2 mp de folie identica, pe care tine-o expusa conditilor climatice cit de cit identice cu mashina, in caz ca vei fi nevoit sa retusezi vreodata ceva, sa ai folie decolorata aproximativ la fel.
                    Chiar am intrebat si acest aspect pe taximetristi, si mi-au raspuns ca , folia chiar rezista fara probleme la asa ceva, ei neobservand nici o diferenta intre vechea si noua folie.....stiut faptul ca taximetristii chiar fac abuz de schimbat folii...

Comment

Originally posted by rudykelu View Post
                      Am foliat-o pe a mea zilele trecute(negru lucios) n-am mai avut rabare s-o vopsesc ,nu a iesit super din cauza ca nu a fost pregatita cum trebuie(la foliere iese orice imperfectiune a vopselei,zgirieturi,lovituri usoare etc)In mare parte sint multumit ,imperfectiunile se vad doar de aproape.Am sa pun niste poze diseara.
                      - Cat timp a durat infolierea ?
                      - Ce marca de folie ?
                      - Fiecare piesa a masinii a fost infoliata dintr-o bucata ?
                      - Ai infoliat W140-ul ?
                      - Ai infoliat si bandourile si barile ?
                      - Cat a costat ?

Originally posted by 300zxtt View Post
                      Chiar am intrebat si acest aspect pe taximetristi, si mi-au raspuns ca , folia chiar rezista fara probleme la asa ceva, ei neobservand nici o diferenta intre vechea si noua folie.....stiut faptul ca taximetristii chiar fac abuz de schimbat folii...
                      Probabil cele la care eu am vazut diferenta de la decolorare au fost infoliate cu o folie de o calitate indoelnica/ieftinituri.
                      .. ________ ..
                      (Oo\==/oO)
                      ..U...............U.

Comment

Originally posted by orca View Post
                        - Cat timp a durat infolierea ?
                        - Ce marca de folie ?
                        - Fiecare piesa a masinii a fost infoliata dintr-o bucata ?
                        - Ai infoliat W140-ul ?
                        - Ai infoliat si bandourile si barile ?
                        - Cat a costat ?
                        Subscriu, si eu astept raspunsul tau si pe cat posibil niste poze cu lucrarea.

Comment

Cam 5-6 ore,nu stiu ce marca este,capota nu a iesit intr-o bucata,e prea mare,latimea foliei parca spuneau baietii ca are 1,25;bandourile nu le-am foliat barile da.7milioane.Eu am foliat-o la urgenta ca 5luni am mers zi de zi cu tractoru(patrolu)si ma cam saturasem,mai aveam putin si dadeam in Parkinson de la diesel. pina la urma tot o vopsea adevarata e solutia ideala.

Comment

Cam 5-6 ore,nu stiu ce marca este,capota nu a iesit intr-o bucata,e prea mare,latimea foliei parca spuneau baietii ca are 1,25;bandourile nu le-am foliat barile da.7milioane.Eu am foliat-o la urgenta ca 5luni am mers zi de zi cu tractoru(patrolu)si ma cam saturasem,mai aveam putin si dadeam in Parkinson de la diesel. pina la urma tot o vopsea adevarata e solutia ideala.
                            Multzam.
                            Daca stai sa te gandesti 700 RON = 200 euro, pretul este rezonabil.
                            .. ________ ..
                            (Oo\==/oO)
                            ..U...............U.

Comment

pina la urma tot o vopsea adevarata e solutia ideala.
                              Sa inteleg ca nu esti chiar multumit de rezultat ?

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF