If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Eu o numesc....frumoasa (E 220)
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
am zarit cuvantul COMAND , si sunt tare curios sa aflu detalii despre cum anume a fost montat. Este un COMAND APS sau 2.0/2.5? Cum anume sa facut conectarea la can-bus'ul masinii? sau poate este montat stand alone, doar cu alimentare si firele aferente difuzoarelor?
toate cele bune,
Stelian
PS: intreb doarece mi-a sarit in ochi afirmatia navigatie cu hard disk...eu am comand 2.0 cu navigatie/telefon/sound...si tare mult m-as incumeta sa pun un comand 2.5 (cel cu dvd+mp3) dar stiu ca sunt doar pe MOST si ar presupune o modificare completa a harnasamentelor aferente...sau poate chiar imposibil?!?!
ahhhhh...si cel mai important...SA O STAPANESTI SANATOASA SI LA CAT MAI MULTI KM cu ea!
am zarit cuvantul COMAND , si sunt tare curios sa aflu detalii despre cum anume a fost montat. Este un COMAND APS sau 2.0/2.5? Cum anume sa facut conectarea la can-bus'ul masinii? sau poate este montat stand alone, doar cu alimentare si firele aferente difuzoarelor?
toate cele bune,
Stelian
PS: intreb doarece mi-a sarit in ochi afirmatia navigatie cu hard disk...eu am comand 2.0 cu navigatie/telefon/sound...si tare mult m-as incumeta sa pun un comand 2.5 (cel cu dvd+mp3) dar stiu ca sunt doar pe MOST si ar presupune o modificare completa a harnasamentelor aferente...sau poate chiar imposibil?!?!
ahhhhh...si cel mai important...SA O STAPANESTI SANATOASA SI LA CAT MAI MULTI KM cu ea!
Din pacate detalii cu privire la montaj.....nu prea iti pot da.....frati-miu s-a ocupat de asta, fiind electrician de meserie. Ce pot sa iti spun este ca era un Command destul de vechi, fara DVD (care se putea scoate cu usurinta, daca trageai putin mai tare de el) drept urmare a fost si furat din masina, ziua in amiaza mare.
Crede-ma, daca stii putina meserie poti pune command pe aproape orice model (mai putin command-urile noi, am ceva dubii cu privire la cele deja cu DVD), cu mici modificari ale instalatiei electrice (iar la frumoasa cand a fost montat, s-a modificat putin si aspectul interior, cum era de asteptat, fiinca locul pentru casetofon era mult prea mic in comparatie cu command-ul).
Asa ca acum, mititica este echipata cu un casetofon absolut obisnuit, pentru ca un model mai vechi de command este destul de greu de gasit; si nu stiu cat va mai rezista masina, as vrea sa o schimb pentru ca deja anul fabricatiei isi spune cuvantul.......sa speram ca urmatoarea va avea command in dotare, daca nu va fi ce m-am gandit eu, un 124 coupe.
Il pot intreba pe frati-miu detalii despre montaj, daca vrei.
Uf, am vrut sa pun si o poza si nu o ataseaza
Am revenit si cu poza. Noroc cu dok....m-a scos din ceata
multumesc mult pentru detalii. Privind montajul efectiv nu cred ca am probleme, dar m-ar interesa daca fratele tau are cunostinta de posibilitatea de a adapta sau transforma D2B in MOST, in special daca cele doua protocoale pot fi legate in vre-un fel...asta pentru a nu renunta la sound (bose)/telefon si comenzile de pe volan...
Taman pusei niste poze cu ea. Are COMAND 2.0 cu navigatie/telefon/sound/magazie cd
Initial am vrut sa-i adaug si modulul TV ca mai apoi sa folosesc aux in(deja in dotare) si video in pentru a lega fie o magazie cu DVD fie direct un dvd'player. Insa nu am reusit sa gasesc in galati la reprezentanta acest TV'tuner si nu prea am incredere in cele vandute pe ebay. De asta incerc sa aflu cat si ce anume presupune sa modific pentru a schimba comand'ul cu unul de generatie mai noua.
Modificarea instalatiei din D2B in MOST, impune modificari majore (asta ca sa nu zic totale) a instalatiei electrice + telefon, tv, bla bla. Teoretic modifcarea nu poate fi facuta, dar practic, ai nevoie de un meserias extrem de bun, in care sa ai incredere sa te duci si mai apoi. Spun asta pentru ca, in cazul in care apare o defectiune a instalatiei, cel care ti-a modificat-o va trebui sa o si repare, pentru ca daca te vei duce la un service autorizat, din start iti vor fi scoase toate "smecheriile", si montate altele, cele specifice modelului tau. Si nu cred ca vrei asta.
De mentionat este ca daca auto este fabricat dupa 04.04.2004, datele problemei se schimba radical, si ai verde.
Das Neueste vom Erfinder des Autos. Die neue Mercedes-Benz.
Modificarea instalatiei din D2B in MOST, impune modificari majore (asta ca sa nu zic totale) a instalatiei electrice + telefon, tv, bla bla
modificare majora reprezinta sigur doar eliminarea intregului comand (cu aferentele gen sound telefon etc) si adaptarea celui comand 2.5 in panoul central. Nu stiu exact daca unghiurile panoului sunt aceleasi la face-lift dar sigur nu este imposibila o adaptare. Ce ma sperie cel mai mult este can-bus'ul...Asta mi se pare cea mai tricky parte, respectiv cum naiba se poate conecta orice alt sistem 2 DIN (nu neaparat comand) in asa fel incat sa pastrez cat mai mult din utilitatile initiale ale masinii (comenzi volan,afisaj bord). Practic un panasonic sau alpine 2DIN cu touch screen rezolva aproape tot (au dvd, conectivitate bluetooth pentru telefon,navigatie cu hdd sau memorie sd-ram..etc).
Daca am inteles bine lucrezi in bransa mb? Daca te rog crezi ca este posibil sa-mi procuri o lista/oferta de preturi pentru cateva "optionale" gen tv-tuner,grila fata, cheie "bruta"?
toate cele bune,
Sigur, iti pot spune costurile pieselor care te intereseaza, dar am nevoie de seria de sasiu. Numa' sa nu te sperie preturile.....
Nu stiu exact daca unghiurile panoului sunt aceleasi la face-lift dar sigur nu este imposibila o adaptare.
Apropo de ce ai spus tu, adaptarea imposibila nu este, dar sa te astepti sa arate nitzel cracanat.
Frumoasa era deformata total cand a avut comand, se vedea ca....nu-i al ei clar.
Deci gandeste-te bine. Daca merita osteneala.
Sigur, iti pot spune costurile pieselor care te intereseaza, dar am nevoie de seria de sasiu. Numa' sa nu te sperie preturile.....
seria este WDB2037471A227951
preturile...sa le vedem nu-s prea sperios din fire, dar cine stie
Apropo de ce ai spus tu, adaptarea imposibila nu este, dar sa te astepti sa arate nitzel cracanat.
Frumoasa era deformata total cand a avut comand, se vedea ca....nu-i al ei clar.
Deci gandeste-te bine. Daca merita osteneala.
nu vreau sa cracanez nimic la broscoi imi place prea mult asa cum arata acum si nu vreau sa-l batjocoresc...una este o inbunatatire calculata si fara a degrada esteticul, si alta e "talciocareala" facuta doar de dragul unui moft...
multumesc mult si anticipat pentru osteneala,
pai lista e scurta:
1) grila dintre faruri (daca merge cea de facelift ca dimensiuni)
2) faruri xenon de face lift (daca se potrivesc)
3) tv'tunerul
4) cd/dvd cu manualul tehnic (cel de reparatii)
5) un set de jenti AMG 245/45/17 Style IV, Sterling Silver Paint Finish
6) carlig de remorcare
7) trusa tirefit (cea cu pompa electrica si cric pneumatic)
Multumesc mult mult de tot Alinutza . Nu vreau sa devin stresant sau sa par agasant...preturile mi se par maricele dar inainte de a trage o concluzie (nu vreau sa ma pripesc) crezi ca ma mai poti ajuta cu detaliile urmatoare?:
TV Tuner - 7500
ce contine? este cumva un pachet mai complex...si eventual are mai multe jucarele anexate?
Faruri xenon - 4466/ buc (x2)
sa inteleg 4466 x 2= 8932 RON sau 4466 RON set de 2 bucati?
Grila faruri - 600/buc
asta cu siguranta am sa o vreau...este cumva posibil sa vad o poza, sau daca ma poti indruma catre un link unde sa vad exact modelul vandut la voi?
Janta AMG 225/45 R17 - 2000/buc (x4)
vreau 245/40/17 (am gresit anterior trecat 245/45/17...greseala mea), sunt cumva la acelasi pret?
Carlig remorcare 3500 (set)
la asta posibil sa renunt...mi-e teama ca nu il voi putea folosi fara sa-mi tai frumusete de spoiler, aseara tot cautand pe internetul minunat am inceput sa am acest dubiu....Crezi ca este posibil sa strici o intrebare daca pe styling exterior AMG suporta montarea carligului de remorcare? Daca nu gresesc carligul si insurubeaza undeva in sasiu, si cred ca acel locas este obturat acum de spoiler...si nu cred/stiu sa am priza alimentare pentru remorca, dar banuiesc ca asta se rezolva usor...
Astept cu nerabdare si celelalte doua...
multumesc inca o data!!!
Din pacate trebuie sa vin cu raspunsurile "in rate".
In primul rand - TV-tuner-ul. Pretul care ti l-am dat este nu include si cablaje, carcase eventuale pentru montaj, asadat nu este un kit. O sa revin cu un raspuns in care o sa iti spun cam ce iti mai trebuie pentru montajul acestuia; asta doar daca programul cu pricina imi va da aceste informatii, sper sa nu ma lovesc de un "nu se poate". Ma gandeam ca, daca nu voi putea obtine informatiile astea folosind seria ta de sasiu, sa iau o alta, deoarece cablajele folosite nu difera foarte mult de la model la model, si te va ajuta macar sa iti faci o idee.
Farurile: 4466 Ron cu TVA bucata, adica un set de 2 te va costa 8932 Ron.
Jantele AMG: 245/40/17, cum ai spus ulterior ca vrei, un picutz mai scumpe, adica 2100 Ron/fiecare.
Carlig remorcare: veste proasta. Teoretic nu se poate, practic iti va strica spoiler-ul. Ma gandeam ca este posibila o adaptare de la modelul CL (cea cu capac), dar din pacate daca tii mortis sa ai carlig, va trebui sa schimbi dosu' cu cel obisnuit.
Daca vrei in continuare sa montezi carligul cu eventualele stricaciuni ale spoiler-ului, ai mare grija, colegii de la tinichigerie iti transmit ca la un eventual impact, spoiler-ul se va indoi mult mai rau decat in mod obisnuit.
Grila dintre faruri. Poza-poza nu prea am cum sa iti dau.....in cataloage parca am vazut ceva dar nu are fiecare model in parte poza......cum am vazut la jenti....Tot ce pot sa iti dau este un soi de schema care mai mult ca sigur nu te va ajuta cu nimic, dar eu o atasez....sa fie aici la numar. (nu pot s-o pun mare, are draci pe ea)
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment