Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cine ma poate ajuta cu niste informatii?!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cine ma poate ajuta cu niste informatii?!

Va salut! Am un amic care a cumparat de curand un Ford Fiesta 1,4 Tdci (2003). Am urmatoarele nelamuriri:

1. Cum imi pot da seama daca are filtru de particule? Sau de ce anume am nevoie pt a face dovada filtrului de particule?

2. Cate "seturi" de nr provizorii (de Romania) se pot lua acum?

3. Masina a fost adusa din Germania de un alt roman. Exista cele doua briefuri cu numele proprietarului neamt si contract de vanzare-cumparare (intre acel roman care a adus masina si neamtul). Dar prietenului meu nu i-a mai dat numerele de inmatriculare nemtesti. Eu tin minte ca atunci cand am adus masina mea din Germania, la inmatriculare mi-a cerut numerele nemtesti (le-a taiat si mi le-a dat inapoi).
    Intrebarea: Este obligatoriu sa aibe nr de inmatriculare nemtesti? Exista o cale prin care sa nu mai trebuiasca acele numere?

Va multumesc!

Originally posted by andubeje View Post
    Va salut! Am un amic care a cumparat de curand un Ford Fiesta 1,4 Tdci (2003). Am urmatoarele nelamuriri:

1. Cum imi pot da seama daca are filtru de particule? Sau de ce anume am nevoie pt a face dovada filtrului de particule?

2. Cate "seturi" de nr provizorii (de Romania) se pot lua acum?

3. Masina a fost adusa din Germania de un alt roman. Exista cele doua briefuri cu numele proprietarului neamt si contract de vanzare-cumparare (intre acel roman care a adus masina si neamtul). Dar prietenului meu nu i-a mai dat numerele de inmatriculare nemtesti. Eu tin minte ca atunci cand am adus masina mea din Germania, la inmatriculare mi-a cerut numerele nemtesti (le-a taiat si mi le-a dat inapoi).
    Intrebarea: Este obligatoriu sa aibe nr de inmatriculare nemtesti? Exista o cale prin care sa nu mai trebuiasca acele numere?

Va multumesc!
    1. Nu are DPF. Deci inutil sa-l cauti.
    2. Parca era vorba de 3 seturi x 30 de zile.
    3.Numerele nu sunt obligatorii, documentele de provenienta insa da.

Comment

Cand spui document de provenienta la ce anume te referi?
      Merci pt informatii

Comment

Pai cele pe care le-ai enumerat tu: brief, contract de vanzare cumparare...

Comment

Da sunt 3 seturi de numere rosii atat da statul pana la inmatricularea definitiva, adica poti doar 3 luni sa circuli cu numere provizorii care se schimba la luna, nu mai stiu cat e taxa exact. De placute la fel nu stiu, dar documentatia trebuie sa o ai toata, act vanzare cumparare cartea originala a masini absolut tot, si vezi ca o sa trebuiesca sa le traduci la un traducator autorizat. Asa am procedat eu anu trecut cand miam adus MB. Sper sa fi fost de ajutor cam asta e tot ce stiu.
          Facebook Club Galati: https://www.facebook.com/pages/Merce...49454748669225

Mercedes Benz C180 (W202), 1.8 benzina, 122 cp, 1995 A.K.A. FURIA ROSIE

+ Dacie 1310 din 1971 stare originala made by Renault
          si o fosta Dacie 1410 1995 prastie...
          si ultimul venit UN OU ALBASTRU Audi A2 , 1.4 benzina, 2000

Comment

Are cele 2 briefuri si actul de vanzare cumparare. Si fisa fiscala de la persoana care a adus masina.
            Eram curios daca sunt necesare nr de inmatriculare nemtesti!
            Sper sa nu fie vreo problema!

Comment

Daca te intreaba cineva de numerele germane, ii spui ca fostul proprietarul le-a luat in vederea radierii masinii, avand in vedere ca masina nu a venit in tara cu numere provizorii (Zoll). Asta e tot.

LE. Scuze, poate masina a avut numere Zoll. Daca asa s-a intamplat, spui ca acele numere au expirat, ca atare le-ai aruncat la un centru de deseuri metalice.
              Last edited by Diesel; 11-19-2009, 21:22 PM.

Comment

Originally posted by Diesel View Post
                Daca te intreaba cineva de numerele germane, ii spui ca fostul proprietarul le-a luat in vederea radierii masinii, avand in vedere ca masina nu a venit in tara cu numere provizorii (Zoll). Asta e tot.

LE. Scuze, poate masina a avut numere Zoll. Daca asa s-a intamplat, spui ca acele numere au expirat, ca atare le-ai aruncat la un centru de deseuri metalice.
                Masina nu a avut nr de zoll. M-am uitat pe Brief si scrie nr de inmatriculare: "GL-HR 3162"
                Actele masinii sunt pe numele neamtului. Persoana care a cumparat masina din germania a facut doar act de vanzare cumparare cu neamtu'. (eu cand am fost si mi-am luat C180-ul dintr-un parc auto, am facut act de vanzare cumparare dar si briefurile am fost facute pe numele meu cu nr provizoriu-zoll)
                Ma gandesc poate ca masina a fost adusa pe platforma si nr-le au fost lasate acolo in germania pentru radiere. Nu stiu...
                Auzisem de la cineva ca ar trebui facuta o declaratie pe propria raspundere la un notar ca masina a fost adusa pe platforma, adica fara numere de inmatriculare.

Comment

Nici gand de notar.Te duci la militie dupa ce platesti taxa la cec si ceri numere rosii.Eu am scos e 2 ori si masina a venit fara numere(daca nu iti da ii da sigur celui care a adus masina)dar trebuie sa dea pentru ca ai contract intre tine si carausl masini.Cu respect dany
                  Last edited by optimus; 11-20-2009, 01:43 AM.

Comment

Originally posted by optimus View Post
                    Nici gand de notar.Te duci la militie dupa ce platesti taxa la cec si ceri numere rosii.Eu am scos e 2 ori si masina a venit fara numere(daca nu iti da ii da sigur celui care a adus masina)dar trebuie sa dea pentru ca ai contract intre tine si carausl masini.Cu respect dany
                    Merci Dany! Masina are nr rosii, eu imi faceam griji la inmatricularea definitiva , sa nu imi ceara nr de germania.!

Comment

Pai singura grija care trebuie sa o ai in cazu asta e,o smecherie cu nemernici astia sa iti mai scada in taxa.Nu stiu sigur dar daca RAR se face ca nu vede ca ai abs,ac,geamuri electrice , si alte optiuni mai iti scade taxa,suces.Cu respect dany

Comment

Se pot lua nr. roşii de 3 ori.
                        Primul lucru , se face cartea de identitate la R.A.R.
                        Având cartea ,probabil la anul acela, 2003 ai Euro 4, mergi la Admin. fin. şi achiţi taxa de poluare.Ai nevoie şi de brieful mare tradus în lb. română , nelegalizat.
                        Poţi aştepta până anul următor , dar să nu schimbe idioţii legislaţia după alegeri.
                        La primărie ai nevoie de contractul de vânz. cump. , tradus şi legalizat.
                        La miliţie nu trebuie să predai nici un fel de nr.

Comment

Originally posted by andubeje View Post
                          Masina nu a avut nr de zoll. M-am uitat pe Brief si scrie nr de inmatriculare: "GL-HR 3162"
                          Actele masinii sunt pe numele neamtului. Persoana care a cumparat masina din germania a facut doar act de vanzare cumparare cu neamtu'. (eu cand am fost si mi-am luat C180-ul dintr-un parc auto, am facut act de vanzare cumparare dar si briefurile am fost facute pe numele meu cu nr provizoriu-zoll)
                          Ma gandesc poate ca masina a fost adusa pe platforma si nr-le au fost lasate acolo in germania pentru radiere. Nu stiu...
                          Auzisem de la cineva ca ar trebui facuta o declaratie pe propria raspundere la un notar ca masina a fost adusa pe platforma, adica fara numere de inmatriculare.
                          Auzi iti dau un mic sfat, ca mi se pare cam ciudata faza...bine sper sa nu fie cazul, dar totusi dute si verifica masina ca am un prieten la poilitia de frontiera si intamplarea sa facut sa ma nimeresc cand dintrun parc auto ridica o masina care era furata defapt, si ala o vanduse, iar saracu cumparator a ramas fara vreo 6000 euro ca masina era confiscata. Asa pentru siguranta ta sufleteasca... si daca e ok poate sa te doara-n cur de numere te duci si iti faci actele normal.
                          Facebook Club Galati: https://www.facebook.com/pages/Merce...49454748669225

Mercedes Benz C180 (W202), 1.8 benzina, 122 cp, 1995 A.K.A. FURIA ROSIE

+ Dacie 1310 din 1971 stare originala made by Renault
                          si o fosta Dacie 1410 1995 prastie...
                          si ultimul venit UN OU ALBASTRU Audi A2 , 1.4 benzina, 2000

Comment

Sper sa nu am surpriza asta!

Comment

Cine stie ce reprezinta ultima pagina din brieful mare?! Am facut niste poze ca sa vedeti despre ce vorbesc!
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF