Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

w124 coupe - nou membru in familie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cum tot vreau sa fac un schimb de ulei la motor si de filtre, am urmat sfatul colegului "MS-79-CMM" si voi schimba si uleiul la diferential.
    Am achizitionat de la reprezentanta 1l de ulei norma 235.0, in carte scrie ca intra 1,1l (sa vad, cred ca va trebui sa mai cumpar 1l pentru acea suta de grame)
    De asemenea, am mai cumparat si protectia de plastic de la pragul din dreapta, cea care e acum pe masina, dupa cum se vede in poze, fiind un pic "imbatranita"" (cred ca se pot lipi totusi fasiile de aluminiu care s-au desprins - sa vad, poate o tin de rezerva pe cea noua).
    Am mai vrut sa cumpar capacul de la boxa de pe usa soferului, dar din pacate, dupa codul de culoare, baiatul de la reprezentanta mi-a spus ca nu exista nici macar 1 bucata (cica ar mai fi doar 14 bucati in Europa, dar nu pe culoarea de interior a masinii mele , dar va trimite un e-mail in Germania si imi da un raspuns...)
    Attached Files
    W202 C180 - http://www.clubmercedes.ro/masina-me...9.html?t=20069
    W124 E200 coupe - http://www.clubmercedes.ro/w124-coup...ie-t38052.html

Comment

Foarte frumoasa ,felicitari ,ai facut o alegere buna ,e un MB extraordinar. Drumuri bune si fara evenimente.

Comment

Originally posted by sv11axl View Post
        am mai cumparat si protectia de plastic de la pragul din dreapta
        Asta da ! Aş vrea să văd şi eu pe la noi aşa ceva: piesă fabricată acu' 12 ani, ţinută stock în depozit, aşteptând clientul !
        Attached Files
        Lord W126 500SE -> 2.5D
        Lady W123 230C -> 240D
        W124 -> 200D
        W208 CLK200 -> 2.0

W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
        Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
        Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

Comment

Originally posted by panzer View Post
          Foarte frumoasa ,felicitari ,ai facut o alegere buna ,e un MB extraordinar. Drumuri bune si fara evenimente.
          Multumesc !

Comment

Originally posted by Levi View Post
            Asta da ! Aş vrea să văd şi eu pe la noi aşa ceva: piesă fabricată acu' 12 ani, ţinută stock în depozit, aşteptând clientul !
            Da, e super senzatia când găsești o piesa care parca te aștepta pe tine sa o comanzi si sa o montezi pe masina...Din păcate nu am găsit încă acel capac de boxa

Comment

Salut şi felicitări pentru suspensia hidropneumatică cu ulei hidraulic şi sfere cu gaz ca la suspensia Hydractive de la Citroen. Dar dacă este aşa eu nu înţeleg ce mai caută şi ce rol mai au arcurile pe spate!
              Referitor la uleiul pentru diferenţial, când ai fost la dealer şi ai cumpărat uleiul ai specificat că ai nevoie pentru diferenţial autoblocant sau ai cerut ulei pentru diferenţial aşa la modul general?
              Norma MB şi vâscozitatea întradevăr corespund dar eu mă îndoiesc că este uleiul care trebuie pentru ASD-ul maşinii tale, în sensul că nu cred că are în compoziţia sa acei aditivi speciali pentru prevenirea patinării diferenţialelor limited slip.
              Spun asta pentru că uleiurile care au incluşi acei aditivi sunt şi mai scumpe decât cele fără şi întotdeauna este specificat clar şi mare pe etichete că uleiurile sunt „limited slip differential oil” ori „LSD oil” sau „Hypoid LSD oil” sau abrevierea „LS” în denumire şi/sau că ar conţine şi acel aditiv „limited slip friction modifier additive”.
              Eu ţi-am indicat acel Liqui Moly pentru că ştiam sigur că este ce trebuie. Poţi întreba dealerul despre aceste aspecte dar să nu te miri tare dacă îl vei pune în încurcătură pe „băiatul de la piese” sau poate nimereşti vreun pasionat de off-road care are vreun jeep cu vreo trei diferenţiale autoblocante/blocabile şi care te poate lămuri cel mai bine.
              Totuşi, chiar dacă ai cumpărat ulei pentru diferenţial simplu, nu este o tragedie pentru că aditivul se poate cumpăra şi separat şi adăuga suplimentar în ulei şi astfel îl vei transforma în ulei pentru diferenţial autoblocant.
              Mai jos ataşez ce am găsit la repezeală: 2 uleiuri LSD de Toyota şi Hyundai şi câteva mărci de aditivi anti-fricţiune care se găsesc şi separat.
              Attached Files
              Last edited by MS-79-CMM; 01-22-2014, 23:44 PM.

Comment

Mda, intru ca să-mi dau răspunsul tot eu după ce am reflectat un moment pe tema suspensiei: sigur că arcurile au rolul lor bine determinat iar eu uitasem că numai Citroenul este pe bare de torsiune în loc de arcuri! Scuze.
                Last edited by MS-79-CMM; 01-23-2014, 00:14 AM.

Comment

Originally posted by MS-79-CMM View Post
                  Mda, intru ca sã-mi dau rãspunsul tot eu dupã ce am reflectat un moment pe tema suspensiei: sigur cã arcurile au rolul lor bine determinat iar eu uitasem cã numai Citroenul este pe bare de torsiune în loc de arcuri! Scuze.
                  Trebuie sa mai studiez problema...Se pare ca fostul proprietar a montat pe spate arcuri si telescoape sport...Din ce am cautat si eu pe net, ar fi trebuit sa am pe spate telescoape cam ca in poza de mai jos...Sper sa nu ma insel
                  Attached Files

Comment

Originally posted by sv11axl View Post
                    Trebuie sa mai studiez problema...Se pare ca fostul proprietar a montat pe spate arcuri si telescoape sport...Din ce am cautat si eu pe net, ar fi trebuit sa am pe spate telescoape cam ca in poza de mai jos...Sper sa nu ma insel
                    Da astea sunt,am si eu o pereche acasa.Deobicei problema la tipul asta de suspensie nu sunt telescoapele ci sferele.

Comment

Astazi am fost din nou la reprezentanta si baiatul de la piese mi-a confirmat ca uleiul pe care mi l-a dat este pentru diferentialul meu (a spus ca a observat ca masina este echipata cu ASD) si ca "abrevierile gen LSD sau LS sunt mentionate doar pe bidoanele celorlalti producatori, nu si pe cele originale Mercedes"...nu stiu nici eu ce sa mai cred...
                      Mai mult, am intrat aici
                      Die Mercedes-Benz Betriebsstoff-Vorschriften zeigen eine Übersicht der Anforderungen der im Fahrzeug benötigten Betriebsstoffe und der empfohlenen Produkte. Betriebsstoffe sind alle zum Betrieb eines Mercedes-Fahrzeugs / Aggregats erforderlichen Flüssigkeiten bzw. Schmiermittel z.B. Kraftstoff, Motoröl, Getriebeöl, ATF, Bremsflüssigkeit, Kühlmittel, Scheibenwaschmittel, etc.

Pe prima pagina, la rubrica "Differential with limited slip" (daca asta e diferentialul meu), ma trimite la Sheet 235.7:

Dar aici sunt doar uleiuri 75w-85, iar la Sheet 235.0 gasesc intr-adevar uleiul A 000 989 28 03 pe care l-am cumparat:

Ce ma sfatuiti, sa merg pe uleiul recomandat de colegul "MS-79-CMM" sau sa il pun pe cel pe care il am?
                      Multumesc !

Comment

Salut , felicitari pentru masina sa o porti sanatos , am vorbit cu Alexandru din Norvegia si poate ne intalnim in februarie cand vine el sa o vad si eu live. Eu am facut ceva inbunatatiri cosmetice si anume un poish , vezi la semnatura pe pagina masinii , poate la primavara te pot ajuta sa readuci luciul din vopsea la suprafata . Numai bine.
                        Last edited by cutaresku; 01-25-2014, 23:54 PM. Reason: corect "imbunatatiri"
                        http://www.clubmercedes.ro/mercedes-...c-t5215p7.html

Comment

Originally posted by Lucian A View Post
                          Salut , felicitari pentru masina sa o porti sanatos , am vorbit cu Alexandru din Norvegia si poate ne intalnim in februarie cand vine el sa o vad si eu live. Eu am facut ceva inbunatatiri cosmetice si anume un poish , vezi la semnatura pe pagina masinii , poate la primavara te pot ajuta sa readuci luciul din vopsea la suprafata . Numai bine.
                          Salut !
                          Am vazut "pozele de toamna" cu masinuta ta, arata fantastic !
                          Ne putem intalni si mai repede, numai sa scapam de zapada asta, pentru ca nu am mai miscat coupe-ul...
                          Oricum, saptamana asta vreau sa schimb uleiul si filtrele (daca ajung la mecanic ):
                          Am mai descoperit o dotare la masina, sistemul de incalzire a lichidului pentru spalat parbrizul (o dotare foarte utila la temperaturi negative, am probat-o)
                          Attached Files

Comment

Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF