Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Peripetie,mic accident

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    O sa va zic numele societatii numai dupa ce se termina toate chestiile.Nu vreau sa-mi intoarca spatele. Poate vreun colg de-al nostru lucreaza pe acolo si....

    Comment


    • #17
      Si daca lucreaza acolo ce?
      Eu sunt inspector de daune dar la o firma mica, sigur nu avea RCA-ul la noi!
      Ce iti pot spune e ca unii colegi vorbesc prostii fara sa cunoasca legea desi o invoca. ASIGURAREA E VALABILA CHIAR DACA AI ITP_UL EXPIRAT!
      Daca vita cu Loganul nu depune contestatie la PV in termen de 15 zile la judecatorie, polita poate fi folosita cu incredere! Acum, ca tu ai facut tam tam pe la asigurator fara ca acesta sa iti fi pus bete in roate si mai ales ca ai si ascuns adevarul s-ar putea sa iti fie taraganat dosarul, dar se va despagubi. Daca nu, cauta-ma!

      Comment


      • #18
        Ok, ca sa eliminam prostiile spuse de mine - un profan in cunoasterea legii, facem urmatoarea chestie: eu afirm ca "daca masina vinovata nu are ITP valabil, RCA-ul sau CASCO, dupa caz, este nul" iar tu ma contrazici cu un articol de lege sau hotarare CSA.

        Bine???
        Unless I'm very much mistaken...

        Comment


        • #19
          Pai CASCO e total diferit de RCA. La Casco nu esti despagubit daca ai ITP-ul expirat la majoritatea firmelor! Cat priveste RCA-ul pagubitul este altul decat asiguratul. Acesta nu are nicio vina ca asiguratul nu are ITP. Daca vinovatul detine o polita valabila , pagubitul este despagubit! Din cate vad, in acest topic se discuta de un caz pe RCA!
          Iar tu daca te apuci sa faci publice niste ineptii nu ma pune pe mine sa iti dau capitole de legi , sa caut citate etc ca sa iti scot castanele din foc.Am spus cu ce lucrez si cunosc legislatia in ansamblu, nu o cunosc mot a mot si nici toate capitolele si alineatele nu le stiu pe de rost. Asa cum nimeni nu cunoaste codul rutier in forma publicata in Monitorul Oficial. Tu de ce nu ti-ai sustinut afirmatiile cu extrase din lege?

          Va prezint mai jos extrasul din Ordinul 21 pe care trebuie sa il cunoasca toata lumea:

          CAPITOLUL II
          Riscurile acoperite și excluderile

          Art. 26. - (1) Asigurătorul RCA are obligația de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretențiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă. Fără a se depăși limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în condițiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a poliței de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:
          a) vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;
          b) pagube materiale;
          c) pagube consecință a lipsei de folosință a vehiculului avariat;
          d) cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.
          (2) Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul, pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulației publice, în incinte și în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât și în timpul staționării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de despăgubire prevăzută în polița de asigurare RCA, pentru:
          1. prejudiciul produs de dispozitivele sau instalațiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv pentru prejudiciul produs din cauza desprinderii accidentale a remorcii, semiremorcii sau atașului tractat de vehicul;
          2. prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat, inclusiv în cazurile în care la data accidentului conducătorul vehiculului:
          - a condus vehiculul fără consimțământul explicit sau implicit al asiguratului;
          - nu este titularul unui permis care să îi dea dreptul să conducă vehiculul respectiv;
          - nu a respectat obligațiile legale de ordin tehnic cu privire la starea și siguranța vehiculului respectiv;
          3. prejudiciul produs prin fapta lucrului, când prejudiciul își are cauza în însușirile, acțiunea sau inacțiunea vehiculului, prin intermediul altui lucru antrenat de deplasarea vehiculului, prin scurgerea, risipirea ori căderea accidentală a substanțelor, materialelor sau a obiectelor transportate;
          4. cazul în care persoanele care solicită despăgubiri pentru vătămări corporale sunt membrii familiei asiguratului, conducătorului auto sau ai oricărei altei persoane a cărei răspundere civilă este angajată într-un accident de vehicul;
          5. prejudiciile provocate terților, consecință a deschiderii în timpul mersului sau atunci când vehiculul este oprit ori staționează a ușilor vehiculului de către pasagerii acestuia fără asigurarea că nu se pune în pericol siguranța deplasării celorlalți participanți la trafic.
          Art. 27. - Asigurătorul nu acordă despăgubiri pentru:
          1. cazurile în care proprietarul, utilizatorul sau conducătorul vehiculului vinovat nu are răspundere civilă, dacă accidentul a fost produs:
          a) de un caz de forță majoră;
          b) din culpa exclusivă a persoanei prejudiciate, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 26 alin. (2) pct. 5;
          c) din culpa exclusivă a unei terțe persoane;
          2. prejudiciile suferite de conducătorul vehiculului răspunzător de producerea accidentului;
          3. prejudiciile produse bunurilor aparținând persoanelor fizice sau persoanelor juridice, dacă au fost provocate de un vehicul asigurat RCA, aflat în proprietatea aceleiași persoane fizice sau juridice și care este condus de un prepus al aceleiași persoane juridice ori de o altă persoană pentru care răspunde persoana fizică sau persoana juridică;
          4. prejudiciile cauzate în situațiile în care nu se face dovada valabilității la data accidentului a asigurării obligatorii RCA sau asigurătorul RCA nu are răspundere;
          5. partea din prejudiciu care depășește limitele de despăgubire stabilite prin polița de asigurare RCA, produs în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate și de numărul persoanelor răspunzătoare de producerea prejudiciului;
          6. amenzile de orice fel și cheltuielile penale la care ar fi obligat proprietarul, utilizatorul sau conducătorul vehiculului asigurat, răspunzător de producerea prejudiciului;
          7. cheltuielile făcute în procesul penal de proprietarul, utilizatorul sau conducătorul vehiculului asigurat, răspunzător de producerea prejudiciului, chiar dacă în cadrul procesului penal s-a soluționat și latura civilă;
          8. sumele pe care conducătorul vehiculului răspunzător de producerea prejudiciului este obligat să le plătească proprietarului sau utilizatorului care i-a încredințat vehiculul asigurat, pentru avarierea ori distrugerea acestui vehicul;
          9. prejudiciile produse bunurilor transportate, dacă între proprietarul sau utilizatorul vehiculului care a produs accidentul ori conducătorul auto răspunzător și persoanele prejudiciate a existat un raport contractual la data producerii accidentului;
          10. prejudiciile produse persoanelor sau bunurilor aflate în vehiculul cu care s-a produs accidentul, dacă asigurătorul poate dovedi că persoanele prejudiciate știau că vehiculul respectiv era furat;
          11. prejudiciile produse de dispozitivele sau de instalațiile montate pe vehicule, atunci când acestea sunt utilizate ca utilaje ori instalații de lucru;
          12. prejudiciile produse prin accidente survenite în timpul operațiunilor de încărcare și de descărcare, acestea constituind riscuri ale activității profesionale;
          13. prejudiciile produse ca urmare a transportului de produse periculoase: radioactive, ionizante, inflamabile, explozive, corozive, combustibile, care au determinat sau au agravat producerea prejudiciului;
          14. prejudiciile cauzate prin utilizarea unui vehicul în timpul unui atac terorist sau război, dacă evenimentul are directă legătură cu respectivul atac sau război;
          15. pretențiile ca urmare a diminuării valorii bunurilor după reparație.
          Art. 28. - (1) ÃŽn situația în care persoana prejudiciată a contribuit din culpă la producerea accidentului sau la mărirea prejudiciului, cel chemat să răspundă va fi ținut răspunzător numai pentru partea din prejudiciu care îi este imputabilă - culpa comună. ÃŽn astfel de situații întinderea răspunderii fiecărei persoane va fi cea constatată prin orice mijloc de probă.
          (2) ÃŽn situația în care nu se poate stabili întinderea răspunderii fiecărei persoane, aceasta se va stabili în cote egale, în raport cu numărul părților implicate în accident, fiecare parte având dreptul la despăgubire în proporția în care nu s-a făcut răspunzătoare de producerea accidentului.

          -

          Comment


          • #20
            Ineptiile mele provin de experienta personala. Ma bucur ca ai facut treaba in locul meu. Multumesc in nume personal si al celorlalti care au de la cine sa invete solutii de rezolvare a problemelor de asigurari auto. Imi pare rau ca te-am enervat si te-am provocat sa mi te adresezi nepoliticos.

            Cu stima.
            Unless I'm very much mistaken...

            Comment


            • #21
              Ok, scuzele sunt acceptate, ma bucur ca am putut fi de folos!

              Comment


              • #22
                Salutare, pe scurt : ai ITP expirat!?

                Pai au dreptate si Kosfunny si Pianosso, intr-o oarecare masura amandoi. Deci asigurarea este valabila la momentul accidentului chiar daca ITP-ul a expirat cu conditia ca vinovatul ( in cazul de fata-RCA) sa aiba certificatul de inmatriculare sau o dovada de circulatie valabila la momentul accidentului. Chiar daca atunci i se retine de catre politie, certificatul de inmatriculare pentru lipsa ITP, dupa accident asigurarea este valabila. Daca in momentul accidentului vinovatul avea o dovada de circulatie emisa pentru retinere certificat - lipsa ITP si aceea era expirata, ATUNCI ASIGURAREA NU ESTE VALABILA. Daca persoana vinovata nu a semnat procesul verbal dar nu a actionat in judecata politia in termenul legal prevazut(15 zile),se poate deschide dosar de dauna fara probleme, daca se judeca persoana vinovata cu politia... e belea... se asteapta rezultatul instantei sau mai bine zis instantelor care... poate dura ani buni.
                200 CLK; 1998cc; 100Kw;

                Comment


                • #23
                  Cazul este incheiat. Am vorbit cu inspectorul de la daune,a luat legatura cu doamna respectiva au discutat despre accident,doamna nu vroia sa-mi dea asigurarea pentru ca dorea sa conteste procesul verbal deoarece nu-i comvenea amenda,era prea mare. Cu toate astea cei de la asigurari nu au tinut cont si mi-au virat banii. Firma de asigurari era Generali.

                  Comment


                  • #24
                    You are a winer!
                    200 CLK; 1998cc; 100Kw;

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF