Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

w124, back to origins :)

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • w124, back to origins :)

  Dupa 8 ani de la ultimul Mercedes avut in posesie, am revenit printre ele incurcandu'ma cu un frumos w124 e200 m111.940 din 1994.
  VIN: WDB1240191J055319

  Masina este in stare relativ buna dar cu cateva aspecte de rezolvat. Am scris pe alt topic problema cu care ma confrunt legata de inchiderea centralizata originala comandata de telecomada IR.
  Sunt fericit insa cu nu e afectata de rugina, cutia automata e ok si AC-ul functioneaza.

  Zilele care urmeaza va beneficia de revizie generala, ulei motor 0w40 Mobil1, filtre Knecht/Mahle, bujii BERU (ce sper sa rezolve mersul usor neregulat al motorului), frane ATE, antigel conform mb325.0, stergator SWF, senzor nivel ulei motor Hella, urmand ca in decursul lunii noiembrie sa schimb si uleiul in cutie.

  Mecanic, totul este usor de rezolvat si va fi cat de curand.

  Estetic, voi avea nevoie de ceva indrumari vis a vis de reconditionarea scaunelor fata ce au deterioriate partile laterale din material textil negru, chestie care imi sta pe creier si vreau musai sa o rezolv.

  De asemena voi trece pe roti de 15 sau 16 inch cat de curand. Oricat de frumos arata cu rotile pe 17, anvelopele 225/45 nu se plac sub nici o forma cu drumurile patriei. Fac multi km pe an si nu imi permit timpul pierdut prin vulcanizari.

  ilie
  Attached Files
  Last edited by yitzack; 10-31-2018, 10:46 AM.

 • #2
  Arata exceptional. Sa o stapanesti sanatos si multi km fara probleme. Si eu am anvelope 225/45 r17 si da, este un pic rigida din cauza asta. Dar totodata o adevarata placere in timpul condusului si pe carosabil relativ bun.

  De ce mobil 1 si nu original MB? Mie mi-a fost recomandat cel original..

  Trimis de pe al meu FIG-LX1 folosind Tapatalk

  Comment


  • #3
   Merci frumos.
   Am tot folosit de'a lungul timpului Mobil1 si nu am avut probleme. Sunt stan patitul cu uleiuri originale contrafacute si luand in considerare ca nu fac service'ul la reprezentanta, am ales sa raman pe Mobil1.

   Comment


   • #4
    Am inteles. Alta recomandare a fost Liqui Molly. Mobil 1 nimeni .. desi cartea masinii are o brosura cu Mobil 1 atasata frumos i zice Mercedes+Mobil 1

    Trimis de pe al meu FIG-LX1 folosind Tapatalk

    Comment


    • #5
     General Data
     FINWDB1240191J055319
     ModelE 200
     Engine111940 12 023391
     Transmission722431 03 559525
     Order Number0 4 278 50883
     Order LocationAUTHORITIES SALES
     InteriorFABRIC "CHECK" - BLACK (371A)
     Paint 1BLUE-BLACK - METALLIC PAINT (199U)
     Release Date1994-06-23
     Delivery Date1994-09-29
     Approx. Build Date1994-06


     CodeDescription
     240OUTSIDE TEMPERATURE INDICATOR
     291AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
     300STORAGE BOX IN FRONT TRAY
     412ELECTRIC SLIDING ROOF WITH TILTING DEVICE
     420AUTOMATIC TRANSMISSION 4-GEAR
     430HEADREST IN THE REAR, LEFT AND RIGHT
     515RADIO MB CLASSIC WITH TRAFFIC NEWS DECODER (VK), WITH RDS
     531AUTOMATIC ANTENNA
     550TRAILER COUPLING
     570FOLDING ARMREST, FRONT
     583ELECTRIC WINDOW LIFTERS (FRONT DOORS)
     591HEAT-INSULATING GLASS, ALL-AROUND, HEATED REAR WINDOW PANE (SINGLE-SHEET SAFETY GLASS)
     620VEHICLES WITH CATALYST TECHNIQUE
     866TECHNICAL MODIFICATION MY 95
     885LOCKING SYSTEM WITH INFRARED REMOTE CONTROL AND IMMOBILIZER

     Comment


     • #6
      Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos!

      Ne poti spune cat a costat sau este secret?

      Legat de ulei, am tot folosit uleiul de la Mercedes dar a mea mi se pare galagioasa, la revizia urmatoare o sa trec la Mobil 1. Ce mi se pare usor intrigant este ca Mercedes face reclama multa la Mobil 1 dar la uleiul lor mai subtire. Si eu am in cartea masinii o brosura cu Mobil 1...
      Nu mai zic ca uleiul de la Mercedes este aproape la jumatate de pret fata de Mobil 1. Dar poate imi scapa mie ceva...

      Comment


      • #7
       Originally posted by haro View Post
       Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos!

       Ne poti spune cat a costat sau este secret?

       Legat de ulei, am tot folosit uleiul de la Mercedes dar a mea mi se pare galagioasa, la revizia urmatoare o sa trec la Mobil 1. Ce mi se pare usor intrigant este ca Mercedes face reclama multa la Mobil 1 dar la uleiul lor mai subtire. Si eu am in cartea masinii o brosura cu Mobil 1...
       Nu mai zic ca uleiul de la Mercedes este aproape la jumatate de pret fata de Mobil 1. Dar poate imi scapa mie ceva...
       Este primul m111 ce imi trece prin mana. M-am gandit initial la Liqui Molly 5w40 dar uitandu'ma prin cartea service a masinii am constatat multe schimburi cu Mobil 1 0w40 in trecut ceea ce ma impins sa mentin trendul. Ca o paranteza, am avut un w210 220cdi la care numai Mobil 1 am folosit si am fost multumit.

       Mai am timp pana maine sa imi schimb optiunea din Mobil 1 0w40 spre LM 5w40 inca nefiind 100% hotarat. Le'am comandat pe amandoua la Autokarma urmand ca maine cand le ridic sa ma hotarasc.

       Eventual ceva pareri pertinente m'ar ajuta mult.
       Am platit 3800 eur pentru masina.
       Last edited by yitzack; 10-31-2018, 11:50 AM.

       Comment


       • #8
        Salut ! Mașina a fost a unui prieten a vândut o acum 2 ani și era f îngrijită , in afara de Bari și aripi fata știu ca avea vopsea originala și km sub 200 de mii .Uleiul ei este 0w40 dacă nu vrei sa auzi zgomot de lanț și tacheți dimineața , verificat instalația de la motor e generația cu probleme in rest S-o stăpânești sănătos !
        Last edited by Kay; 10-31-2018, 12:02 PM.
        Honda.

        Comment


        • #9
         Am auzit cate ceva despre fostul proprietar, Stefan.
         Masina are potential intr’adevar, mai ales prin prisma tratamentului de care a beneficiat in trecut. Voi incerca sa urmez in continuare trendul.
         Acum are 225.000km.
         Merci de sfat..tind sa raman pe Mobil1 ESP 0w40.

         Comment


         • #10
          Felicitari pentru achizitie si sa va plimbati cu placere! Masina arata foarte bine!

          Comment


          • #11
           Merci fain!
           Imi e un pic neclar de ce nu apare in Vin Decoder aerul conditionat.
           Nu pare nici sa fi fost montat ulterior. Vreo idee?

           Comment


           • #12
            Frumoasa jucarie, sa ai bafta la ea!

            In legatura cu VIN-decoder-ul, am vazut multe cazuri cand anumite optiuni nu apar in decodare, chit ca erau pe masina din fabrica!


            Stima
            Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

            W126 280SE
            W123 280CE
            W126 500SEC
            W220 500L

            'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

            Comment


            • #13
             Posibil sa fi fost extra.
             La e46- le soției am dotari ce nu se regasesc in lista de pe vin decoder insa am factura originala de noua a mașinii și sunt facturate separat, adica factura e din 4 foi iar extraurile sunt facturate separat. Daca vrei îți pot dovedi pe privat, mașina nu se integrează cu forumul !
             Stefan

             Comment


             • #14
              Ma consolez cu gandul ca cu toate ca AC'ul este este acolo din fabrica, nu apare in VIN decoder din varii motive. Imi e greu sa cred ca pe vremea aia au facturat separat AC ca si montat in post vanzare.

              Comment


              • #15
               Sunt masini dupa care nu se cauta seria vin cu pc , piese se cautau dupa catalog .
               Daca vrei treci pe la noi la garaj (zona Trafic Greu) daca vrei sa mai schimbam pareri , ne ar face placere sa ne revedem cu fostele masini, abia ce ne a venit de la vopsit integral o sora geamana cu a ta . Salutari !
               Attached Files
               Last edited by Kay; 10-31-2018, 22:37 PM.
               Honda.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF