Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

W218 facelift(ed)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • W218 facelift(ed)

  Avand in vedere ca a trecut un an de la achizitie si aproape 35000 de kilomertii parcursi, ma gandesc ca ar fi un moment bun sa prezint si eu CLS ul din dotare,

  Conform data card-ului situatia ar fi dupa cum urmeaza:

  Model CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY
  Engine 651924 30 623920
  Transmission 722908 03 363112
  Order Number 0 1 539 03379
  Order Location REPUBLIC OF IRELAND
  Interior LEATHER - BEIGE (215A)
  Paint 1 PALLADIUM SILVER METALLIC PAINT (792U)
  Release Date 2011-05-05
  Delivery Date 2011-05-06


  Code Description
  01N STEUERCODE WERK SINDELFINGEN/GRAZ
  200A LEATHER
  205B OWNERS MANUAL AND SERVICE RECORD - ENGLISH
  215A LEATHER - BEIGE
  235 ACTIVE PARK ASSIST
  240 LED DAYTIME RUNNING LIGHTS
  255B MB MOBILO WITH DSB AND GGD
  25R 17" LIGHT ALLOY WHEEL 10-SPOKE DESIGN ALL-ROUND
  289B AIRBAG SIGN - IRISH
  291 PELVIS AIRBAG (PELVISBAG)
  294 KNEE AIRBAG
  2U1 RADIATOR SHUTTER
  301 ASHTRAY PACKAGE
  305B HEAD UNIT LANGUAGE - BRITISH ENGLISH
  309 CUP HOLDER
  335B INSTRUMENT CLUSTER/HU LANGUAGE - ENGLISH
  427 AUTOMATIC TRANSMISSION 7-SPEED
  474 DIESEL PARTICULATE FILTER
  477 TIRE PRESSURE LOSS WARNER
  485 (COMFORT RUNNING GEAR)
  510 AUDIO 20 RADIO WITH CD CHANGER
  51U BLACK FABRIC ROOF INTERIOR TRIM
  539L REPUBLIC OF IRELAND
  551 ANTI-THEFT/ANTI-BREAK-IN WARNING SYSTEM
  580 AIR CONDITIONER
  5XXL EUROPE
  618 BI-XENON HEADLAMPS FOR LEFT-HAND TRAFFIC
  668 PRODUCT PROT. F FREIGHT PACKAG. W TIE-DOWN HOOKS
  690 EMERGENCY SPARE TIRE (MINI SPARE)
  70O UPDATE OF INJECTION SYS. SERIES PRODUCTION CONFIG.
  792U PALLADIUM SILVER METALLIC PAINT
  802 CHANGE OF MODEL YEAR, THE LAST FIGURE SHOWING THE NEW MODEL YEAR
  877 AMBIENCE ILLUMINATION
  882 INTERIOR SAFEGUARD
  928 EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 5 TECHNOLOGY
  966 COC PAPER EURO 5 TECH. W/O REGIST. CERT. PART 2
  A20 STARTER GENERATOR
  A21 SHIFT BY WIRE
  A24 JOINT FLANGE, 4-ARM 120
  A31 SOFTWARE (INDIVIDUAL)
  A62 FE TORQUE CONVERTER HOUSING 19
  A66 FE CONVERTER 19 MM
  A86 T VALVE BODY ASSEMBLY WITH VGS 3
  A89 REDUCED-FRICTION
  B03 DIRECT START / ECO START/STOP FUNCTION
  B09 REFRIGERANT COMPRESSOR WITH MAGNETIC COUPLING
  B12 WHEEL REPLACEMENT TOOL
  F218 SERIES PRODUCTION 218
  FC COUPE
  G908 TRANSMISSION CODE VERSION 08
  GA AUTOMATIC TRANSMISSION
  H21 TRIM PIECES - WOOD PIANO LACQUER BLACK
  HA REAR AXLE
  J1A NAG2 MIT DSM
  J82 FULL-LOAD VENTILATION OM668
  K11 ADAPTIVE STOP LIGHT FLASHING
  K13 CONTROL CODE FOR SERVICE INTERVAL 25000 KM
  M014 ENGINE INCREASED PERFORMANCE
  M22 DISPLACEMENT 2.2 LITER
  M651 R4-DIESEL ENGINE M651
  P54 THEFT PROTECTION PACKAGE
  R RIGHT-HAND STEERING
  R01 SUMMER TIRES
  U01 REAR BELT STATUS INDICATION
  U18 AUTOMATIC CHILD SEAT RECOGNITATION (AKSE)
  V73 SPEED- + LOADINDEX 99Y XL
  VL FRONT AXLE HALF, LEFT
  VR FRONT AXLE HALF, RIGHT


  Desigur, realitatea este un pic diferita
  Attached Files

 • #2
  Vineri 20.07 a primit un schimb de ulei la cutie iar eu am primit o parte din piesele necesare urmatorului proiect :
  Attached Files

  Comment


  • #3
   Masina arata incredibil, e un model foarte frumos, la cat mai multi km fara incidente


   Sent from my iPhone using Tapatalk

   Comment


   • #4
    @ce0by, multumesc mult , la fel si tie ca am vazut ca ai cu ce!

    Intre timp, ca sa nu treaca ziua degeaba, montat si testat interfata pentru Android Auto si Apple Carplay :
    Attached Files

    Comment


    • #5
     Dupa lupte seculare ce au durat doua zile , am reusit in cele din urma sa montez si sa codez svs ul . Experienta destul de monotona tinand cont de faptul ca am fost nevoit sa scot tot interiorul insa am avut noroc de o zi libera fapt care mi-a permis s-o lungesc un pic si in acelasi timp sa nu-mi ocup chiar tot weekend-ul.
     Attached Files

     Comment


     • #6
      Ce deprimant arata cu interiorul desfacut . Felicitari !
      Zgomote , greierasi dupa demontat/montat ?
      https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

      Comment


      • #7
       Nicio sansa si nici piese in plus nu mi-au ramas

       Comment


       • #8
        A trecut ceva vreme de cand nu m am mai indeletnicit insa promit sa recuperez.

        Comment


        • #9
         Acum ca operatiunea a fost finalizata cu succes, sa detaliem ce s-a intamplat de fapt.

         Am gasit pe un site de e-commerce o parte din piesele necare insalarii optiunilor 275, 401 si 432, respectiv scaunele fata complet echipate si banchetele spate standard (fara incalzire) provenite de pe un CLS63 AMG.
         Dupa achizite si asteptarile de rigoare la main dealer pentru instalatiile electrice necesare, asteptari care au durat vreo 3 saptamani - timp in care am avut mobilier AMG in sufragerie, mi-am facut curaj si am purces cu avant la instalare.

         Deci, inca o data, JOS TEXTILA!!!


         Dupa cum spuneam, dupa aproape 20 de ore de munca , la ralanti ce-i drept, am putut sa-mi bucur spatele obosit cu efectul terapeutic al unui masaj executat de scaunele din fata, pe rand, desigur .         Comment


         • #10
          Spectacol ....ceva greierasi dupa montaj ?
          https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

          Comment


          • #11
           Nici de data asta...Poate...data viitoare

           Comment


           • #12
            Mai bifam o casuta din lista. Next stop..... P23

            Comment


            • #13
             Pentru optiunea asta cat ai mai desfacut din masina?
             Felicitari pentru rabdare si nervi in primul rand

             Comment


             • #14
              Cred ca este pasiune .....nervii i-a ucis de mult
              https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

              Comment


              • #15
               Asta a fost pistol cu apa; practic avand o parte din piesele necesare pentru P23 si vreo doua ore la dispozitie n-a fost mare lucru.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF