Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Unde sa ma duc si ce acte se fac la cumpararea unei masini SH (Mercedes c200) ???

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Unde sa ma duc si ce acte se fac la cumpararea unei masini SH (Mercedes c200) ???

Vreau sa-mi cumpar maine un Mercedes C200 si nu stiu la ce institutii trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac !

Puteti sa-mi spuneti care sunt pasii?

Ma duc la Politie, Fisc?

P.S. Maine vreau sa ma duc s-o iau de la o persoana fizica si cumparatorul tot persoana fizica deci raspunsul imi trebuie azi !

Multumesc!

pasii sant urmatorii: 1. contract v-c pe care il faci la orice colt de strada si in acelasi timp poti redacta si fisa de inmatriculare, 2. organul fiscal al vanzatorului de unde trebuie obtinut certificatul fiscal si viza de instrainare a autovehicoluilui aplicata pe fisa de inmatriculare 3.identificarea sau itp-ul la RAR ( dupa caz) apoi la organul tau fiscal pentru inregistrarea acestuia pe rol si dupa aceasta la militie cu toate actele ca sa iti dea talonul pe numele tau
    Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

Comment

In prima faza, mashina trebuie sa aiba ITP valabil. Si de preferintza certificat de autenticitate eliberat de RAR. Daca nu are, trebuie facut. Se perfecteaza contractele de vinzare-cumparare, dar nu inainte de a se verifica daca mashina este grevata de datorii la fisc. Dupa incheierea contractelor, pe fisha de inmatriculare se pune shtampila de scoatere din evidentza pentru vechiul proprietar, eliberindu-se si certificatul fiscal. Luarea in evidentza noului proprietar se face in termen de 30 de zile. Cu certificatul fiscal, cu fisha de inmatriculare stampilata cu luarea in evidentza, cu certificatul de autenticitate de la RAR, plus taxele de timbru specifice (taxa de talon, de inmatriculare, de numere, daca le schimbi, plus cererile aferente, pe care le iei de la militzie), schimbi talonul la militzie.
      La cumparare, confrunta seriile de shasiu si de motor din acte cu cele de pe tabla. Just to be sure...

Neclaritatzi ?

Comment

si inca o intrebare : cam cat e un cost estimativ? Asa de curiozitate ca sa fiu pregatit (eventual si sufleteste ) !

Doktor: in concluzie trebuie sa aj la dactilografiat acte, la Fisc , La politie.
        Eu iau masina din alt oras ! La mine in oras ce acte tre sa mai fac ?

Daca pun masina pe un tester...cam cat ma costa testerul ?

Ma mai gandesc la intrebari !

Multumesc de sfaturi !
        Last edited by spidermann; 04-13-2008, 18:55 PM.

Comment

Orashul tau vad ca se cheama Acasa. Pe unde pushca mea o fi ciudaddemehicou asta, nu shtiu... Zi de unde o iei si de unde eshti.

Comment

Masina o iau de la curtea de arges iar eu sunt din Rm.Valcea !

Comment

Asha... Pai la Curtea de Arges mi se pare ca nu exista RAR. Decit la Piteshti. Deci faci acolo contractele, verifici seriile, o scotzi de la financiar (la fisc datoriile sint treaba aluia dinainte, nu a ta), si pleci cu ea la vilcea, unde itzi faci identificarea (daca ai contracte, certificat fiscal si fisha cu viza de instarinare, nu mai ai nevoie de ala vechi din acte) dupaia te duci la militzie.

Contractele plus cerere de radiere (pe care shi-o depune ala vechi ca s-o radieze de la militzie) si fisha, pe care tzi le faci la un birou de acte auto, nu sint mai mult de 5 sute de mii de lei. Identificarea la RAR e pina in milion, Actele la militzie la tine sint cam la vro 2 milioane. Deci suta si ceva de euro pentru acte. Cind schimbi talonul , predai si numerele de Argesh, te costa in plus dupaia daca vrei preferentziale.

Pentru tester vorbeshti cu Popeye, da aici, la capitala.

Comment

eu ma gandeam la tester inainte de cumparare ! ...dar presupun ca e deajuns daca ma duc c-un mecanic bun pt o verificare ! Sau sa gasesc un service bun acolo s-o verifice !

Comment

Pin Curtea de Argesh ma indoiesc ca gaseshti mecanic bun. Vino cu unu dupa tine. Sau vii pina in Bucuresti cu ea si o bagam in priza nitzel.

Comment

Am vb cu un mecanic si-l iau dupa mine ! Dar identificarea cred c-ar fi bine s-o fac acolo pentru ca daca ajung cu ea acasa inseamna c-am cumparat-o ! Mi se pare cel mai sigur lucru !

Comment

Nu acolo, ci la Piteshti. Din cite shtiu eu. Si se face cu programare in prealabil.

Comment

Da la Pitesti! Am gasit si adresa dar ma gandeam ca au si ei ca astia de la VL o adresa pe net unde sa ma programez, dar presupun c-o sa vad eu acolo !

Si inca ceva: modelul asta Mercedes C200 din 2000... are vreo hiba pe undeva (ceva care se strica mai des....dupa care sa ma uit din cate stii/stiti? Are vreo 160 mii km, cu motor de 2200 cmc , 116 cai pare-mi-se !

Comment

Intra pe sectziunea dedicata si arunca un ochi pe acolo.

Comment

am uitat ! Acum ma duc sa vizitez sectiunea!

Multumesc de sfaturi si lui Doktor si lui Popeye !

Comment

N-ai de ce.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF