Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Îndrumar înmatriculare GLC 250d din UE (Germania)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Îndrumar înmatriculare GLC 250d din UE (Germania)

    Salutare!

    In ultimii ani s-au schimbat cateva lucruri referitor la inmatricularea unei masini si cand a fost nevoie sa-mi inmatriculez masina adusa din Germania, pe net nu am gasit informatiile updated si nici toate la un loc si nu a fost cel mai usor lucru de facut.
    Din dorinta de a-i ajuta pe cei aflati in aceeasi situatie ca si mine (masina am inmatriculat-o in martie 2019), o sa reiau mai jos tips&tricks si pasii facuti de mine pentru inmatricularea in Bucuresti a unei masini second-hand cumparata de la persoana fizica din UE, Germania in cazul meu.
    O sa intru si in detalii pentru a fi cat mai clar si pentru cei care sunt la prima inmatriculare si nu au mai trecut prin procesul altor inmatriculari.

    Masina este un GLC 250d din 2016, 204cp si 500Nm si topicul ei de prezentare din ”My Car Mercedes-Benz” se numeste Minunatul Mercedes-Benz GLC X253 250d din 2016
    1. La cumpararea masinii, pe langa celelalte acte pe care mi le-a mai dat vanzatorul (factura initiala de cumparare, facturile reviziilor, etc), cele de care am avut nevoie la institutiile din tara si nu iti recomand sa pleci fara ele, au fost:
      • Contractul de vanzare cumparare in original
      • Talonul masinii (acesta a fost in doua exemplare unul mic si unul mai mare, format A4, cunoscute si sub numele de brief mic si brief mare, care tine loc de cartea masinii – de ambele exemplare in original a fost nevoie la politie la inmatricularea permanenta)
      • Certificatul de conformitate in original cu sigla Mercedes-Benz, un A4 landscape fata-verso (de el a fost nevoie la RAR)
      • Certificatul TUV valabil
    Pentru asigurare si numere provizorii in Germania trebuie platit aprox 150-160 euro, iar eu le-am luat pe loc de la administratia locala unde am fost cu proprietarul si unde am obtinut Brief-ul mic si Brief-ul mare cu numele meu pe ele. Referitor la numere, acestea trebuie sa fie rosii iar diferenta de bani intre valabilitatea de 15 zile si cea de 30 zile este foarte mica, undeva intre 20-30 euro.
    1. Odata ce totul este sigur referitor la achizitie, aveti actele de cumparare pe numele vostru, primul pas important este sa faceti programarea la RAR pentru a va fi eliberata cartea masinii, se va efectua verificarea tehnică şi se va certifica autenticitatea masinii – programarea se face online aici (http://pro.rarom.ro/protara/programari.asp ) sau la numarul de telefon 021.9672 – va trebuie seria de sasiu a masinii.
    Eu m-am programat la reprezentanta de pe Grivita si din ce am observat, locuri disponibile sunt in general cam peste doua-trei saptamani; eu am avut noroc si am gasit dupa o saptamana pe alta. D-asta e important ca imediat ce aveti actele de cumparare, sa va programati deja la RAR, chiar inainte sa ajungeti in tara, pentru a castiga timp.
    Lucrurile la RAR s-au intamplat super organizat - au o lista cu programarile, trebuie sa ai numarul de programare la indemana, iti dau si cererea de activitate RAR; parchezi in curte, completezi cererea (e usor diferita de orice alta varianta am gasit pe Net pe cate o completasem deja, insa cel mai bine, o completezi direct pe aceea) si in scurt timp vine la masina sa-ti ceara actele un inginer care dupa verificare vine si ea masina si intra cu ea pe rampa. Dupa verificarea masinii, trebuie sa platesti la casieria din cladirea de unde vei lua si cartea masinii si actele RAR, iar in cazul meu am avut de plata 440 lei si se poate plati si cu cardul.
    In doua ore si jumatate am fost gata cu totul. In sala de asteptare esti strigat cam dupa o ora jumate de cand inginerii RAR termina treaba si te trimit in sala sa astepti actele.
    Acte necesare:
    • Actul tau de identitate (original si copie)
    • Cerere activitate RAR (cererea se completeaza olograf de către tine si va fi semnată în prezenţa inginerului RAR care face verificarea masinii – am primit un exemplar de la baietii de la poarta)
    • Brief-ul mare cu care masina este inmatriculata in UE (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Contractul de vanzare cumparare (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Certificatul de conformitate in original cu sigla Mercedes (original si copie)

    In perioada de cand ai facut programarea pana cand mergi la RAR, ar mai fi cateva lucruri de facut:
    1. E important sa ai traduceri in romana autorizate pentru Brief-ul mare si pentru contractul de vanzare-cumparare – pe mine m-au costat 30 lei pe pagina. Brief-ul mare doua pagini si contractul inca o pagina, deci 60 lei.
    1. Trebuie sa inchei RCA – eu l-am facut direct pe un an cu plata integrala pentru ca am luat si numere provizorii pentru a merge cu masina pana la inmatricularea definitiva si e nevoie de RCA sa poti merge cu masina, iar odata ce ai inmatriculat masina, broker-ul poate reemite RCA-ul cu noul numar de inmatriculare trecut pe el – pretul RCA-ului a fost de 730 lei.
    1. Eu odata ce am ajuns cu masina in tara, am verificat disponibilitatea numarului pe care mi-l doream aici (https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number - trebuie sa iti faci cont pentru a verifica disponibilitatea unui anumit numar de inmatriculare) si am inscriptionat deja oglinzile (stau in Militari si se cam fura oglinzi).

    Mi-am asumat inscriptionarea oglinzilor pentru ca in acea luna pana am inmatriculat-o se putea da numarul meu, dar nefiind un numar ”special”, a fost inca disponibil si la inmatriculare si il am acum pe masina. Functia de rezervare a numarului nu este disponibila.
    1. Dupa cum spuneam, am luat si numere provizorii, rosii pentru ca am vrut sa merg cu masina pana la inmatricularea definitiva – le-am luat pentru 60 zile ca sa fiu sigur, pretul este acelasi indiferent de perioada. Nu e nevoie de programare si nu a fost coada deloc – am mers direct la inmatriculari in Pipera si trebuie sa iei bon de la aparatele de acolo si sa urmaresti ghiseele si tabela unde vei vedea cand iti vine randul si la ce ghiseu trebuie sa mergi. Acte necesare:
    • Cererea de autorizatie provizorie – poate fi descarcata de aici (https://www.drpciv.ro/document-detai...4e9422012c2b90 )
    • RCA-ul valabil (copie)
    • Actul tau de identitate (original si copie)
    • Brief-ul mare cu care masina este inmatriculata in UE (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Contractul de vanzare cumparare (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Taxa pentru autorizatia de circulatie si placutele rosii se platesc la ghiseu si costa 53 lei
    1. Pentru inmatricularea definitiva iti poti face programare online aici (http://www.drpciv.ro/rezervareb/inmatriculare.php ) sau te poti duce direct la ghiseu si sa stai la traditionala coada. In unele judete stiu ca nu mai exista posibilitatea sa mergi direct la ghiseu si este obligatorie programarea online. Chiar si in Bucuresti iti recomand sa iti faci programare online – termenul disponibil este tot de aprox o luna insa exista un ghiseu special pentru programarile online unde nu e coada deloc si daca mergi la ora conform programarii, nu astepti deloc (eu am fost cu aprox 45 minute inainte de ora din programare si agentul de la ghiseu m-a luat inainte pentru ca nu era nimeni in fata) – foarte important este ca programarea de la inmatriculari sa o faci cu cel putin o saptamana, 5 zile lucratoare dupa programarea de la RAR de unde vei lua cartea masinii pentru ca vei avea nevoie de aceste 5 zile pentru ANAF, detalii in punctul de mai jos.

    Dupa ce ai fost la RAR si ai cartea masinii, ar mai fi de facut urmatoarele:
    1. Pentru masinile achizitionate din UE care au mai mult de 6000 km (cele sub 6000 km se considera a fi noi si se plateste TVA chiar si pentru persoane fizice) trebuie eliberat un certificat de la ANAF (in cazul meu pentru sector 6, am fost la sediul din Str. Popa Tatu, Nr. 7 la etajul 1) care sa ateste ca nu datorezi TVA. Acesta se elibereaza in 5 zile lucratoare de la depunerea actelor – stiu, ce de ar fi nevoie de asta eu fiind persoana fizica si am platit intregul pret pentru masina, mai ales ca am luat pasina de la o persoana fizica din Germania, dar iata ca e nevoie.
    Acte necesare:
    • Cererea completata olograf (o au la ghiseu – pe cerere scrie ca e nevoie si de un timbru de 2 lei dar de fapt nu a fost nevoie)
    • Cartea masinii eliberata de RAR (original si copie)
    • Contractul de vanzare cumparare (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Talonul masinii cu care masina este inmatriculata in UE (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Actul tau de identitate (original si copie)
    1. Ultimul pas inainte de vizita la politie pentru inmatricularea definitiva este la Taxe si impozite unde masina va fi luata in evidenta pe numele tau si unde nu vei plati nimic, impozitul calculandu-se anul viitor cand vei plati impozit. Aici lucrurile se intampla pe loc – eu am fost la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 6, pe Soseaua Virturii nr 1-3. Am observat ca dimineata este foarte aglomerat, asa ca iti recomand sa mergi undeva la pranz.
    Tot acolo este si un birou de acte unde iti poti face Fisa de inmatriculare care costa 15 lei. Poate fi deasemenea completata olograf cu datele tale si datele masinii din cartea acesteia (aici este fisa de inmatriculare https://ph.prefectura.mai.gov.ro/wp-...ulare-auto.pdf ).
    Trebuie sa iti iei bon de ordine de la aparatul de acolo si sa urmaresti tabela pe care se va afisa ghiseul la care esti alocat. Am asteptat cam o ora, timp in care am pregatit actele de care mai aveam nevoie la chioscul cu XEROX.
    Acte necesare:
    • Declaratie auto completata olograf de tine (o poti lua direct de acolo)
    • Actul tau de identitate (original si copie)
    • Cartea masinii eliberata de RAR (original si copie)
    • Contractul de vanzare cumparare (copie si original, traducerea lui in original si doua copii pentru ca una o vor pastra ei si una o va viza si o vei primi pentru inmatriculare)
    • Brief-ul mare al masinii cu care masina este inmatriculata in UE (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Fisa de inmatriculare pe care deasemenea o vor viza
    1. Pentru inmatriculari, in Pipera, ai nevoie de urmatoarele acte, original si copie puse una dupa celalalta in aceasta ordine:
    • Pagina cu numarul de rezervare si ora pe care o vei primi pe mail dupa ce faci programarea (doar daca ai facut programare online)
    • Cererea de inmatriculare (o poti downloada de aici si trebuie completata de tine olograf https://www.drpciv.ro/document-detai...4e9422012c2b81 )
    • Fisa de inmatriculare vizata de taxe si impozite (in original)
    • Cartea de identitate a vehiculului (original şi copie)
    • Contractul de vanzare cumparare (copie si original, traducerea lui in original si copie)
    • Actul tau de identitate (original si copie)
    • Certificatul de la ANAF (original si copie)
    • RCA-ul (original si copie)
    • Certificatul de autenticitate al vehiculului cu sigla Mercedes-Benz impreuna cu dovada efectuării ITP-ului, ambele eliberate de RAR odata cu cartea masinii (original si copie pentru amandoua)
    • Brief-ul mare al masinii cu care masina este inmatriculata in UE (copie si original, traducerea lui in original si copia vizata de Impozite si Taxe)
    • Placutele de inmatriculare din Germania
    • Certificatul de inmatriculare si taxa pentru placute le vei plati direct la ghiseu (37 lei certificatul si 85 lei numerele preferentiale, total: 122 lei)

    Îndrumarul de mai sus este pe baza experientei mele si pentru Sectorul 6 Bucuresti unde locuiesc si pentru o masina cumparata de la o persoana fizica din Germania pe numele meu, deci tot de o persoana fizica.
    Sper sa ajute.

    Numai bine!

  • #2
    Ceau. Ajuta. Dar eu as avea ceva de completat
    Certificatul TUV valabil. TUV-ul (ITP de Germania) nu trebuie neaparat sa fie valabil. Desigur la masini din 2016 nu se pune problema sa nu aibe. Dar eu am inmatriculat o vechitura din 98 cu TUV expirat. ITP-ul se face la imnatricularea ro
    Contract de vanzare-cumparare in caz ca il pierzi se poate face altul la orice firma de intermediere. Pentru ceva bani semneaza angajatu cu mare placere in locul vanzatorului. Al meu era gresit asa ca am facut altul
    Certificatul de conformitate in original cu sigla Mercedes (original si copie) Asta ce e? la ce ajuta? ca nu am auzit niciodata de asa ceva si nici nu mi-au cerut la RAR

    Comment


    • #3
      Salut, Radu_G!

      Certificatul de conformitate este un document oficial cu datele tehnice ale masinii primit la cumpararea de noua a masinii care autentifica si confirma toate datele masinii. Eu am avut nevoie de el la RAR si deasemenea si in 2017 cand am inmatriculat o alta masina/ marca diferita, cumparata tot din Germania.

      Numai bine!

      Comment


      • #4
        doamne dumnezeule- in ce tara traim? in orice tara din Europa si face in 2-3 ore si fara sa ai nici un act la tine (doar brief-ul) - in RO ati trebuie atitea acte si timp cit dureaza incheierea unui acord de neproliferare a armelor atomice...

        Comment


        • #5
          Ai înmatriculat mașină într-o orice alta țară EU?

          Înafara de inepția cu verificarea TVA, care cumva e implementata cu eroare materială după ce vre-o comisie a amendat RO pentru că nu verifică firmele care importa fara TVA... persoanele fizice nu pot cumpăra fara TVA nici măcar din China, restul e la fel și de departe mai ieftin decât în majoritatea țărilor EU, care au taxa de primă înmatriculare, taxa de lux, taxa pe valoare, etc.
          http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


          www.mbretrofit.ro

          Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

          Comment


          • #6
            Exemple cu 5 turisme, 3 dube si 3 remorci inmatriculate in Germania in ultimii 4 ani:
            -timp de expunere 10-15 minute maxim pana iti vine randul dupa ce iei bon de ordine si apoi maxim 15 minute pana se termina tot !!
            -un singur loc de prezentare, dar te plimbi la 2 ghisee diferite si un aparat automat la care platesti...
            Acte necesare:
            -brief mare si mic (actele masinii, carte+certificat)
            -Tuv (inspectie tehnica) valabil minim 1 luna!
            -anmeldung (document de rezidenta cu adresa valabila)
            -act de identitate...
            -SI CU ASTA.....GATA!!!
            Un aspect:nu trebuie contract de vanzare cumparare !!!!Niciodata !!Am mers de fiecare data cu contract,factura dar mi le-au dat inapoi fara sa se uite la ele !!Pare ciudat si greu de crezut pentru noi romanii dar aici e o chestie de incredere:cine are actele de la masina, cartea si certificatul, este propietarul masinii !!!! Cam asa e pe aici Stima.
            Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
            Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
            Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
            SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
            https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

            Comment


            • #7
              Presupun ca pe langa acte se aplica si regula impozitului, adica vanzatorul sa fie cu actele la zi.

              Comment


              • #8
                ERATA:Am omis un lucru !!La cele scrise mai sus se adauga numarul valabil de la asigurari pentru masina/remorca inmatriculata !Mai exact, primul pas este sa mergi la o companie de asigurari sau eventual pe net, treci toate datele masina,date tehnice,vechime,etc, de unde primesti un numar de asigurare valabil!!Acesta trebuie prezentat la ghiseu in momentul inmatricularii !!Abia apoi, primesti acasa, dupa 1,2 saptamani formularul de asigurare ce trebuie platit in 15 zile !!In tot acest timp tu circuli legal.
                Impozitul este o alta treaba a celor de la Zoll (Vama Germana) cei care se ocupa cu impozitele aici.Dupa inmatriculare primesti de la ei cat ai de plata la masina respectiva.Este valabil si cand radiezi o masina, in maxim 2 saptamani primesti hartie de la ei cu suma ce iti va fi restituita din impozit dupa caz !!!La fel si cu asigurarea !!
                Deci, la inmatriculare nu are absolut nimeni treaba cu impozitele tale, sau daca ti-ai platit alte taxe aici !!! Fiecare e cu treaba lui !!
                Un alt aspect, serviciul de inmatriculari si cel de permise de conducere apartine de Primarie si nu de Politie !!!Inclusiv cei care se ocupa de transport si de licentiere tot de acest serviciu apartin !!
                Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF