Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Siguranta rutiera - Un proiect MICHELIN

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Siguranta rutiera - Un proiect MICHELIN

La invitatia Domnului Razvan Diaconu am reprezentat forumul(Semtexx,CristiXP si eu) la o initiativa mai rar intalnita in Romania.
    Cei de la MICHELIN ne-au prezentat niste statistici care i-au determinat sa inceapa acest proiect numit -Siguranta rutiera-
    In cea mai mare parte s-a discutat despre:
    -cauzele accidentelor
    -solutii pentru prevenirea accidentelor
    -importanta anvelopelor de sezon

In continuare voi posta cateva din pozele pe care am apucat sa le fac prezentarii facute.

Cateva din cauzele accidentelor

Acest grafic ilustreaza numarul deceselor/1mil km parcursi.Romania a depasit graficul cu mult,fiind undeva in jurul valorii de 43.Interesant cum tara imediat de sub noi are undeva la 26 de decese/1mil km parcursi.Diferenta intre noi si celelalte tari Europene este imensa.

Numarul deceselor raportat la un milion de locuitori si cresterea/scaderea lor.
    Suntem singura tara care este pe plus.

Vina accidente auto in 2011

Cauze accidente in 2011

O comparatie la nivelul anilor 2010-2011

Si o poza cu oamenii prezenti:

S-au aratat teste efectuate de un laborator independent referitor la distanta de franare a anvelopelor...nu am apucat sa le fac poze acelor slide-uri.
    Ce mi-a ramas in minte: O anvelopa de vara,pe zapada isi dubleaza distanta de franare fata de una de iarna(la 50km/h)

Cei de la Michelin au tras semnalul de alarma...schimbarea trebuie sa plece si din noi.Sa fim mai atenti cum circulam,sa avem masinile echipate cu anvelopele potrivite,sa avem masinile in stare tehnica buna...pentru ca aceste lucruri pot face diferenta dintre o zi buna...si un dezastru.
    1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
    2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
    Si o panarama de scuter

Super interesant.

Va multumim ca ne-ati reprezentat la intalnire.

sigpic

"Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

Comment

Eee, cu burtile pline sunt si mai bune Michelinurile!

PS: io-s fan Continental (care dau si locuri de munca multor romani)!
      https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Multumesc pentru interventie, Silviu!

Revenind la topic, ce este intr-adevar enervant este ca numarul accidentelor creste si se pare ca vina principala este a pietonilor. De la eveniment am vazut mai clar actiunile inconstiente ale acestora, privirile sfidatoare daca ii claxonezi si ii apostrofezi cum ca pe acolo nu se traverseaza sau este rosu la semaforul pentru pietoni. Si ce este mai dureros este ca numarul acestor pietoni inconstienti este in continua crestere, totul plecand de la educatia primita de la parinti. Am vazut nu de putine ori mamici sau bunici angajate in traversarea unei strazi prin locuri nepermise sau cu carucioarele inainte sau cu pustii de mana... Pai ce sa invete copii cand parintii sau bunicii le dau astfel de exemple?

Intrebarea pusa de Michelin este... ce pot face cluburile auto in sensul asta? Cum ii putem educa pe cei mai putini instruiti? Aici este problema si as vrea ca fiecare coleg cu initiativa sa contribuie la acest topic in mod constructiv.

Si nu, nu fac asta ca as/am avea vreun beneficiu de pe urma Michelin... ca doar am anvelope Nokian de vara si Bridgestone de iarna. Fac asta pentru ca daca prin eforturile noastre se poate salva o viata, se poate educa un pusti neastamparat sau se poate constientiza o doamna de faptul ca masina calca... ( ) si trecerea de pietoni nu te protejeaza daca te arunci pe ea fara sa te asiguri, inseamna ca nu ne-am strofocat in zadar. Fie ca acest semnal de alarma a fost tras de Michelin sau de oricine altcineva, este irelevant pana la urma. Ideea este sa vedem ce putem face. Va multumesc!

Comment

Salutare!
          Intr-adevar, peste o treime din accidentele rutiere grave au fost provocate de pietoni, iar in aproape jumatate din ele au fost implicate persoane de varsta a treia. Am ramas surprins sa aflu ca persoanele care ar trebui sa educe, trebuie la randul lor educate.
          Parerea personala in cazul celor in varsta, este ca sunt depasiti de ritmul ametitor cu care se petrec toate, in marile orase si nu tine de educatie.
          Ce pot face cluburile auto? Ca si club, putem dezbate si ne putem "instrui" in topicuri cum este acesta (aruncand si o privire asupra statisticilor http://www.politiaromana.ro/dpr/dina...circulatie.htm , http://www.politiaromana.ro/dpr/dina..._2001-2011.htm ) , sau se pot organiza actiuni de constientizare a pietonilor si a conducatorilor auto in orasele unde se organizeaza intalniri, asupra importantei respectarii regulilor de circulatie.
          In particular, fiecare dintre noi, acolo unde este cazul (si nu numai), putem sustine activitatile extrascolare ale copiilor nostrii legate de legislatia rutiera. Imi amintesc de patrulele scolare, existau candva ... nu foarte demult.
          Oarecum, cifrele unor statistici referitoare la evenimentele rutiere sunt in scadere iar acesta este un lucru imbucurator.
          Toate cele bune si sa conducem prudent! E datoria noastra in primul rand!!
          Last edited by LauLaur; 11-10-2012, 00:12 AM.
          Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

Comment

Pai, repede asa, din amintiri, pot spune ce s-a facut/se face in sensul celor atinse de Andrei:
            - s-a inchis un topic idiot "ce viteze au atins colegii cu MB-urile" (parca asa se numea);
            - se descurajeaza inscrierea pustilor teribilisti si a manelistilor analfabeti;
            - se promoveaza utilizarea anvelopelor de iarna;
            - se promoveaza utilizarea de anvelope noi, marci cunoscute (nu chinezarii);
            - se promoveaza utilizarea de piese originale cel putin la directie/frane;
            La ora asta cam atat mi-a trecut prin dovleac. Reviendrons.
            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Eu cred ca mai intai de toate ar trebuii educata politia rutiera.Sa invete si sa aplice legea ca la carte.Cand dumnealor nu vor mai pierde timpul aiurea si vor fi corecti cu toata lumea(fara exceptii ca e mama, ca e sor'mea, ca e sefu), abia de atunci lucrurile se vor mai indrepta atat pietonal cat si rutier.Dupa vre-o 3-4 amenzi babane sa vezi cum se asigura pietonu' si pe verde.Cat despre tineret, ar trebuii sa aibe ora extra (o data pe luna) despre conduita pietonilor, biciclistilor atat teoretic cat si practic.Problema este alta, daca se incearca derularea acestui tip de program, raspunsurile celor implicati(politia, invatamantul etc) va fi ca nu sunt bani pt aplicaea lui.Ne ducem de rapa iar generatiile dupa noi sunt ipod/iphone/hi5/facebook si altceva nimic.

Nu este filmat la noi dar reflecta realitatea si neglijenta de pretutindeni in lumea asta.
              Last edited by mircea600sel; 11-11-2012, 12:18 PM.

Comment

Originally posted by cutaresku View Post
                Pai, repede asa, din amintiri, pot spune ce s-a facut/se face in sensul celor atinse de Andrei:
                - s-a inchis un topic idiot "ce viteze au atins colegii cu MB-urile" (parca asa se numea);
                - se descurajeaza inscrierea pustilor teribilisti si a manelistilor analfabeti;
                - se promoveaza utilizarea anvelopelor de iarna;
                - se promoveaza utilizarea de anvelope noi, marci cunoscute (nu chinezarii);
                - se promoveaza utilizarea de piese originale cel putin la directie/frane;
                La ora asta cam atat mi-a trecut prin dovleac. Reviendrons.
                S-au inchis topicurile in care se comercializa alcool.
                Last edited by mircea600sel; 11-11-2012, 12:23 PM.

sigpic

Comment

Originally posted by mircea600sel View Post
                  Sa inchidem si topicurile unde vindem anvelope "slick" ca sunt pentru drift...
                  ...yeah,right!

Daca s-au inchis topicurile unde unii colegi vindeau alcool,e grav.
                  Grav rau de tot.
                  De la a cumpara si consuma o palinca(banuiesc ca despre topicul ala e vb)...la a conduce beat e o mare distanta...
                  Last edited by mezzo; 11-12-2012, 00:37 AM.
                  1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                  2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                  Si o panarama de scuter

Comment

Mai grav este ca si unii dintre noi soferii sunt neatenti la travercare sau il vezi sarind dintre masini, traversind in fuga strada facand ceilalti participanti la trafic sa franeze dupa care apasa tacticos pe tecomanda si deschide portiera urcandu-se la volan.
                    In alta ordine de idei ecucatia rutiera nu se mai face in scoli,dar o putem face live noi in timp ce suntem cu parintii,sotia,copii sau vecinu in trafic sa le semnalam greselile facute de pietoni le aducem la cunostinta varianta corecta,iar copilul cand iese de la scoala alaturi de alti copii poate le va spune colegilor,,hai pe la trecere,, sau ,, asteapta sa se faca verde,,.
                    Apropo de scolari in tarile mai dezvoltate ca noi si din punct de vedere moral exista acel parinte,profesor sau femeie de servi ce o fi care imbracat in costumatie stridenta si reflectorizanta cu pancarda STOP opreste circulatia si traverseaza elevii la venirea la scola si la plecarea acasa.

Un alt lucru care conduce la multe accidente atat din partea soferilor cat si a pietonilor este neatentie venita in urma problemelor in primul rand financiare pe care le are in deosebi poporul Roman si anume :cand o mama nu mai are ce sa dea de mancare la copii cand vor veni de la scolata megand pe drumuri cu o mie de ganduri ce ,cum si cu ce sa mai faca de mancare;cand banca il suna pe sofer ca are x rate restante si se va incepe executarea silita acest om nu mai este atent la trafic ,nu mai are reflexe...
                    Sunt foarte multe cauze care duc la producerea accidentelor dar macar masinile sa le avem OK din punct de vedere tehnic deoarece ne pot ajuta si ele la evitarea unor accidente asa cum spun si statisticele o amvelopa asortata cu sezonul,un ABS care functioneaza pot uneri salva vieti atat ale noastre cat si ale altora!

VIATA ARE PRIORITATE!

Comment

Originally posted by mircea600sel View Post
                      Originally posted by mezzo View Post
                      Sa inchidem si topicurile unde vindem anvelope "slick" ca sunt pentru drift...
                      ...yeah,right!

Daca s-au inchis topicurile unde unii colegi vindeau alcool,e grav.
                      Grav rau de tot.
                      De la a cumpara si consuma o palinca(banuiesc ca despre topicul ala e vb)...la a conduce beat e o mare distanta...
                      Personal nu sunt de acord cu inchiderea topicurilor de vanzare a bauturilor alcoolice. Cum a zis si Mezzo, nu are legatura comertul cu inconstienta... sa fim seriosi. Oricare dintre noi bea, mai mult sau mai putin. Asta nu inseamna ca suntem inconstienti...

Ce am de gand sa fac pentru promovarea acestei campanii:

1. Voi creea un text in care sa includ printre altele link catre acest topic pe care il voi trimite ca mesaj privat fiecarui user de pe forum. Ii invit pe aceasta cale pe toti membrii sa isi exprime ideile, parerile si sugestiile referitoare la ce poate face fiecare dintre noi in vederea imbunatatirii acestor statistici. Acelasi lucru se va intampla si pe LoganClub unde Cristi se va implica activ in acest proiect.

2. Personal, de cand am fost la acest eveniment, am inceput sa vad mult mai clar problemele si mai ales pietonii ce nu respecta legea. Ce am facut, in doua cazuri, am parcat masina, m-am prezentat respectivelor doamne (cred ca peste 50 de ani ambele), le-am dat cate o carte de vizita, dupa care le-am intrebat daca au copii si nepoti. Raspunsurile au fost afirmativele in ambele cazuri. "Anul trecut au fost peste 9000 de accidente, o mare parte dintre ele fiind cauzate de indisciplina pietonilor. Dumneavoastra credeti ca felul in care tocmai ati traversat este un exemplu demn de urmat pentru copiii sau nepotii dumneavoastra?" A fost suficient pentru a vedea, cel putin pe moment, o reactie pozitiva din partea amandurora. Cred ca daca fiecare dintre noi ar face asta o data sau de doua ori pe saptamana, cred ca putem face o mare diferenta. Dumneavoastra ce credeti?

3. Voi incerca impreuna cu alti administratori/moderatori de alte forumuri sa organizam un eveniment comun la care as dori sa invitam inclusiv membri ai politiei rutiere, eveniment in care sa discutam pe sleau si obiectiv problemele ce le avem si solutiile ce le putem adopta. Nu stiu daca voi avea timp de asta in viitorul apropiat, insa, as dori ca aceasta intalnire sa aiba loc cat mai curand.

Cam atat imi trecu acum prin minte dupa o zi de munca. Opinii? Sugestii? Mesdames et messieurs je vous en prie!

Comment

Sa vizionam si sa luam aminte din greselile altora.

Comment

Circulatia in sensul giratoriu.

Mare atentie pt cei care circulati in sensul giratoriu, nu de putine ori era sa turtesc pe cate unu fara orbita.
                          Attached Files

Comment

Michelin Romania

Afla ce anvelopa se potriveste masinii tale:

Căutați anvelope noi pentru autoturismul dumneavoastră? Descoperiți anvelopele MICHELIN pentru autoturisme.

sigpic

Comment

Foarte util link-ul. Ar trebui sa raspunda multor useri la intrebari precum: "ce anvelope sa folosesc?" sau "sigur nu-mi atinge? " .
                              Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF