Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Criza de 40 de ani :)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Criza de 40 de ani :)

    M-a ajuns criza de 40 de ani din urmă ... pe când am crezut că am scăpat, m-a prin in brațe cu ambele mâini. De la vizualizare anunț, până la văzut, negociat, cumpărat, parcat, nu a trecut mai mult de o oră și jumătate. Nu, nu a fost o decizie pripită ... criza-i de vină

    Începem cu începutul ... musai să schimb uleiul. Azi, că nu am somn până nu-l schimb. Și antigelul. Eu, de când am descoperit Liqui Moly, doar ulei de la ei am băgat în toate mașinile ce mi s-au perindat prin parcare. Sunt 99% hotărât. Dar, dacă aveți vreun sfat, sunt dispus să merg pe mâna voastră. Acesta este și motivul pt. care mi-am făcut cont aici. Viața-i scurtă și nu are rost să mă apuc de experimente pe care alții le-au făcut deja.

    Mulțam în avans pt. răspunsuri.
    Attached Files

  • #2
    Hehe, mai am un pic si te ajung si eu din urma...))drac stie ce anunt vad...Sa intelegem ca ai pus mana pe un 202! Pune poze mai multe..interior , exterior. Cat despre ulei, eu la ale mele 202 & 124 CE le pun doar Mobil Super 2000 X1, 10W40 si sunt foarte multumit. Primul an la 202 am mers pe Castrol Magnatec si cam papa din el...La Mobil se comporta super! Pierderile sunt in parametri raportat la vechimea masinilor 95, respectiv 92. Unde pui ca-l iau via Emag si costa 75-76 ron - patru litri, si iau odata 3 cutii. Filtrele le iau MANN/BOSCH depinde cum le gasesc. Asteptam poze!
    Felicitari pentru achizitie si bine-ai venit!

    P.S. La antigel folosesc HEPU
    Last edited by cosfru; 10-26-2015, 10:07 AM.
    Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
    https://w124-coupe.com

    Comment


    • #3
      Aha, 10W-40 ... zici tu ceva. Mașina are 277k pe bord ... doar ea știe câți mai are în plus ... Și la patroale, după ce săreau de 300k băgam 10W-40, deși în carte era dat 5W-30.

      Hepu ce culoare?

      Poze. Înăuntru, după ce fac o țâră de curățenie ... la pasager la picioare ... zici că a murit un câine

      ps: fac mi! emag vinde si ulei de masina?
      Attached Files

      Comment


      • #4
        Culoarea e beton, imi place albastrul asta la nebunie...Daca in timp o si aduci la echiparea Elegance o sa ai o masina super...
        Ale mele sunt negre ambele ) aceeasi culoare 199.E fain si negru, dar albastrul asta joaca in alta liga.
        Antigelul - HEPU culoare albastra, fara silicati. De la colegi am inteles ca si un DURA LUBE nu ar strica. Eu nu am pus deocamdata la ale mele, dar de la urmatorul schimb am sa fac si acest pas. Si eu sunt aproape cu ele de 277k....

        P>S> Si da, vand aproape orice. Eu sunt mare fan, in conditiile in care aproape 90% dintre cumparaturi mi le fac de la ei.
        Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
        https://w124-coupe.com

        Comment


        • #5
          Am mers pe mâna ta. Mobil i-am băgat. Azidimineață am verificat uleiul la rece ... abia ajungea pe martorul de minim de la jojă. Ață la service m-am dus. Până am mers după filtru de ulei, l-a scurs mecanicul într-o găleată în care mai era ulei ars ... aveam de gând să-l pun in bidoane să văd cât a ieșit ... data viitoare. De obicei, îmi schimb singur fluidele, dar trebuie să merg la Mureș să fac actele cu proprietarul de drept și nu vroiam să mai merg un metru cu uleiul ăla.

          Nu știu ce să zic despre dura lube-ul ăla ... din câte am citit, in USA, i-au pus să plătească ceva daune și le-au interzis să mai promoveze produsul cum că ar fi ceva făcător de minuni ... dacă ar fi să bag ceva în vreun motor în afară de ulei ar fi bisulfura de molibden de la liqui moly.

          Hepu albastru o să fie. Are cumva dop în blocul motor să dau drumul și la lichidul de răcire din bloc?

          H7 potrivesc în faruri? Sper să potrivească în socluri. Are niște xenoane băgate în faruri ... le vrea fostul proprietar din acte; i le returnez cu plăcere ... nu mi-ar cădea bine, la vârsta mea, să iau amendă pt.xenoane chinezești

          Cu echiparea ... cred că săptămâna asta rezolv și criza de 50 de ani ... și o să se contureze ceva interesant
          Attached Files

          Comment


          • #6
            Originally posted by srevni View Post
            Acesta este și motivul pt. care mi-am făcut cont aici. Viața-i scurtă și nu are rost să mă apuc de experimente pe care alții le-au făcut deja.
            Buna seara si bine ati venit alaturi de noi ! .

            Nu sunteti singurul care-si motiveaza inscrierea pe acest forum in speranta ca va beneficia gratuit de sfaturi privind intretinerea masinii din dotare

            Eu am o singura nedumerire . Daca ati cumparat o asa frumusete de Mercedes , de ce nu achizitionati si o carte de mentenanta pentru masina ? .

            Avem topic deschis pentru discutii pro si contra introducerii aditivilor in uleiul motor + topic dedicat parerilor despre uleiuri si antigel . Functia search va sta la dispozitie .

            Stima ! .

            Comment


            • #7
              Salut!

              Becuri :
              H1 - 55w High Beam
              H1 - 55w Fog Lamp
              H7 - 55w Low Beam

              Schimbat antigel : eu am folosit doar busonul de la radiator de jos. Eventual mai intreaba pe cineva pe topic dedicat...eu iti spun doar de la mine. Proportia a fost 1:1.

              Carte : cu putina stradanie o gasesti pe net, o am si eu pe un CD undeva in format pdf...cand o sa am timp incerc sa o caut

              Foarte bine ca ai venit sa cauti consultanta, toti am fost candva ca tine si suntem/vom fi mereu in cautarea unor raspunsuri.Nimeni nu detine adevarul absolut. Ideea este, sa nu uiti sa o transmiti mai departe ( informatia ) cand va fi cazul.Roata se invarte mereu - daca nu-i franata pe undeva ))

              Referitor la functia "search" - pe propria piele am observat ca google functioneaza mult mai bine daca ii dai sa cauti dupa formula urmatoare " problema x mercedes w 202 clubmercedes" .E o chestie care tine de platforma - in general vorbesc toate forumurile au aceeasi hiba; la cautari Google e top.

              Succes!
              Last edited by cosfru; 10-27-2015, 09:37 AM.
              Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
              https://w124-coupe.com

              Comment


              • #8
                Originally posted by cosfru View Post
                Ideea este, sa nu uiti sa o transmiti mai departe ( informatia ) cand va fi cazul.Roata se invarte mereu - daca nu-i franata pe undeva ))
                Perfect de acord ! .

                Referitor la functia search , aici , pe forum , la mine functioneaza destul de bine .







                Si mai sunt o gramada ; trebuie numai sa ai rabdare si tutun .

                Am intrat in aceasta discutie , deoarece pentru mine cartea masinii este sfanta . Binenteles , fiecare procedeaza dupa cum crede , masina lui , banii tot ai lui .

                Stima ! .
                Last edited by nstoe; 10-27-2015, 16:55 PM.

                Comment


                • #9
                  Salut si bine ai venit pe forum!
                  Felicitari pentru achizitie!

                  Folosesc si eu Mobil la jucariile mele. Doar ca am sa fac o remarca, eu fac schimbul de ulei la fiecare 7500-8000 km (in loc de 10.000).
                  Pe netul rusesc este un tip cu un BMW X5 M care isi schimba uleiul la fiecare 4000-5000. Pe la 170.000km i-a abatut in cap ca trebuie sa-si faca motorul. Cand cei de la service au desfacut motorul, au ramas toti uimiti: toate piesele aveau uzura mica si corespundeau la un motor cu 40.000 km la bord.

                  Asteptam poze noi in continuare.
                  O zi buna!

                  Comment


                  • #10
                    Mulțam pt. sugestii.

                    Manualul este pe drum: Haynes W202 C180

                    Antigelul îl schimb sâmbătă. Cu vreo trei spălări ... sau de câte este nevoie ... până iese apa curată.

                    Emblemă pt. capotă fără steluţă sunt la noi? Am căutat, dar nu mi-a ieșit nici una în cale. Vreau modelul ăsta: Mercedes-Benz-bonnet-hood-badge Îl comand din UK dacă nu.

                    Comment


                    • #11
                      Parerea mea : Merc-ul fara stea pe capota...e pustiu, din punctul meu de vedere.E un accesoriu foarte chic ca sa zic asa... Mercedes si Rolls Royce sunt singurele marci la aceasta data care s-au mai pastrat emblemele pe capota.
                      Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
                      https://w124-coupe.com

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by cosfru View Post
                        Parerea mea : Merc-ul fara stea pe capota...e pustiu, din punctul meu de vedere.
                        100% de acord cu tine. Dar fiecare isi modifica masina pe placul lui.

                        Comment


                        • #13
                          Cosfru, subscriu la ce spui tu, dar; perchez pe unde apuc. Nu am curte, nu am garaj. La skodă, mi-au furat emblema spate și au vandalizat-o pe cea din față. Nu i-a mai trebuit după ce a stricat-o. Nu doar mie, cel puțin 3 mașini am văzut vandalizate. Și nu odată. Vecinii care au fost mai harnici, au rămas fără embleme și a doua oară. Mi-am propus să fac din autocolant embleme și să le lipesc direct pe mașină. Nu-mi convine să dau 22 de lei/buc de căte ori vrea x sau y să le ia de pe mașină.

                          Am 3 variante:

                          1. Las steluța pe capotă. O rup nenorociții și ramâne așa. Îmi strică ziua sau săptămâna și dacă scap fără să crape inima-n mine, mă împac cu idea.

                          2. Fac un dop la strung și lipesc autocolant cu sigla. (variant cea mai ieftină)

                          3. Cumpăr o emblemă ce cea din link-ul de mai sus.

                          Momentan, steluța este demontată și stau cu gaura-n capotă.
                          Attached Files

                          Comment


                          • #14
                            Ce copii nesimtiti in Cluj...
                            Prin 2011, la mine in curtea blocului erau vreo 6-7 benz-uri. Intr-o zi, niste copii au rupt stelutele de la toate masinile care erau in curte la acea ora, inclusiv a mea.
                            Probabil ca au fost prinsi si au luat o invatatura cu bata de baseball... ca de atunci nu au mai disparut embleme de pe capote.
                            La Chisinau asa e...

                            Comment


                            • #15
                              Te inteleg perfect...In Bucuresti m-a ferit soarta de evenimente neplacute...partial.Caci am patit una mai groasa cu , coupe-ul ...da ma rog, asta e.
                              Insa sa stii ca mai este o solutie : steluta demontabila.

                              Am incercat sa caut pe ebay, nu am gasit...poate iti cauti tu, acolo sau in alta parte.Macar stii acum despre ce e vorba.
                              Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
                              https://w124-coupe.com

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF