Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Case pe structura de lemn

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Pentru un proiect, este necesara alegerea materialului pentru locul de folosire: elemente de rezistenta, asigurare imbinari, suport si elemente de inchidere. O data proiectul intocmit, cu calculele de rezistenta alaturi, se evalueaza tipul si cantitatea necesara. Eu m-am ocupat de elementele de suport (acoperis) si de inchidere - usi-ferestre. Dupa cumparare - salcam decojit mai gros de 30cm, stejar 25x25cm, 25x10cm, le-am lasat 2 ani in magazie, la semiintuneric. Cu dulapi fag fiert 5x20, scanduri 3x25, sipci 5x7cm le-am lucrat imediat pentru usi si ferestre. Ca trebuiau sa suporte greutatea unor termopane. Pentru ceea ce intereseaza, se poate descarca -en, fr, sp, germana manualul arhitectului de NEUFERT. Vreo 400 pagini. Este cel mai simplu si eficace manual cu de toate pentru toti. Daca nu reusiti, vi-l pot trimite pe e-mail cu precizarea limbii in care doriti. L-am gasit in '86 in Algeria, am lucrat acolo de toate (bani de seara) si am gasit cateva chestii extraordinare. Ex.: incalziri centrale si calcule de eficienta termica la geamuri duble. Distanta optima 11-13cm.

  Comment


  • #17
   Am gasit cartea ,cred ca este asta http://www.scribd.com/doc/915225/neufert-ed3din ce am rasfoit , pot spune ca este de mare ajutor, daca ai un pic de rabdare si citesti cu atentie ce scrie prin ea .
   Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
   TEL 0722623721.

   Comment


   • #18
    Vedeti ca exista si editia 8 - 9. Nu prea difera. Dar nu o cititi pe toata. Chiar daca ve-ti afla ca nemtii au o largire a pistelor (de drum public) la curbe functie de viteza si raza curburii. Adica un lucru de bun simt. Ceea ce cam lipseste pe drumurile noastre. De la proiectare, executie dar, mai ales, in exploatare-circulatie.
    Last edited by epurare_coco; 04-01-2012, 11:28 AM.

    Comment


    • #19
     Am NEufertul in RO. Daca il vrea cineva il trimit.
     E220 cdi W210, 2001

     E320 W210, 1997
     C180 W202, 1994
     W123 200D, 1978 cu inima de W124


     Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

     Comment


     • #20
      Originally posted by adidc View Post
      Am NEufertul in RO. Daca il vrea cineva il trimit.
      Eu sunt dornic sã o rãsfoiesc
      ...

      Comment


      • #21
       Ajutor!
       Pentru a calcula corect pretul unei constructii civile/pretul de amortizare am nevoie de Anexa nr.2 a Hot. 2139/1994, devenita L15/94 si publicata in M.Of/46/13.01.2005. Acolo gasesc doar anexa 1 si 1'.
       Multumesc.

       Comment


       • #22
        Salut!
        Principiul e simplu: lemn cu umiditate sub 15%, prelucrare corecta, tratament antiseptic, antifungicid si ignifug, conectori multicui si firma cu utilaje moderne. In acest fel durata de viata a unei case de lemn este la fel de lunga ca a unei case din caramida.
        Am 5 ani de cand locuiesc intr-o casa pe structura de lemn(45x150, dublu strat de vata minerala, placat cu OSB, si polistiren de fatada de 10cm).
        Inca nu am avut nici o problema cu casa, ci din contra, pana acum, numai beneficii. Vara e racoare, iarna se mentine caldura fara sa dau centrala termica mai mult de 40-45 grade, tot respectul pentru acest tip de constructie.
        Daca as reveni vreodata la caramida...niciodata. Am citit intr-un studiu ca acest tip de perete are coeficientul termic al unui perete de caramida de 1.5m grosime.
        Casa de lemn e un must have pentru oricine se gandeste sa isi faca un nou camin, dar trebuie facuta corect.
        Nu vreau sa fac reclama, ci doar sa spun ca eu cu aceasta firma am lucrat si nu m-au dezamagit: http://sinaigroup.ro/
        Mai departe e decizia fiecaruia cu cine isi face casa.
        O zi frumoasa!

        Comment


        • #23
         Pentru cine doreste un aspect rustic, eu i-as sugera o casa din barne. Nu e o problema nici daca are etaj. Evident ca partea interioara se izoleaza temeinic.

         In ceea ce priveste casele pe structura de lemn, asa-zisul model american la care cred ca v-ati referit, inca avem noroc ca la noi nu sunt termite multe... si nu din cele de care au ei (cel putin asa am inteles...). Raportul calitate/pret este foarte bun pentru o casa normala. O problema pot deveni rozatoarele insa. Asadar... atentie!
         Parerea mea!
         Chiar imi place masinuta asta!

         Comment


         • #24
          Nu trebuie izolata casa din barne. Uimitor, tine iarna foarte bine, asta daca a fost ridicata corect.

          Comment


          • #25
           Originally posted by adidc View Post
           Planseul de lemn uzual la deschideri de camera de pana in 4.5 m este alcatuit din grinzi de lemn cu sectiune de 15x20 cm dispuse la 60 cm interax. Peste, pe directie perpendiculara se bat dulapi de lemn cu sectiune 20x5 cm (prima dimensiune este cea pe orizontala). Urmatorul strat este o folie ca strat de separatie si apoi o suprabetonare sau sapa armata fie ci fibre metalice (o solutie nou si care impune mai putina manopera decat plasa sudata) fie cu plasa sudata STNB cu diametru de 5 mm si ochiuri de 100 mm.
           toate grinzile sunt de 15 x 20 cm? pe toata deschiderea camerei?
           Attached Files

           Comment


           • #26
            La aceeasi deschidere e in general recomandat ca grinzile sa aiba aceeasi sectiune. In mod normal proiectantii calculeaza grinda cu deschiderea cea mai mare si uniformizeaza rezultatul pe toate deschiderile. De exemplu acolo unde deschiderea e mai mica poti jongla distanta interax.
            Oricum pe langa conditiile de rezistenta si stabilitate trebuie luat in calcul si confortul. In general o grinda cu inaltimea mai mare decat latimea tinde sa "scartaie" mai putin...desigur daca lemnul e uscat problema scartaitului se diminueaza cu mult.

            E foarte important sa ti cont ca grinzile si celelalte elemente se dimensioneaza (calculeaza) in functie de pozitionare, incarcari si rol. Eu am dat o dimensiune uzuala dar multi folosesc dulapi asezati mai des si cu nervuri pe directia perpendiculara.
            E220 cdi W210, 2001

            E320 W210, 1997
            C180 W202, 1994
            W123 200D, 1978 cu inima de W124


            Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

            Comment


            • #27
             Originally posted by stefanivlad View Post
             Nu trebuie izolata casa din barne. Uimitor, tine iarna foarte bine, asta daca a fost ridicata corect.
             De acord. Cel mai mult conteaza cum e tratat lemnul si cat de priceput este constructorul.
             ___________________________________
             Marius de la Doxar

             Comment

             Working...
             X
             Logan | Dacia Logan |Anulare DPF