Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mercedes E230 - Elegance - 1997

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mercedes E230 - Elegance - 1997

Salutare, tuturor!

Acum cateva saptamani mi-am vandut cotetul - Daewoo Matiz "E-klasse" cu AC din 2005 - si ieri mi-am cumparat un hambar - "E-klasse pe bune" - Mercedes E230 Elegance din 1997.

Masina a intrat in tara la sfarsitul lui 2006, fostul proprietar a cumparat-o in 2008, iar in 2012 Eu . Sunt deci al treilea proprietar.

Masina este ... de nota 20 din punct de vedere al confortului, insa are ceva problemute marunte pe care sper sa le rezolv in timp.

Motor 2300 cmc benzina 150 CP, cutie automata, aer conditionat cu doua zone, 4 airbaguri, oglinzi electrice, trapa electrica, 4 geamuri electrice, ASP decuplabil, pilot automat, ABS, tapiterie textil, cotiera refrigerata, functie Confort pentru geamuri si trapa, anvelope de iarna (numai de iarna are) pe jante de 15" etc.

Fostul proprietar a schimbat la ea caseta de directie, bucsaraia (cred ca prin 2008 sau 2009), iar acum un an a schimbat la cutie ceva senzori (? nu mai stiu exact), ocazie cu care a schimbat si uleiul din ea si filtrul. Cutia schimba perfect.

Eu am schimbat astazi uleiul (intra 5.5 litri de ulei !!! ) si filtrele. i-am resetat si Service Reminder-ul.

Problemele:
    -geam dreapta spate blocat inchis
    -geam sofer face zgomot (un clanc) cand incepe sa se deschida
    -bec pozitie ars (parca pe dreapta)
    -proiectoare cu probleme (nu se aprind si sunt prinse doar in partea de sus - partea e jos se departeaza de bara)
    -faruri stanga ingalbenite (cred ca sunt din plastic si trebuie polishate pentru ca la spalatorie, 5 minute dupa spalare aratau bine - am crezut ca si-au revenit )
    -capota este matuita si cred ca are ceva pe ea (am crezut initial ca are lacul sarit, insa la o privire mai atenta am vazut ca este un strat de ceva, poate de la copaci, pe ea)
    -pasajele rotilor spate atinse usor de rugina si remediate provizoriu
    -pragurile au cateva puncte de vopsea unflate, la fel si la manerul usii stanga spate si in partea dreapta a grilei
    -lipsa capac semnal stanga (becul nu este acoperit)
    -2 prezoane lipsa
    -un zgomot pe fata la anumite denivelari (se aude rar) - banuiesc ca e vorba de o bucsa sau de un amortizor
    -un zgomot metalic (imi pare mie metalic si se aude foarte rar), cum se aud etrierii la Matiz (poate este de la proiectoare cand se misca la denivelari)
    - un usor balans stanga dreapta pe drumuri cu denivelari/gropi (anvelopele nu prea aveau presiune, poate din cauza asta sau bucse sau amortizoare)
    -presiune roti foarte mica (aspect remediat )
    -nu se aud boxele pe spate si una de pe fata face figuri la volum mai mare
    -jantele necesita revopsire.

Ce vreau sa fac la ea:
    -sa remediez problemele de mai sus
    -sa ii pun anvelope 205/65R15 sau ceva echivalent pe alte jante R16
    -poate in primavara o vopsesc pe toata (sa vad cum se comporta pana atunci ).

Atasez si cateva poze.

Drumuri bune tuturor!
    Attached Files

Imi dau cu parerea:

Originally posted by wizzard View Post

Problemele:
    -geam dreapta spate blocat inchis: probabil macara, desfa capitonajul si sapa.
    -geam sofer face zgomot (un clanc) cand incepe sa se deschida: macaraua da sa moara.
    -bec pozitie ars (parca pe dreapta): W210 papa becuri, aspect arhicunoscut.
    -proiectoare cu probleme (nu se aprind si sunt prinse doar in partea de sus - partea e jos se departeaza de bara): urechea sau clama inferioara iesita/rupta.
    -faruri stanga ingalbenite (cred ca sunt din plastic si trebuie polishate pentru ca la spalatorie, 5 minute dupa spalare aratau bine - am crezut ca si-au revenit ): la modelul tau poti cumpara sticla noua de far.
    -capota este matuita si cred ca are ceva pe ea (am crezut initial ca are lacul sarit, insa la o privire mai atenta am vazut ca este un strat de ceva, poate de la copaci, pe ea): incearca un polish.
    -pasajele rotilor spate atinse usor de rugina si remediate provizoriu
    -pragurile au cateva puncte de vopsea unflate, la fel si la manerul usii stanga spate si in partea dreapta a grilei
    -lipsa capac semnal stanga (becul nu este acoperit)
    -2 prezoane lipsa
    -un zgomot pe fata la anumite denivelari (se aude rar) - banuiesc ca e vorba de o bucsa sau de un amortizor: sau bucse bara torsiune.
    -un zgomot metalic (imi pare mie metalic si se aude foarte rar), cum se aud etrierii la Matiz (poate este de la proiectoare cand se misca la denivelari)
    - un usor balans stanga dreapta pe drumuri cu denivelari/gropi (anvelopele nu prea aveau presiune, poate din cauza asta sau bucse sau amortizoare): amortizoare.
    -presiune roti foarte mica (aspect remediat )
    -nu se aud boxele pe spate si una de pe fata face figuri la volum mai mare: iei de la dezmembrari.
    -jantele necesita revopsire: nu par.
    Multi km fara probleme!
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Faina masina!

Bani de benzina si cati mai multi km.Nu te pune sa investesti bani in ea,ca nu de aia ai luat-o.Problemele enumerate sunt minore.

Bafta!

sigpic

"Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

Comment

Multumesc frumos pentru urari! Asemenea si voua!

Multumesc si pentru sfaturi!

Nu ma apuc sa investesc mult in ea pentru ca nu am cu ce. Insa, in timp ce ma bucur de ea, vreau sa remediez ce e de remediat.

In alta ordine de idei:
        -Far KLOKKERHOLM 440lei sau 460 lei
        -Geam far Hella 627 lei.

Toate per bucata.

Voi incerca reconditionarea lor prin polishare, iar daca nu merge astfel cred ca voi cumpara alte faruri noi, din acelea after-market cu lupa. Asta cand voi avea banii necesari.

Comment

Ma poate ajuta cineva cu decodarea unui VIN?

WDB2100371A43301

Multumesc!

Comment

Originally posted by wizzard View Post
            Ma poate ajuta cineva cu decodarea unui VIN?

WDB2100371A43301

Multumesc!
            Decodificare zice doar cã e vorba de un E230, dar dacã vrei sã afli mai multe, ne mai trebuie o literã/cifrã...
            ...

Comment

WDB2100371A403301

Am scapat un zero . Multumesc pentru ajutor!

Comment

WDB2100371A403301

Engine number ... 111970 12 078175
                Sales des. ...... E 230
                Radio unit no. .. BE2210V1051562721211
                Order number .... 0 7 226 63514
                Transmission .... 722600 00 350070
                Equipment ....... 401A
                Paint/code 1 .... 189U
                Order number 1 .. 0-22048833
                Lamps ........... HELLA
                Delivery date ... 1 970404 (04-04-1997)

SA codes:

213 PARAMETER STEERING
                249 AUTOMATICALLY DIPPING INSIDE REAR VIEW MIRROR
                345 RAIN SENSOR
                414 ELECTRIC TILT/SLIDE SUNROOF IN GLASS VERSION
                423 5-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
                512 MB RADIO SPECIAL WITH TRAFF. MESS., RDS
                543 SUN VISOR WITH MAKE-UP MIRROR L. AND R., BE-
                570 FOLDING ARMREST, FRONT
                580 AIR CONDITIONING
                611 EXIT LIGHTS FOR DRIVER DOORS
                652 8-HOLE LIGHT ALLOY RIMS
                808 AEJ 06/1/M/X
                955 EQUIPMENT PACKAGE ELEGANCE
                988 REG. DOC. AND COC CERTIFICATE WITH EC TYPE LABEL
                189U GREEN BLACK METALLIC
                401A Unknown

SA numbers:

88 57568/13 (no designation available)
                82 57549/05 (no designation available)
                82 57694/01 (no designation available)
                72 57528/35 (no designation available)
                69 57563/02 (no designation available)
                50 14160/04 (no designation available)
                82 57542/23 (no designation available)
                26 14062/13 (no designation available)
                81 57525/04 (no designation available)
                72 57739/48 (no designation available)
                46 14248/11 (no designation available)
                50 14180/22 (no designation available)
                27 14094/27 (no designation available)
                83 57356/15 (no designation available)
                15 12318/66 (no designation available)
                54 14124/73 (no designation available)
                82 57540/15 (no designation available)
                41 14202/04 (no designation available)
                82 57505/02 (no designation available)
                68 57675/01 (no designation available)
                07 12413/53 (no designation available)
                22 12412/57 (no designation available)
                83 57558/04 (no designation available)
                69 57576/08 (no designation available)
                73 57575/01 (no designation available)
                69 57555/04 (no designation available)
                83 57516/04 (no designation available)
                82 57723/05 (no designation available)
                46 14033/03 (no designation available)
                49 14114/06 (no designation available)
                35 14056/49 (no designation available)
                54 14152/07 (no designation available)
                26 14055/47 (no designation available)
                40 14072/75 (no designation available)
                73 57512/37 (no designation available)
                52 14053/05 (no designation available)
                82 57551/40 (no designation available)
                29 14039/22 (no designation available)
                88 57550/88 (no designation available)
                88 57590/01 (no designation available)
                82 57570/02 (no designation available)
                ...

Comment

Proiectoarele asa au prinderea...la tine vad ca trebuiesc schimbate ca sunt ingalbenite si sunt din sticla,nu ai ce polisha la ele.

Comment

Deci a ramas pe forum masina .

La motor si cutia automata sa nu ai probleme, restul sunt nimicuri.
                    Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

Comment

Multumesc pentru VIN!

Despre faruri am spus ca vreau sa le polishez. Proiectoarele le voi desface si voi verifica becurile, cablurile, curatare etc. Daca sunt din sticla ar trebui sa se rezolve usor pentru ca nu sunt sparte.

@w124researcher: Multumesc de urari! Imi place mult blogul cu w124!!! Exista asa ceva si pentru w210?

In alta ordine de idei, am 4 arcuri noi noute:

-2 arcuri cod 2103211604
                      FRONT SPRING SPORT GROUP 1
                      Part number 210 321 1604
                      Quality Original (OE*) This part is original from Mercedes.
                      Weight 2.86 kg

-2 arcuri cod 74205 T113803 (nu am gasit nimic pe net; poate mai au un cod pe ele si nu l-am vazut).

Daca sunt sport inseamna ca sunt pentru Avangarde? Nu este nevoie sa le schimb, insa atunci cand va trebui sa o fac nu vreau sa pun arcuri sport. Imi place asa balena ).
                      Last edited by wizzard; 09-07-2012, 10:50 AM.

Comment

Am plecat cu masina in weekend la Giurgiu. Cu putina atentie acordata poate deveni masina perfecta!

Am polishat farurile ingalbenite si au iesit perfect. Cele care mi se pareau mie ok (cele de pe dreapta) sunt mai uzate acum si necesita si acestea polishare. Weekendul urmator.

Am schimbat semnalul de pe aripa (nu avea capac - 15 lei).

Am luat si amenda pentru depasirea vitezei . M-am potolit. Daca mergeti cu 93km/ora in zone in care viteza maxima este 50km/ora, amenda este de 315 lei si se pare ca nu se plateste jumatate in 48 de ore. Deci pentru cateva minute de bucurie am aruncat pe geam un plin de benzina.

Conduceti cu grija si in limitele legale!

Comment

Revin cu noutati despre asta mica.

- Am spalat-o, samponat-o, degresat-o etc., interior + exterior + motor, si incepe sa arate a masina.
                          - Remediat in proportie de 90% capota matuita prin polishare (cu mana si carpa) si ceruire (de 2 ori ambele) cu solutii 3M. Dupa inca o serie ar trebui sa arate ca noua.
                          - Prins bara fata care se misca cum dorea ea la denivelari.
                          - Montat oglinda parasolar pasager (lipsea) si prezoane.
                          - Am legat-o la un tester: masina este in mintile ei.
                          - Curatat clapeta de acceleratie.
                          - Am schimbat uleiul, filtrul si garnitura la cutie si uleiul din grup (produse Mercedes).
                          - Am schimbat pe fata: rulment stanga, bielete antiruliu stanga/dreapta, placute frana + senzori uzura.
                          - Am schimbat pe spate: bucse oscilante si placute frana.

Maine voi schimba flansa cardan fata si voi monta o siguranta la un etrier pe dreapta fata.

Dupa tot ceea cea am facut pana acum, masina nu mai zice nici pas (mai are un greier sau doi prin interior - unul la centura si unul in consola centrala) si se simte legata. Imi place din ce in ce mai mult!

Urmeaza mici ajustari la tabla, probabil saptamana viitoare.

Era sa uit. Am rezolvat si cu actele: RCA, identificare RAR (unde au verificat-o si-n esapament), talon si carte pe numele meu. Am pastrat numerele, desi aveam unele rezervate, pentru ca este inca in probe 6 luni. Daca e cuminte in perioada asta ii dau si numerele preferentiale .

Drumuri bune tuturor!

PS: Am fost pana la munte pe traseul Bucuresti - DN1 - Ploiesti - Sinaia (cazare) - Brasov - Moieciu - Campulung - Pitesti - A1 - Bucuresti. Masina s-a comportat impecabil. Consumul a fost de 7,1l/100km, mers super lejer (batraneste) pana la Predeal si de ~8l/100km mers lejer pana la Pitesti si 140-150km/ora constant pe A1. Sunt multumit si de masina si de consum.
                          Last edited by wizzard; 10-05-2012, 21:51 PM.

Comment

Flansa de la cardan am amanat-o pentru ca am remediat o alta problema mai importanta pe care o aveam. Fluiera masina intre 50-100km/ora. Zgomotul acela de autobuz.

M-am interesat in stanga si in dreapta, verificat rulment roti si inlocuit un rulment la roata stanga fata, in rest totul ok. Prin urmare am vrut sa schimb diferentialul (desi ii schimbasem uleiul). Spre norocul meu nu am gasit diferential identic si am mai cerut o parere de la un mecanic, care m-a sfatuit sa schimb rulmentul dreapta spate. Rezultatul: zgomotul a disparut si masina mea este silentioasa.

Cu ocazia aceasta am remediat si frana de mana tot pe dreapta spate: avea ceva rupt (langa ferodouri) probabil pentru ca a fost utilizata rezerva de tabla cu prezoane pentru jante de aliaj.

Usor usor o aduc pe calea cea buna ).

Drumuri bune tuturor!

Comment

Nu am mai scris de ceva timp. Am imbracat volanul in piele (pielea de pe volan era destul de uzata), am remediat punctele de vopsea umflata de pe aripile spate si praguri si a iesit destul de bine (ma gandesc ca in primavara s-o vopsesc pe toata), i-am pus alt radio-cd caruia ii functioneaza si unitatea de CD, am facut ITP-ul fara probleme si alte nimicuri.

Sper sa am timp saptamana urmatoare sa-i fac cateva poze si sa va dati cu parerea.

Weekend placut!

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF